Εμπειρία...
Εμπειρία...
Καλημέρα,
θα ήθελα να μοιραστώ αυτό που μου συνέβη χτες το πρωί.
Ψαρεύω εδώ και δύο περίπου χρόνια και την πρώτη Μαΐου ξεκινάω σχολή ελευθερης κατάδυσης β' επιπέδου. Αυτό το επίπεδο επιλέχθηκε γιατί εμπειρικά ήξερα ότι οι βουτιές που κάνω είναι μέχρι τα περίπου 18 μέτρα, χωρίς όμως ποτέ να έχω μετρήσει το βάθος με ακρίβεια. Για να σιγουρευτώ λοπόν ότι τα μέτρα αυτά είναι πραγματικά, πήρα ένα καταδυτικό ρολόι (από το e-bay) και πήγα χτες στο Πόρτο Ράφτη για να το δοκιμάσω. Πήρα και το ψαροντούφεκο μήπως περάσει και τίποτα αξιόλογο. Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει συνήθως λόγω έλειψης παρέας, βούτηξα μόνος κι ας ξέρω πολύ καλά ότι είναι λάθος.
Τα νερά ήταν σχετικά θολά (ορατότητα μέχρι περίπου 15 μέτρα). Ξεκίνησα λοιπόν να δοκιμάζω το ρολόι και τον εαυτό μου, αρχικά με βουτιές κοντά στα 14- 15 μέτρα. Στη συνέχεια πήγα μέχρι τα 18 - 19 μέτρα όπου έκανα αρκετές βουτές χωρίς πρόβλημα, επιβεβαιώνοντας αυτά που πίστευα για τις δυνατότητες μου. Σε μια από τις τελευταίες μου βουτιές όμως συνέβη το εξής:
Κατά την προετοιμασία κάνω λίγες έντονες εκπνοές - εισπνοές (λίγες για να μην προκαλέσω υπεραερισμό). Λίγο πριν βουτήξω όμως πήρε νερά η μάσκα, οπότε ακυρώνω τη διαδικασία για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις έφτιαξα τη μάσκα συνέχισα να κάνω έντονες αναπνοές, νομίζοντας ότι οι προηγούμενες είχαν "ακυρωθεί" λόγω της διακοπής. Βουτάω λοιπόν στα 19 μέτρα όπου αισθανόμουν αρκετά άνετα. Ανεβαίνοντας όμως, δεν ξέρω σε τι βάθος, ξαφνικά παθαίνω black-out. Ακούσια κλείνω τα μάτια και χάνω εντελώς τον προσανατολισμό μου. Θυμάμαι ότι χτύπαγα τα πόδια μου χωρίς να ξέρω προς τα που πάω ενώ ταυτόχρονα το στόμα μου γέμισε νερό. Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω αφήνω το όπλο, βγάζω τη μάσκα και ευτυχώς μετά από λίγα δευτερόλεπτα ενστικτωδώς λύνω τη ζώνη και τα βάρη πέφτουν από πάνω μου. Σταματάω να κουνάω τα πόδια μου ελπίζοντας ότι η άνωση αρκεί για να με ανεβάσει γρήγορα όπως και έγινε.
Φτάνοντας στην επιφάνεια, παρότι ελαφρώς σοκαρισμένος, ήμουν καλά, χωρίς απώλεια αισθήσεων ή κάτι τέτοιο. Προσπάθησα να δω που έπεσαν τα βάρη και το όπλο αλλά η θολούρα δεν με άφησε. Και βέβαια μετά από αυτό που συνέβη δεν ήθελα να κάνω άλλες βουτιές, δεν είχα άλλωστε βάρη για να βοηθήσουν, οπότε έφυγα.
Τελικά νομίζω ότι για αυτό που μου συνέβη έφταιξαν 2 πράγματα. Πρώτον ότι είχα αρκετό καιρό να βουτήξω (πάνω από μήνα) και πήγα σχεδόν κατευθείαν σε οριακά για τις δυνατότητες μου βάθη. Και δεύτερον ότι τελικά μάλλον προκάλεσα υπεραερισμό, παρότι οι συνολικές έντονες εκπνοές - εισπνοές μου φάνηκαν λίγες (πρέπει να ήταν καμιά δεκαπενταριά) και μεσολάβησε και μικρή διακοπή ανάμεσά τους.
Ξέρω ότι δεν έφτασα πολύ μακρυά από το να αποχαιρετίσω "το μάταιο τούτο κόσμο" και αισθάνομαι τυχερός που τη γλύτωσα. Ελπίζω οι σχετικά άπειροι σαν και εμένα, διαβάζοντας τα παραπάνω να προβληματιστούν και να αποφύγουν τα ίδια λάθη. Εις γνώση και συμμόρφωση...
Και κάτι ακόμα. Αν κάποιος από εσάς σκοπεύει να πάει αυτές τις μέρες για καμιά βουτιά προς Πόρτο Ράφτη, θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσε να βρούμε τα βάρη και κυρίως το οπλάκι μου. Είναι το μόνο πού έχω και το αγαπάω (σνιφ...).
Ευχαριστώ πολύ.
θα ήθελα να μοιραστώ αυτό που μου συνέβη χτες το πρωί.
Ψαρεύω εδώ και δύο περίπου χρόνια και την πρώτη Μαΐου ξεκινάω σχολή ελευθερης κατάδυσης β' επιπέδου. Αυτό το επίπεδο επιλέχθηκε γιατί εμπειρικά ήξερα ότι οι βουτιές που κάνω είναι μέχρι τα περίπου 18 μέτρα, χωρίς όμως ποτέ να έχω μετρήσει το βάθος με ακρίβεια. Για να σιγουρευτώ λοπόν ότι τα μέτρα αυτά είναι πραγματικά, πήρα ένα καταδυτικό ρολόι (από το e-bay) και πήγα χτες στο Πόρτο Ράφτη για να το δοκιμάσω. Πήρα και το ψαροντούφεκο μήπως περάσει και τίποτα αξιόλογο. Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει συνήθως λόγω έλειψης παρέας, βούτηξα μόνος κι ας ξέρω πολύ καλά ότι είναι λάθος.
Τα νερά ήταν σχετικά θολά (ορατότητα μέχρι περίπου 15 μέτρα). Ξεκίνησα λοιπόν να δοκιμάζω το ρολόι και τον εαυτό μου, αρχικά με βουτιές κοντά στα 14- 15 μέτρα. Στη συνέχεια πήγα μέχρι τα 18 - 19 μέτρα όπου έκανα αρκετές βουτές χωρίς πρόβλημα, επιβεβαιώνοντας αυτά που πίστευα για τις δυνατότητες μου. Σε μια από τις τελευταίες μου βουτιές όμως συνέβη το εξής:
Κατά την προετοιμασία κάνω λίγες έντονες εκπνοές - εισπνοές (λίγες για να μην προκαλέσω υπεραερισμό). Λίγο πριν βουτήξω όμως πήρε νερά η μάσκα, οπότε ακυρώνω τη διαδικασία για λίγα δευτερόλεπτα. Μόλις έφτιαξα τη μάσκα συνέχισα να κάνω έντονες αναπνοές, νομίζοντας ότι οι προηγούμενες είχαν "ακυρωθεί" λόγω της διακοπής. Βουτάω λοιπόν στα 19 μέτρα όπου αισθανόμουν αρκετά άνετα. Ανεβαίνοντας όμως, δεν ξέρω σε τι βάθος, ξαφνικά παθαίνω black-out. Ακούσια κλείνω τα μάτια και χάνω εντελώς τον προσανατολισμό μου. Θυμάμαι ότι χτύπαγα τα πόδια μου χωρίς να ξέρω προς τα που πάω ενώ ταυτόχρονα το στόμα μου γέμισε νερό. Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω αφήνω το όπλο, βγάζω τη μάσκα και ευτυχώς μετά από λίγα δευτερόλεπτα ενστικτωδώς λύνω τη ζώνη και τα βάρη πέφτουν από πάνω μου. Σταματάω να κουνάω τα πόδια μου ελπίζοντας ότι η άνωση αρκεί για να με ανεβάσει γρήγορα όπως και έγινε.
