και μεις χαιρόμαστε που συμμετέχεις
★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★
- Psarogiatros
- Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def
- dimitrikotz
Re: ★ Διακήρυξη ΕΥΑ ★
Από την υποδοχή που έχει τύχει η διακήρυξη μέχρι τώρα, φαίνεται ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Θέτω ένα ζήτημα που εαν και εφ' όσον υιοθετηθούν κάποιες από τις προτάσεις μας, θα το βρούμε μπροστά μας και είναι σημαντικό:
Τα λιμενικά όργανα έχουν την εξουσία ελέγχου και επιβολής προστίμου, θα πρέπει να είναι ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ όπερ σημαίνει:
1. Να γνωρίζουν άριστα τους νόμους σε σχέση με τις αρμοδιότητες τους και να είναι σε θέση να τους εφαρμόσουν
2. Να είναι κόσμιοι και ευγενείς πάντα και με όλους.
3. Να είναι επιεικείς όπου χρειάζεται και αυστηροί όπου απαιτείται. Να έχουν την κριτική ικανότητα να ξέρουν ποιά από τα δύο να εφαρμόσουν στον εκάστοτε έλεγχο.
4. Να γνωρίζουν ότι η εξουσία που έχουν πηγάζει από εμάς τους πολίτες και να μην την καταχρώνται
5. Να τους εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα για να κάνουν την δουλειά τους.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει οι λιμενικοί απαραιτήτως κατά την γνώμη μου να φοιτούν σε κάποια σχολή, η οποία βεβαίως να έχει και κάποια βασικά μαθήματα νομικής (Ναυτικό Δίκαιο, Κανονισμοί Λιμένος, Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο της Θάλασσας κλπ). Αν δεν υπάρχει σωστή εκπαίδευση, θα συνεχιστεί η σημερινή νοσηρή κατάσταση.
Τα λιμενικά όργανα έχουν την εξουσία ελέγχου και επιβολής προστίμου, θα πρέπει να είναι ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ όπερ σημαίνει:
1. Να γνωρίζουν άριστα τους νόμους σε σχέση με τις αρμοδιότητες τους και να είναι σε θέση να τους εφαρμόσουν
2. Να είναι κόσμιοι και ευγενείς πάντα και με όλους.
3. Να είναι επιεικείς όπου χρειάζεται και αυστηροί όπου απαιτείται. Να έχουν την κριτική ικανότητα να ξέρουν ποιά από τα δύο να εφαρμόσουν στον εκάστοτε έλεγχο.
4. Να γνωρίζουν ότι η εξουσία που έχουν πηγάζει από εμάς τους πολίτες και να μην την καταχρώνται
5. Να τους εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα για να κάνουν την δουλειά τους.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει οι λιμενικοί απαραιτήτως κατά την γνώμη μου να φοιτούν σε κάποια σχολή, η οποία βεβαίως να έχει και κάποια βασικά μαθήματα νομικής (Ναυτικό Δίκαιο, Κανονισμοί Λιμένος, Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο της Θάλασσας κλπ). Αν δεν υπάρχει σωστή εκπαίδευση, θα συνεχιστεί η σημερινή νοσηρή κατάσταση.
- Psarogiatros
- Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def
Τα στελέχη του Λ.Σ. ανήκουν στα ένοπλα σώματα ασφαλείας, οι ένστολοι του οποίου έχουν την ιδιότητα του στρατιωτικού και υπάγονται στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Εκπαιδεύονται ανάλογα με την κατηγορία τους σε δύο σχολές 4ετούς και 2ετούς φοίτησης. Έχουν προγράμματα σπουδών και εκπαίδευση ανάλογα με την ειδικότητα που θα πάρουν. Οι 4ετούς φοίτησης (αξιωματικοί) προέρχονται από πανελλαδικές εξετάσεις και θεωρείται σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν στελέχη που προέρχονται από άλλες εξειδικεύσεις (γιατροί, νομικοί, οικονομολόγοι, κλπ) που όμως είναι ως πολιτικό προσωπικό ας πούμε (δεν γνωρίζω ακριβώς τις βαθμίδες και τη θέση ανάλογα με την εξειδίκευση).dimitrikotz έγραψε: ↑Τετ 30 Σεπ 2020, 00:42Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει οι λιμενικοί απαραιτήτως κατά την γνώμη μου να φοιτούν σε κάποια σχολή, η οποία βεβαίως να έχει και κάποια βασικά μαθήματα νομικής (Ναυτικό Δίκαιο, Κανονισμοί Λιμένος, Ποινικό Δίκαιο, Δίκαιο της Θάλασσας κλπ). Αν δεν υπάρχει σωστή εκπαίδευση, θα συνεχιστεί η σημερινή νοσηρή κατάσταση.
