Γευσιγνωσία...

Γευστικές προτάσεις και τρόποι μαγειρέματος θηραμάτων
Άβαταρ μέλους
gsim
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4239
Εγγραφή: Τρί 11 Νοέμ 2008, 12:06
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Σημ.

Re: χταπόδι ξυδάτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gsim » Πέμ 06 Δεκ 2012, 14:41

Και μιας και το έφερε η κουβέντα: Μήπως μπορεί η φανταστική διαχειριστική μας ομάδα να φτιάξει μια νέα θεματική ενότητα "Συνταγές", για να μη ψαχνόμαστε όταν χρειάζεται;

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
Prwtaris
Δημοσιεύσεις: 5443
Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: χταπόδι ξυδάτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prwtaris » Πέμ 06 Δεκ 2012, 14:44

gsim έγραψε:Και μιας και το έφερε η κουβέντα: Μήπως μπορεί η φανταστική διαχειριστική μας ομάδα να φτιάξει μια νέα θεματική ενότητα "Συνταγές", για να μη ψαχνόμαστε όταν χρειάζεται;

Ευχαριστώ.

Καλό διάβασμα μάν !!!

http://www.spearfishingforum.gr/viewtop ... f=9&t=5867
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη

Άβαταρ μέλους
Prwtaris
Δημοσιεύσεις: 5443
Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: χταπόδι ξυδάτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prwtaris » Πέμ 06 Δεκ 2012, 14:46

naraya έγραψε:για το χταποδι..
καλό πλυσιμο, το βαζεις στην κατσαρόλα χωρίς επιπρόσθετο νερό, φωτιά στο μεσαίο, βάζεις μέσα δάφνη και πιπέρι κόκκους, σκεπάζεις την κατσαρολα και το αφήνεις για μια ώρα χωρίς να ανοίξεις καν το καπάκι..
Μετά ανοίγεις και το τσιπμας να δεις αν μαλακώσε, ήδη έχει βγάλει το χταπόδι νερό και έχει γεμίσει η σχεδόν η μισή κατσαρόλα. αν είναι μαλακό το /τα στραγίζεις (αλλιώς το/ τα αφήνεις κανα 15 - 20 λεπτό ακόμα ) βγάζεις την πέτσα, το κόβεις σε κομματάκια και το βάζεις σε βάζο με μισό λάδι μισό ξίδι.. μπορείς να βάλεις μια λιαστή ντομάτα η και καμία πεπερια κομενη σε κομματάκια (βαλε)
Αν το χταποδάκι είναι μικρό (εως ενα- εναμισι κιλο) ίσως σε 45 - 50 λεπτά είναι έτοιμο.. αλλά δεν ανοίγουμε καπάκι..
βαζεις το βαζο ψυγείο και μετά 10 -15 μέρες μπορείς να φας.. εγώ συνηθως το κραταω εναν μηνα...
στο σερβιρισμα ψιλοκοβουμε λιγο κρεμυδάκι και ριχνουμε και λιγο ριγανουλα...
Εικόνα
ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ =D>
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη

Άβαταρ μέλους
xwriatis
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Τρί 20 Νοέμ 2012, 13:33
Ονοματεπώνυμο: Χρηστος Μπέζαρης
Τοποθεσία: Αθήνα αγιος δημητριος

Re: χταπόδι ξυδάτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xwriatis » Πέμ 06 Δεκ 2012, 16:03

πω πω πω ένας μεζές υπέροχος φαίνεται κ άλλο τόσο πιστεύω γευστικός Μπράβο !!!
Η ζωή μας δεν αξιζει όσο τίποτα πάνω στον κόσμο.. Είναι ανεκτίμητη

Άβαταρ μέλους
Prwtaris
Δημοσιεύσεις: 5443
Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prwtaris » Παρ 04 Οκτ 2013, 16:49

Σαβόρο ...

τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού για κανα 20 λεπτο .
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο .Τα βγάζουμε να στραγγιξουν σε χαρτί κουζίνας. κρατάμε στο τηγάνι λίγο απο το λάδι του τηγανίσματος και βάζουμε και σωτάρουμε δενδρολίβανο φρέσκο και 2 -3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι για να δέσει και να πήξει λίγο και μετά σβήνουμε με ξύδι και νεράκι ( ένα φλυτζανι του ελληνικού καφέ οπου τα 3 /4 να είναι ξύδι και το 1 /4 νερό .)
Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια και τρώμε . ΠΟΡΩΣΗ !!!
Προσωπικά μου αρέσει και κρύο απο το ψυγείο αυτό το πιάτο ! Πολύ τσίπουρο λέμε !!!
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη

Άβαταρ μέλους
Wazeer
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: Σάβ 16 Φεβ 2013, 10:50
Ονοματεπώνυμο: Αντώνης Πασσάς
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Wazeer » Παρ 04 Οκτ 2013, 19:17

Φοβερός μεζές από αλλού βέβαια, ίσως να έχουμε και μεις εδώ τίποτα παρόμοιο δε ξέρω.... Πωλείται σε υπαίθρια καντινάκια στην Ολλανδία αλλά και στα ψαράδικα.
Βγαίνουν λοιπόν τα καϊκια βόρεια θάλασσα για ρέγγες! τις οποίες μόλις πιάσουν τις καθαρίζουν και τις βάζουν στο αλάτι. Φεύγει κεφάλι, εντόσθια, η πέτσα δεν είμαι σίγουρος αν αφαιρείται ή αν ψήνεται από το αλάτι. Μέχρι να επιστρέψουν τα καϊκια το ψάρι έχει υποστεί κάποια διαδικασία ψησίματος αλλά είναι ακόμα ωμό. Και έτσι παραμένει. Όπως έχουν λοιπόν τα ψάρια ανοιγμένα στη μέση τα σερβίρουν σε λαδόκολλα στο χέρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ψωμί. Ταιριάζει απόλυτα με δροσερή τσικουδιά (ΠΟΤΕ πάγος ή κατάψυξη) και πιθανολογώ με κάνα λημνιώτικο κρασάκι.
Λιπαρό ψάρι και μετά από κανα 2 είσαι φουλ! Αλλά αυτή η νοστίμια που βγάζει είναι άλλο πράμα! Σκέτη θάλασσα!

ΥΓ. Το πρώτο καϊκι που επιστρέφει παραδίδει ΤΟ ΠΡΩΤΟ κιβώτιο αλιευμάτων(20 κιλά νομίζω) προς κατανάλωση σε εστιατόρια για το ποσό των 80000 Ε......
ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ

fotiosamor
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Δευ 14 Σεπ 2009, 20:24
Ονοματεπώνυμο: TSIOUKIS FOTIOS

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fotiosamor » Παρ 04 Οκτ 2013, 21:00

Wazeer έγραψε:Φοβερός μεζές από αλλού βέβαια, ίσως να έχουμε και μεις εδώ τίποτα παρόμοιο δε ξέρω.... Πωλείται σε υπαίθρια καντινάκια στην Ολλανδία αλλά και στα ψαράδικα.
Βγαίνουν λοιπόν τα καϊκια βόρεια θάλασσα για ρέγγες! τις οποίες μόλις πιάσουν τις καθαρίζουν και τις βάζουν στο αλάτι. Φεύγει κεφάλι, εντόσθια, η πέτσα δεν είμαι σίγουρος αν αφαιρείται ή αν ψήνεται από το αλάτι. Μέχρι να επιστρέψουν τα καϊκια το ψάρι έχει υποστεί κάποια διαδικασία ψησίματος αλλά είναι ακόμα ωμό. Και έτσι παραμένει. Όπως έχουν λοιπόν τα ψάρια ανοιγμένα στη μέση τα σερβίρουν σε λαδόκολλα στο χέρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ψωμί. Ταιριάζει απόλυτα με δροσερή τσικουδιά (ΠΟΤΕ πάγος ή κατάψυξη) και πιθανολογώ με κάνα λημνιώτικο κρασάκι.
Λιπαρό ψάρι και μετά από κανα 2 είσαι φουλ! Αλλά αυτή η νοστίμια που βγάζει είναι άλλο πράμα! Σκέτη θάλασσα!