Φτάνοντας στην επιφάνεια, παρότι ελαφρώς σοκαρισμένος, ήμουν καλά, χωρίς απώλεια αισθήσεων ή κάτι τέτοιο. Προσπάθησα να δω που έπεσαν τα βάρη και το όπλο αλλά η θολούρα δεν με άφησε. Και βέβαια μετά από αυτό που συνέβη δεν ήθελα να κάνω άλλες βουτιές, δεν είχα άλλωστε βάρη για να βοηθήσουν, οπότε έφυγα.
Τελικά νομίζω ότι για αυτό που μου συνέβη έφταιξαν 2 πράγματα. Πρώτον ότι είχα αρκετό καιρό να βουτήξω (πάνω από μήνα) και πήγα σχεδόν κατευθείαν σε οριακά για τις δυνατότητες μου βάθη. Και δεύτερον ότι τελικά μάλλον προκάλεσα υπεραερισμό, παρότι οι συνολικές έντονες εκπνοές - εισπνοές μου φάνηκαν λίγες (πρέπει να ήταν καμιά δεκαπενταριά) και μεσολάβησε και μικρή διακοπή ανάμεσά τους.
Ξέρω ότι δεν έφτασα πολύ μακρυά από το να αποχαιρετίσω "το μάταιο τούτο κόσμο" και αισθάνομαι τυχερός που τη γλύτωσα. Ελπίζω οι σχετικά άπειροι σαν και εμένα, διαβάζοντας τα παραπάνω να προβληματιστούν και να αποφύγουν τα ίδια λάθη. Εις γνώση και συμμόρφωση...
Και κάτι ακόμα. Αν κάποιος από εσάς σκοπεύει να πάει αυτές τις μέρες για καμιά βουτιά προς Πόρτο Ράφτη, θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσε να βρούμε τα βάρη και κυρίως το οπλάκι μου. Είναι το μόνο πού έχω και το αγαπάω (σνιφ...).
Ευχαριστώ πολύ.
Re: Εμπειρία...
Ουυφφφφφ
Ανατρίχιασα. Ευτυχώς ρε φίλε που όλα τέλειωσαν καλά.
ΖΕΥΓΑΡΙ ΡΕ ΓΜΤ ΖΕΥΓΑΡΙ
Ανατρίχιασα. Ευτυχώς ρε φίλε που όλα τέλειωσαν καλά.
ΖΕΥΓΑΡΙ ΡΕ ΓΜΤ ΖΕΥΓΑΡΙ
-
- Ονοματεπώνυμο: Κώστας Πουλόπουλος
Άναψε και κανένα κερί σε καμμιά εκκλησία και ξαναπήγαινε στην σχολή σου να σε αρχίσουν από τα βασικά περί ζευγαριού και ασφάλειας
συγκλονιστικο
παααλι καλα να λες...
οντως επρεπε μετα να πηγαινες στον Αγ. Νικολα στο λιμανι του Πορτο να αναψεις λαμπαδα.
σε ποιο σημειο βουτηξες; αν πεσω το σκ θα σου πω. δεν φτανω αυτα τα μετρα αλλα θα ναι μαζι ενας φιλος που ταχει.
παααλι καλα να λες...
οντως επρεπε μετα να πηγαινες στον Αγ. Νικολα στο λιμανι του Πορτο να αναψεις λαμπαδα.
σε ποιο σημειο βουτηξες; αν πεσω το σκ θα σου πω. δεν φτανω αυτα τα μετρα αλλα θα ναι μαζι ενας φιλος που ταχει.
- INTZ
- Ονοματεπώνυμο: Κωστας Ιντζογλου
Φτηνά τη γλήτωσες,έχουν πνιγεί παιδιά και σε πισίνα κολυμβητηρίου,που έκαναν άπνοιες μόνοι.
Ποτέ μη ξανα πάρεις αψήφιστα αυτό που κάνεις,δε θα σου απαριθμήσω τα λάθη σου,ρώτα τον δάσκαλο σου.
Προς γνωση και συμόρφωση,αυτό που έπαθες,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΖΕΥΓΑΡΙ.
Ποτέ μη ξανα πάρεις αψήφιστα αυτό που κάνεις,δε θα σου απαριθμήσω τα λάθη σου,ρώτα τον δάσκαλο σου.
