Βαρότραυμα

spearroo

Βαρότραυμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearroo » Σάβ 22 Ιουν 2024, 17:39

Γεια σε όλη τη παρέα,εκεί που ψάρευα στα 7 μέτρα περίπου, ένιωσα έναν πόνο στο δεξί αφτί σταματησα κατευθείαν τη βουτιά και ανέβηκα στην επιφάνεια με πόνο.Στο ξύπνημα της άλλης ημέρας δεν είχα πόνο αλλά είχα αντήχηση το ξυπνητήρι ακούγοταν σαν να παίζει χαλασμένη κασέτα ,το βράδυ της ημέρας πήγα κατευθείαν σε ΟΡΛ και μου είπε ότι έχω πάθει βαρότραυμα,μου έδωσε για θεραπεία κορτιζόνη και αντιβιοτικά και μου είπε ότι θα περάσει αλλά έχουν περάσει τέσσερις μέρες και ακόμα δεν βλέπω πρόοδο.Ερωτηση/έχει πάθει κάποιος άλλος τέτοιο περιστατικό?αν ναι και έχει τη καλοσύνη να γράψει πως τα πήγε

ZTKostas

Re: Βαρότραυμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ZTKostas » Σάβ 22 Ιουν 2024, 18:59

Εξαρτάται τι βαροτραύμα είναι (εσω, μεσου ή εξω ώτος) και τι βαθμού. Εμένα μου πήρε 1 εβδομάδα να υποχωρήσουν τα συμπτώματα την πρώτη φορά , 1 μήνα τη δεύτερη. :banghead:
Ψυχραιμία και θα περάσει , μην ανησυχείς. Πρόσεξε πάρα πάρα πάρα πολύ το μετά όμως. Θα πρότεινα να ξεχάσεις το σπορ για καιρό ακόμα κι αν φαινομενικά νιώθεις καλά. Είναι υπερβολικά ευαίσθητο το αυτί μετά ακόμα κι αν βουτάς στα 2 μέτρα. Εγώ δεν το έκανα και το πλήρωσα ακριβά , αμέτρητοι τραυματισμοί και μονιμη απωλεια ακοής.

ΥΓ Πάντα σπρει κορτιζόνης πριν βουτήξεις απο δω και πέρα και μόνο Φρενζελ , ξέχασέ την τη Βασαλβα.

spearroo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearroo » Σάβ 22 Ιουν 2024, 19:23

Σε ευχαριστώ Κόστα για την απάντηση σου,ο γιατρός μου είπε θα είναι οκ αλλά και πάλι θέλησα να το μοιραστώ και στο φόρουμ για να δούμε τη έκαναν αυτοί που το έπαθαν πιο μπροστά είναι πολύ ενοχλητικό,παντός με βλέπω για κάνα δίμηνο out από το σπορ :cry:

ZTKostas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ZTKostas » Σάβ 22 Ιουν 2024, 23:38

Κουράγιο , θα περάσει! Αφού αντέχεις την κορτιζόνη και διατροφη χωρις αλατι κλπ μ αυτη τη ζεστη , τα υπολοιπα ειναι λεπτομέρειες... :D

Άστο όλο το καλοκαίρι και βλέπεις...Οταν επουλωθεί πάρε κι ένα μπαλονάκι απο ενα φαρμακειο (οτοβεντ νομίζω λεγεται) να κάνεις ασκήσεις στο σπίτι. Εμενα με βοήθησε πολύ.

spearroo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearroo » Κυρ 23 Ιουν 2024, 13:45

Θα το αντέξω Κώστα άλλη επιλογή δεν υπάρχει,να περάσει πρώτα αυτή η κατάσταση ξεκουρδισμενου μπουζουκιου :-({|= με την ακοή μου τα υπόλοιπα είναι εύκολα.

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Δευ 24 Ιουν 2024, 08:20

Μετά από άπειρες βουτιές με τρύπιο αυτί λόγω παιδικής χαζομάρας και άγνοιας, η περιοχή γίνεται πολύ ευαίσθητη. Αν είναι το τύμπανο σπασμένο και 6 μήνες έξω και παραπάνω δεν είναι υπερβολή. Μετά ο υμένας δεν επανέρχεται ποτέ στην αρχική του δομή, πάντα θα υπάρχει ευαισθησία και κίνδυνος υποτροπής. Υπομονή, αποχή, Βιταμίνες Β βοηθούν το νευρικό σύστημα, καλή ενυδάτωση και μετά μόνο απαλές εξισώσεις, χωρίς συνάχια, αν δεν βγαίνουν τότε άστο, επιφανειακό μόνο.
Αν όταν περάσει μπορείς να εξισώνεις με ανοιχτό το στόμα σημαίνει οτι το κατέχεις σωστά.
Αν το ένα αυτί αργεί να εξισώνει, εκείνο κινδυνεύει λιγότερο συνήθως, λόγω υπερπίεσης για να εξισώσει το αργό το γρήγορο ζορίζεται. Προσοχή και αυτό.
Ότι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό.
:hello:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

spearroo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearroo » Δευ 24 Ιουν 2024, 18:42

Ακριβός όπως τα λες φίλε μου, για την δική μου τη κατάσταση δεν μου είπε να έχω σπασμένο τύμπανο αλλά όπως και να έχει την δίμηνη αποχή θα την έχω, αν χρειαστεί και παραπάνω, είναι πολύ δύσκολο ](*,) αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή, να ήμαστε καλά πρώτα εμείς και στο τέλος γαλάζιο θα είναι πάλι εκεί

nikoskaisaris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikoskaisaris » Πέμ 27 Ιουν 2024, 10:59

Καλημέρα και περαστικά,

Εγω θα έλεγα να πάρεις και μια δεύτερη γνωμη απο καταδυτικό ΩΡΛ.

Εχει τυχει να ταλαιπωρηθώ για καιρό και 3 ΩΡΛ να με φορτώνουν αντιβίωση και διάφορα και τελικά να το λύνει εξειδικευμένος ΩΡΛ.

:hello:

spearroo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearroo » Πέμ 27 Ιουν 2024, 22:43

Καλησπέρα Κόστα σε ευχαριστώ,για αυτή τη στιγμή έχω τελειώσει την κορτιζόνη,αύριο τελειώνω και τα αντιβιοτικα, μπορώ να πω ότι έχει στρώσει, το ακουογραμα έδειξε ότι επανήλθε η ακοή,μου είπε όλα καλά για δύο βδομάδες να μην πάω για βουτιά βέβαια εγώ τουλάχιστον για ένα μήνα δεν θα πάω και μετά βλέπουμε,για την ώρα αυτή είναι η κατάσταση

Επιστροφή στο “Φυσιολογία”