★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Συζητήσεις, προτάσεις και διαβουλεύσεις για το παρόν και το μέλλον της ΕΥΑ.

Συμφωνείτε με το σύνολο των περιεχομένων στη διακύρηξη;

Συμφωνώ
228
93%
Διαφωνώ
16
7%
 
Σύνολο ψήφων: 244

dimak
Δημοσιεύσεις: 898
Εγγραφή: Παρ 23 Ιαν 2009, 16:19
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Μακρέας

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimak » Πέμ 08 Οκτ 2020, 16:10

Καταλαβαίνω πολύ καλά τις ενστάσεις και τη δυσπιστία πολλών από εμάς σε σχέση με τη διακήρυξη και κυρίως την πρακτική εφαρμογή της.
Έχει ένα ενδιαφέρον όμως να εστιάσουμε λίγο στις αλλαγές που έχουν που έχουν ήδη συντελεστεί με την πάροδο του χρόνου.
Από άλλη αφετηρία εκκινούσαμε τη δεκαετία του 90 τότε που οποιαδήποτε συζήτηση ,για οποιαδήποτε αλλαγή ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Οι φυσικοί φορείς μιας διαφορετικής αλιευτικής κουλτούρας ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα και χωρίς κανένα δημόσιο λόγο.
Την αυγή του νέου αιώνα άρχισε δειλά να εμφανίζεται στο δημόσιο λόγο μια αμφισβήτηση και μια συζήτηση, οι φυσικοί φορείς άρχισαν να πολλαπλασιάζονται , να κερδίζουν χώρο στο δημόσιο λόγο και κυρίως να συγκροτούν ένα διακριτό παράδειγμα. Η αλλαγή ήδη συντελούνταν, ήταν μια πραγματικότητα.
Τη δεκαετία που μας πέρασε μια σημαντική αλλαγή στην αλιευτική κουλτούρα έφτασε να γίνει εως πλειοψηφική στους κόλπους μας. Το "παλιό" επιμένει, δεν εξαφανίστηκε και δε θα εξαφανιστεί ποτέ όσο υπάρχει η ανθρώπινη απληστία και οικονομικά συμφέροντα (ίσως και η ανάγκη επιβίωσης για κάποιους). Μόνο που συμβαίνει όλο και περισσότερο στα κρυφά, αδυνατεί να αναμετρηθεί στο ηθικό πεδίο ,γιατί μια σημαντική αλλαγή έχει ήδη συντελεστεί.
Ας μην είμαστε (μόνο) απαισιόδοξοι. Οι αλλαγές είναι αργές , θέλουν κόπο ,μόχθο και ξεκάθαρο λόγο. Έχουμε ήδη όμως διανύσει πολύ δρόμο.

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Δημοσιεύσεις: 14633
Εγγραφή: Κυρ 21 Δεκ 2008, 17:01
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
Τοποθεσία: κερατσινι -αμφιαλη -πειραιας