Προς γνωση και συμόρφωση,αυτό που έπαθες,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΖΕΥΓΑΡΙ.
Οι καλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται νόμους που να τους λένε να φέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί πάντα θα βρίσκουν τρόπους γύρω από τους νόμους.
Πλάτωνας
Πλάτωνας
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.
Στην σημερινή εποχή με την πληθώρα και την προσφορά της γνώσης, μου φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.
Ξεκίνησες να δοκιμάσεις τον εαυτό σου. Σε τι; Στο πόσα σουβλάκια αντέχεις να φας; Έλεος...
Δλδ πόσες έντονες αναπνοές έπρεπε να κάνεις για να πάθεις υπεραερισμό; 12.347;
Τράβα παίξε ένα τζόκερ γρήγορα παιδί μου.
Στην σημερινή εποχή με την πληθώρα και την προσφορά της γνώσης, μου φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.
Ξεκίνησες να δοκιμάσεις τον εαυτό σου. Σε τι; Στο πόσα σουβλάκια αντέχεις να φας; Έλεος...
Δλδ πόσες έντονες αναπνοές έπρεπε να κάνεις για να πάθεις υπεραερισμό; 12.347;
Τράβα παίξε ένα τζόκερ γρήγορα παιδί μου.
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!
ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΤΟΡΥ ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ Μ@#$#@#ΕΣ.....
Μα εγώ με ένα άγριο περήφανο χορό
Σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω
Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθω,Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω
Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθω,Σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ
Αισθάνομαι λίγο σαν το παιδί που το μαλώνουν, ξέρω όμως ότι όλοι όσοι μου τα χώνετε έχετε απόλυτο δίκιο (και λίγα λέτε).
Όσο για αυτό που λες Φοίβο, είμαι σίγουρος ότι όσα περιγράφω τα θυμάμαι από την στιγμή που συνέβησαν και ότι δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Το γεγονός αυτό με κάνει και μένα να σκέφτομαι μήπως αυτό που συνέβη δεν οφείλεται σε υποξία αλλά σε κάποιον ίλιγγο λόγω του κάπως προβληματικού αυχένα μου (μου προκαλεί καμιά φορά πονοκεφάλους). Βέβαια δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ιλλίγγους οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...
Όσο για αυτό που λες Φοίβο, είμαι σίγουρος ότι όσα περιγράφω τα θυμάμαι από την στιγμή που συνέβησαν και ότι δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Το γεγονός αυτό με κάνει και μένα να σκέφτομαι μήπως αυτό που συνέβη δεν οφείλεται σε υποξία αλλά σε κάποιον ίλιγγο λόγω του κάπως προβληματικού αυχένα μου (μου προκαλεί καμιά φορά πονοκεφάλους). Βέβαια δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ιλλίγγους οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...
Καλησπέρα.Από τον αυχένα για να είναι ......λιγάκι δύσκολο.Οι 15 αναπνοές είναι όμως ένας πρώτης τάξεως υπεραερισμός.gsim έγραψε:Αισθάνομαι λίγο σαν το παιδί που το μαλώνουν, ξέρω όμως ότι όλοι όσοι μου τα χώνετε έχετε απόλυτο δίκιο (και λίγα λέτε).
Τώρα....Άν δεν ήταν υποξία, ή πρόδρομος της , μπορεί να υπάρχει κάποια βλάβη περιφερικού τύπου(βασικά ΩΡΛ) και
απλά να σου βγήκε τώρα(π.χ. με τον έξω/έσω ούς-ωτίτιδες, κάποια παραρινοκολπίτις, ιγμορίτιδα κ.τ.λ.)Επίσης ,μπορεί
να έκανες Reverse block της εξίσωσης του αέρα(στην ανάδυση λόγω κάποιας στένωσης της ευσταχιανής ή κάπου
στο όλο σύστημα μύτη,κόλποι,ευταχιανή ,αυτιά, να μην μπορόυσε να εξισωθεί ο αέρας και κάνει ίλιγγο), που είναι και το
πιθανότερο έτσι που το περιγράφεις.(μήπως ήσουν κρυωμένος?).
Αυτά τα ολίγα.
