Γευσιγνωσία...

Γευστικές προτάσεις και τρόποι μαγειρέματος θηραμάτων
Άβαταρ μέλους
jmc
Δημοσιεύσεις: 207
Εγγραφή: Τετ 22 Φεβ 2012, 20:00
Ονοματεπώνυμο: john marin

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jmc » Πέμ 02 Αύγ 2012, 18:38

Lchristou έγραψε:@JMC

να πετάς τα κεφάλια απο τις Σάλπες και να καθαρίζεις την μαύρη μεμβράνη στην κοιλιά, βοηθάει να χάσει κάμποση πικρίλα.
το μαύρο το αφερεσα όλο !!!!

fotis_
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: Τρί 19 Ιούλ 2011, 01:41
Ονοματεπώνυμο: Fotis B

Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fotis_ » Κυρ 26 Αύγ 2012, 14:43

Συνφορουμίτες/τισες, ποιός είναι ο ιδανικός τρόπος ψησίματος για μια στήρα ~2 κιλών;
Υπόσχομαι να ανεβάσω αργότερα και το στόρυ!

konstantin88
Δημοσιεύσεις: 284
Εγγραφή: Τετ 04 Νοέμ 2009, 18:58
Τοποθεσία: Τρίκαλα

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από konstantin88 » Κυρ 26 Αύγ 2012, 14:46

αν δεν έχεις αρκετή εμπειρία από κάρβουνα, στο φούρνο χωρίς δεύτερη σκέψη.

fotis_
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: Τρί 19 Ιούλ 2011, 01:41
Ονοματεπώνυμο: Fotis B

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fotis_ » Κυρ 26 Αύγ 2012, 15:57

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε

Άβαταρ μέλους
Alexnegro
Δημοσιεύσεις: 826
Εγγραφή: Τετ 27 Οκτ 2010, 13:16
Ονοματεπώνυμο: Alexandros Negrepontis

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexnegro » Κυρ 26 Αύγ 2012, 17:43

Είναι αρκετά πιο δύσκολο στα κάρβουνα αλλά σίγουρα άξηζη . Απλά για να ξερής , αλατιζης το ψάρι ( δεν το χαρακόνης για κανένα λόγο, γιατί χάνι τα ζουμιά του ) φτιάχνης κάρβουνα. Χαμηλή φωτιά , και έχε στην άκρη και αλά για να βάζης όταν πέφτουν .το ψάρι στην αρχή βάλτο ψηλά , βάλε το χέρι σου πάνω από τα κάρβουνα ,πρέπη να μπόρις να το κράτησης μερικά δευτερόλεπτα , 6 περίπου είναι καλά .Δες αν αρπαζή σε κανα 5 αλεπτο αν ναι πιο ψηλά.περίπου κάθε δεκάλεπτο γυρνά το , αυτό μετά από λίγο θα αρχίση να στάζι , στο τελλίωμα θα αρχίση να πέφτη η ποσότητα σταξιματος , εκη προσοχή μην στέγνωση ,με ένα μαχέρι τρίπατο στο κέντρο πάνω στο κόκαλο και δες αν ξεκολάη το κρέας , να έχη και ζουμί , αυτό είναι το τέλιο .περίπου καμία ώρα ψήσιμο αλλά αυτό είναι σχετικό , ανάλογα την φωτιά.όσο για το γυρίζμα το δεκάλεπτο που σου είπα αν πέσουν τα κάρβουνα καθυστερήσε το.Αν δεν είσαι σίγουρος τρίπατο πιο νωρίς για να το τσεκάρης , δεν παθένη τίποτα . Το χρώμα που περνι όταν ψήνετε μπόρι να σε ξεγέλαση για το αν είναι έτιμο. :hello:

Άβαταρ μέλους
Alexnegro
Δημοσιεύσεις: 826
Εγγραφή: Τετ 27 Οκτ 2010, 13:16
Ονοματεπώνυμο: Alexandros Negrepontis

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexnegro » Κυρ 26 Αύγ 2012, 18:19