Επειδή τυγχάνει να έχω φίλους λιμενικούς γνωρίζω ότι έχουν μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης αυτού που κάνουν. Κάθε μέρα βρίσκονται σε πόλεμο με ένα σωρό συμβάντα, από μετανάστες, παράνομο εμπόριο, παράνομη αλιεία, κλπ. Όπως όλοι οι κλάδοι φυσικά και αυτοί διαθέτουν άτομα με παραβατική συμπεριφορά. Έχουν κι εμάς που βγαίνουμε με τρία μικρά μαύρα (ελπίζω μικρό ποσοστό) και θέλουμε να μας κάνουν υπόκλιση κατά τον έλεγχο και που το μυαλό μας μόλις ακούσουμε λιμενικό πάει σε αυτούς που τα παίρνουν, που τα κάνουν πλακάκια με τους επαγγελματίες, κλπ, κλπ.. Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια που ψαρεύω, ποτέ λιμενικός σε έλεγχο δεν ήταν αγενής και θα έλεγα ότι μου τη "χάρισαν" σε περιπτώσεις που είχα κάποια παράβαση (αλιεύματα άνω του ημερήσιου ορίου, και σωστικά βάρκας). Σε δύο περιπτώσεις που είχα παραπάνω ψάρια μου είπαν πολύ ευγενικά να σταματήσω το ψάρεμα και να βγω έξω και ότι στην επιστροφή με το πλωτό, αν με έβρισκαν στη θάλασσα θα έγραφαν (άριστα 10 με τόνο από μένα). Μία φορά, πολύ νέος σημείωσαν παράβαση που ήμουν 300 μέτρα μακριά από σημαδούρα και καλά έκαναν. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς που θα προτείνουμε πως θα κάνουν τη δουλειά τους και ειδικά σε μια διακήρυξη που αφορά την ΕΥΑ. Πρώτα θα νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας και μετά θα κοιτάξουμε του γείτονα.
Με την οργάνωση συλλόγου, αποκτάμε άλλη δυναμική. Εκεί μπορείς να φτιάξεις και να στείλεις προτάσεις προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς.
- dimitrikotz
Tην αναφορά στους λιμενικούς την έκανα γιατί έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις άγνοια νόμου, και βέβαια δεν νοείται να καλείσαι θεσμικά να εφαρμόσεις τον νόμο όταν δεν τον γνωρίζεις! Δεν ξέρω ακριβώς τι εκπαίδευση τους παρέχεται στις στρατιωτικές σχολές που φοιτούν, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι πλημμελής. Ελάχιστες φορές είχα θέματα με λιμενικούς και ελέγχους, αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι ύψιστης σημασίας να γνωρίζουν καλά τον νόμο. Κάποτε με είχαν γράψει γιατί ψάρευα μόνος μου (έχει γίνει συζήτηση κι εδώ), και επί ματαίω προσπαθούσα να τους εξηγήσω την διαφορά μεταξύ σύστασης και αναγκαστικού κανόνα δικαίου. Επίσης με είχαν γράψει επειδή είχα φακό στην βάρκα και όχι ενώ ήμουν στο νερό και σε αυτή την περίπτωση όπως και στην προηγούμενη, δικαιώθηκα (αφού είχα πληρώσει όμως) στα διοικητικά δικαστήρια μετά από χρόνια, έτσι για το honore! Αναφέρω και ένα τρίτο περιστατικό, παρατήρηση γιατί η σημαδούρα δεν έφερε το χαρακτηριστικό σημαιάκι, εκεί μου το επεσήμανε ο ευγενέστατος λιμενικός αναφέροντας μου ότι λόγω του κυματισμού δεν φαινόταν καθόλου. Μάλιστα μου διευκρίνησε ότι το έλεγε για την ασφάλεια μου και όχι για να με γράψει! Του απάντησα ότι είχε απόλυτο δίκιο και έληξε το θέμα. Στην Ύδρα πάντως που συνήθως ψαρεύω είναι γενικά πολύ σωστοί.