Πάντα και μόνο με άπνοια...
Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Κρυωμένος δεν ήμουν, μάλιστα στις καταδύσεις (και στην συγκεκριμένη βουτιά) εξίσωνα εύκολα χωρίς χέρια, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι οι ευσταχιανές ήταν ανοιχτές. Άλλωστε κάθε 2 - 3 βουτιές πάντα καθαρίζω το σύστημα φυσώντας τη μύτη για να μπορώ να εξισώνω εύκολα.paolo έγραψε: Καλησπέρα.Από τον αυχένα για να είναι ......λιγάκι δύσκολο.Οι 15 αναπνοές είναι όμως ένας πρώτης τάξεως υπεραερισμός.
Τώρα....Άν δεν ήταν υποξία, ή πρόδρομος της , μπορεί να υπάρχει κάποια βλάβη περιφερικού τύπου(βασικά ΩΡΛ) και
απλά να σου βγήκε τώρα(π.χ. με τον έξω/έσω ούς-ωτίτιδες, κάποια παραρινοκολπίτις, ιγμορίτιδα κ.τ.λ.)Επίσης ,μπορεί
να έκανες Reverse block της εξίσωσης του αέρα(στην ανάδυση λόγω κάποιας στένωσης της ευσταχιανής ή κάπου
στο όλο σύστημα μύτη,κόλποι,ευταχιανή ,αυτιά, να μην μπορόυσε να εξισωθεί ο αέρας και κάνει ίλιγγο), που είναι και το
πιθανότερο έτσι που το περιγράφεις.(μήπως ήσουν κρυωμένος?).
Αυτά τα ολίγα.
Φίλε μου θα σε συμβούλευα να επισπευτείς έναν σχετικό γιατρό. (Θα έπρεπε να το είχες κάνει την ιδία ημέρα) Σίγουρα δεν μπορούμε από εδώ να σου πούμε αν είναι υποξια ή πρόβλημα λαβύρινθου αυχενικού κλπ. Πάντως είσαι τυχερός και μην ξεχνάς την μνήμη τις υποξιας.
ΟΤΑΝ ΒΟΥΤΑΣ ΣΚΕΨΟΥ
http://free-diver.pblogs.gr/
http://free-diver.pblogs.gr/
- pagkalidis kostas
Με αλλον ρηθμο και ενταση αναπνοης απο τον φυσιολογικο τροπο που αναπνεουμε στην στερια,στην θαλασσα ειναι υπεραρισμος
Το να κατεβαινεις στα 18 με τετοιο τροπο ειναι σαν να πας γυρεύοντας Εχεις την εντύπωση οτι εσθανεσαι ανετα αλλα στην πραγματικότητα εχεις μειωσει το διοξειδιο στον οργανισμο σου Αρα τον συναγερμο για αναγκη απο αερα Οταν θα σημάνει συναγερμος ,αν σημάνει μπορει να ειναι αργα
Αλλο βουταω 18,αλλο ψαρευω 18 και χειμωνα και πολλες ωρες ψαρεματος
Φροντησε να πηγαινεις με παρεα και να κατακτας τα μετρα ψαρευοντας ωρες μερες μηνες σε καποιο βαθος μεχρι να εισαι σιγουρος οτι τωρα πας για πιο κατω Πρωτα αντιμετοπηζουμε με επιτυχια τα βραχοματα της βεργας,των σαργων,τα μπλεξιματα με το οπλο μας σε ρηχες βουτιες και μετα παμε πιο κατω και λιγο πιο κατω
Θα τολμησω να πω τι επαθες
Ηταν σκοτοδινη οχι λιποθυμιά Μπορει να οφηλεται στον υπεραρισμο ,στον αυχενα ,στο λαβυρινθο
Σε συνδιασμο των τριων ή και στα τρια μαζι
Πηγαινε σε εναν ΩΡΥΛΑ κανε και ενα καθαρισμο στα αυτια και να σε εξετασει ,τουλαχιστον να αποκληστουν οι παθογονες αιτιες
Και πανω απο 2 αναπνοες πληρης με 2πλασιο χρονο τουλαχιστον εκπνοης μην ξανακανεις πριν την βουτια
Το να κατεβαινεις στα 18 με τετοιο τροπο ειναι σαν να πας γυρεύοντας Εχεις την εντύπωση οτι εσθανεσαι ανετα αλλα στην πραγματικότητα εχεις μειωσει το διοξειδιο στον οργανισμο σου Αρα τον συναγερμο για αναγκη απο αερα Οταν θα σημάνει συναγερμος ,αν σημάνει μπορει να ειναι αργα
Αλλο βουταω 18,αλλο ψαρευω 18 και χειμωνα και πολλες ωρες ψαρεματος