Alexnegro έγραψε:Είναι αρκετά πιο δύσκολο στα κάρβουνα αλλά σίγουρα άξηζη . Απλά για να ξερής , αλατιζης το ψάρι ( δεν το χαρακόνης για κανένα λόγο, γιατί χάνι τα ζουμιά του ) φτιάχνης κάρβουνα. Χαμηλή φωτιά , και έχε στην άκρη και αλά για να βάζης όταν πέφτουν .το ψάρι στην αρχή βάλτο ψηλά , βάλε το χέρι σου πάνω από τα κάρβουνα ,πρέπη να μπόρις να το κράτησης μερικά δευτερόλεπτα , 6 περίπου είναι καλά .Δες αν αρπαζή σε κανα 5 αλεπτο αν ναι πιο ψηλά.περίπου κάθε δεκάλεπτο γυρνά το , αυτό μετά από λίγο θα αρχίση να στάζι , στο τελλίωμα θα αρχίση να πέφτη η ποσότητα σταξιματος , εκη προσοχή μην στέγνωση ,με ένα μαχέρι τρίπατο στο κέντρο πάνω στο κόκαλο και δες αν ξεκολάη το κρέας , να έχη και ζουμί , αυτό είναι το τέλιο .περίπου καμία ώρα ψήσιμο αλλά αυτό είναι σχετικό , ανάλογα την φωτιά.όσο για το γυρίζμα το δεκάλεπτο που σου είπα αν πέσουν τα κάρβουνα καθυστερήσε το.Αν δεν είσαι σίγουρος τρίπατο πιο νωρίς για να το τσεκάρης , δεν παθένη τίποτα . Το χρώμα που περνι όταν ψήνετε μπόρι να σε ξεγέλαση για το αν είναι έτιμο. :hello:
Ξέχασα να σου πο , όσο πέφτη η φωτιά κατέβαζε το το ψάρι

silverdiver
Δημοσιεύσεις: 7325
Εγγραφή: Δευ 01 Νοέμ 2010, 23:07
Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από silverdiver » Κυρ 26 Αύγ 2012, 18:36

Alexnegro έγραψε:
Alexnegro έγραψε:Είναι αρκετά πιο δύσκολο στα κάρβουνα αλλά σίγουρα άξηζη . Απλά για να ξερής , αλατιζης το ψάρι ( δεν το χαρακόνης για κανένα λόγο, γιατί χάνι τα ζουμιά του ) φτιάχνης κάρβουνα. Χαμηλή φωτιά , και έχε στην άκρη και αλά για να βάζης όταν πέφτουν .το ψάρι στην αρχή βάλτο ψηλά , βάλε το χέρι σου πάνω από τα κάρβουνα ,πρέπη να μπόρις να το κράτησης μερικά δευτερόλεπτα , 6 περίπου είναι καλά .Δες αν αρπαζή σε κανα 5 αλεπτο αν ναι πιο ψηλά.περίπου κάθε δεκάλεπτο γυρνά το , αυτό μετά από λίγο θα αρχίση να στάζι , στο τελλίωμα θα αρχίση να πέφτη η ποσότητα σταξιματος , εκη προσοχή μην στέγνωση ,με ένα μαχέρι τρίπατο στο κέντρο πάνω στο κόκαλο και δες αν ξεκολάη το κρέας , να έχη και ζουμί , αυτό είναι το τέλιο .περίπου καμία ώρα ψήσιμο αλλά αυτό είναι σχετικό , ανάλογα την φωτιά.όσο για το γυρίζμα το δεκάλεπτο που σου είπα αν πέσουν τα κάρβουνα καθυστερήσε το.Αν δεν είσαι σίγουρος τρίπατο πιο νωρίς για να το τσεκάρης , δεν παθένη τίποτα . Το χρώμα που περνι όταν ψήνετε μπόρι να σε ξεγέλαση για το αν είναι έτιμο. :hello:
Ξέχασα να σου πο , όσο πέφτη η φωτιά κατέβαζε το το ψάρι
Συμφωνώ σε όσα λέει.. έχω φάει ψάρι από τα χεράκια του!!! :hello:
οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...

Άβαταρ μέλους
Πανος
Δημοσιεύσεις: 2327
Εγγραφή: Σάβ 14 Απρ 2007, 23:12
Τοποθεσία: Κορωπί-Πάρος

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πανος » Κυρ 26 Αύγ 2012, 19:41

Τα μεγάλα ψαρια γινονται καταπληκτικά στη γαστρα.

Παρε μισο μπουκάλι γλυκό ασπρο κρασί βαλτο σε μια κατσαρόλα και βραστό μαζι με 2-3 κουταλιες γλυκιά παπρικα για κανα 10 λεπτο σε μεσαια φωτια για να εξατμιστει το αλκοολ.
Λαδωσε και αλατισε το ψαρακι χωρις να το χαρακώσεις. Βαλε το κρασί στον πάτο της γαστρας και το ψαρι πανω στο σχαράκι της γαστρας. Αν δεν εχεις σχαρα μην το βαλεις σε καμια περιπτωση μεσα στο κρασι κατευθειαν!