- thalassa50
- Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
Ειναι ενα θεμα σοβαροτατο αυτο που επισημαινεις (κατι που εχω διατιπωσει ουκ ολιγες φορες εδω )με ασχημα αποτελεσματα πολλες φορες μιας και ο πολιτης πρεπει να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας και οχι το αντιθετο ,αλλα δεν ξερω το κατα ποσο ειναι εφικτο να υποδειξει ενα σωματειο-οργανωση κτλ.στο κρατος το πως θα εκπαιδευουν σωστα το λιμενικο σωμα ????Οχι βεβαια οτι ειναι αδυνατονdimitrikotz έγραψε: ↑Τετ 30 Σεπ 2020, 09:41Tην αναφορά στους λιμενικούς την έκανα γιατί έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλές περιπτώσεις άγνοια νόμου, και βέβαια δεν νοείται να καλείσαι θεσμικά να εφαρμόσεις τον νόμο όταν δεν τον γνωρίζεις! Δεν ξέρω ακριβώς τι εκπαίδευση τους παρέχεται στις στρατιωτικές σχολές που φοιτούν, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτή είναι πλημμελής. Ελάχιστες φορές είχα θέματα με λιμενικούς και ελέγχους, αλλά και πάλι θεωρώ ότι είναι ύψιστης σημασίας να γνωρίζουν καλά τον νόμο. Κάποτε με είχαν γράψει γιατί ψάρευα μόνος μου (έχει γίνει συζήτηση κι εδώ), και επί ματαίω προσπαθούσα να τους εξηγήσω την διαφορά μεταξύ σύστασης και αναγκαστικού κανόνα δικαίου. Επίσης με είχαν γράψει επειδή είχα φακό στην βάρκα και όχι ενώ ήμουν στο νερό και σε αυτή την περίπτωση όπως και στην προηγούμενη, δικαιώθηκα (αφού είχα πληρώσει όμως) στα διοικητικά δικαστήρια μετά από χρόνια, έτσι για το honore! Αναφέρω και ένα τρίτο περιστατικό, παρατήρηση γιατί η σημαδούρα δεν έφερε το χαρακτηριστικό σημαιάκι, εκεί μου το επεσήμανε ο ευγενέστατος λιμενικός αναφέροντας μου ότι λόγω του κυματισμού δεν φαινόταν καθόλου. Μάλιστα μου διευκρίνησε ότι το έλεγε για την ασφάλεια μου και όχι για να με γράψει! Του απάντησα ότι είχε απόλυτο δίκιο και έληξε το θέμα. Στην Ύδρα πάντως που συνήθως ψαρεύω είναι γενικά πολύ σωστοί.
Υγ.Ξερεις τι ειναι να σε γραφουν η λιμενικοι της παχης μεγαρων για την προσωρινη αδεια πλοων απο το λιμεναρχειο ραφηνας που ειχα μεχρι να βγαλουν την κανονικη η της ραφηνας
διοτι λεει ειχε ληξει

το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .
- dimitrikotz
Ο λόγος που τα γράφω Γιάννη δεν είναι για να τους υποδείξουμε τι θα κάνουν, αλλά για την πρόοδο της συζήτησης μεταξύ μας. Όταν ζητάμε - και σωστά - εντατικοποίηση των ελέγχων, αυστηροποίηση των ποινών και εκσυγχρονισμό της αρκετά απαρχαιομένης αλιευτικής νομοθεσίας, νομίζω ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι η άρτια κατάρτιση των οργάνων που θα επωμισθούν το βάρος. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στον χώρο της δικαιοσύνης έχω μάθει ότι ο νόμος όσο καλός και αν είναι, αν δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την εφαρμογή του, είναι σαν μην υπάρχει, πέφτει σε "αχρηστία".
- CARPENTER
- Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
dimitrikotz έγραψε: ↑Τετ 30 Σεπ 2020, 23:16Ο λόγος που τα γράφω Γιάννη δεν είναι για να τους υποδείξουμε τι θα κάνουν, αλλά για την πρόοδο της συζήτησης μεταξύ μας. Όταν ζητάμε - και σωστά - εντατικοποίηση των ελέγχων, αυστηροποίηση των ποινών και εκσυγχρονισμό της αρκετά απαρχαιομένης αλιευτικής νομοθεσίας, νομίζω ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι η άρτια κατάρτιση των οργάνων που θα επωμισθούν το βάρος. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στον χώρο της δικαιοσύνης έχω μάθει ότι ο νόμος όσο καλός και αν είναι, αν δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την εφαρμογή του, είναι σαν μην υπάρχει, πέφτει σε "αχρηστία".
[/quote
Καλημέρα ....................
Καλό είναι να υπάρχει η καλή εκπαίδευση των οργάνων και η αντιμετώπιση τους να είναι σωστή προς το κοινό .........
Που τις περισσότερες φορές είναι...................
Αλλά μήπως πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε εμείς σωστοί καθόλα και να μην χρειάζεται ο βουρδουλας ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.
Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.