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Πέμ 08 Οκτ 2020, 16:39

mojo έγραψε:
Πέμ 08 Οκτ 2020, 15:59
dimitrikotz έγραψε:
Πέμ 08 Οκτ 2020, 15:08
. Εφ' όσον είμαστε αντίθετοι με τους αγώνες, και η αντίθεση μας δεν βασίζεται σε κομπλεξικά συμπλέγματα αλλά σε βάσιμα επιχειρήματα, δεν βλέπω τον λόγο που η θέση μας αυτή να μην διατυπωθεί σε ένα αρχικό κείμενο καταστατικών αρχών του σωματείου/συλλόγου. Θα είναι κάτι καθαρά συμβολικό που θα εκφράζει ωστόσο κάτι που πιστεύουμε. Αντιθέτως το να απαγορευτεί σε κάποιο μέλος του συλλόγου να λάβει μέρος σε αγώνες, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα άκυρο νομικά, εφ' όσον οι αγώνες είναι νόμιμοι.
Καλησπέρα Δημήτρη, αυτό πρότεινα.α γραφτεί στο καταστατικό με σαφήνεια πως οι αγώνες δε μας βρίσκουν σύμφωνους. Ίσως να μην το έγραψα καλά.
Όσο για την απαγόρευση, εχεις δίκαιο δε μπορείς να απαγορέψει συμμετοχή και ίσως είναι καλύτερο έτσι. Το θέμα δεν είναι να πάμε μπροστα με απαγορεύσεις και επιβολες. Βέβαια υπάρχει και το πειθαρχικό στους συλλόγους γι αυτές τις δουλειές. Πχ αν θες πήγαινε αλλά διαγραφεσαι. Αλλά θεωρώ αποπροσανατολιζομαστε από τα κυρίως ζητούμενα που είναι τα δύσκολα, απαιτούν όραμα, θέληση και ομονοια. Για τους αγώνες όλοι συμφωνούμε.
2. Η ιδέα για την ασφάλιση από πνιγμό δεν είναι άσχημη, αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι και ρεαλιστική. Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού μου ήταν η ναυτική ασφάλιση (marine insurance ), και το πρώτο πράγμα που έμαθα είναι ότι ο ασφαλιστής δεν σε ασφαλίζει για ένα κίνδυνο ο οποίος είναι σφόδρα πιθανό να επακολουθήσει, ή εάν σε ασφαλίσει το ασφάλιστρο είναι υπερβολικά υψηλό για να συνάψεις την σύμβαση. Στα πλοία υπάρχουν τα λεγόμενα P & I Clubs, που δεν είναι άλλο από ενώσεις εφοπλιστών/πλοιοκτητών που ασφαλίζουν οι ίδιοι περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν, ή που δεν καλύπτουν εν όλω. Γενικά θεωρώ δύσκολο να βρεθεί μία ασφαλιστική που να ασφαλίσει ελεύθερο δύτη για πνιγμό (όπως πχ δεν ασφαλίζουν γέρους). Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι συστατικό στοιχείο του χόμπυ μας..
Όπως είπα προήλθε από συνάδελφο που ασχολείται με το αντικείμενο. Θεωρώ πως για να το λέει θα το έχει ψάξει λίγο. Απ ότι μου μετέφερε, την ασφαλιστική δε την καίει τόσο το επικίνδυνο όσο το να υπάρχει πλήθος. (Πιθανον αυτό είναι που μεταφράζεται σε κερδος) Επίσης θεωρώ λογικό (και σίγουρο) πως άλλο ασφάλιστρο θα αναλογεί σ έναν 30αρη και άλλο σ έναν 65αρη.

Εδώ είμαστε θα τα δούμε ολ αυτά. :thumbsup:
εδω θετω βετο εγω :rotfl:
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

Άβαταρ μέλους
roben ton sargon
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Πέμ 23 Μάιος 2019, 17:30
Ονοματεπώνυμο: mihalis tourloukis

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από roben ton sargon » Πέμ 08 Οκτ 2020, 18:17

Καλησπέρα και από μένα,

πρωτ' απ' όλα ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που καθημερινά προσπαθούν όσο μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη και βελτιστοποίηση της υποβρύχειας αλιείας, ή ΕΥΑ. Πραγματικά σας βγάζω το καπέλο που λένε :hello:
Διάβασα το κείμενο σχετικά γρήγορα, χωρίς να το μελετήσω προσεχτικά, αλλά μπορώ να πω ότι καλύπτει τις απόψεις των περισσοτέρων, σωστώς σκεφτόμενων, μελών αυτού του φόρουμ.

Θα ήθελα να εστιάσω σε ένα θέμα: στην ηλεκτρονική καταγραφή και το κόψιμο της ουράς. Απ' ότι κατάλαβα η ηλεκτρονική καταγραφή αφαιρέθηκε από τις προτάσεις, οπότε θα αναφερθώ στο κόψιμο της ουράς.
Ούτως ή άλλως και τα δυο μέτρα ανήκουν σε μέτρα που απαιτούν έλεγχο για να διαπιστωθεί η συμμόρφωση.
Εκεί βρίσκονται τα αδύναμα μας σημεία:
1. από τη μια μεριά ο ψαροντουφεκάς δεν θα κόψει την ουρά εθελοντικά.
2. από την άλλη μεριά δεν θα υπάρξει λιμενικός να τον ελέγχει.

