ΣΚΟΠΕΥΣΗ

Προπονητική,διατροφή,..........
Άβαταρ μέλους
fiesta1420

ΣΚΟΠΕΥΣΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Παρ 24 Δεκ 2021, 09:30

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Αν και δεν είμαι νέος στο άθλημα παντα ειχα την απορία αν το κάνω σωστά η υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος…. Ο λόγος για την σκόπευση. Θα μιλήσω για το τωρινό όπλο που έχω ένα invert roller το οποιο σε στοχο όλες οι βολές πάνε κέντρο είτε βάζω 1,30 βεργα είτε 1,35…. Να πω εδώ ότι η 1,30 προεξέχει 14cm και η 1,35 19cm. Το θέμα δημιουργείτε οταν ψαρεύω…. Όλες οι βολές πανε πάνω από το θήραμα και ειδικά οι κοντινές βολές…… γνωρίζοντας ότι αυτό γίνετε λόγο ότι άθελα μου σηκώνω την μύτη του όπλου για να σημαδέψω μιας και μου έχει μείνει αυτό από το πρώτο όπλο που πρώτο ψάρεψα (ένα demka 90 που η βέργα προεξειχε 25cm) ο τρόπος που βρήκα ώστε η βολές να βρησκουν το ψάρι είναι σημαδεύοντας εκτός ψαριού χαμηλά. Είναι σωστο αυτό;;; Υπαρχει κάποιος άλλος τρόπος να δοκιμάσω;;; Ψαρεύει κάποιος έτσι;;; 🤔🤔🤔
Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι θλιμένος,αλλά δέν είμαι. Απλά,εκτιμώ την σιωπή,σ'εναν κόσμο πού δέν σταματάει ποτέ να μιλάει.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ονοματεπώνυμο: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Re: ΣΚΟΠΕΥΣΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ » Παρ 24 Δεκ 2021, 09:40

Καλημερα φιλε fiesta1420 ετσι σημαδεύω και εγω με το 95αρι που εχω με 2χ14 και βρίσκω στοχο(που ειναι και το ζητούμενο) ,ενω οταν έριχνα σημαδεύοντας πανω στο ψαρι είτε κοντα η στο όριο η βέργα περνούσε απο πάνω.

takiszante
Ονοματεπώνυμο: takis strouzas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takiszante » Παρ 24 Δεκ 2021, 11:21

Καλημέρα φίλε, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ, με 95ρι ινβερτ, τελευταία έχω βρει ένα κόλπο και στριβο λίγο περ 45 μοίρες αριστερόστροφα το όπλο. Με αυτόν τον τρόπο, αντανακλαστικά ευθυγραμμιζω καλύτερα, μάτι - όπλο - στόχο.
Μπορεί να μην είναι ο πιο δόκιμος τρόπος, σε μένα όμως πιάνει!

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Παρ 24 Δεκ 2021, 11:48

Καλημέρα και από εμένα.
Ένα θέμα το οποίο με έχει ταλαιπωρήσει και εμένα πολύ και με ταλαιπωρεί ακόμα. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος. Το θέμα είναι να βρίσκεις τον στόχο. Οπότε, ότι σε βολέψει καλύτερα και λειτουργεί για εσένα, αυτό ακολούθα!

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Παρ 24 Δεκ 2021, 13:23

βαλε βρε παλι μια πιο μακρια βεργα να ησυχασεις ! ;)
....εξ'αλλου θα πηγαινει και πιο μακρυα!! :grin:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Παρ 24 Δεκ 2021, 16:30

KOSTAS STI έγραψε:
Παρ 24 Δεκ 2021, 13:23
βαλε βρε παλι μια πιο μακρια βεργα να ησυχασεις ! ;)
....εξ'αλλου θα πηγαινει και πιο μακρυα!! :grin:
Ισχύει αυτό που λες αλλά υπάρχουν δυο θέματα, το ένα είναι ότι αν βάλω μια 1,40 θα γίνει μπροστοβαρο το όπλο και δεύτερον θα είναι σαν κοντάρι🤣……. Θα μου πεις σου χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοιταγες στα δόντια……εμ θέλω να είναι και χρηστικό αλλά και ομορφούλι😁 ειδη έχω περασει τα στάνταρ μου στο μήκος με την 1,35. Ναι το ξέρω τα θέλω όλα…..
Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι θλιμένος,αλλά δέν είμαι. Απλά,εκτιμώ την σιωπή,σ'εναν κόσμο πού δέν σταματάει ποτέ να μιλάει.