Lillisbros Furniture
Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.
Lillisbros Furniture
Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
- thalassa50
Δεν θα ήταν διόλου καθόλου κακό να τους υποδείξουμε ετσι όπως λειτουργούν τα πράγματα σήμερα και λειτουργούσαν και χτες και θα λειτουργούν και αύριο απλώς δείχνει η κατάσταση ,αν θα αλλάξει κάτι είναι το θέμα διότι όπως πολύ σωστά γράφεις ,μα πάρα πολύ σωστά ,νόμοι υπάρχουν και από τους καλύτερους της Ευρώπης ,μηχανισμοί να ελέγχουν δεν υπάρχουνdimitrikotz έγραψε: ↑Τετ 30 Σεπ 2020, 23:16Ο λόγος που τα γράφω Γιάννη δεν είναι για να τους υποδείξουμε τι θα κάνουν, αλλά για την πρόοδο της συζήτησης μεταξύ μας. Όταν ζητάμε - και σωστά - εντατικοποίηση των ελέγχων, αυστηροποίηση των ποινών και εκσυγχρονισμό της αρκετά απαρχαιομένης αλιευτικής νομοθεσίας, νομίζω ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι η άρτια κατάρτιση των οργάνων που θα επωμισθούν το βάρος. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στον χώρο της δικαιοσύνης έχω μάθει ότι ο νόμος όσο καλός και αν είναι, αν δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την εφαρμογή του, είναι σαν μην υπάρχει, πέφτει σε "αχρηστία".
Πιστεύω όμως ότι αν είμαστε πολλοί πάρα πολλοί δηλ.αν υπογραφανε και τα 15 χιλιάδες μέλη θα κάναμε πολλά ,πάρα πολλά
Είναι έστω μια αρχή αυτή αυτή, κάλλιο αργά παρά ποτέ

- thalassa50
CARPENTER έγραψε: ↑Πέμ 01 Οκτ 2020, 07:48Και πως θα γίνουμε σωστοί στην θάλασσα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ο βουρδουλας του λιμενικού ???διότι στην άσφαλτο όπου δεν υπάρχει καθόλου ο βουρδουλας της αστυνομίας τροχαίας παρανομουν πλέον η πάντες τα τελευταία χρόνια της κρίσης ακόμα και μπροστά από το παντελώς αδιάφορο περιπολικό και η κατάσταση χειροτερεύει αντί να φτιάχνει .Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει σε χώρα όπου υπάρχει ο βουρδουλας και απολαμβάνεις καθαρές λίμνες ποτάμια θάλασσες και δρόμους και πεζοδρόμιαdimitrikotz έγραψε: ↑Τετ 30 Σεπ 2020, 23:16Ο λόγος που τα γράφω Γιάννη δεν είναι για να τους υποδείξουμε τι θα κάνουν, αλλά για την πρόοδο της συζήτησης μεταξύ μας. Όταν ζητάμε - και σωστά - εντατικοποίηση των ελέγχων, αυστηροποίηση των ποινών και εκσυγχρονισμό της αρκετά απαρχαιομένης αλιευτικής νομοθεσίας, νομίζω ότι βασική προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι η άρτια κατάρτιση των οργάνων που θα επωμισθούν το βάρος. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στον χώρο της δικαιοσύνης έχω μάθει ότι ο νόμος όσο καλός και αν είναι, αν δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν την εφαρμογή του, είναι σαν μην υπάρχει, πέφτει σε "αχρηστία".
[/quote
Καλημέρα ....................
Καλό είναι να υπάρχει η καλή εκπαίδευση των οργάνων και η αντιμετώπιση τους να είναι σωστή προς το κοινό .........
Που τις περισσότερες φορές είναι...................
Αλλά μήπως πρωταρχικός στόχος είναι να είμαστε εμείς σωστοί καθόλα και να μην χρειάζεται ο βουρδουλας ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Σαν να αφήνεις μια σχολική τάξη χωρίς τον δάσκαλο είμαστε διότι δεν υπάρχουν δάσκαλοι και δεν ξέρω αν δίχως δασκάλους τα παιδιά μαθαίνουν το σωστο???
Προσωπικά έχοντας ήδη διαβάσει όλες τις απόψεις σας και έχοντας ήδη ψηφίσει φυσικά θετικά στην διακήρυξη νιώθω χαρούμενος που ανήκω σε μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών με κοινό όμως όνειρο και στόχο.
Αξίζει 100% να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και αργά η γρήγορα το αποτέλεσμα πάντα έρχεται.
