Σωστοί και η δύο σαςΑερικό έγραψε:Μιχάλη δεν είναι το θέμα αν υπάρχεί μέιωση... μια χαρά το γράφεις, το πρόβλημα είναι το πόση είναι ! πού, σε ποιά είδη, ποιός την έκαμε την μέτρηση, τι μέτρα θα πρωτείνει για την βελτίωση της κατάστασης, αλλά και ποίος τον πλήρωσε να την κάνει και τι σκοπό έχει αυτός, γιατί κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του και κανείς δεν πάει με το σταυρό στο χέρι πλέον. Πολλοί βλέπουν πολλά λεφτά στο περιβάλλον και στη θάλασσα και εμείς είμαστε απλά ή μύγα στο γάλα που τους χαλάμε την κρούστα και δεν μας θέλουν στα πόδια τους. Το θέμα είναι να μην μας αφαιρέσουν τα δικαιωματα μας στην χρήση ενός πόρου όπως η θάλασσα επικαλούμενοι ψευδή ή κατασκευασμένα στοιχεία. Η συζήτηση αφορά, το κατά πόσο εμεις δίνουμε λαβές είς βάρος μας ( και λέω εγώ τώρα ότι το πως το ξέρουμε όλοι και το έγραψε και ο matadori παραπάνω)τελικά και το κατά ποσο η χρήση του φακού και η προβολή του στα μέσα δυκτίωσης επιρρεάζει αυτή την είκόνα, προς το αρνητικό πάντά.michalis1958 έγραψε:Ρε παιδιά , χρειάζεται εμπεριστατωμένη μελέτη για να στοιχειοθετηθεί η μείωση των ψαριών?? Ματάκια δεν έχουμε , τουλάχιστον εμείς που έχουμε στην πλάτη μας καμιά 35αριά χρόνια ψαροτούφεκου??
Το ποιός φταίει περισσότερο ή λιγώτερο , είναι άλλη κουβέντα. Νομίζω όμως ότι όταν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει μείωση , γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστη μελέτη που να το αποδεικνύει , κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας!!
Κάποια στιγμή , θα επαναξιολογηθεί όλο το σύστημα περιορισμών και απαγορεύσεων , είτε γιατί θα βρεθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος στο υπουργείο , είτε γιατί θα μας επιβληθεί από την ΕΕ και τότε τα επιχειρήματά μας θα πρέπει να είναι σοβαρά και τεκμηριωμένα!!
Σκοπός είναι να μην βγαίνουν μερικοί καλοθελητές και επιβάλλουν με το έτσι θέλω, απόφασεις εις βάρος μας με γιαλαντζι μελέτες για δικαιολόγιση, και ποίος είναι τελικά αυτός που ελέγχει τα καμώματά τους.
Και όταν όπως είπες έρθει ή ώρα τις επαναξιολόγησης του συστήματος να έχουμε μάτια και φωνή που θα μας υποστηρίξουν για να μή γίνουν τέρατα εις βάρος μας για άλλη μιά φορά προς όφελος κάποιών.
Μόνον που δυστυχώς είμαι παρά πολύ απαισιόδοξος ότι θα αλλάξει ποτέ κάτι σε αυτή τη χώρα