Περι χταποδιων
- ngounas
- Δημοσιεύσεις: 56
- Εγγραφή: Κυρ 20 Νοέμ 2016, 22:02
- Ονοματεπώνυμο: Νίκος
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Περι χταποδιων
Ωραίο και χρήσιμο το άρθρο που ανέβασες φίλε, αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί καταψύξεως των χταποδιών. Από ότι μου έχουν πει.... Εάν μπει το χταπόδι για 7-10 μέρες στην κατάψυξη δεν χρειάζεται καθόλου χτήπημα στα βράχια.
ΨΑΑΚΙΑ, ΨΑΑΚΙΑ, Βαρεθήκατε αυτό το ΦΑΪ το κίτρινο? ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΣΤ?
https://m.youtube.com/watch?v=Sjt883G9mfQ
https://m.youtube.com/watch?v=Sjt883G9mfQ
- matador23
- Δημοσιεύσεις: 2910
- Εγγραφή: Τετ 23 Νοέμ 2011, 14:42
- Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
- Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας
Re: Περι χταποδιων
Σου εχω συνταγη γοα χταποδοκεφτεδες...να γλυφεις και τα δαχτυλα σου..
Δικη μου εμπνευση
Δικη μου εμπνευση

0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"
-
- Δημοσιεύσεις: 270
- Εγγραφή: Τρί 02 Δεκ 2014, 01:49
- Ονοματεπώνυμο: Φωτης Δρακος
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Περι χταποδιων
7-10 μέρες για χταπόδι κάτω από κιλό αν μιλάμε για μεγάλο μήνα +ngounas έγραψε:Ωραίο και χρήσιμο το άρθρο που ανέβασες φίλε, αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί καταψύξεως των χταποδιών. Από ότι μου έχουν πει.... Εάν μπει το χταπόδι για 7-10 μέρες στην κατάψυξη δεν χρειάζεται καθόλου χτήπημα στα βράχια.
Οποιος κατουραει στην θαλασσα το βρησκει στο αλατι
Re: Περι χταποδιων
Ναι αλλά μην ξεκινας και μετα το κόβεις...
παλιοανάφτρα
δώσε την συνταγή στον λαό...
παλιοανάφτρα

δώσε την συνταγή στον λαό...
Έλα στο βυθό, είναι ωραία
- Prwtaris
- Δημοσιεύσεις: 5443
- Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
- Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
- Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...
Re: Περι χταποδιων
matador23 έγραψε: Δικη μου εμπνευση


| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....
ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
- matador23
- Δημοσιεύσεις: 2910
- Εγγραφή: Τετ 23 Νοέμ 2011, 14:42
- Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
- Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας
Re: Περι χταποδιων
Prwtaris έγραψε:matador23 έγραψε: Δικη μου εμπνευσηΑμα ήταν δική σου έμπνευση ρε οι χταποδοκεφτέδες σου θα είχαν και προβατίνα μέσα....
Ειμαι στο τσακ να τη δωσω στο λαο..!!

0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"
- Prwtaris
- Δημοσιεύσεις: 5443
- Εγγραφή: Δευ 06 Ιούλ 2009, 16:20
- Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Να μη σε νoιάζογλου
- Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...
Re: Περι χταποδιων
δώσε στο λαό! Τα μνημόνια θέλουν καλοπέραση με τσιπουράκι και ''καλώ'' μεζέ ...... ΝΑΟΥΜmatador23 έγραψε:Prwtaris έγραψε:matador23 έγραψε: Δικη μου εμπνευσηΑμα ήταν δική σου έμπνευση ρε οι χταποδοκεφτέδες σου θα είχαν και προβατίνα μέσα....
Ειμαι στο τσακ να τη δωσω στο λαο..!!

| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....
ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
- matador23
- Δημοσιεύσεις: 2910
- Εγγραφή: Τετ 23 Νοέμ 2011, 14:42
- Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
- Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας
Re: Περι χταποδιων
Επειδη εγω θελω να μοιραζομαι ...ΟριστεPrwtaris έγραψε:δώσε στο λαό! Τα μνημόνια θέλουν καλοπέραση με τσιπουράκι και ''καλώ'' μεζέ ...... ΝΑΟΥΜmatador23 έγραψε:Prwtaris έγραψε:matador23 έγραψε: Δικη μου εμπνευσηΑμα ήταν δική σου έμπνευση ρε οι χταποδοκεφτέδες σου θα είχαν και προβατίνα μέσα....
Ειμαι στο τσακ να τη δωσω στο λαο..!!

τα υλικά είναι
-1 χταπόδι βρασμένο με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει ( εγώ το αφήνω στην κατσαρόλα κανα 40λεπτο)
-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μεγαλούτσικο)
-ψίχα από 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες με νερό και στραγγισμένες ( ενναλακτικά 2 παξιμάδια μουσκεμένα σε κόκκινο κρασί και στραγγισμένα)
-μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ( εγώ βάζω λιγότερο γιατί είναι έντονη η γεύση του και καλύπτει τα υπόλοιπα)
-μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-πιπέρι ( προτιμώ το λευκό πιπέρι)
-ρίγανη
-αλεύρι για το πανάρισμα
Κόβεις το χταπόδι σε κομμάτια και το πολτοποιείς στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σε ένα μπωλ βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον πολτό από το μπλέντερ. Ανακατεύεις πολύ καλά και αφήνεις στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά για περίπου 2 ώρες. Πλάθεις τους κεφτέδες σου, τους αλευρώνεις και τους τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Ούζο ή τσίπουρο και καλή χώνεψη !!!
ReSpEcT Prwtaris
0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"
-
- Δημοσιεύσεις: 154
- Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2016, 21:02
Re: Περι χταποδιων
Παιδιά ό,τι και να λέμε,ngounas έγραψε:Ωραίο και χρήσιμο το άρθρο που ανέβασες φίλε, αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί καταψύξεως των χταποδιών. Από ότι μου έχουν πει.... Εάν μπει το χταπόδι για 7-10 μέρες στην κατάψυξη δεν χρειάζεται καθόλου χτήπημα στα βράχια.
αν δεν το σπάσεις (έστω και καμιά 20αριά φορές) χτυπώντας στα βράχια το χταπόδι ειδικά το μεγάλο
αν δεν το σβουρίσεις και λίγο να αφρίσει (έστω 2-3 φορές),
και μετά κατάψυξη,
όταν το φας θα είναι λάστιχο και αρκετά πιο αλμυρό

Re: Περι χταποδιων
δώσε στο λαό! Τα μνημόνια θέλουν καλοπέραση με τσιπουράκι και ''καλώ'' μεζέ ...... ΝΑΟΥΜmatador23 έγραψε: Ειμαι στο τσακ να τη δωσω στο λαο..!!

Επειδη εγω θελω να μοιραζομαι ...Οριστε
τα υλικά είναι
-1 χταπόδι βρασμένο με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει ( εγώ το αφήνω στην κατσαρόλα κανα 40λεπτο)
-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μεγαλούτσικο)
-ψίχα από 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες με νερό και στραγγισμένες ( ενναλακτικά 2 παξιμάδια μουσκεμένα σε κόκκινο κρασί και στραγγισμένα)
-μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ( εγώ βάζω λιγότερο γιατί είναι έντονη η γεύση του και καλύπτει τα υπόλοιπα)
-μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-πιπέρι ( προτιμώ το λευκό πιπέρι)
-ρίγανη
-αλεύρι για το πανάρισμα
Κόβεις το χταπόδι σε κομμάτια και το πολτοποιείς στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σε ένα μπωλ βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον πολτό από το μπλέντερ. Ανακατεύεις πολύ καλά και αφήνεις στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά για περίπου 2 ώρες. Πλάθεις τους κεφτέδες σου, τους αλευρώνεις και τους τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.
Ούζο ή τσίπουρο και καλή χώνεψη !!!
ReSpEcT Prwtaris [/quote]
και κάπως έτσι έδωσα τηλεφωνική παραγγελία για ξεπάγωμα μέρους του χταποδιού της κατάψυξης...

