Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Γευστικές προτάσεις και τρόποι μαγειρέματος θηραμάτων
Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2749
Εγγραφή: Τρί 06 Νοέμ 2012, 19:38
Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Τοποθεσία: Μεσολόγγι - Πόρτο Ράφτη

Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Τετ 30 Δεκ 2020, 02:20

Αυτή την περίοδο που απαγορευονται οι μακρινές μετακινήσεις, είναι μια καλή ευκαιρία να βουτήξουμε στη Γειτονιά μας για φρέσκο ψάρι που το πιο πιθανό είναι να συναντήσουμε κεφαλους οι οποίοι δικαίως θεωρούνται υποδεέστερα θηράματα και αυτό γιατί συνήθως έχουν από έντονη έως πολύ έντονη οσμή τις περισσότερες φορές αλλά και κάπως περίεργη/ιδιαίτερη γευση.
Για αυτούς που ασπάζονται τα παραπάνω λοιπόν (γιατί στο φόρουμ έχουμε διαβάσει ακόμα και ότι ο κέφαλος είναι το πιο νόστιμο ψάρι...) έχω να προτείνω τρόπο να τρώτε κεφαλο και να το ευχαριστιέστε όπως κάνω και γω καμία φορά. Ακόμα και να τραπεζωσετε κόσμο που θα ενθουσιαστεί. Επίσης τα μικρά παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να μη το φάνε.
Το αποτέλεσμα δίνει άοσμο κρέας και από γεύση κάτι μεταξυ της γνωστής κατεψυγμένης φιλεταρισμένης περκας και μπακαλιάρου (στην καλυτερη) , αναλόγως και το είδος.

Επίσης θα γράψω και τη συνταγή από μια ιδιαίτερη σαλάτα που τρώγαμε στην Καστοριά απ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η οποία συνδυάζεται άψογα και με το κρέας ψαριού.

Και οι δύο συνταγές είναι μπελαλίδικες οπότε όσοι δεν είστε για πολλά, το αφήνετε και ρίχνετε τον κεφαλο στο ταψί με παπατες.

Κεφαλος:
IMG_20201228_180821_resized_20201230_124648648.jpg
1) Φιλετάρουμε και ελέγχουμε για τυχόν κοκκαλάκια, τα οποία βγαζουμε.
Το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι ετσι:
IMG_20201228_182719-min.jpg
Αλλά έτσι :
IMG_20201230_011833.jpg
Δηλαδή απαλλάσσουμε τα φιλέτα από οποιοδήποτε μη καθαρό κρέας. Ακόμη και τα κόκκινα αιματωμένα σημεία.

2)Τα πλενουμε νε νερό και τα βάζουμε σε μια λεκανιτσα με νερό και δύο κουταλιές της σούπας περίπου λευκό ξύδι. Αν δεν υπάρχει βάλτε κόκκινο. Αφήστε για κάνα τέταρτο με ένα ανακάτεμα ενδιάμεσα.

3) Πλέον ή μπαίνουν ψυγείο/κατάψυξη αν είναι να φαγωθούν άλλη μέρα,.
Αν όχι, τα στραγγίζετε και τα μαριναρετε τώρα για ένα τέταρτο σε ελαιόλαδο.

4) Αλατίζετε και σε αντικολλητικό τηγάνι σκεπασμένο, με μέτρια φωτιά, θέλουν ελάχιστα λεπτά από κάθε μεριά.
IMG_20201229_135824_resized_20201230_124648803.jpg


Αρμιά σαλάτα :

Υλικα
1 λάχανο , 1-2 πιπεριές Φλωρίνης, 1 καρότο, Σέλινο,
Χοντρό αλάτι, ξύδι, λεμόνι, ελαιόλαδο.

1) κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες του μισού με 1εκ. περίπου εστιάζοντας στα φύλλα και πετώντας όσα απ τα κοτσάνια μπορουμε.

