είμαι ο τελευταίος που μπορώ να μιλήσω για τετοια ψαρια και δεν μιλαω ποτε σχεδον ουτε ξερω τα πολλα ,,απλα θελω να πω 2 λογια απο πρωσωπικη εμπηρεια !!
ημουνα απο τα ατομα που δεν καταλαβαιναν τιποτα θαρος και θρασος μεχρι εκει που δεν παει ειχα βεβαια και την καταλιλη εμπειρια σε αρκετα θεματα απο αμετριτα συμβαντα,,,, και παντα μονος μου στο ψαρεμα !!!!! !
ειχα εμπηρεια να κουμανταρω ανετα ψαρια μεχρι 7 κιλα και χωρις δευτερωματα κ.λ.π το ειχα το θεμα να μην τα πολυλογω !!!1
λοιπον ειμαι στα 5 μετρα νερο ψαρευω χοντρες μουρμουρες και κανα λαυρακι σε αμοφυκιαδες τετοια εποχη ,κραταω στα χερια μου ενα καρμπον 100αρι με ενα 19αρι και 6.5αρα διφτερη βεργα χωρις σημαδουρα τιποτα μονος εγω και το οπλο ,, ειμαι ετοιμος να κανω ενα ακομα καρτερι θελω 2 δευτερα να φυγω για κατω και εκεινη την ωρα νιωθω κατι να περναει απο διπλα μου στην επιφανεια σηκωνω κεφαλι και βλεπω 5 λιτσες , αμεσως απο ενστικτο το χερι παει αυτοματα ηταν και κοντα σημαδευω το μεγαλητερο ψαρι και βαραω , το χτυπαω σε καλο σημειο λιγο πισω απο το λαιμο αλλα λιγο χαμηλα ,, η βεργα μενει στο ψαρι το εχει περασει η μιση και βελω τησ ταλαντωσεις να πηγαινουν με τετοιο ρυθμο ποθ ειπα παει εσπασε η βεργα απο μεσα μου το μουλινε αρχησε να σφυριζει καθως το ψαρι εφευγε με ταχυτητα και εκεινη την ωρα ποιανω το μουλινε αγαπες μου το ποιανω το μουλινε το ξαναλεω ποιανω το μουλινε .............ξερετε τι επαθε ο καζαζης ο μαγκας ο δεν μασαω τιποτα ο καουμποις κ.λ.π ...,,, αρχησε το ψαρι εγω που ειμαι 75 κιλα να με σερνει σαν καρουδοτσουφλο για 5 μετρα και χεστηκα απανω μου εγω ο κιαμποσος χεστηκα αμεσως λειτουργησε αυτοματα ο φοβος το ενστικτο της αυτοσυντηρισεις ,, και ξεκηναω να κραταω μουλινε και να πηγαινω με χιλια τουρμπισμενος προς την ακτη τοτε φορουσα και τα καρμπον τα πεδιλα καταλαβαινετε το ξεσκισα το ψαρι ,, τελικα πηγα καπου που πατουσα ενιωσα ασφαλης και ειχαν ηρεμησει και ολα δεν τραβουσε τιποτα μονο κατι ψιλα παω σιγα σιγα και βλεπω την λιτσα ξεσκισμενη στην κοιλια την βεργα στραβωμενη καργα και το ενα φτερακη κρατουσε ενα εντερο απο εκει κρατιονταν το ψαρι βουτηξα παω να το ξανακαρφωσω με την βεργα αν και η παλμοι και το μεγεθος του ψαριου σαν αλιεν ητανε ειμουν και παλι χεσμενος αντι να το καρφωσω το ελευθερωσα απο την χεσουρα μου τρεμαν τα χερια μου και σιγα σιγα το ψαρι εφυγε στα βαβεια ,και μετα εγω εκλαιγα στο γυρισμο εκανα να συνελθω παραπολυ καιρο !!!!
ιθικο διδαγμα καζαζη μαλακα καλα εισαι αγορι μου στα ρηχα με τα λαβρακια χεστη τι πας και μπλεκεις με τετοια ψαρια μαγκα των 30 ποντων
περα απο την πλακα μετα απο αυτο εχω σωσει παρα πολα ψαρια οχι τετοια μπογια ,αλλα αλλα μεγαλα ειδη απο αυτο το παθημα μου εγινε μαθημα !!! γθρναει παντα στο μυαλο μου !!!!11

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΡΗΧΟΙ ...... ΟΜΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΑΘΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ
---ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ---