Xαζή ερώτηση...αλλά τι είναι ;
Xαζή ερώτηση...αλλά τι είναι ;
Ξαφνικά συνειδητοποίησα οτι τα μαζεύω για διακοσμητικά απο παιδί αλλά δεν ξέρω από ποιο αρθροποδο προέρχονται... Ζωντανό πάντως δεν το χω δει...Μονο τα αδεια κελυφη βρισκω. Τι είναι τελικά ; (και που το βρίσκουμε
)

Re: Xαζή ερώτηση...αλλά τι είναι ;
Μοιάζει με το μπροστινό μέρος του αστακού αλλά δεν είμαι σίγουρος
- seadragon
- Ονοματεπώνυμο: Σπυρος Ευσταθιου
Ειναι το κελυφος απο ενα ειδος καβουριου. Το ξερω σαν καβουρομαννα το ειδος αυτο, γινονται αρκετα μεγαλα, με μακρια λεπτα ποδια και μακριες δαγκανες. Δεν εχω ακουσει να τα τρωει καποιος. Συνηθως γινονται διακοσμητικα σε ψαροταβερνες. 

ΚΑΒΟΥΡΟΜΑΝΑ.
- CapetanThomas
Εκεί που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι θάρθεις...
- takis o fetas
- Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης
Καβουρομάνα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Real eyes,realize,real lies..
Ωραιο οντως για διακοσμητικο ολοκληρο. Ευχαριστώ πολύ!
Τρώγονται και παρατρώγονται. Κάποτε η αττική ήταν γεμάτη. Πλέον τα βλέπεις σπάνια. Εάν δεις πέτρα να κουνιέται, ξανακοίτα, είναι καβουρομάνα. Γίνονται πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
-
Καβουρομάνα πράγματι και είναι νοστιμότατη, εφάμιλλη του αστακού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να την χτυπήσεις με ψαροντούφεκο γιατί αν τρυπήσει το κέλυφος τότε αδειάζει και από την άλλη είναι δύσκολο να την πιάσεις με τα χέρια. Επίσης σε σχέση με το μέγεθος της έχει ελάχιστο ψαχνό και ίσως είναι αμαρτία να την σκοτώσεις για μία "μπουκιά". Σπανίως βλέπω ζωντανές, ενώ από καβούκια ... ένα σωρό. Μάλλον βγαίνουν την νύχτα.
- CapetanThomas
dimitrikotz έγραψε: ↑Πέμ 07 Ιαν 2021, 11:38Καβουρομάνα πράγματι και είναι νοστιμότατη, εφάμιλλη του αστακού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να την χτυπήσεις με ψαροντούφεκο γιατί αν τρυπήσει το κέλυφος τότε αδειάζει και από την άλλη είναι δύσκολο να την πιάσεις με τα χέρια. Επίσης σε σχέση με το μέγεθος της έχει ελάχιστο ψαχνό και ίσως είναι αμαρτία να την σκοτώσεις για μία "μπουκιά". Σπανίως βλέπω ζωντανές, ενώ από καβούκια ... ένα σωρό. Μάλλον βγαίνουν την νύχτα.
Είναι η Χαρά των Χταποδιών...

Εκεί που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι θάρθεις...
Υπάρχουν, αλλά με τα φυτά που κολλάνε πάνω τους κυριολεκτικά εξαφανίζονται. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Συνήθως την ώρα που πλησιάζεις "κολλάνε" στον πυθμένα, σαν τις πεταλίδες ένα πράμα. Πέτρες που κουνιούνται 
Όσο αφορά το ψάρεμά τους, χρειάζεσαι ΜΕΓΑΛΗ μπροστομούνα (σαν αυτή για τους αστακούς). Τις πιάνεις με γάντι από πάνω και μέσα στην σακούλα.

Όσο αφορά το ψάρεμά τους, χρειάζεσαι ΜΕΓΑΛΗ μπροστομούνα (σαν αυτή για τους αστακούς). Τις πιάνεις με γάντι από πάνω και μέσα στην σακούλα.