2) Τα βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε μια μέτρια χούφτα χοντρό αλάτι. Αρχίζουμε να τα ζυμώνουμε και να τα στρίβουμε/στυβουμε δυνατά. Σε λίγη ώρα θ αρχίσουν να βγάζουν ζουμιά. Τ αφήνουμε για 10 λεπτα και επανερχομαστε επαναλαμβανοντας το στύψιμο/ζύμωμα έως ότου μαζευτεί στον πάτο αρκετό ζουμί.

2) ψιλοκοβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε άλλο ένα ζυμωμα/στύψιμο.

3)Ριχνουμε μια κουταλιά της σούπας και από τα τρία υγρά. (λεμόνι, ξύδι, ελαιόλαδο) Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κανονικά η σαλάτα είναι έτοιμη το νωρίτερο την επόμενη μερα, με ένα ενδιάμεσο ανακάτεμα.
Μπορεί όμως να φαγωθεί και μετά από λίγες ώρες αφού ασπρισει το λάχανο.
Επίσης είναι μια σαλάτα που κρατάει έως και 5-6 μέρες εκτός ψυγείου και άλλες τόσες εντός ανετα. Μετά από 2 μέρες περίπου είναι στα καλύτερά της.

ΥΓ η αρμιά είναι μια παμπάλαια συνταγή με διάφορες εκδοχές στις περιοχές της Κοζάνης, Καστοριάς και πέριξ. Η κανονική χρειαζεται έως και 2 εβδομαδες. Αυτή είναι μια "γρήγορη" εκδοχη.
ΥΓ2 το ζουμί της αρμιας έχει εντυπωσιακά αποτέλεσμα τα εάν είσαι μεθυσμένος. Μπορεί να σε συνεφέρει σε λίγη ώρα. Γι αυτό το λόγο την προτιμουν πολύ σε κρασο/τσίπουροκατανύξεις
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas
Δημοσιεύσεις: 3888
Εγγραφή: Πέμ 13 Μαρ 2014, 15:22
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Τετ 30 Δεκ 2020, 11:24

Γενικά, απο τους Κέφαλους, κάθε Χρόνο,
ήταν λίγες οι Συγκομιδές μου, κι αφορούσαν αποκλειστικά κι επιλεκτικά,
τα καθαρά μεγάλα Μυξινάρια και τις μεγάλες Μπάφες...

Η Αποψή μου στην Εκτίμησή τους ήταν πάντα πολύ Θετική,
και ποτέ δέν τα υποβάθμισα, τα θεωρούσα σάν Γευστικότατα Ψάρια,
ανάλογα και με τον Τρόπο που θα αξιοποιηθούν...

Καί οι δύο Συνταγές, μου φαίνονται εξαιρετικές κι ενδιαφέρουσες
και με πρώτη Ευκαιρία θα τις έχω υπόψη μου για να τις δοκιμάσω...
Κι απο όσο αντιλαμβάνομαι, είναι Συνταγές κατάλληλες για το αγαπημένο Ουζάκι...!!!


Ευχαριστούμε για την όμορφη Παρουσίαση...


:hello:
Εκεί που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι θάρθεις...

dimitrikotz
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Τετ 30 Δεκ 2020, 11:45

Να' σαι καλά Ζάχο γιατί αυτές οι συνταγές μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες!! Γενικά αυτά τα ψάρια απέφευγα να τα χτυπάω και όποτε τα έπιανα είχα να αντιμετωπίσω την αφόρητη θηλυκή γκρίνια γιατί έφερνα αυτά τα "σαβουράψαρα". Όταν το βασικό μενού περιλαμβάνει συνήθως στήρα, οι αιτιάσεις αυτού του είδους δεν είναι και απολύτως αβάσιμες. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμένα μου άρεσαν στην γεύση, είτε βραστά είτε ψητά αισθανόμουν ότι αυτό το ψάρι πάντα υπολείπονταν σε γεύση. Από την άλλη παρ' ότι συνειδητά κυνηγάω τα ψάρια που μας αρέσουν και τα τρώμε, αν πετύχω κάνα μεγάλο κέφαλο συνήθως ακολουθώ το ένστικτο μου και τον χτυπάω. Περιττό να σου πω ότι κολλητοί μου φίλοι ψαροντουφεκάδες πλέκουν διθυράμβους για τους κέφαλους, σε σημείο που να θεωρώ ότι πρέπει να με κοροϊδεύουν - ευχαρίστως τους ανταλλάζουν με σαργούς!- Η πρώτη συνταγή σου μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ίσως να δώσει την λύση.