Φροντησε να πηγαινεις με παρεα και να κατακτας τα μετρα ψαρευοντας ωρες μερες μηνες σε καποιο βαθος μεχρι να εισαι σιγουρος οτι τωρα πας για πιο κατω Πρωτα αντιμετοπηζουμε με επιτυχια τα βραχοματα της βεργας,των σαργων,τα μπλεξιματα με το οπλο μας σε ρηχες βουτιες και μετα παμε πιο κατω και λιγο πιο κατω
Θα τολμησω να πω τι επαθες
Ηταν σκοτοδινη οχι λιποθυμιά Μπορει να οφηλεται στον υπεραρισμο ,στον αυχενα ,στο λαβυρινθο
Σε συνδιασμο των τριων ή και στα τρια μαζι
Πηγαινε σε εναν ΩΡΥΛΑ κανε και ενα καθαρισμο στα αυτια και να σε εξετασει ,τουλαχιστον να αποκληστουν οι παθογονες αιτιες
Και πανω απο 2 αναπνοες πληρης με 2πλασιο χρονο τουλαχιστον εκπνοης μην ξανακανεις πριν την βουτια
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑ ΕΙΝΑΙ...
Ο ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑΣ
H2O
Ο ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΑΣ
H2O
- nik
- Ονοματεπώνυμο: nikos karoutas
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΝΟΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΒΛΑΤΑΚΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ.ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΒΛΑΤΑΚΗ.ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙ ΒΑΘΙΩΝ ΑΝΑΠΝΟΩΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Ο ΨΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
Ακριβώς έτσι.Phoevos έγραψε:Καλησπέρα,nik έγραψε:ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΝΟΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΒΛΑΤΑΚΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ.ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΒΛΑΤΑΚΗ.ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙ ΒΑΘΙΩΝ ΑΝΑΠΝΟΩΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑΜΟΝΟ ΚΑΛΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
κανένα σεμινάριο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συγκεντρωμένη γνώση που λαμβάνει κανείς σε ένα σχολείο ελεύθερης κατάδυσης, όσο καλός και να είναι ο εκπαιδευτής - ομιλητής που το παραδίδει.
Εσείς είστε από άλλο ανέκδοτο.Phoevos έγραψε:Κάτι παρόμοιο είχα πάθει και εγώ πριν καιρό.gsim έγραψε:Αισθάνομαι λίγο σαν το παιδί που το μαλώνουν, ξέρω όμως ότι όλοι όσοι μου τα χώνετε έχετε απόλυτο δίκιο (και λίγα λέτε).
Είχαμε πάει για ψάρεμα 3 άτομα, και σε βουτιά έχασα το προσανατολισμό μου (δεν ήξερα που είναι το πάνω και το κάτω). Αλλά ήμουν ήρεμος, και το έπαθα και στη φάση κατάδυσης (σχετικά ρηχά). Ακολούθησα μια φυσαλίδα για να βγώ στην επιφάνεια, αφού δεν ήξερα που πρέπει να κολυμπήσω (είχα βουτήξει 3ος στη σειρά για μεσόνερη, για ασφάλεια, σε πολύ θολά νερά, οπότε δεν υπήρχε κανείς να με προσέχει!!). Μόλις βγήκα στην επιφάνεια, όλα ήταν ok. Εννοείται δε ξαναβούτηξα την ίδια μέρα. Έκτοτε δεν μου έχει ξανασυμβεί.
Χαιρετώ
Πως τα καταφέρνετε, να κάνετε 3 άτομα ασφάλεια και να πνίγετε ο τελευταίος, πρέπει να το ψάξει η επιστήμη.
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!