Και πιστεύω ότι ήδη έχουμε αλλάξει προς το καλύτερο με απόδειξη το Σάββατο που βούτηξα σε πολύ γνωστό μέρος της Αττικής στο οποίο όταν βγήκα ήμασταν σύνολο 5 σημαδούρες από 2 άτομα έκαστη και το μέρος ήταν γεμάτο ροφάκια κ στηρούλες που κανείς μας δε πείραξε...
υπάρχει ελπίδα ας το πιστέψουμε!!
Αξίζει 100% να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και αργά η γρήγορα το αποτέλεσμα πάντα έρχεται.
Και πιστεύω ότι ήδη έχουμε αλλάξει προς το καλύτερο με απόδειξη το Σάββατο που βούτηξα σε πολύ γνωστό μέρος της Αττικής στο οποίο όταν βγήκα ήμασταν σύνολο 5 σημαδούρες από 2 άτομα έκαστη και το μέρος ήταν γεμάτο ροφάκια κ στηρούλες που κανείς μας δε πείραξε...

Πίνω μόνο μία μπύρα έτσι για το καλό....
Ένα μπράβο στην ομάδα σύνταξης γιατί σίγουρα το αξίζει, και για την μεγάλη και πολύ αξιόλογη προσπάθεια που έκαναν αλλά κυρίως γιατί από αυτό το κείμενο αναδύεται και "μοσχοβολάει" η αγνή αγάπη για την θάλασσα και το ερασιτεχνικό ψαροντούφεκο, με ματιά στραμμένη προς το μέλλον και όχι πως απλά να εξυπηρετήσουμε τα "κλαδικά" / ψαροντουφεκάδικα συμφέροντα μας.
Γενικά συμφωνώ (είχα μπει πριν κάποιο καιρό να το δω το κείμενο αλλά ήταν υπό επεξεργασία και μπήκα τώρα το είδα) και ψήφισα θετικά.
Τονίζω ένα σημείο που συμφωνώ ιδιαίτερα:
"Η επαναφορά της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας θεωρούμε ότι θα αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα. Είναι όμως προτιμότερο να εκδίδεται από κατά τόπους συλλόγους ύστερα από σχετική ενημέρωση και στοιχειώδη εκπαίδευση.
Με αυτόν τον τρόπο, θα συνεισφέρει:
- στην ασφάλεια των υποψηφίων ΥΑ, μιας και η διενέργεια ΥΑ εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, τους οποίους ιδίως οι νέοι και άπειροι, αγνοούν.
- στη συλλογή πολύτιμων στατιστικών στοιχείων
- μέσω οικονομικής εισφοράς, η οποία θα μπορεί να διατίθεται στο κράτος για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του.
Αντιστοίχως πρέπει να εξεταστεί η έκδοση ολιγοήμερων αδειών ερασιτεχνικής αλιείας για πολίτες άλλων κρατών που επισκέπτονται τη χώρα μας."
Συμφωνώ με το παραπάνω όποιος κάνει ερασιτεχνική αλιεία πρέπει να το γνωρίζει το κράτος και πρέπει να πληρώνει και ένα λογικό πόσο (τόσα χρήματα δίνουμε στο χόμπι μας εξάλλου) για να ενισχύονται οι υπηρεσίες του λιμενικού και να μην τον πληρώνουν όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως.
Και τονίζω και ένα σημείο που διαφωνώ:
"Η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη την ελευθερία κινήσεων που της παρέχει η Ε.Ε στο θέμα της νομοθέτησης σε εθνικό επίπεδο, μπορεί να θέσει σε ισχύ μια νέα αλιευτική πολιτική για τους ερασιτέχνες. Πιο αυστηρή και στοχευμένη μεν άλλα πιο αποτελεσματική και αειφόρα. Για παράδειγμα, ένας τρόπος που θα μπορούσε να αποτελέσει μέθοδο ελέγχου των αλιευμάτων που προέρχονται από Ερασιτεχνική Αλιεία, θα ήταν η υποχρέωση κάθε ερασιτέχνη αλιέα, να κόβει ένα τμήμα από την ουρά (ουραίο πτερύγιο) του αλιεύματος αμέσως μετά τη σύλληψή του. Έτσι, σε οποιοδήποτε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές στον αλιεία, θα ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αν όλα τα αλιεύματα έχουν σημανθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αλιεύματα με τέτοιο χαρακτηριστικό δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε κανένα σημείο πώλησης αλιευμάτων (ψαράδικα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ) και βέβαια σε κάθε αντίθετη περίπτωση, να καταλογίζονται αυστηρά πρόστιμα έως και ποινικές ευθύνες.