tas
Δημοσιεύσεις: 708
Εγγραφή: Τρί 11 Δεκ 2012, 13:50
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 30 Δεκ 2020, 13:31

Ουτε και γω μπορω να φαω κεφαλο. Μου βρωμανε σαν χιλιες πεθαμενες οχιες. Και εχω δοκιμασει ολους τουςδυνατους τροπους μαγειρεματος εκτος απο αυτον που προτεινεις. Αν πετυχω κανα καλο κοματι θα το κανω να δω τα αποτελεσματα.
Μια εξαιρεση μονο την οποια σας προτεινω ανεπιφυλακτα: τον Οκτωβρη πηρα δυο κεφαλους γυρω στο κιλο με σκοπο να τους δωσω σε ενα φιλο που του αρεσουν. Οταν τουςχτυπησα ειδα οτι ηταν μυξιναρια. Η γυναικα μου επεμενε να μην τα δωσω αλλα να τα κανω σεβιτσε. Τελικα τα εκανα. Ηταν το ωραιοτερο σεβιτσε που εχω φαει ποτε. Δεν υπερβαλω αλλα ακριβολογω 100/100. Αν πιασετε λοιπον μυξιναρι καντε με αυτο τον τροπο και θα με θυμηθειτε.
Κατα τα αλλα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

tas
Δημοσιεύσεις: 708
Εγγραφή: Τρί 11 Δεκ 2012, 13:50
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 30 Δεκ 2020, 14:36

Α! Οσο για τη σαλατα "ορμια" τη φτιαχνουν κσποια τσιπουραδικα στο Βολο και την προσφερουν μαζι με το τσιπουρο σαν μεζε. Οντως εινσι πολυ ωραια.

Άβαταρ μέλους
Greek-Blue
Δημοσιεύσεις: 2008
Εγγραφή: Δευ 01 Μαρ 2010, 20:54
Ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Ταραμπίκος

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Greek-Blue » Τετ 30 Δεκ 2020, 19:59

Ζάχο, επειδή δεν είμαι για πολλά πολλά, θες να φτιάξεις μια απ'όλα και να ερθω να φάω? :mrgreen:

ΥΓ: Οι χοντρές μπάφες,, αν ψηθούν καλά στο κάρβουνο δεν είναι κακές αρκεί να τις ψήσει κανείς σωστά.
Πάντως σπάνια βαράω γιατί δεν με τρελαίνουν ούτε γευστικά, ούτε κυνηγετικά και δεν καθαρίζονται με τπτ οι ρουφιάνες.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 5086
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Τετ 30 Δεκ 2020, 22:04

