robocop000 έγραψε:xareas έγραψε:Καλημέρα Ηλία,Χάρης εδώ να συστηθούμε και σωστά.
Κάποιες φωτογραφίες είναι προσωπικά για εμένα υπερβολικές με τα τόσα ψάρια μαζεμένα.
Προς τιμήν σου που είπες ότι μερικές φορές παρασέρνεσαι και ξεφεύγεις με τα λαβράκια,όπως όλοι μας το έχουμε πάθει όσο καιρό ψαρεύουμε και όποιος πει το αντίθετο λέει ψέματα ασχέτως το θήραμα.
Η απορία μου είναι πως δεν επέρχεται κορεσμός μετά από τα 6-8 ψάρια που θα ντουφεκίσεις,ειδικά αν είναι σα τα θεριά που έχεις στις φωτογραφίες,όσο καιρό και αν είσαι άβρεχτος όσο καιρό και να είσαι αψαρος.
Έχεις πάρει πολύ καλά ψάρια που εγώ δεν θα τα δω ποτέ.
Πως γίνεται να σε ιντριγκάρει και να σε καλύπτει ψαρευτικά ένα λαβράκι του κιλού?
Για το αυγωμένα ψάρια δεν θα σχολιάσω,όλα τα ψάρια που κυνηγάμε στα ρηχά έρχονται για να γεννήσουν και τα περιμένουμε εμείς,το θέμα είναι να το καταλάβεις ότι είναι θηλυκό και να μην ρίξεις.
Πράγμα πολύ δύσκολο.
Όσο για την διαχείρηση του τόπου,εσύ που τους ψαρεύεις ξέρεις καλύτερα.
Κρατά όμως πίσω στο μυαλό σου ότι,το κοπάδι που θα πάρεις εσύ δύο ψάρια,θα πάει παρακάτω και θα πάρει άλλος ένας φίλος αλλά δύο,παρακάτω και αλλά δύο.
Εκτός και αν είναι τόσο δυνατά τα μέρη σου που έχει πάντα ψάρια φίλε Ηλία,σε εμάς δεν είναι έτσι.
Στα μέρη μου έχω δει μείωση των ψαριών και ας έχουμε βάλει τα τελευταία χρόνια όριο σε μέγεθος.
Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι απλά δεν τηρούν κάπως ένα αντίστοιχο όριο όσοι ακόμα τα ψαρεύουν και παίρνουν ότι περάσει.
Για φαντάσου όμως πως θα ήταν αν δεν τα έπαιρναν.
ΟΙ ερωτήσεις που σου κάνω δεν είναι ούτε ανάκριση,ούτε θέλω να σε σταυρώσω και να σε κριτικάρω.
Είναι όντως απορίες που μου δημιουργούνται προσπαθώντας να σε καταλάβω και να σε μάθω σαν ψαρά και σαν άνθρωπο σε προέκταση.
ΥΓ:Το βίντεο μου το πέταξε χθες το πρωί το youtube αλλά δεν πρόλαβα να το δω γιατί πήζω,αλλά θα το δω σήμερα το μεσημεράκι.
Δεν χτυπάω ψάρια του κιλού πρώτων , πολύ σπάνια ή από διπλοβολη , ή από κεκτημένη ταχύτητα στα θολά.... Αν κ αυτά πρέπει να χτυπάμε κ όχι τα τεσσαρια πενταρια... κτλ Το σκεπτικό να μην πάρω δύο ψάρια από το κοπάδι γιατί αύριο ένας άλλος θα πάρει αλλά δύο κτλ δεν έχει βάση. Πρώτα ,αν μιλάμε για μεγάλα ψάρια , σπανιότατα θα τα βρεις σε κοπάδι....κ αν τα βρεις θα πάρεις ένα...Τα υπόλοιπα θα χαθούν... Αν μιλάμε για κοπάδι με ψάρια κιλού κ ειδικά σε θολά νερά μπορείς να πάρεις κ δύο κ τρία κ τέσσερα ψάρια, ανάλογα...Εγώ σε κάθε σκατζα θα προσπαθήσω να πάρω ενα ψάρι , άντε δύο.ψαροτουφεκαδες είμαστε όχι χειμερινοί κολυμβητές. Συνήθως σταματάω στα 4-5 ψάρια στις καλές μέρες... Φέτος σε δύο ψαρέματα ξέφυγα κ ήταν λάθος μου...
Του κιλού το έβαλα σαν παράδειγμα δεν είπα ότι βαράς του κιλού,αλλά μετά από ένα 4-5 ακόμα και το 1,5 κιλό δεν είναι λίγο για να το ντουφεκίσεις?
Έχω αναρωτηθεί το ίδιο ακριβώς για το αν πρέπει να βαράμε τα μικρότερα και να αφήνουμε τα μεγάλα ήσυχα μιας και στατιστικά τα μεγάλα είναι θηλυκά αλλά πρέπει να μας πει ένας ιχθυολόγος τι είναι καλύτερο για διαχείρηση.
Συμφωνώ για τα θολά και για τα μεγάλα ψάρια ειδικά τα μεγάλα που έχω πάρει ήταν μοναχικά.
Για τα δύο ψαρέματα που ξέφυγες ήταν οι απορίες μου,αφού έχεις βάλει όριο τι διαφορετικό είχαν εκείνα τα δύο τα ψαρέματα και σε οδήγησαν στην υπερβολή.
Καλή παρέα,πολλά ψάρια,ωραίες ορατότητες,αψαρια?
Τώρα μετά από όσο καιρό πέρασε,αυτές τις ψαριές τις βλέπεις με την ίδια ματιά?
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.