μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Relax time.......off topic!!
silverdiver
Δημοσιεύσεις: 7193
Εγγραφή: Δευ 01 Νοέμ 2010, 23:07
Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από silverdiver » Τρί 14 Μάιος 2019, 21:36

Εγώ θα συμφωνήσω με Αντρέα σε όλα, μάλιστα θέλω να προσθέσω ότι επειδή έχω φάει κόλλημα τώρα τελευταία με το σούσι και λόγω του μήνα φτιάχνω με κατεψυγμένο έχει ακριβώς την ίδια γεύση :hello:
οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...

Άβαταρ μέλους
Greek-Blue
Δημοσιεύσεις: 1962
Εγγραφή: Δευ 01 Μαρ 2010, 20:54
Ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Ταραμπίκος

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Greek-Blue » Τρί 14 Μάιος 2019, 22:33

peskandritsas έγραψε: το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:
Σιγά μην τα πάμε κι εκεί που τα πιάσαμε.. :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Δημοσιεύσεις: 5927
Εγγραφή: Τρί 13 Απρ 2010, 23:13
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τοποθεσία: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΗΛΟΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Τρί 14 Μάιος 2019, 22:41

Και εγώ με τον ΑΝΤΡΕΑ ..............................................

Λοιπόν να πω κάτι που έκανα και βγήκε .......................... ο Κοτσίδας δοκίμασε και του άρεσε .............................

Από τον τελευταίο Ροφό που έβγαλα ..................... τον καθάρισα τον έκοψα και τον κατέψυξα σε μερίδες που χρειάζεται οι οικογένεια για το φαγητό της ......................................

Λόγω χρόνου την τελευταία φορά δεν το ξεπάγωσα .......................................... έβαλα 3 ροδέλες στην γάστρα παγωμένες αλάτι πιπέρι θυμάρι λίγο λάδι λίγο ρακί και το έβαλα στο φούρνο στο 150 ............................................................

Έφυγα για δουλειά και μετά από κάποιες ώρες που γύρισα το σπίτι μοσχοβολούσε ........................................

Είχε γίνει λιώμα και πολύ νόστιμο και με αρκετή σάλτσα για βούτηγμα ...................................

Βέβαια ήταν χοντρό ψάρι και πέτυχε ....................... σε μικρότερα δε ξέρω ...........................................

:hello:
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Άβαταρ μέλους
matador23
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2290
Εγγραφή: Τετ 23 Νοέμ 2011, 14:42
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Τετ 15 Μάιος 2019, 14:13

gsim έγραψε:
KOSTAS STI έγραψε:
peskandritsas έγραψε:Αντε να πώ και γω το κοντό μου..
Για ψαρια που προορίζονται για κατάψυξη εγω προτείνω τα παρακάτω
καθάρισμα κοιλιάς βράγχια και καλό ξεμάτωμα (οχι σαν μερικους μερικους)
λέπια δεν βγάζουμε
Ιδανικά παγωμα σε ειδικές σακουλες υδατοστεγείς με λιγο θαλασσινό νερο μεσα (φεξε μάι μου)
και το βασικότερο ολων.. ξεπάγωμα μέσα σε νερο. (ιδανικά θαλασσινό)
οχι βγαλσιμο απο το ψυγείο και ξεπάγωμα σε 5-6 ώρες, ουτε στην συντήρηση και ξεπάγωμα σε 12-14 ώρες. εκτός αν το προτιμάτε σιτεμένο :mrgreen:
το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:
:shock: .....δηλαδη για να ξεπαγωσω ενα μεγαλο λαυρακι θελω μια γλαστρα 80 ποντους με θαλασσινο νερο?
και στο ψυγειο? εξω? :-k
Για να ξεπαγώσεις λαυράκι θέλεις ρηχό θολό νερό με φυκιάδα κατά προτίμηση. Για ξεπαγώσεις σφυρίδα θέλεις λάσπη, για σαργό ένα κατρακύλι και για στήρα το ιδανικό είναι τραγάνα.
Άσε μας ρε πεσκανδρέα με τις θεωρίες σου... :banghead:
δέ θελω να σκέφτομαι κάν τί θα χρειαζοταν για ξεπαγωμα πεσκανδριτσας :lol:
0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"