Το σημείο 2 δεν θα ήθελα να το αναλύσω για ευννόητους λόγους :D

Για το σημείο 1 έχω να σας δώσω το παράδειγμα του φούρναρη στην Ικαρία, που κοιμάται αλλά έχει ανοιχτό τον φούρνο του και όποιος θέλει μπαίνει, παίρνει το ψωμί του, αφήνει τα λεφτά και φεύγει. Αυτός που πάει να πάρει ψωμί και αφήνει τα λεφτά αντιπροσωπεύει τα πολύ σωστά σκεφτόμενα μέλη αυτού του φόρουμ, που θα κόψουν την ουρά από το ψάρι που 'πιασαν. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν ένας φούρναρης κάνει κάτι αντίστοιχο, μάλλον θα αποτύχει. Αν σκεφτείς ότι οι πελάτες των φούρνων στην Ελλάδα είναι 100, τότε μάλλον ο ένας στους εκατό μπορεί να καλοθεληθεί και να ακολουθήσει την μέθοδο της Ικαρίας. Αντίστοιχα, πιστεύω ότι ο ένας από τους εκατό ψαροντουφεκάδες θα κόψει την ουρά.
Αν θέλετε, μπορώ να το γενικεύσω λίγο παραπάνω και να πω ότι ένας στους εκατό ψαροντουφεκάδες δεν θα παρανομήσει γενικώς.
Παίρνω παράδειγμα τον εαυτό μου: προσπαθώ να είμαι όσο πιο ηθικός γίνεται και όμως υπάρχουν φορές που είτε άθελα, είτε θελημένα παρανομώ, μέσα σε λογικά όρια όμως. Είναι επίσης σημαντικό να μην κλείνουμε τα μάτια μας στις ίδιες μας τις πράξεις.

Όπως και να 'χει, στην τελική το όλο ζήτημα είναι στο τι μπορούμε να κάνουμε: εμείς σαν άτομα πρέπει να προστατεύουμε την φύση με την μετάδοση της γνώσης και των σωστών απόψεων στους συναθρώπους μας, ενώ η πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί με το σημείο 2 που ανέφερα από πάνω.
Δυστυχώς, "στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα", αλλά "αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι"

Είστει πολλοί εδω μέσα που μπορείτε να καλυτερέψετε τα πράγματα.
Φαίνονται οι πράξεις σας από τα λόγια σας.
Προχωρήστε. Ας κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία.

Μιχάλης
ταυτίσου με τ'αυτί σου

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz
Δημοσιεύσεις: 1770
Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 08 Οκτ 2020, 19:18

εδω θετω βετο εγω :rotfl:
[/quote]

Kι εγώ, κι εγώ :D , είμαστε σχεδόν ίδια κλάση Γιάννη, ούτε οι ασφαλιστικές δεν ασχολούνται πλέον μαζί μας, πρέπει να είμαστε γιαυτούς κάτι σαν lost case :shock:

geotron
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τετ 16 Φεβ 2011, 12:51
Ονοματεπώνυμο: Manos S

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από geotron » Σάβ 10 Οκτ 2020, 11:49

Καλημέρα σε όλους,

Συγχαρητήρια στους συντακτες για την πρωτοβουλία , πρέπει να σταματήσουμε όλοι να κοιτάμε κοντόφθαλμα, το κακό είναι εδώ και οι ενέργειες διασφάλισης της θαλάσσιας ζωής πρέπει να είναι άμεσες.

Δεν είμαι ψαροντούφεκας αλλά νοιάζομαι για την θάλασσα και γενικά για το περιβάλλον.

Αναφορικά με το κόψιμο της ουράς των ψαριών, ασφαλώς και με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ προσωπικά ότι ψάρια θα πιάνω εφεξής (παράκτιο και από βάρκα) θα τους κόβω την ουρά και ιδανικά θα ήθελα σε όλα τα ψαροβίντεο που θα βλέπω, εκτός από ψάρια τρόπαια κτλ να βλέπω και κομμενες ουρές. Ανεξαρτήτως ψήφισης ειδικού νόμου περί αυτού.
Δεν θα ήθελα να στηρίξω ένα κανάλι στο YouTube με ένα σκασμό subscribers και χορηγούς που ο ψαράς δεν κόβει τις ουρές των ψαριών.
Μια τέτοια κίνηση, ένα τέτοιο "ρεύμα / τάση" ενδεχομένως να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και των μη ευσυνειδητων ψαράδων. Οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα ασφαλώς και περιορίζουν ένα πρόβλημα αλλά ρομαντικά σκεπτόμενος, η προβολή του "υγιούς" ψάρεματος και του σεβασμου στην θάλασσα και τους κατοίκους της μπορούν να αποβάλλουν τις κακές εξαιρέσεις και τους μανάβηδες .

Dr. George
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Τετ 02 Σεπ 2020, 17:11

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dr. George » Σάβ 10 Οκτ 2020, 12:02

Αυτή είναι ωραία ιδέα.....
Να κάνουμε κάτι σαν το "ποτέ χωρίς ζευγάρι" :clapping:
Να ξεκινήσει από το φορουμακι μας αυτό δίχως να επιβάλλεται από κάποιο νόμο......!!!!
Μπορούμε να βρούμε και κάποιο σλόγκαν ή κάποιο σκιτσάκι και οι φωτογραφίες μας να έχουν κομμένες ουρές.....
Προτείνω μισές κομμένες ουρές.... :confused:
Σπαζοκεφαλιά.... Μετά χταπόδια τι κάνουμε.... :think:
Το τσίπουρο πρέπει να έχει 1,60 με μεζέ...!

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 5566
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Σάβ 10 Οκτ 2020, 12:19

Το κόψιμο της ουράς σημαίνει ότι "δεν προρίζονται προς πώληση"??
Επειδή υποτίθεται ότι ΘΑ απαγορεύεται να υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων ψάρια με κομμένη ουρά?
Όταν βλέπουμε συστηματικά τρυπημενα ψάρια στις βιτρίνες ιδρώνει κανενός το αυτί?Όχι βέβαια.
Πώς περιμένουμε λοιπόν να ...ιδρώσει το αυτί κάποιου με τις κομμένες ή μη ουρές?
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Dr. George
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Τετ 02 Σεπ 2020, 17:11

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dr. George » Σάβ 10 Οκτ 2020, 13:37

stelarasA'MAK έγραψε:
Σάβ 10 Οκτ 2020, 12:19
Το κόψιμο της ουράς σημαίνει ότι "δεν προρίζονται προς πώληση"??
Επειδή υποτίθεται ότι ΘΑ απαγορεύεται να υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων ψάρια με κομμένη ουρά?
Όταν βλέπουμε συστηματικά τρυπημενα ψάρια στις βιτρίνες ιδρώνει κανενός το αυτί?Όχι βέβαια.
Πώς περιμένουμε λοιπόν να ...ιδρώσει το αυτί κάποιου με τις κομμένες ή μη ουρές?
Λίγο όπα.... (που λέει και η νεολαία....)
Νόμιζα πως στα ψαράδικα δεν βγάζουν στην βιτρίνα φάτσα φορά τρυπημενα από βέργα ψάρια γιατί κάνει μπαμ.... Στις ψαροταβέρνες δε, τα σερβίρουν κατοπιν παραγγελίας καλών πελατών στη ζούλα... Κλπ κλπ...
Αυτά έχουν αλλάξει...;
Το τσίπουρο πρέπει να έχει 1,60 με μεζέ...!

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 5566
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Σάβ 10 Οκτ 2020, 14:21

Dr. George έγραψε:
Σάβ 10 Οκτ 2020, 13:37
stelarasA'MAK έγραψε:
Σάβ 10 Οκτ 2020, 12:19
Το κόψιμο της ουράς σημαίνει ότι "δεν προρίζονται προς πώληση"??
Επειδή υποτίθεται ότι ΘΑ απαγορεύεται να υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων ψάρια με κομμένη ουρά?
Όταν βλέπουμε συστηματικά τρυπημενα ψάρια στις βιτρίνες ιδρώνει κανενός το αυτί?Όχι βέβαια.
Πώς περιμένουμε λοιπόν να ...ιδρώσει το αυτί κάποιου με τις κομμένες ή μη ουρές?
Λίγο όπα.... (που λέει και η νεολαία....)
Νόμιζα πως στα ψαράδικα δεν βγάζουν στην βιτρίνα φάτσα φορά τρυπημενα από βέργα ψάρια γιατί κάνει μπαμ.... Στις ψαροταβέρνες δε, τα σερβίρουν κατοπιν παραγγελίας καλών πελατών στη ζούλα... Κλπ κλπ...
Αυτά έχουν αλλάξει...;
Χεχε οποιος ψάχνει βρίσκει..
Στην τελική ρίχνουμε λίγο πάγο πάνω στις τρύπες και στις.. κομμένες ουρές και οκ,εκεί θα κολλήσουμε?? :grin:
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Δημοσιεύσεις: 14633
Εγγραφή: Κυρ 21 Δεκ 2008, 17:01
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
Τοποθεσία: κερατσινι -αμφιαλη -πειραιας