Ψησε 45 λεπτα για το πρωτο κιλό και 15 λεπτα για καθε επιπλεον κιλο. Στη δικη σου περιπτωση 1 ωρα θες. Να βαλεις ενα κλαρακι ριγανη-θυμαρι ή θρουμπι στην κοιλια δινει φοβερο αρωμα.

Οταν γινει το ψαρι παρε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και καντό σαλτσα με λιγο κρασί ακομα, λάδι, λίγο χυμό πορτοκάλι και αν χρειαστει λιγο νισεστε για να δεσει.

Αντε γεια! Τελεια συνταγη για όλα τα μαυρα και για τσιπουρολαβρακες.
"In the depths of winter, I finally learned that there was within me an invincible summer."

fits
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Δευ 16 Ιούλ 2012, 18:54

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fits » Κυρ 26 Αύγ 2012, 19:59

Πανος έγραψε:Τα μεγάλα ψαρια γινονται καταπληκτικά στη γαστρα.

Παρε μισο μπουκάλι γλυκό ασπρο κρασί βαλτο σε μια κατσαρόλα και βραστό μαζι με 2-3 κουταλιες γλυκιά παπρικα για κανα 10 λεπτο σε μεσαια φωτια για να εξατμιστει το αλκοολ.
Λαδωσε και αλατισε το ψαρακι χωρις να το χαρακώσεις. Βαλε το κρασί στον πάτο της γαστρας και το ψαρι πανω στο σχαράκι της γαστρας. Αν δεν εχεις σχαρα μην το βαλεις σε καμια περιπτωση μεσα στο κρασι κατευθειαν!

Ψησε 45 λεπτα για το πρωτο κιλό και 15 λεπτα για καθε επιπλεον κιλο. Στη δικη σου περιπτωση 1 ωρα θες. Να βαλεις ενα κλαρακι ριγανη-θυμαρι ή θρουμπι στην κοιλια δινει φοβερο αρωμα.

Οταν γινει το ψαρι παρε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και καντό σαλτσα με λιγο κρασί ακομα, λάδι, λίγο χυμό πορτοκάλι και αν χρειαστει λιγο νισεστε για να δεσει.

Αντε γεια! Τελεια συνταγη για όλα τα μαυρα και για τσιπουρολαβρακες.

:clap: :clap: :good:

Άβαταρ μέλους
xxx
Δημοσιεύσεις: 389
Εγγραφή: Παρ 09 Δεκ 2011, 09:04
Ονοματεπώνυμο: skoulakis christos

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xxx » Κυρ 26 Αύγ 2012, 20:11

τι τις βαρας αμα δεν ξερεις να τις ψηνεις. φερε να στην ψησω εγω ρε ξαδερφε :yahoo:
Falassarna

Άβαταρ μέλους
thanasis28
Δημοσιεύσεις: 893
Εγγραφή: Δευ 18 Ιούλ 2011, 15:28
Ονοματεπώνυμο: thanos athanasiou

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanasis28 » Κυρ 26 Αύγ 2012, 20:39

Πανος έγραψε:Τα μεγάλα ψαρια γινονται καταπληκτικά στη γαστρα.

Παρε μισο μπουκάλι γλυκό ασπρο κρασί βαλτο σε μια κατσαρόλα και βραστό μαζι με 2-3 κουταλιες γλυκιά παπρικα για κανα 10 λεπτο σε μεσαια φωτια για να εξατμιστει το αλκοολ.
Λαδωσε και αλατισε το ψαρακι χωρις να το χαρακώσεις. Βαλε το κρασί στον πάτο της γαστρας και το ψαρι πανω στο σχαράκι της γαστρας. Αν δεν εχεις σχαρα μην το βαλεις σε καμια περιπτωση μεσα στο κρασι κατευθειαν!

Ψησε 45 λεπτα για το πρωτο κιλό και 15 λεπτα για καθε επιπλεον κιλο. Στη δικη σου περιπτωση 1 ωρα θες. Να βαλεις ενα κλαρακι ριγανη-θυμαρι ή θρουμπι στην κοιλια δινει φοβερο αρωμα.

Οταν γινει το ψαρι παρε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και καντό σαλτσα με λιγο κρασί ακομα, λάδι, λίγο χυμό πορτοκάλι και αν χρειαστει λιγο νισεστε για να δεσει.