Η δυνατότητα ευδιάκριτου διαχωρισμού του τρόπου αλίευσης (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) θα συμβάλει δραστικά στον περιορισμό της παράνομης διάθεσης των αλιευμάτων που προέρχονται απο ερασιτεχνική αλιεία και θα ενισχύσει την καλή σχέση που είναι ωφέλιμο να υπάρχει μεταξύ των ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου. Το μέτρο αυτό (κοπή ουραίου πτερυγίου) εφαρμόζεται στη Γαλλία και επιβάλλεται σε όλους τους Γάλλους Ερασιτέχνες Αλιείς και από φέτος (2020) νομοθετήθηκε και στην Κύπρο.(http://www.moa.gov.cy/moa/dfmr/dfmr.nsf ... 52020).pdf )"
Το παραπάνω παράδειγμα δεν το βρίσκω λειτουργικό ιδιαίτερα. Σίγουρα είναι υπερβολή να με γράψουν πχ γιατί ξέχασα να κόψω την ουρά ενός ψαριού. Να με γράψουν δηλαδή και να φάω ένα τσουχτερό πρόστιμο, χωρίς να έχω κάνει κάτι κακό στην θάλασσα ή χωρίς να υπάρχει θέμα ασφάλειας αυτό το βρίσκω 100% τραβηγμένο.
ΥΓ: Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει ή θα βελτιωθεί κάτι με αυτό το κείμενο το οποίο είναι και πολύ μεγάλο (βάζοντας αχρείαστες λεπτομέρειες όπως το παραπάνω παράδειγμα) και είναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί με τη δέουσα προσοχή ολόκληρο και "να μην χαθεί η μπάλα". Προσωπικά δυσκολεύτηκα αρκετά να το διαβάσω. Αλλά ανεξάρτητα με το πιο είναι το κείμενο, δεν αισθάνομαι ότι είναι ικανό να πυροδοτήσει αλλαγές και μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό, ίσως απλά να έχω χάσει το ρομαντισμό μου και να έχω πάψει να πιστεύω στους ανθρώπους σαν κοινωνικό σύνολο και τη δυνατότητα ειδικά της ελληνικής κοινωνίας να έχει υγιείς αντιδράσεις απέναντι σε προβλήματα και σοβαρά θέματα. Χαίρομαι όμως που υπάρχει αυτό το κείμενο γιατί είναι απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι / ψαροντουφεκάδες που σκέφτονται ανάλογα με εμένα στο θέμα του ψαροντούφεκου και έχουμε παρόμοιες ευαισθησίες και απόψεις.
Γενικά συμφωνώ (είχα μπει πριν κάποιο καιρό να το δω το κείμενο αλλά ήταν υπό επεξεργασία και μπήκα τώρα το είδα) και ψήφισα θετικά.
"Η επαναφορά της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας θεωρούμε ότι θα αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα. Είναι όμως προτιμότερο να εκδίδεται από κατά τόπους συλλόγους ύστερα από σχετική ενημέρωση και στοιχειώδη εκπαίδευση.
- στην ασφάλεια των υποψηφίων ΥΑ, μιας και η διενέργεια ΥΑ εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, τους οποίους ιδίως οι νέοι και άπειροι, αγνοούν.
- μέσω οικονομικής εισφοράς, η οποία θα μπορεί να διατίθεται στο κράτος για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του.
Αντιστοίχως πρέπει να εξεταστεί η έκδοση ολιγοήμερων αδειών ερασιτεχνικής αλιείας για πολίτες άλλων κρατών που επισκέπτονται τη χώρα μας."
Συμφωνώ με το παραπάνω όποιος κάνει ερασιτεχνική αλιεία πρέπει να το γνωρίζει το κράτος και πρέπει να πληρώνει και ένα λογικό πόσο (τόσα χρήματα δίνουμε στο χόμπι μας εξάλλου) για να ενισχύονται οι υπηρεσίες του λιμενικού και να μην τον πληρώνουν όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως.
"Η Ελλάδα εκμεταλλευόμενη την ελευθερία κινήσεων που της παρέχει η Ε.Ε στο θέμα της νομοθέτησης σε εθνικό επίπεδο, μπορεί να θέσει σε ισχύ μια νέα αλιευτική πολιτική για τους ερασιτέχνες. Πιο αυστηρή και στοχευμένη μεν άλλα πιο αποτελεσματική και αειφόρα. Για παράδειγμα, ένας τρόπος που θα μπορούσε να αποτελέσει μέθοδο ελέγχου των αλιευμάτων που προέρχονται από Ερασιτεχνική Αλιεία, θα ήταν η υποχρέωση κάθε ερασιτέχνη αλιέα, να κόβει ένα τμήμα από την ουρά (ουραίο πτερύγιο) του αλιεύματος αμέσως μετά τη σύλληψή του. Έτσι, σε οποιοδήποτε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές στον αλιεία, θα ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αν όλα τα αλιεύματα έχουν σημανθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αλιεύματα με τέτοιο χαρακτηριστικό δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε κανένα σημείο πώλησης αλιευμάτων (ψαράδικα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ) και βέβαια σε κάθε αντίθετη περίπτωση, να καταλογίζονται αυστηρά πρόστιμα έως και ποινικές ευθύνες.
