Χάθηκε η μπάλα πάλι, δυστυχώς.
Ας τοποθετηθώ και γω λοιπόν για το θέμα.
Αρχικά να πω ότι είχα φακό (σπάνια ψάρευα με αυτόν) μέχρι πριν 10 – 12 χρόνια περίπου.
Από τότε δεν έχω φακό, αλλά αν το εκαστοτε ζευγάρι μου έχει, δεν τον παρεξηγώ, απλά αν έχω άνεση μαζί του τον βρίζω…
Πλέον πιστεύω ότι το θαλάμι του ψαριού (εκεί που δεν φτάνει το φυσικό φώς) πρέπει να είναι το καταφύγιο του, και εγώ το σέβομαι.
Κατανοώ όμως, ως ένα σημείο τους συναδέλφους που χρησιμοποιούν φακό, και την αγωνία τους για της συγκεκριμένη τεχνική ψαρέματος που τον απαιτεί (μιλώ βεβαία μόνο για όσους βλέπουμε το ψαροντούφεκο μόνο ερασιτεχνικά, έτσι?)
Δεν μπορούμε να είμαστε μηδενιστές.
Όλοι από κει ξεκινήσαμε, άλλοι πήγαν κάπου αλλού, άλλοι εξακολουθούν να το προτιμούν, άλλοι να συνδυάζουν τεχνικές.
Ας πάμε λοιπόν λίγο παρακάτω.
Ο φακός απαγορεύεται με νόμο. Με νόμο που οι λιμενικοί σε όλη την Ελλάδα τον εφαρμόζουν.
Αν με πετύχουν με φακό θα με γράψουν.
Το λέω αυτό γιατί θα ήθελα να μην πετάξουμε την μπάλα στην κερκίδα λέγοντας και για άλλους νόμους που υπάρχουν αλλά στην ουσία δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ (π.χ τα 10 μέτρα)
Πέρσι στην Τζια έπεσε το λιμενικό σκάφος με φόρα πάνω μας, ενώ το ζευγάρι μου ήταν σε βουτιά και έκανα ασφάλεια(τους πάτησα κάτι φωνές να κάνουν πίσω, μέχρι την Κύθνο πρέπει να ακούστηκα)
Όταν αναδύθηκε λοιπόν ο άλλος και πλησίασαν το πρώτο που ρώτησαν, ήταν που έχουμε τον φακό.
Δεν είχαμε τους τα ψαλα και για την ασχετοσύνη τους να πέσουν πάνω μας με τα χίλια και έφυγαν.
Έχουμε στην πλάτη μας και τους οικολόγους (με τα δίκια και τα άδικα τους) τους επαγγελματίες που θεωρούν την θάλασσα τσιφλίκι τους, τους πολιτικούς που για μια ψήφο πουλάνε και την μάνα τους (αυτοί μας αξίζουν δυστυχώς), και μείς καθόμαστε και τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Ρωτώ λοιπόν και γω ρε παιδιά μήπως θα ήταν δόκιμο να μην το διατυμπανίζουμε τουλάχιστον για αρχή?
Να μην ανεβάζουμε βίντεο και Φώτο με φακό ειδικά εδώ μέσα?
Σίγουρα μας αφήνει έκθετους απέναντι στο νόμο, αλλά και σε όποιον θέλει να μας προσάψει πράγματα.
Ακόμα, ακόμα, αυτός ο ¨κανένας¨ που αποφάσισε να προσπαθήσει να κρατήσει επάνω αυτόν τον χώρο, δεν αξίζει λίγο σεβασμό όχι γενικά, αλλά έστω μόνο σε κομμάτια που μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος?
Θα έγραφα παραπάνω αλλά μόλις μπήκα και διάβασα την δημοσίευση του Κώστα, και καλύφθηκα.