Επιπλέον χρώματα στη σημαδούρα, καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποσ

Συζητήσεις, προτάσεις και διαβουλεύσεις για το παρόν και το μέλλον της ΕΥΑ.
HAL9000
Ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Μπαρδάκης

Επιπλέον χρώματα στη σημαδούρα, καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από HAL9000 » Τρί 09 Αύγ 2022, 14:05

Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Επιπλέον χρώματα στη σημαδούρα για το ψαροντούφεκο και καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποστάσεις ασφαλείας».

Μπορείτε να την υποστηρίξετε, είτε με το να πατήσετε το άνω πράσινο βελάκι που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου, είτε σχολιάζοντας, ή ακόμα καλύτερα αν υποβάλετε κι εσείς ανάλογο ερώτημα έτσι ώστε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του Υπουργού.
https://vouliwatch.gr/ask/question/0cc7 ... 8927a8f1e3
Ελεύθερος δύτης και υποβρύχιος αλιέας,
με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Re: Επιπλέον χρώματα στη σημαδούρα, καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 09 Αύγ 2022, 14:10

HAL9000 έγραψε:
Τρί 09 Αύγ 2022, 14:05
Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα: «Επιπλέον χρώματα στη σημαδούρα για το ψαροντούφεκο και καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποστάσεις ασφαλείας».

Μπορείτε να την υποστηρίξετε, είτε με το να πατήσετε το άνω πράσινο βελάκι που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου, είτε σχολιάζοντας, ή ακόμα καλύτερα αν υποβάλετε κι εσείς ανάλογο ερώτημα έτσι ώστε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του Υπουργού.
Επιπλέον... τορπιλες χρειαζεται μαλλον αλλά τεσπσ.
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Re: Επιπλέον χρώματα στη σημαδούρα, καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποσ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Τρί 09 Αύγ 2022, 16:41

Αστεια αστεια καποιο περιστρεφομενο ρουκετοβολο με ανιχνευτη κινησης θελει πανω στην σημαδουρα :)

Απο την αλλη δεν θεωρω οτι με ενα πολυχρωμο μπαλονι -τορπιλη θα γινει κατι διοτι το θεμα ειναι οτι κανεις δεν ειναι ενημερωμενος απο αυτους που δεν χρειαζονται αδεια ταχυπλοου που ειναι και η πλοιοψηφια ,και ολοι η υπολοιποι ειτε απο περιεργια κτλ.θα πλησιασουν και δε αν δουν πολυχρωμο μπαλονι .
Το θεμα ειναι η ενημερωση και μονον και να κοβονται και προστιμα για αυτο το θεμα
Αυτο βεβαια ειναι αποψη μου και μονον ,πατησα οκ ,αλλα αν λαβεις απαντηση απο τον πλακιωτακη ????ενημερωσε μας διοτι θα ηταν Η εκπληξη :D
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Τρί 09 Αύγ 2022, 19:38

Ότι και να κάνουμε .......................... τους μήνες της τουριστικής σεζόν θα ζούμε επικίνδυνα ..........................................

Το τι πρέπει να γίνει είναι δύσκολο να το πείς .................................................

Σίγουρα πολύ αυστηρές ποινές ........................... σίγουρα απαγόρευση ενοικίασης χωρίς δίπλωμα η για να πώ καλύτερα χωρίς καπετάνιο ........................

Και σίγουρα όσο μπορούμε πάντα με βαρκάρη δίπλα μας τη σημαδούρα σίγουρα ότι χρώματος και σχήματος όσο ποιό μεγάλη και με όσο ψηλότερη σημαία ...................................................................

:hello:
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Άβαταρ μέλους
INTZ
Ονοματεπώνυμο: Κωστας Ιντζογλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από INTZ » Τρί 09 Αύγ 2022, 20:39

Εδώ και πολλά χρόνια το έχω κόψει το σπορ τον Αύγουστο.
Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να έχεις βαρκάρη από πάνω να σε προστατεύει.Οσα χρώματα και να μπουν στον πλωτήρα τίποτα δεν θα αλλάξει.
Οι καλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται νόμους που να τους λένε να φέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί πάντα θα βρίσκουν τρόπους γύρω από τους νόμους.
Πλάτωνας

ΓΙΩΡΓΟΣ Π
Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ Π

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ Π » Τρί 09 Αύγ 2022, 23:45

Φοβάμαι πως τα χρώματα δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Στα τέσσερα πολύ σοβαρά περιστατικά που μου έχουν συμβεί το πρόβλημα
ήταν ότι έτρεχαν με υψηλές ταχύτητες κυριολεκτικά δίπλα στα βράχια 5-10 μέτρα!
Όλοι είχαν σκάφη που χρειάζονταν δίπλωμα. Όλοι ανεξαιρέτως αγνοούσαν με τη ταχύτητα πλέουμε πλησίον της ακτογραμμής. Στη μια περίπτωση πέρα από σημαδούρα είχα και κανό 3.5-4 μέτρα.
Μακρύτερα από την ακτή με ειρωνικό ύφος και άγνοια με έχουν ρωτήσει αν εγώ είμαι νόμιμος που βρίσκομαι εκεί.
Κοινός το πρόβλημα είναι η άγνοια και όχι το χρώμα της σημαδούρας με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες.
Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει λύση.

HAL9000

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από HAL9000 » Τετ 10 Αύγ 2022, 00:30

Επειδή ο τίτλος του θέματος μπερδεύει (δυστυχώς, έπρεπε να βρω έναν σύντομο τίτλο για δύο διαφορετικά θέματα), ήθελα να κάνω ξεκάθαρο ότι δεν εννοώ να προστεθούν κι άλλα χρώματα στη σημαδούρα. 'Εθεσα ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με πρόταση να συμπεριληφθούν στη νομοθεσία και οι σημαδούρες με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα, κατά το παράδειγμα της Κύπρου και να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης έτσι ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποστάσεις ασφαλείας.