Αντε γεια! Τελεια συνταγη για όλα τα μαυρα και για τσιπουρολαβρακες.
Μας πεθανες..

Άβαταρ μέλους
Alexnegro
Δημοσιεύσεις: 826
Εγγραφή: Τετ 27 Οκτ 2010, 13:16
Ονοματεπώνυμο: Alexandros Negrepontis

Re: Ερώτηση-συμβουλή ψησίματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alexnegro » Κυρ 26 Αύγ 2012, 22:20

Πανος έγραψε:Τα μεγάλα ψαρια γινονται καταπληκτικά στη γαστρα.

Παρε μισο μπουκάλι γλυκό ασπρο κρασί βαλτο σε μια κατσαρόλα και βραστό μαζι με 2-3 κουταλιες γλυκιά παπρικα για κανα 10 λεπτο σε μεσαια φωτια για να εξατμιστει το αλκοολ.
Λαδωσε και αλατισε το ψαρακι χωρις να το χαρακώσεις. Βαλε το κρασί στον πάτο της γαστρας και το ψαρι πανω στο σχαράκι της γαστρας. Αν δεν εχεις σχαρα μην το βαλεις σε καμια περιπτωση μεσα στο κρασι κατευθειαν!

Ψησε 45 λεπτα για το πρωτο κιλό και 15 λεπτα για καθε επιπλεον κιλο. Στη δικη σου περιπτωση 1 ωρα θες. Να βαλεις ενα κλαρακι ριγανη-θυμαρι ή θρουμπι στην κοιλια δινει φοβερο αρωμα.

Οταν γινει το ψαρι παρε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και καντό σαλτσα με λιγο κρασί ακομα, λάδι, λίγο χυμό πορτοκάλι και αν χρειαστει λιγο νισεστε για να δεσει.

Αντε γεια! Τελεια συνταγη για όλα τα μαυρα και για τσιπουρολαβρακες.
Φανταστικό ακούγετε θα το δοκιμάσω γιατί έχω φαί αποίρα ψητά ! Ευχαριστούμαι !!!

Amaretos
Δημοσιεύσεις: 222
Εγγραφή: Τρί 08 Σεπ 2009, 12:25
Ονοματεπώνυμο: Aris Mar
Τοποθεσία: Δραπετσώνα

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Amaretos » Πέμ 30 Αύγ 2012, 14:27

Μου έφερε ενας φιλος 4 τονάκια που επιασε ο πατέρας του με την βάρκα, γυρω στα 400 γρ εκαστο, πως να τα κανω? Ψητά? Τηγανητά? Σε ροδέλες....φωτιστε με :)

Άβαταρ μέλους
Prwtaris
Δημοσιεύσεις: 5443
Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prwtaris » Πέμ 30 Αύγ 2012, 14:32

Amaretos έγραψε:Μου έφερε ενας φιλος 4 τονάκια που επιασε ο πατέρας του με την βάρκα, γυρω στα 400 γρ εκαστο, πως να τα κανω? Ψητά? Τηγανητά? Σε ροδέλες....φωτιστε με :)
Πλακί στο φούρνο ! Ντοματούλα σκορδάκι μαιντανό λαδάκι αλατάκι, λευκό πιπεράκι ! Πέτα και μερικές ροδέλες πατατούλες μέσα . Πάρε και φρέσκο ψωμί για παπάρες ! Ψητό ή τηγανιτό με τίποτα.
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη

Άβαταρ μέλους
tsaounlee
Δημοσιεύσεις: 3836
Εγγραφή: Τετ 29 Απρ 2009, 12:51
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Κεφαλάς

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tsaounlee » Πέμ 30 Αύγ 2012, 14:40

Prwtaris έγραψε:Πλακί στο φούρνο ! Ντοματούλα σκορδάκι μαιντανό λαδάκι αλατάκι, λευκό πιπεράκι ! Πέτα και μερικές ροδέλες πατατούλες μέσα . Πάρε και φρέσκο ψωμί για παπάρες ! Ψητό ή τηγανιτό με τίποτα.
Χαχαχαχα!!!
Prwtaris, ήρθε η ώρα να αλλάξεις nickname ρε φίλε!!
:thumbsup:
Σχέση τόσο παλιά, τόσο βαθιά, τόσο απόλυτη που γίνεται ταύτιση.
Η ουσία της Ελλάδας είναι θαλασσινή.
Ως τα ιερά και τα όσια.

Επιστροφή στο “Μαγειρική - Συνταγές”