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Παρ 24 Δεκ 2021, 18:55

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά ...........................................

Νομίζω ότι η σκόπευση στη θάλασσα δεν έχει καμία σχέση με την σκόπευση .............................................. :D

Είναι ενστικτώδεις και ακολουθεί το μάτι και το χέρι ..................................................

Έχω ψαρέψει και ψαρεύω ακόμη και με αεροβόλα και με λαστιχοβόλα .............................................

Ποτέ δεν εξέτασα γιατί έχασα μια τουφεκιά αφού πριν η μετά μπορεί να έχω κάνει άλλες 2 - 3 - 4 εύστοχες ............................

Πάντα σημαδεύω όπως σημαδεύω ........................... δε ξέρω πως είναι ............................. :scratch:

Σε στόχο στη θάλασσα δεν έχω ρίξει ποτέ .......................................

Νομίζω ότι η συχνή επαφή με όπλα και θάλασσα είναι το καλύτερο φάρμακο ................................

:hello:
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Σάβ 25 Δεκ 2021, 10:54

Καλημέρα και χρόνια πολλά
Θα συγκρατήσω την τελευταία φράση του μαστρο-Νικου και θα συμπληρώσω το εξής:σκαροι!!!
Ναι δεν κάνω πλάκα: έτσι εξοικειωνομαι με τα όπλα μου.Αφού τα στήσω να έχουν την αίσθηση και τη βολή που θελω(και είμαι και δύσκολος,να τα λέμε αυτά),τότε επιλέγω ένα ωραίο μέρος με πολλούς σκαρους,και πάω μεσημεράκι για.. σκοποβολή.Τους προτιμώ από άλλα ψάρια,πχ κέφαλους,γιατί είναι λιγότερο κινητικοί...πάντως και με κέφαλους έχω "στρώσει" όπλα.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Σάβ 25 Δεκ 2021, 14:07

CARPENTER έγραψε:
Παρ 24 Δεκ 2021, 18:55

Νομίζω ότι η σκόπευση στη θάλασσα δεν έχει καμία σχέση με την σκόπευση .............................................. :D

Είναι ενστικτώδεις και ακολουθεί το μάτι και το χέρι ..................................................

Έχω ψαρέψει και ψαρεύω ακόμη και με αεροβόλα και με λαστιχοβόλα .............................................

Ποτέ δεν εξέτασα γιατί έχασα μια τουφεκιά αφού πριν η μετά μπορεί να έχω κάνει άλλες 2 - 3 - 4 εύστοχες ............................

Πάντα σημαδεύω όπως σημαδεύω ........................... δε ξέρω πως είναι ............................. :scratch:

Νομίζω ότι η συχνή επαφή με όπλα και θάλασσα είναι το καλύτερο φάρμακο ................................

+1000% νικολα :hello: :hello:
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Σάβ 25 Δεκ 2021, 14:18

Συμφωνά απόλυτα . όποτε έχω μπη στη διαδικασία να σημαδεύσω 80 % αποτυχία. Οι καλύτερες βολές είναι ενστικτώδεις και το μόνο που μπορώ να πω για αυτές είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς ποιους παράγοντες επεξεργάζεται ο εγκέφαλος και αποσίζει να πατύσει τη σκανδάλη . Πιστεύω ότι είναι όλα τα πιο πάνω που είπατε συν τη ταχυτητα του ψαριού, την απόσταση που βρίσκεται το είδος του και την ευλειξία τουκλπ . Αλλωστε στις 90% των περιπτώσεων τα ψάρια δεν σου δίνουν δυνατότητα βολής άνω 1 sec (και πολύ λέω) να κάνεις βολή. Η σκοποβολή σε σταθερό στόχο είναι τελείως διαφορετικό πράγμα

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Σάβ 25 Δεκ 2021, 15:22

tas έγραψε:
Σάβ 25 Δεκ 2021, 14:18
Συμφωνά απόλυτα . όποτε έχω μπη στη διαδικασία να σημαδεύσω 80 % αποτυχία. Οι καλύτερες βολές είναι ενστικτώδεις και το μόνο που μπορώ να πω για αυτές είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς ποιους παράγοντες επεξεργάζεται ο εγκέφαλος και αποσίζει να πατύσει τη σκανδάλη . Πιστεύω ότι είναι όλα τα πιο πάνω που είπατε συν τη ταχυτητα του ψαριού, την απόσταση που βρίσκεται το είδος του και την ευλειξία τουκλπ . Αλλωστε στις 90% των περιπτώσεων τα ψάρια δεν σου δίνουν δυνατότητα βολής άνω 1 sec (και πολύ λέω) να κάνεις βολή. Η σκοποβολή σε σταθερό στόχο είναι τελείως διαφορετικό πράγμα
Συμφωνώ και εγώ. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά αλλά όσες φορές και εγώ πάτησα την σκανδάλη χωρίς να σημάδεψε, είχα καλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Το σημάδι κάποιες φορές με αγχώνει και δεν νιώθω τόσο χαλαρός όσο πρέπει.

