Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα ψάρια μας κατά προτίμηση στη θάλασσα. Τα κόκκαλα, μαζί με το μέρος της κοιλιάς που το αφαιρούμε, τα βάζουμε στην κατάψυξη για την επόμενη ψαρόσουπα. Στο σπίτι βγάζουμε με το τσιμπιδάκι τα μικρά κοκκαλάκια που έχουν μείνει. Κόβουμε το κάθε φιλέτο στα δύο και χαράσσουμε το κομμάτια από τη μεριά της πέτσας περίπου ανά 1cm.
Αλείφουμε το ψάρι με τη μουστάρδα και με ένα πινελάκι τα αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε πολύ καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4 λεπτά τη κάθε μεριά (ξεκινώντας από την μεριά της πέτσας). Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο.
Μέχρι να λιώσει το βούτυρο ψιλοκόβουμε λίγη από τη σαλάτα και βάζουμε στα πιάτα. Τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω στη σαλάτα και τα λούζουμε με μια κουταλιά από το βουτυρόλαδο στο κάθε κομμάτι, προσθέτοντας λίγο λεμόνι. Συνοδεύουμε με λευκό κρασί.