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Σάβ 10 Οκτ 2020, 17:04

Dr. George έγραψε:
Σάβ 10 Οκτ 2020, 13:37
stelarasA'MAK έγραψε:
Σάβ 10 Οκτ 2020, 12:19
Το κόψιμο της ουράς σημαίνει ότι "δεν προρίζονται προς πώληση"??
Επειδή υποτίθεται ότι ΘΑ απαγορεύεται να υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων ψάρια με κομμένη ουρά?
Όταν βλέπουμε συστηματικά τρυπημενα ψάρια στις βιτρίνες ιδρώνει κανενός το αυτί?Όχι βέβαια.
Πώς περιμένουμε λοιπόν να ...ιδρώσει το αυτί κάποιου με τις κομμένες ή μη ουρές?
Λίγο όπα.... (που λέει και η νεολαία....)
Νόμιζα πως στα ψαράδικα δεν βγάζουν στην βιτρίνα φάτσα φορά τρυπημενα από βέργα ψάρια γιατί κάνει μπαμ.... Στις ψαροταβέρνες δε, τα σερβίρουν κατοπιν παραγγελίας καλών πελατών στη ζούλα... Κλπ κλπ...
Αυτά έχουν αλλάξει...;
ψαροσκαλες ,λαικες αγορες ,ψαραδικα της γειτονιας ,ψαροταβερνες ,στα καναλια στης ειδησεις καθε τοσο και λιγακι απαγορευμενα ειδη αλιευμενα απο ερασιτεχνες ΚΑΙ επαγγελματιες με ονοματεπωνυμο και διευθυνση καταστηματος που θα μοστραρετε και θα πωλειται :) ,τα βλεπει οοοολοι η ελλαδα εκτος απο ..............................τον κρατικο μηχανισμο ,τι αλλο :D
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Δημοσιεύσεις: 13118
Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Σάβ 10 Οκτ 2020, 17:41

που ξερεις?
μπορει να τα δει και ο Τσι(κλητηρας) και να βγαλει παλι μια (α)μελετη(τα) !!! :rotfl:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

geotron
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τετ 16 Φεβ 2011, 12:51
Ονοματεπώνυμο: Manos S

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από geotron » Κυρ 11 Οκτ 2020, 15:26

Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση όλων αναφορικά με το έλλειμμα ελέγχων και της ασυδοσίας των καταστημάτων, των ψαρεμπορων, των μαναβηδων κτλ.
Όλοι μας καθημερινά παρατηρούμε και γινόμαστε μάρτυρες του "ανύπαρκτου" κράτους, των πολιτών "δύο ταχυτήτων" , οι πολλοί που πληρώνουν και οι λίγοι που την σκαπουλαρουν. κ.α. Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα....
Το διακυδευμα όμως στην εν λόγω κουβέντα είναι άλλο:
Εσύ τι κάνεις? Όχι οι άλλοι, όχι το κράτος. ΕΣΥ. Σε ατομικό επίπεδο.
Η τρύπα στο ψάρι από την βέργα είναι ένα αναπόφευκτο σημάδι του τρόπου που ψαρευεις. Του χόμπι σου. Αλλά το να κόψεις την ουρά από το θήραμα σου ειναι μια κίνηση που υποδηλώνει κάτι. Ότι νοιάζεσαι. Ότι η συμβολική (ή μη) κίνηση αυτή ισως να πιάσει τόπο.
Όταν φτάσουμε, αν φτάσουμε ποτέ, τα πολλά εγώ να γίνουν ΕΜΕΙΣ, τότε μόνο θα έρθει η αλλαγή προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Δημοσιεύσεις: 6858
Εγγραφή: Τρί 13 Απρ 2010, 23:13
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τοποθεσία: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΗΛΟΣ

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Κυρ 11 Οκτ 2020, 21:12

geotron έγραψε:
Κυρ 11 Οκτ 2020, 15:26
Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση όλων αναφορικά με το έλλειμμα ελέγχων και της ασυδοσίας των καταστημάτων, των ψαρεμπορων, των μαναβηδων κτλ.
Όλοι μας καθημερινά παρατηρούμε και γινόμαστε μάρτυρες του "ανύπαρκτου" κράτους, των πολιτών "δύο ταχυτήτων" , οι πολλοί που πληρώνουν και οι λίγοι που την σκαπουλαρουν. κ.α. Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα....
Το διακυδευμα όμως στην εν λόγω κουβέντα είναι άλλο:
Εσύ τι κάνεις? Όχι οι άλλοι, όχι το κράτος. ΕΣΥ. Σε ατομικό επίπεδο.
Η τρύπα στο ψάρι από την βέργα είναι ένα αναπόφευκτο σημάδι του τρόπου που ψαρευεις. Του χόμπι σου. Αλλά το να κόψεις την ουρά από το θήραμα σου ειναι μια κίνηση που υποδηλώνει κάτι. Ότι νοιάζεσαι. Ότι η συμβολική (ή μη) κίνηση αυτή ισως να πιάσει τόπο.
Όταν φτάσουμε, αν φτάσουμε ποτέ, τα πολλά εγώ να γίνουν ΕΜΕΙΣ, τότε μόνο θα έρθει η αλλαγή προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
=D> =D>

Ακριβώς ...............................................

Ο καθένας να είναι εντάξει και όλοι μαζί θα το φτιάξουμε ..................................................

:hello:
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5063
Εγγραφή: Τετ 04 Ιούλ 2007, 01:09
Τοποθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 11 Οκτ 2020, 21:58

KOSTAS STI έγραψε:
Σάβ 10 Οκτ 2020, 17:41
που ξερεις?
μπορει να τα δει και ο Τσι(κλητηρας) και να βγαλει παλι μια (α)μελετη(τα) !!! :rotfl:
Κώστα μου ενίσταμαι... :mrgreen:

Δεν μπορεί να βάζουμε τον θρυλικό μας Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα στην ίδια πρόταση, σελίδα, σύμπαν που να πάρει, με τον άλλον ΄΄κυριο΄΄ που οτι -οχι και τοσο καλό- να πεις για πάρτη του, λιγο θαναι [-X
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5063
Εγγραφή: Τετ 04 Ιούλ 2007, 01:09
Τοποθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 11 Οκτ 2020, 22:00

geotron έγραψε:
Κυρ 11 Οκτ 2020, 15:26
Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση όλων αναφορικά με το έλλειμμα ελέγχων και της ασυδοσίας των καταστημάτων, των ψαρεμπορων, των μαναβηδων κτλ.
Όλοι μας καθημερινά παρατηρούμε και γινόμαστε μάρτυρες του "ανύπαρκτου" κράτους, των πολιτών "δύο ταχυτήτων" , οι πολλοί που πληρώνουν και οι λίγοι που την σκαπουλαρουν. κ.α. Είναι αναρίθμητα τα παραδείγματα....
Το διακυδευμα όμως στην εν λόγω κουβέντα είναι άλλο:
Εσύ τι κάνεις? Όχι οι άλλοι, όχι το κράτος. ΕΣΥ. Σε ατομικό επίπεδο.
Η τρύπα στο ψάρι από την βέργα είναι ένα αναπόφευκτο σημάδι του τρόπου που ψαρευεις. Του χόμπι σου. Αλλά το να κόψεις την ουρά από το θήραμα σου ειναι μια κίνηση που υποδηλώνει κάτι. Ότι νοιάζεσαι. Ότι η συμβολική (ή μη) κίνηση αυτή ισως να πιάσει τόπο.
Όταν φτάσουμε, αν φτάσουμε ποτέ, τα πολλά εγώ να γίνουν ΕΜΕΙΣ, τότε μόνο θα έρθει η αλλαγή προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Όπως τα λες ειναι φίλε μου...
Η Ροδος είναι εδώ, -εδώ ήταν πάντα, αλλά λέμε τωρα- το θέμα είναι, επιτέλους θα ...πηδήσουμε; :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Επιστροφή στο “✰ Ερασιτεχνικη Υποβρύχια Αλιεία ✰”