Η δυνατότητα ευδιάκριτου διαχωρισμού του τρόπου αλίευσης (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) θα συμβάλει δραστικά στον περιορισμό της παράνομης διάθεσης των αλιευμάτων που προέρχονται απο ερασιτεχνική αλιεία και θα ενισχύσει την καλή σχέση που είναι ωφέλιμο να υπάρχει μεταξύ των ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου. Το μέτρο αυτό (κοπή ουραίου πτερυγίου) εφαρμόζεται στη Γαλλία και επιβάλλεται σε όλους τους Γάλλους Ερασιτέχνες Αλιείς και από φέτος (2020) νομοθετήθηκε και στην Κύπρο.(http://www.moa.gov.cy/moa/dfmr/dfmr.nsf ... 52020).pdf )"
Το παραπάνω παράδειγμα δεν το βρίσκω λειτουργικό ιδιαίτερα. Σίγουρα είναι υπερβολή να με γράψουν πχ γιατί ξέχασα να κόψω την ουρά ενός ψαριού. Να με γράψουν δηλαδή και να φάω ένα τσουχτερό πρόστιμο, χωρίς να έχω κάνει κάτι κακό στην θάλασσα ή χωρίς να υπάρχει θέμα ασφάλειας αυτό το βρίσκω 100% τραβηγμένο.
ΥΓ: Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει ή θα βελτιωθεί κάτι με αυτό το κείμενο το οποίο είναι και πολύ μεγάλο (βάζοντας αχρείαστες λεπτομέρειες όπως το παραπάνω παράδειγμα) και είναι πολύ δύσκολο να διαβαστεί με τη δέουσα προσοχή ολόκληρο και "να μην χαθεί η μπάλα". Προσωπικά δυσκολεύτηκα αρκετά να το διαβάσω. Αλλά ανεξάρτητα με το πιο είναι το κείμενο, δεν αισθάνομαι ότι είναι ικανό να πυροδοτήσει αλλαγές και μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό, ίσως απλά να έχω χάσει το ρομαντισμό μου και να έχω πάψει να πιστεύω στους ανθρώπους σαν κοινωνικό σύνολο και τη δυνατότητα ειδικά της ελληνικής κοινωνίας να έχει υγιείς αντιδράσεις απέναντι σε προβλήματα και σοβαρά θέματα. Χαίρομαι όμως που υπάρχει αυτό το κείμενο γιατί είναι απόδειξη ότι υπάρχουν άνθρωποι / ψαροντουφεκάδες που σκέφτονται ανάλογα με εμένα στο θέμα του ψαροντούφεκου και έχουμε παρόμοιες ευαισθησίες και απόψεις.
- minasevoix
- Ονοματεπώνυμο: Παναρετος Μηνας
Μια άποψη με βαρύτητα, αν δεν θέλετε να το δείτε ολόκληρο δείτε από 21ο λεπτό κ μετά: https://youtu.be/D8jnVDs29u0
Ας αφήσουμε τον φακό στην σημαδούρα
ας συμβάλουμε όλοι με ένα λιθαράκι
ας πιάσουμε το ψάρι έξω από το σπίτι του
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ
ας συμβάλουμε όλοι με ένα λιθαράκι
ας πιάσουμε το ψάρι έξω από το σπίτι του
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ
- mojo
- Site Admin
- Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα ακριβώς τις ανησυχίες σου και την ένστασή σου για το μετρό της κοπής του ουραίου πτερυγίου.gpet78 έγραψε: ↑Πέμ 01 Οκτ 2020, 16:38Ένα μπράβο στην ομάδα σύνταξης γιατί σίγουρα το αξίζει, και για την μεγάλη και πολύ αξιόλογη προσπάθεια που έκαναν αλλά κυρίως γιατί από αυτό το κείμενο αναδύεται και "μοσχοβολάει" η αγνή αγάπη για την θάλασσα και το ερασιτεχνικό ψαροντούφεκο, με ματιά στραμμένη προς το μέλλον και όχι πως απλά να εξυπηρετήσουμε τα "κλαδικά" / ψαροντουφεκάδικα συμφέροντα μας.