Άβαταρ μέλους
Gofaris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gofaris » Κυρ 26 Δεκ 2021, 07:33

Χρόνια πολλά! Πήρα και εγώ ένα invert φέτος και στην αρχή είχα παρόμοιο πρόβλημα αλλά αντίθετο. Όλες οι βολές πήγαιναν χαμηλά. η βέργα μου εξέχει 10 εκ περίπου.Στο όπλο μου τα ράουλα σχηματίζουν μια αψίδα στην κεφαλή, ένα ανάποδο Π. Αυτό που κάνω στις μακρινές βολές είναι να σημαδεύω με την αψίδα. Στις κοντινές κανονικά.
125 βέργα δοκίμασες; Πιο χοντρή?

michalis1958

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από michalis1958 » Κυρ 26 Δεκ 2021, 08:16

thalassa50 έγραψε:
Σάβ 25 Δεκ 2021, 14:07
CARPENTER έγραψε:
Παρ 24 Δεκ 2021, 18:55

+1000% νικολα :hello: :hello:
Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
Ακριβώς όπως τα έγραψε ο Νίκος. Θυμάμαι την έκφραση που χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου στο κυνήγι. " Μπηχτή" . Ήταν η γρήγορη , ενστικτώδης βολή. Στο ψαροτούφεκο ,πιστεύω, το σημαντικό είναι να κάνεις την βολή , την σωστή στιγμή. Με το ένστικτο.
Εγώ , έχοντας συνηθίσει να κρατώ το όπλο ,κυνηγετικό ή σκοποβολής , με το δεξί , το συνέχισα και με το ψαροτούφεκο , παρόλο που είμαι αριστερόχειρας. Έτσι μου κάθεται και δεν το αλλάζω.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Κυρ 26 Δεκ 2021, 14:42

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία με τις οικογένειες σας!!! Εγώ εαν δεν σκεφτώ την ωρα της βολής να κάνω διόρθωση στα σκοπευτικά μου που από κέντρο που σημαδεύω ενστικτωδώς να χαμηλωσω την σκόπευση……η θα χτυπήσω το ψάρι ράχη και θα σκιστεί η θα περασει πάνω από αυτό…………. Σίγουρα δεν εχει σχέση ο στόχος με το κινούμενο ψάρι και ανάλογα και το είδος εχει την ανάλογη συμπεριφορά και σπιρτάδα, απλά τον ανέφερα για να σας πω ότι το όπλο είναι διαβήτης και το θέμα το έχω εγώ😁 εντάξει δεν λέω ψαράκια περνω αλλά η μάθηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και είναι ωραίο να ακους και τις συμβουλές των συναδέλφων γιατί όσο ζεις μαθαίνεις και όσο αφορα εδώ μεσα είναι μια τεράστια εγκυκλοπαίδεια για όλους!!!

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Κυρ 26 Δεκ 2021, 17:52

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Συμφωνώ ότι οι βολές γίνονται ενστικτωδώς και ότι την σκόπευση την κάνει καλύτερα το ένστικτο ή ο εγκέφαλος . Επειδή όμως ,μια στις τόσες και κυρίως στις μακρινές βολές που έχουν σημασία, σημαδεύω , κάνω το εξής : Στήνω σαν στόχο ένα σφουγγάρι ή αχινό και προσπαθώ οι σκοπευμένες βολές να πέφτουν στο ίδιο σημείο με τις ενστικτώδεις . Αυτό το πετυχαίνω αλλάζοντας φτερό στην βέργα κυρίως . Με τον καιρό είτε ενστικτωδώς ρίξω είτε όχι έχω ακρίβεια στις βολές μου . Το ίδιο εφαρμόζω και στις κάθετες βολές .Καλές γιορτές . :hello:

Επιστροφή στο “Επιδόσεις και τεχνικές”