ΥΓ. Το πρώτο καϊκι που επιστρέφει παραδίδει ΤΟ ΠΡΩΤΟ κιβώτιο αλιευμάτων(20 κιλά νομίζω) προς κατανάλωση σε εστιατόρια για το ποσό των 80000 Ε......
+1
Όταν ήμουν Ολλανδία και τα ανακάλυψα , μόνο τέτοια σαντουιτσάκια έτρωγα!!!

Άβαταρ μέλους
Johnkokk
Δημοσιεύσεις: 5838
Εγγραφή: Τρί 14 Νοέμ 2006, 18:43
Ονοματεπώνυμο: Γιάννης Κοκκινάκης
Τοποθεσία: Οπου υπάρχει θάλασσα.

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johnkokk » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 17:17

Μιας και το θέμα έχει ατονήσει κάπως (ψάρια δεν βγάζουμε πιά ?), είπα να σας βάλω μια συνταγή που εφαρμόζω τον τελευταίο καιρό.

Θα χρειαστούμε μια γάστρα.Το καλό με αυτό το σκεύος, είναι αφενός οτι δεν χρειάζεται να είμαστε απο πάνω του και αφεταίρου δεν μας στεγνώνει το ψάρι.

Κόβουμε μεσα πατάτα σε ροδέλα (μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκι κομμένο κατα τον ίδιο τρόπο).Ψιλοκόβουμε σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες.Ενίοτε βαζω και καρότο σε ροδέλες που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα.Βαζουμε μπόλικο ελαιόλαδο, χυμό απο ένα λεμόνι, δενδρολίβανο ή/και ρίγανη, αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Με τα χέρια ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ανακατευτούν καλά και τα κάνουμε μια στρώση στη γάστρα.

Βάζουμε μέσα το ψάρι (προσωπικά εχω φτιάξει λαυράκια, τσιπούρες, σαργό, σκορπίνα,τονάκια).Το έχουμε αλατίσει καλά μέσα-έξω.Στην κοιλιά του ψαριού μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε λίγο σκορδο ψιλοκομμένο και δενδρολίβανο.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-250 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας, προφανώς.

Οταν ψηθεί, παίρνουμε ψωμί αν θέλουμε και κάνουμε παπάρα στο ζουμί που έχει στο ταψί, ενω αν έχουμε και καλό κόκκινο κρασί, είμαστε άρχοντες.

Καλή μας όρεξη.
Η αψαρία είναι επιλογή.
Βράγχια έχουν ΜΟΝΟ τα ψάρια.

Άβαταρ μέλους
dim
Δημοσιεύσεις: 315
Εγγραφή: Παρ 03 Ιουν 2011, 14:49
Τοποθεσία: Bolos

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dim » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 18:03