Ανδρέας Μπαρδάκης.

GiorgosS
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Τετ 10 Αύγ 2022, 15:46

Εγώ πάντως συμφωνώ άλλωστε το πορτοκαλί ειδικά σε κυματισμό φαίνεται καλύτερα.Και πορτοκαλί έχω άλλωστε...

Άβαταρ μέλους
Αρης1978

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρης1978 » Τετ 10 Αύγ 2022, 17:58

Και φαρο να βαλουμε πανω στην σημαδουρα, αν ο αλλος ειναι τυφλος και ζωον παλι απο πανω μας θα περασει
Καλύτερα να χαθώ από το πάθος μου, παρά να χάσω το πάθος μου............

Άβαταρ μέλους
Johnkokk
Ονοματεπώνυμο: Γιάννης Κοκκινάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johnkokk » Τετ 10 Αύγ 2022, 18:50

Αρης1978 έγραψε:
Τετ 10 Αύγ 2022, 17:58
Και φαρο να βαλουμε πανω στην σημαδουρα, αν ο αλλος ειναι τυφλος και ζωον παλι απο πανω μας θα περασει

Μην το γελάς.Κάποτε αγόρασα ενα ηλιακό φάρο πορτοκαλί πολύ δυνατό, ακριβώς για αυτή τη χρήση, αλλά βαρέθηκα να κάνω πατέντα να τον προσαρμόσω πάνω στη σημαδούρα.
Καπου τον εχω παραπεταμένο.
Η αψαρία είναι επιλογή.
Βράγχια έχουν ΜΟΝΟ τα ψάρια.

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Τετ 10 Αύγ 2022, 21:16

GiorgosS έγραψε:
Τετ 10 Αύγ 2022, 15:46
Εγώ πάντως συμφωνώ άλλωστε το πορτοκαλί ειδικά σε κυματισμό φαίνεται καλύτερα.Και πορτοκαλί έχω άλλωστε...
Συμφωνω απολυτα στον πορτοκαλι :thumbsup:
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

Άβαταρ μέλους
andrianblue
Ονοματεπώνυμο: Δημητρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από andrianblue » Τετ 10 Αύγ 2022, 23:32

phpBB [video]

Αν ειναι να γινει, θα γινει δε πα να εχεις οτι θες μαζι σου...

Παντα θα συνεχισουν να κυκλοφορουν αυτοι που εχουν αγνοια, αυτοι που θα πιουνε, αυτοι που δεν υπολογιζουν κανεναν, αυτοι που εκεινη την ωρα θα εχουν νευρα κλπ κλπ κλπ. Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να προσεχουμε οσο περισσοτερο μπορουμε και αν ειμαστε τυχεροι να εχουμε χρονο να αντιδρασουμε αν μας τυχει καποιο συμβαν.

HAL9000

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από HAL9000 » Δευ 05 Σεπ 2022, 15:39

ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Μας απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο ερώτημα που του είχαμε θέσει για προσθήκη επιπλέον χρώμάτων στη νομοθεσία για τη σημαδούρα (δηλαδή να αναγνωριστούν από τη νομοθεσία και οι κόκκινες και οι πορτοκαλί σημαδούρες) καθώς επίσης για να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης ώστε κάθε σκάφος να τηρεί τις πρέπουσες αποστάσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού, το Υπουργείο προτίθεται να διαβουλευθεί με το εν γένει αρμόδιο για το θεσμικό πλαίσιο της αλιείας Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για προτάσεις που θα στοχεύουν στη βελτίωσή του και ειδικότερα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης προστασίας της ανθρώπινης ζωής ενώ ήδη εξετάζεται η χορήγηση από τις Λιμενικές Αρχές ενημερωτικού σημειώματος σε κάθε χειριστή ταχύπλοου σκάφους κατά την έκδοση της άδειας εκτέλεσης πλόων που να υπενθυμίζει τους ασφαλείς όρους κίνησης και κυκλοφορίας.

Ευχαριστώ όλους όσους υποστήριξαν το ερώτημα.

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Δευ 05 Σεπ 2022, 16:12

Ευχάριστη έκπληξη η απάντηση από το υπουργείο.
Ελπίζω να μην μείνει στα λόγια και στις εντυπώσεις.
Μπράβο ξανά για την κίνηση Ανδρέα.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Δευ 05 Σεπ 2022, 21:25

Ακούγεται αρκετά καλό ..............................................

Αν και βέβαια μιλάμε για Πολιτικούς ...........................................

Πρέπει να δούμε αν υπάρχει τρόπος να ενημερώσουμε - δείξουμε ότι καλό θα ήταν εκτός από ενημέρωση θα ήταν καλό σε κάθε παρμπίζ σκάφους η σε εμφανές μέρος σε κάθε κονσόλα να υπάρχει κάποιο αυτόκλητο όπως αυτό που είχε βγεί πριν λίγο καιρό από μια ομάδα στο FB η κάποιο άλλο παλιότερο που είχαν βγάλει στο GREEKDIVER ......................................

Νομίζω ότι στις τάξεις μας θα υπάρχουν Γραφίστες να βγεί κάτι καλό για το καλό όλων .......................................

Παραθέτω τις 2 εικόνες για τροφή προς σκέψη ......................................
FB_IMG_1564263940453.jpg
99130367_1164799140542079_2855020252352217088_n.jpg

:hello:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Επιστροφή στο “✰ Ερασιτεχνικη Υποβρύχια Αλιεία ✰”