Θα διαφωνήσω Ζαχ.
Ποια πέρκα και μπακαλιάρος...
Τραγικά ψάρια μπροστά στον κεφαλο με τη συνταγή που περιγράφεις. :D
Αρκεί να σου πω ότι όποτε με βλέπουν η γυναίκα και ο μεγάλος να φιλεταρω φτιάχνονται με 1000...
Θα προσθέσω στα όσα σωστά έγραψες τα εξής:
Όταν τον αφήνουμε στο ξύδι,προσθέτουμε αρκετή ρίγανη και κάμποσο πιπέρι.Πρσωπικα μπορεί και να αφήσω τα φιλέτα κάνα 24 ωρο στο ψυγείο σκεπασμένα,το κρέας ασπρίζει και ουσιαστικά είναι μαγειρεμένο από τα οξέα,και μετά το τηγάνι το ευχαριστιεμαι καλύτερα. Ψήνω στο τηγάνι και γυρίζω διαρκώς μέχρι να πιεί τελείως το ξύδι και να μείνει με το λάδι.Μολις ροδισει ελάχιστα είναι έτοιμο.
Γεύση που πραγματικά απογειώνει.
PSX_20201230_215316.jpg
PSX_20201230_215316.jpg
Να σημειώσω επίσης ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί η "υπέροχη κρυμμένη γεύση" του κεφαλου,κατά τη ρηση του Γιάννη Βλάχου.
Τη συγκεκριμένη την είχα διαβάσει στο Deep όπου ο αείμνηστος Κόλλιας περιέγραφε παλαμίδα φτιαγμένη κατά αυτό τον τρόπο.
Όταν το δοκίμασα με παλαμίδα...απλώς με άφησε αδιάφορο.Το ίδιο και λαβράκι!!!!! Το μόνο ψάρι που κρίθηκε ισοδύναμο γευστικά ήταν το τραχουρι,ένα κοκκαλι που πιάνω στα νότια.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

dimitrikotz
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 31 Δεκ 2020, 00:47

Κι εγώ τραχούρια βλέπω και έχω πιάσει αρκετά, αλλά και αυτά δεν με ενθουσίασαν, ίσως μ' αυτή την συνταγή να γίνει το θαύμα και μ' αυτά..

Γιώργος Χ.
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: Κυρ 29 Δεκ 2013, 19:38
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Χαλκιάς
Τοποθεσία: πάτρα

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιώργος Χ. » Πέμ 31 Δεκ 2020, 13:52

Ζάχο, να προσθέσω και εγώ κάτιτις...
Οι κέφαλοι αν και παρεξηγημένα ψάρια, πραγματικά είναι πεντανόστιμα, τα μυξίνια οι μπάφες και οι λαυκίνοι όπου τα τελευταία απαντώνται στη λιμνοθάλασσα του Μεσσολογγίου και είναι ίσως τα νοστιμότερα. Οι λαυκίνοι πιθαν'ον να βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν είμαι σίγουρος.

Εχω δοκιμάσει στο παρελθόν να ψήσω στο λεμόνι διάφορα ψάρια και το παράδοξο είναι ότι απο όλα τα ασπρόψαρα το νοστιμότερο όλων είναι ο ταπεινός κέφαλος!

Εκτός απο τον παραπάνω τρόπο τον οποίο αναφέρεις (και είμαι φάν του) ένας άλλος σχετικά κοινός τρόπος είναι ο παρακάτω:
1. Ξεματώνουμε καλά το ψάρι στην θάλασσα και το καθαρίζουμε φυσικά στην θάλασσα. Στόχος είναι να μην έρθει το ψάρι σε επαφή με το γλυκό νερό.
2. Ανοίγουμε το ψάρι στα δύο απο την κοιλιά προς την ράχη δίχως να το κάνουμε 2 κομμάτια αλλά να μήνει ενωμένο
3. Αλατίζουμε με χονδρό αλάτι όσο πρέπει και λίιιιιιιιιιγο παραπάνω
4. Κρεμάμε σε τσιγκέλι και αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά (για ψ'αρι το οποίο ζυγίζει 1 κιλό)
5. Αν μας έχει πέσει παραπάνω αλάτι ΔΕΝ ξεπλένουμε με νερό αλλά με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.
6. Βουτάμε το ψάρι σε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καρβουνάκια.
7. Κατα τη διάρκεια του ψησίματος μπορούμε να διαβρέχουμε με ελαιόλαδο κ χυμό λεμόνι.
8. Λίγο πριν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Το αποτέλεσμα είναι κάπως στεγνό αλλά πεντανόστιμο.