Wazeer έγραψε:Φοβερός μεζές από αλλού βέβαια, ίσως να έχουμε και μεις εδώ τίποτα παρόμοιο δε ξέρω.... Πωλείται σε υπαίθρια καντινάκια στην Ολλανδία αλλά και στα ψαράδικα.
Βγαίνουν λοιπόν τα καϊκια βόρεια θάλασσα για ρέγγες! τις οποίες μόλις πιάσουν τις καθαρίζουν και τις βάζουν στο αλάτι. Φεύγει κεφάλι, εντόσθια, η πέτσα δεν είμαι σίγουρος αν αφαιρείται ή αν ψήνεται από το αλάτι. Μέχρι να επιστρέψουν τα καϊκια το ψάρι έχει υποστεί κάποια διαδικασία ψησίματος αλλά είναι ακόμα ωμό. Και έτσι παραμένει. Όπως έχουν λοιπόν τα ψάρια ανοιγμένα στη μέση τα σερβίρουν σε λαδόκολλα στο χέρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ψωμί. Ταιριάζει απόλυτα με δροσερή τσικουδιά (ΠΟΤΕ πάγος ή κατάψυξη) και πιθανολογώ με κάνα λημνιώτικο κρασάκι.
Λιπαρό ψάρι και μετά από κανα 2 είσαι φουλ! Αλλά αυτή η νοστίμια που βγάζει είναι άλλο πράμα! Σκέτη θάλασσα!

ΥΓ. Το πρώτο καϊκι που επιστρέφει παραδίδει ΤΟ ΠΡΩΤΟ κιβώτιο αλιευμάτων(20 κιλά νομίζω) προς κατανάλωση σε εστιατόρια για το ποσό των 80000 Ε......

και στην τρίτη αν όχι δεύτερη καθαρίζει το κεφάλι απ ότι και νάχεις πειεί :cool:
Λευτερια στους Ελληνες

Άβαταρ μέλους
snapper
Δημοσιεύσεις: 331
Εγγραφή: Κυρ 02 Σεπ 2012, 20:04

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από snapper » Κυρ 24 Νοέμ 2013, 18:56

Καποιες συνταγες και απο μενα...με θαλασσινα και οχι μονο..


http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=733

Άβαταρ μέλους
Prwtaris
Δημοσιεύσεις: 5443
Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prwtaris » Δευ 02 Δεκ 2013, 11:55

snapper έγραψε:Καποιες συνταγες και απο μενα...με θαλασσινα και οχι μονο..


http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=733
Συνονόματε έχουμε πολλά να πούμε εμείς οι δυό !!!!!! :hello:

RESPECT!!!!!!!!!!!!!!
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη

Άβαταρ μέλους
terror
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: Πέμ 23 Σεπ 2010, 21:02

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από terror » Σάβ 04 Ιαν 2014, 19:04

Παίδες Χρόνια Πολλά!! Ευτυχισμένο το '14!! :)

Παίζουν απορίες.. Έχω 1 ροφοκέφαλο, 1 σκορπίνα και 1 λαπίνα. Έχω και 3 σκάρους, να τα βάλω όλα μαζί σούπα???? Φοβάμαι μην χαλάσουν τη γεύση οι σκάροι, αλλα βαριέμαι να τους ψήσω κτλ ξεχωριστά. Όλα μαζί βγαίνουν 2.700.

Ευχαριστώ όλους εκ των πρωτέρων!!
:hello:

subak
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: Σάβ 26 Νοέμ 2011, 00:40
Ονοματεπώνυμο: makis

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subak » Σάβ 04 Ιαν 2014, 20:12

Σε πληροφορω ο σκαρος κανει και μονος του υπεροχη σουπα. Απλα σιγουρεψου οτι εχεις καθαρισει καλα την κοιλια τους, και μη δισταζεις.

Άβαταρ μέλους
terror
Δημοσιεύσεις: 677
Εγγραφή: Πέμ 23 Σεπ 2010, 21:02

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από terror » Σάβ 04 Ιαν 2014, 21:45

Καθαρισμένα ειναι όλα,.. Θα το τολμήσω λοιπόν.. Ευχαριστώ!
Όποια άλλη άποψη ευπρόσδεκτη..

terminator
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Δευ 30 Σεπ 2013, 20:37
Ονοματεπώνυμο: jonh rambo

Re: Γευσιγνωσία...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από terminator » Σάβ 04 Ιαν 2014, 23:21

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΊΣ!!!

Επιστροφή στο “Μαγειρική - Συνταγές”