Πολύωρο κολυμπητό στο καύσωνα
- mpourasg
- Ονοματεπώνυμο: Γεώργιος Μπούρας
Πολύωρο κολυμπητό στο καύσωνα
Έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, αυτή την εβδομάδα, και ψηνόμουνα να πάω για κανένα ψάρεμα αλλά επιφυλάσσομαι καθώς οι συνθήκες καύσωνα με φοβίζουν κάπως. Μιλάω για πολύωρο κολυμπητό δλδ τουλάχιστον ένα 4ωρο στο νερό και δε ξέρω κατά πως είναι φρόνιμο με τέτοιες συνθήκες που βράζει το σύμπαν, να το κάνω. Αρχικά σκεφτόμουνα να πάω πολύ πρωί και να είμαι στο νερό με την ανατολή αλλά έτσι κι αλλιως από τις 8 με 9 και μετά η ζέστη έχει ξεκινήσει και η σκέψη μετά να πρέπει να βγω να τακτοποιήσω πράγματα και να αλλάξω κάτω από το καυτό ήλιο γύρω στις 10.00 με 11.00, δε μου ακούγεται καλή. Το ίδιο και αν πάω αργά το απόγευμα, που θα πρέπει να βρίσκομαι στο νερό περίπου κατά τις 1600 . Επιπλέον και κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, έχω επιφυλάξεις για το αν πρέπει να το κάνω και τι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσω κολυμπώντας με τη πλάτη κάτω από το καυτό ήλιο , Καμιά γνώμη καθώς πραγματικά αν και κάνω αρκετά χρόνια βουτιές, το χειρότερο ήταν με αρκετή ζέστη αλλά είναι η πρώτη που με απασχολεί καθώς θα γίνει με πραγματικό καύσωνα; Υπαρχει σίγουρα από κάποιους εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σας.
Re: Πολύωρο κολυμπητό στο καύσωνα
Καλησπέρα
Εδώ και τέσσερα Σάββατα, κάνω το πρώτο.
Είμαι βέβαια Αθήνα, που σημαίνει άδειοι δρόμοι το πρωί,
άδειοι δρόμοι στην επιστροφή...
Επίσης σημαίνει παρουσία ψαριών στη ρηχή ζώνη και..
Η υπόλοιπη μέρα με την οικογένεια.
Προτείνω λοιπόν νωρίς το πρωί.
7.30 στο νερό, 11.30 έξω!!!
- mpourasg
- Ονοματεπώνυμο: Γεώργιος Μπούρας
Μιας και είμαι κοντά στη θάλασσα, μπορώ να το κάνω 6 στο νερό και το αργότερο 10:00 έξω αλλά το σκέφτομαι μη φάμε καμία ηλίαση ή καμία θερμοπληξία, με τόσο ακραίες συνθήκες ακόμη και στο νερό.bekor έγραψε: ↑Κυρ 23 Ιούλ 2023, 18:38Καλησπέρα
Χθες πήγα δύο φορές!!
6:30 το πρωί ήμουν στο νερό για 4 ωρίτσες και στις 18:00 για άλλες δύο και. Ούτε θερμοπληξία ούτε τίποτα.
Νερό να έχεις μαζί σου και όλα καλά θα είναι
6:30 το πρωί ήμουν στο νερό για 4 ωρίτσες και στις 18:00 για άλλες δύο και. Ούτε θερμοπληξία ούτε τίποτα.
Νερό να έχεις μαζί σου και όλα καλά θα είναι

- thalassa50
- Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
Βρε,μασάνε τα κομάντος????? δεν μασάνε
Μπαίνεις 6 βγαίνεις 9-10 και πας άνετος και ωραίος σπιτάκι σου έχοντας απόλαυση την θαλασσα

Μπαίνεις 6 βγαίνεις 9-10 και πας άνετος και ωραίος σπιτάκι σου έχοντας απόλαυση την θαλασσα

το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .
Θα πρότεινα ότι ακριβώς και ο becor.
Και με τέτοιες συνθήκες, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αφυδάτωση. Οπωσδήποτε, επαρκές για τη διάρκεια του ψαρέματός μας νερό κατά προτίμηση με προσθήκη ηλεκτρολυτών και άμεση διακοπή της εξόρμησης αν προκύψει δυσφορία, ζαλάδα, πονοκέφαλος κλπ
ΥΓ Την απουσία πσαριών στη ρηχή ζώνη τη διαπίστωσα κι εγώ σε ένα απογευματινό προχθές. Μόνο πιτσιρικάδες κυκλοφορούσαν

Και με τέτοιες συνθήκες, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αφυδάτωση. Οπωσδήποτε, επαρκές για τη διάρκεια του ψαρέματός μας νερό κατά προτίμηση με προσθήκη ηλεκτρολυτών και άμεση διακοπή της εξόρμησης αν προκύψει δυσφορία, ζαλάδα, πονοκέφαλος κλπ
ΥΓ Την απουσία πσαριών στη ρηχή ζώνη τη διαπίστωσα κι εγώ σε ένα απογευματινό προχθές. Μόνο πιτσιρικάδες κυκλοφορούσαν

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
- KOSTAS STI
- Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
mpourasg έγραψε: ↑Κυρ 23 Ιούλ 2023, 18:09Έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο, αυτή την εβδομάδα, και ψηνόμουνα να πάω για κανένα ψάρεμα αλλά επιφυλάσσομαι καθώς οι συνθήκες καύσωνα με φοβίζουν κάπως. Μιλάω για πολύωρο κολυμπητό δλδ τουλάχιστον ένα 4ωρο στο νερό και δε ξέρω κατά πως είναι φρόνιμο με τέτοιες συνθήκες που βράζει το σύμπαν, να το κάνω. Αρχικά σκεφτόμουνα να πάω πολύ πρωί και να είμαι στο νερό με την ανατολή αλλά έτσι κι αλλιως από τις 8 με 9 και μετά η ζέστη έχει ξεκινήσει και η σκέψη μετά να πρέπει να βγω να τακτοποιήσω πράγματα και να αλλάξω κάτω από το καυτό ήλιο γύρω στις 10.00 με 11.00, δε μου ακούγεται καλή. Το ίδιο και αν πάω αργά το απόγευμα, που θα πρέπει να βρίσκομαι στο νερό περίπου κατά τις 1600 . Επιπλέον και κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, έχω επιφυλάξεις για το αν πρέπει να το κάνω και τι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσω κολυμπώντας με τη πλάτη κάτω από το καυτό ήλιο , Καμιά γνώμη καθώς πραγματικά αν και κάνω αρκετά χρόνια βουτιές, το χειρότερο ήταν με αρκετή ζέστη αλλά είναι η πρώτη που με απασχολεί καθώς θα γίνει με πραγματικό καύσωνα; Υπαρχει σίγουρα από κάποιους εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σας.

......παντως ,το νερακι και αμα ζεσταθεις ανοιγμα της στολης να μπει νερο,ειναι μια χαρα για ολοημερο!
για 4 ωρες και χωρις ...νερο τη βγαζεις !!

Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
-
Διατηρώ την ρουτίνα του snorkelling, 6 στην παραλία, 7 το πολύ στο νερό. Στις 11 έξω. Το απόγευμα ξανά στις 5, μέχρι να σουρουπώσει.
Χθες όλη μέρα έτσι, δεν έβγαλα τίποτα.
Σήμερα κάτι κάναμε.
Χθες όλη μέρα έτσι, δεν έβγαλα τίποτα.
Σήμερα κάτι κάναμε.