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Δημοσιεύσεις: 415
Εγγραφή: Σάβ 13 Δεκ 2014, 20:25
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Πέμ 31 Δεκ 2020, 22:34

Ωραία εκδοχή μαγειρέματος για τον κέφαλο, δεν την ήξερα !
Όσο για τη σαλάτα ούτε αυτή τη γνωρίζω αλλά απ' ότι βλέπω και διαβάζω στη συνταγή πρέπει να είναι μούρλια!
Να είσαι καλά και σ' ευχαριστούμε που έδωσες ιδέες! :hello:
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Άβαταρ μέλους
maimouth
Δημοσιεύσεις: 427
Εγγραφή: Κυρ 18 Αύγ 2013, 10:45
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos
Τοποθεσία: Halandrion

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Παρ 01 Ιαν 2021, 22:32

Α ρε σαλπα που θελετε μερικοι μερικοι .
ακου εκει δεν ειναι ωραιος ο κεφαλος. Μη τους βαρατε ωρε , αφηστε τους για τους αλλους :rotfl: :rotfl:
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 5086
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Παρ 01 Ιαν 2021, 22:48

maimouth έγραψε:
Παρ 01 Ιαν 2021, 22:32
Α ρε σαλπα που θελετε μερικοι μερικοι .
ακου εκει δεν ειναι ωραιος ο κεφαλος. Μη τους βαρατε ωρε , αφηστε τους για τους αλλους :rotfl: :rotfl:
Ναι ναι θέλουμε τρελά...
Άνευ επεξεργασίας,τις μεγάλες,τις θεωρω κλάσεις ανώτερες από τους κέφαλους ψητές στα κάρβουνα.
Ιδίως κάτι λαδιαρες από Αύγουστο και μετά είναι ταμάμ...
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
maimouth
Δημοσιεύσεις: 427
Εγγραφή: Κυρ 18 Αύγ 2013, 10:45
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos
Τοποθεσία: Halandrion

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Παρ 01 Ιαν 2021, 23:02

stelarasA'MAK έγραψε:
Παρ 01 Ιαν 2021, 22:48
maimouth έγραψε:
Παρ 01 Ιαν 2021, 22:32
Α ρε σαλπα που θελετε μερικοι μερικοι .
ακου εκει δεν ειναι ωραιος ο κεφαλος. Μη τους βαρατε ωρε , αφηστε τους για τους αλλους :rotfl: :rotfl:
Ναι ναι θέλουμε τρελά...
Άνευ επεξεργασίας,τις μεγάλες,τις θεωρω κλάσεις ανώτερες από τους κέφαλους ψητές στα κάρβουνα.
Ιδίως κάτι λαδιαρες από Αύγουστο και μετά είναι ταμάμ...

Το γ@#$@#ς. χαχαχαχ ειπαμε οχι και σαλπες. Εχει και τωρ χοντρες παντως....
αχαχχχαχαχαχαχ
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

Άβαταρ μέλους
mkoume
Δημοσιεύσεις: 1935
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 12:59
Ονοματεπώνυμο: Manos Koum.
Τοποθεσία: νερό!

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkoume » Παρ 01 Ιαν 2021, 23:16

Μπράβο ρε Ζάχο! :clapping:
Ωραία η "αρμιά" .. :mrgreen: :mrgreen:
να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420
Δημοσιεύσεις: 763
Εγγραφή: Πέμ 14 Νοέμ 2013, 12:15

Re: Κέφαλος φιλέτο (ξεμύρισμα) και αρμιά σαλάτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Σάβ 02 Ιαν 2021, 21:18

Πολύ δυνατός ψαροντουφεκάς και μάγειρας μπράβο!!! :hello:
Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι θλιμένος,αλλά δέν είμαι. Απλά,εκτιμώ την σιωπή,σ'εναν κόσμο πού δέν σταματάει ποτέ να μιλάει.

Επιστροφή στο “Μαγειρική - Συνταγές”