Και πως είναι δυνατόν κάποιος απλά να ξεχάσει να το κόψει, αφού νομοθετηθει.
Παντως η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου είναι δεδομένη, μιας και είναι ήδη δοκιμασμένο σε άλλες χώρες όπως αναφέρεται στο κείμενο. Σίγουρα δε θα φέρει την εξυγίανση από μόνο του αλλά θα συμβάλλει όσο να 'ναι.
Το ίδιο ισχύει και για το ίδιο το κείμενο που έχεις αμφιβολίες για το τι μπορεί να προσφερει.
Δε θα φέρει την αλλαγή αλλά θα συμβάλλει. Σύμφωνα με το έως τώρα αποτέλεσμα, φαίνεται όμως ότι η διακήρυξη αυτή κατάφερε να μας ενώσει και να δημιουργηθεί ένας πυρήνας κοινων σκέψεων.
Ηδη αρχίζουμε να κοιτάμε τα διαδικαστικά για τη δημιουργία συλλόγου και πως θα μπορούσε αυτός να συμβαδίζει με τη λειτουργία του φόρουμ. Υπάρχουν πολλά μέλη που θέλουν να προσφέρουν.
Για να μη γελιόμαστε, την οποία αλλαγή δε θα την κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς.
Αν θέλουμε κάποια αλλαγή προς το καλύτερο, θα πρέπει να γίνει από εμάς.
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas
-Capetan Thomas
Να το θέσω αντίστροφα βρες μου ένα νόμο που να προβλέπει ποινή στον πολίτη ο οποίος παρέληψε να κάνει κάποια ενέργεια, αλλά κατά τα άλλα από αυτή την παράληψη δε ζημιώθηκε το δημόσιο, δεν έβλαψε κάποιο ιδιώτη, δεν έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του ή άλλων ατόμων, δεν κατέστρεψε το περιβάλλον κτλ. Εγώ λίγο που το σκέφτηκα δεν βρήκα κάποιο αντιπαράδειγμα.mojo έγραψε: ↑Δευ 05 Οκτ 2020, 11:10
Δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα ακριβώς τις ανησυχίες σου και την ένστασή σου για το μετρό της κοπής του ουραίου πτερυγίου.
Και πως είναι δυνατόν κάποιος απλά να ξεχάσει να το κόψει, αφού νομοθετηθει.
Παντως η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου είναι δεδομένη, μιας και είναι ήδη δοκιμασμένο σε άλλες χώρες όπως αναφέρεται στο κείμενο. Σίγουρα δε θα φέρει την εξυγίανση από μόνο του αλλά θα συμβάλλει όσο να 'ναι.
Το ίδιο ισχύει και για το ίδιο το κείμενο που έχεις αμφιβολίες για το τι μπορεί να προσφερει.
Δε θα φέρει την αλλαγή αλλά θα συμβάλλει. Σύμφωνα με το έως τώρα αποτέλεσμα, φαίνεται όμως ότι η διακήρυξη αυτή κατάφερε να μας ενώσει και να δημιουργηθεί ένας πυρήνας κοινων σκέψεων.
Ηδη αρχίζουμε να κοιτάμε τα διαδικαστικά για τη δημιουργία συλλόγου και πως θα μπορούσε αυτός να συμβαδίζει με τη λειτουργία του φόρουμ. Υπάρχουν πολλά μέλη που θέλουν να προσφέρουν.
Για να μη γελιόμαστε, την οποία αλλαγή δε θα την κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς.
Αν θέλουμε κάποια αλλαγή προς το καλύτερο, θα πρέπει να γίνει από εμάς.
Όσο για το σύλλογο, αυτό είναι πραγματικά μια κίνηση ουσίας με δυναμική να προκαλέσει αλλαγές αν ο σύλλογος γίνει δυνατός, την οποία θα στήριζα π.χ. με μια ετήσια συνδρομή, αρκεί βέβαια τα μέλη αυτού του συλλόγου να συμφωνούν με την ουσία αυτής εδώ της διακήρυξης. Και σωστά λες ότι τις αλλαγές πρέπει να τις προκαλέσουμε εμείς με την δράση μας, μπράβο λοιπόν σε όσους αναλαμβάνουν τέτοιες υγιείς πρωτοβουλίες, εγώ μπορεί να μην έχω την ενέργεια/διάθεση να συμμετέχω ενεργά αλλά όπως είπα θα στηρίξω την όποια προσπάθεια