Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Γευστικές προτάσεις και τρόποι μαγειρέματος θηραμάτων
GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Τρί 18 Αύγ 2020, 20:22

Συνήθως συναγρίδες πάνω από 2.5 κιλά τις κάνω φέτες αλλά αυτή θέλει η παρέα να την κάνω στα κάρβουνα είναι καθαρισμένη 3.5 κιλά κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!

dimitrikotz
Δημοσιεύσεις: 591
Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22

Re: Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Τρί 18 Αύγ 2020, 20:50

Ό,τι λέει η παρέα!! 3,5 κιλά γίνεται άνετα ολόκληρη, αλλά θέλει ψήστη που να ξέρει την τέχνη. Μην κάνετε το λάθος να χαράξετε το ψάρι μόνο γιατί στεγνώνει και χάνει τα ζουμιά του. Αυτό που κάνω εγώ είναι, να αλλάζω κάθε 10 λεπτά πλευρά, και νομίζω το συγκεκριμένο θα πρέπει να θέλει καμιά ωρίτσα. Η φωτιά πιό πολύ στο κεφάλι. Δεν είμαι εξπέρ, αλλά αυτά που ψήνω τα τρώνε όλοι και με μακαρίζουν. Καλή όρεξη!!

GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Τρί 18 Αύγ 2020, 22:03

Ευχαριστώ Δημήτρη θα το ψησω όπως είπες

Άβαταρ μέλους
minasevoix
Δημοσιεύσεις: 1521
Εγγραφή: Σάβ 08 Ιουν 2013, 09:18
Ονοματεπώνυμο: Παναρετος Μηνας
Τοποθεσία: Κορινθιακός κόλπος

Re: Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από minasevoix » Τρί 18 Αύγ 2020, 22:44

Ακολουθώ αυτή τη συνταγή σε ότι ριχνω στη σχάρα και βγαίνουν λουκούμι! https://youtu.be/deH1jh7haU8 , καλά να περάσετε!
Ας αφήσουμε τον φακό στην σημαδούρα
ας συμβάλουμε όλοι με ένα λιθαράκι
ας πιάσουμε το ψάρι έξω από το σπίτι του
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ

GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Τρί 18 Αύγ 2020, 23:55

Νασαι καλά ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 4965
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Τετ 19 Αύγ 2020, 10:12

Καλημέρα
Θα συμφωνήσω στο μη χαράκωμα,μόνο ζημιά είναι.
Αφού την καθαρίσεις καλά,βάζεις αν θες αλάτι και ρίγανη στην κοιλιά.
Κι εγώ ανά περίπου 10 λεπτά την αλλάζω μεριά,και περίπου για τέτοιου μεγέθους ψάρια στη μια ώρα και κάτι είναι έτοιμη. Προσωπικά το καταλαβαίνω όταν γέρνοντας το ψάρι από τη μεριά του κεφαλιού δεν τρέχουν υγρά.Αν δεν είσαι απόλυτα βέβαιος,δοκίμασε να την αποσύρεις και να ξεκολησεις με πηρούνι από την πλάτη λίγο κρέας από το σημείο του πτερυγίου,πρέπει να ξεκολλάει εύκολα.
Καλοφαγωτη!!!
Καλύτερα στα 72 η σύνταξη..να προλάβει να πήξει το μυαλό..γιατί στα 68 θα την τρώγαμε σε μηχανάκια και μπύρες....

GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 955
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Ψήσιμο συναγρίδας στα κάρβουνα-βοήθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Τετ 19 Αύγ 2020, 10:15

Νασαι καλά Στελάρα ευχαριστω

Επιστροφή στο “Μαγειρική - Συνταγές”