mike_m έγραψε: ↑Τρί 20 Σεπ 2022, 16:32
Φιλτατε, ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατι σε αδικεί το σχόλιο μου όσον αφορά την πρόταση σου! Δεν εθιξα ουτε τις προτάσεις σου ούτε εσενα. Εθιξα τις κυβερνήσεις και τις κατα καιρους αστοχες αποφάσεις τους.
Διαβασα την παρατηρηση σου αλλά δε με βρίσκει σύμφωνο. Μια ναυτική σημαδουρα έχει μια συγκεκριμένη εμφάνιση για να δίνει ένα ακριβές ναυτικό σήμα δηλαδη => Αλλο η Υ/Δ και άλλο Υ/Κ. Δε γινεται να έχουμε ίδιες σημαδουρες με τους αυτόνομους γιατί απλά κάνουμε άλλο πράγμα από αυτους. Δε γίνεται να έχουμε κοκκινο, πορτοκαλλι, ασπρο, χωρίς συγκεκριμένο και καθορισμένο μοτίβο που το καθιστά αναγνωρίσιμο ναυτικό σήμα βε βάση τον κανονισμο ναυσιπλοιας στα Ελληνικά νερα!
Τώρα εαν τους έρθει εκει πάνω καμιά ιδέα να αλλάξουν πάλι τα χρώματα στη δική μας σημαδουρα τι θα γίνει? Απλά θα αναγκαστουμε να αγοράσουμε καινουργιες...
Και μη γελάς, γιατί εάν το ζητήσουν 5-6 βιοτέχνες εξοπλισμου με εκείνα το φοβερά επιχείρηματα πανομοιότυπα με αυτά που χρησιμοποιούν κατα καιρους οι επαγγελματίες ψαράδες, να δείς που η υπουργάρα θα τους κάνει τελικά το χατίρι.
Γι αυτό σου λέω.... αστο καλυτερα εκει που είναι το ζητημα.
Επειδή έγραψες ότι πάλι εμεις θα την πληρώσουμε τη νύφη για να αγοράσουμε καινούργιες σημαδουρες. Μα δεν θα χρειαστεί, αυτό λέω!
Δεν κατάλαβα ότι τα περί ηλιθιότητας και μικροσυμφερόντων πήγαιναν για την κυβέρνηση, οπότε παρεξήγησα τη γραφή σου, λάθος μου.
Τώρα, για τη διαφορά στη σημαδούρα με την αυτόνομη κατάδυση, μπορεί να έχεις δίκιο, όμως, για να είμαστε πιο ακριβείς, στον διεθνή κώδικα δεν υπάρχει "Υ/Δ" και "Υ/Κ". Υπάρχει η σημαία που χωρίζεται διαγώνια σε κόκκινο και κίτρινο χρώμα που σημαίνει "άνθρωπος στη θάλασσα" και η κόκκινη με τη λευκή διαγώνια γραμμή που σημαίνει ότι "υπάρχει δύτης από κάτω". Η νομοθεσία της Κύπρου, όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία με ψαροντούφεκο, αναγνωρίζει τις σημαδούρες κόκκινου, κίτρινου, και πορτοκαλί χρώματος που έχουν το κόκκινο σημαιάκι με τη λευκή διαγώνια γραμμή.
Με την πρότασή μου απλά ζητάω
να θεσπιστούν για εμάς και οι άλλες σημαδούρες, οι κόκκινες και οι πορτοκαλί και όχι μόνο οι κίτρινες. Δηλαδή, να επεκταθεί η νομοθεσία και για τις άλλες σημαδούρες που υπάρχουν στο εμπόριο και που πολλοί από εμάς ήδη χρησιμοποιούν.