Άβαταρ μέλους
foto
Δημοσιεύσεις: 271
Εγγραφή: Τετ 29 Ιουν 2011, 09:20
Ονοματεπώνυμο: Yiannis
Τοποθεσία: Athens

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foto » Τετ 15 Μάιος 2019, 15:42

Ωραιο θεμα :thumbsup:

Απλα να επαναλαβω και εγω οτι το σημαντικοτερο που μπορει να κανει ο καθε ψαροκυνηγος για να εξασφαλισει τη φρεσκαδα της ψαριας του ειναι να αφαιρει εντοσθια και σβαραχνα πριν βγει απο τη θαλασσα μετα το ψαρεμα.

:good:
Arcus 110 SL, Arcus 85 SL

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Δημοσιεύσεις: 11856
Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Τετ 15 Μάιος 2019, 20:47

δεν εχουμε εναν ειδικο μεσα σε τοσους ψαροτουφεκαδες? :doh:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Δημοσιεύσεις: 11856
Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Τετ 22 Μάιος 2019, 19:03

ουτε ενας σεφ? :-k
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
mkoume
Δημοσιεύσεις: 1725
Εγγραφή: Τρί 26 Ιαν 2010, 12:59
Ονοματεπώνυμο: Μάνος Κουμερτάς
Τοποθεσία: νερό!

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkoume » Πέμ 23 Μάιος 2019, 23:25

Κ γω με τον Πεσκανδρέα είμαι... :rotfl:
Το τελευταίο μάγκες μου, που ξεπαγώσαμε με την μέθοδο του φίλτατου ήταν σούπερ ζωντανό…
Σχεδόν το ξαναντουφεκίσαμε για να το φάμε…

gsim έγραψε:
peskandritsas έγραψε:......Αντε να πώ και γω το κοντό μου..
...........
το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:
Για να ξεπαγώσεις λαυράκι θέλεις ρηχό θολό νερό με φυκιάδα κατά προτίμηση. Για ξεπαγώσεις σφυρίδα θέλεις λάσπη, για σαργό ένα κατρακύλι και για στήρα το ιδανικό είναι τραγάνα.
... :
[/quote]

Γιώργη με διέλυσες ρε... :D :D :D
να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Δημοσιεύσεις: 11856
Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Παρ 24 Μάιος 2019, 09:26

mkoume έγραψε:Κ γω με τον Πεσκανδρέα είμαι... :rotfl:
Το τελευταίο μάγκες μου, που ξεπαγώσαμε με την μέθοδο του φίλτατου ήταν σούπερ ζωντανό…
Σχεδόν το ξαναντουφεκίσαμε για να το φάμε




Γιώργη με διέλυσες ρε... :D
..... :shock: ........α πα πα !!!!
δεν διακινδυνευω ξανα βολη και μπλοζον στο τελευταιο λαυρακι ! [-(
αμα δεν το ξαναπιασω? :mrgreen:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2387
Εγγραφή: Τρί 06 Νοέμ 2012, 19:38
Ονοματεπώνυμο: ZAXOS
Τοποθεσία: Μεσολόγγι - Πόρτο Ράφτη

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Σάβ 25 Μάιος 2019, 10:41

Εγώ φυσικά διαφωνώ με τον πεσκαντρεα σε ολα.

Τα ψαρια που προορίζω για κατάψυξη (σπάνια συμβαίνει) τα καθαρίζω πολύ καλά στη θάλασσα, καλό σφιχτό τύλιγμα και φυσικά το ξεπαγωμα σε νερό κατά τη δική μου άποψη είναι εντελώς άκυρη πράξη καθώς χάνονται πολλά από τα υγρά του ψαριού τα οποία θα έδιναν και την πλούσια χαρακτηριστική γεύση στο κρέας.

Για όσους δε το γνωρίζουν να πω ότι τα καθαρισμένο ψάρια διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι και 4 ημέρες στο ειδικό ράφι της δυνατής συντήρησης των ψυγειων, σε μια πιατέλα μέσα σε μια πλαστική σακούλα που περνάει άνετα ο αέρας.

Έχω φάει άπειρα ψάρια την 4η μερα και είναι πολύ καλύτερη λύση από την καταψυξη