ευχαριστούμε

θα γραφτούν εντυπώσεις
Έλα στο βυθό, είναι ωραία
- thalassa50
- Δημοσιεύσεις: 13725
- Εγγραφή: Κυρ 21 Δεκ 2008, 17:01
- Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
- Τοποθεσία: κερατσινι -αμφιαλη -πειραιας
Re: Περι χταποδιων
δεν θελει τοσο πολυ χτυπημα οσο παραγουλιασμαdimitrisart έγραψε:Παιδιά ό,τι και να λέμε,ngounas έγραψε:Ωραίο και χρήσιμο το άρθρο που ανέβασες φίλε, αλλά δεν αναφέρει τίποτα περί καταψύξεως των χταποδιών. Από ότι μου έχουν πει.... Εάν μπει το χταπόδι για 7-10 μέρες στην κατάψυξη δεν χρειάζεται καθόλου χτήπημα στα βράχια.
αν δεν το σπάσεις (έστω και καμιά 20αριά φορές) χτυπώντας στα βράχια το χταπόδι ειδικά το μεγάλο
αν δεν το σβουρίσεις και λίγο να αφρίσει (έστω 2-3 φορές),
και μετά κατάψυξη,
όταν το φας θα είναι λάστιχο και αρκετά πιο αλμυρό
δηλ.50 φορες ειναι καλα ,αλλα μετα θελει πολυ ωρα παραγουλιασμα εως οτου δεν βγαζει πλεον αφρους σαλια και η πετσα αναμεσα στα πλοκαμια σχιζετε με το χερι ευκολα ,τοτε ειναι ετοιμο
προσωπικα δεν χτυπαω εδω και χρονια ,πανε απευθειας καταψυξη η καταψυκτη εκτος αν ειναι να φαγωθει μεσα στην βδομαδα
εγω δεν βρισκω διαφορα στην νοστιμια ,αλλη λενε οτι παραγουλιασμενο ειναι ποιο νοστιμο απο κατεψυγμενο

υγ.αυτο προυποθέτει να βρεις χταπόδια γιατί ο σαρωνικός έχει αδιάσει πλέον ,καμία σχέση με παλαιά ,βλέπεις δεν αφήνουν χταποδακι για χταποδακι και χωρια ότι τα χημικά πάνε σύνεφο ,πήγαιναν και παλιά βέβαια αλλά τώρα η ψαροτουφεκάδες έχουν αυξηθεί παρά παρά πολύ
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .
- KOSTAS STI
- Δημοσιεύσεις: 12352
- Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
- Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Re: Περι χταποδιων
Prwtaris έγραψε:matador23 έγραψε: Δικη μου εμπνευσηΑμα ήταν δική σου έμπνευση ρε οι χταποδοκεφτέδες σου θα είχαν και προβατίνα μέσα....


ετσι μπορω να τη δοκιμασω και γω !!!

Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
- Geronimo
- Δημοσιεύσεις: 2402
- Εγγραφή: Πέμ 02 Οκτ 2014, 21:28
- Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γεωργίου
- Τοποθεσία: ΤΑΡΤΑΡΑ
Re: Περι χταποδιων
Το χασαμε το κορμι πατριωτη!!!
- maimouth
- Δημοσιεύσεις: 426
- Εγγραφή: Κυρ 18 Αύγ 2013, 10:45
- Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos
- Τοποθεσία: Halandrion
Re: Περι χταποδιων
Για να δοκιμασω κι εγω αυτη τη περιφημη πρωταροσυνταγη....
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα