ΙΛΙΓΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
-
ΙΛΙΓΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
θελω να το μοιραστω μαζι σας . περσι αρχες ιουνιου ολοι περιμενουμε να παμε για τιν πρωτη καλοκαιρινη βουτια. ετσι και εγω πηγα για ενα γρηγορο πρωινο ( μονος 1 λαθος) βουτιξα και μετα απο μια ωρα ψαρεματος σε μια βουτια στα 10 μετρα περιπου. ( ποιο μπροστα εκανα και βαθυτερες) πανω στο καρτερι αρχισαν ολλα να γυριζουν δεξια και αριστερα μεσα σε δευτερολεπτα και να θελω να κανω εμετο. εννοειτε εφυγα βολιδα πανω ευτιχω κοντα μου ειχε εναν βραχο οπου και ανεβηκα , ταση για εμετο και ζαλη τρελλη, δεν ηξερα τι ειχα παθει το ζαχαρο επεσαι σεισμος στο νερο με επιασε η καρδια δεν ηξερα. ( δευτερο λαθος δεν ειχα νερο στι σημαδουρα). η ταση για εμετο ηταν σηνεχεια χωρις να βγενει τιποτα. τωρα πως γυριζουμε πισω η ακτη 500 μετρα περιπου. μπαινω στο νερο στα πρωτα μετρα ξανα βγενω στο βραχο ταση για εμετο λογω και του κουνιματος απο το κυμα. να μην τα πολοι λεω μπηκα στο νερο και με το ζωρι βγηκα στη ακτη. δεν μπωρουσα να βγω απο το νερο και να σηκοθω το αμαξη στα 10 μετρα , οταν σηκωθηκα πηγενα σαν σουρομενος. 1,5 ωρα εμεινα στο αμαξι για να ψιλλο σηνελθω. αυτα τα ολιγα.
- stelarasA'MAK
Re: ΙΛΙΓΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Καλησπέρα
Κάποιες φορές θα τύχει ίλιγγος όταν είμαστε στην αρχή του ψαρέματος,λόγω μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του έξω και του μέσα ωτός.
Μετά από δύο τρεις βουτιές η θερμοκρασία αποκαθίσταται και δεν έχουμε άλλα θέματα.
Αν λες ότι έγινε μετά από αρκετή ώρα,τότε το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έπαθες ναυτία από το κούνημα της θάλασσας που προφανώς ήταν έντονο.
Όπως και να έχει ένας καταδυτικός ΩΡΛ θα σου έλυνε τις απορίες,αξίζει τον κόπο.
Κάποιες φορές θα τύχει ίλιγγος όταν είμαστε στην αρχή του ψαρέματος,λόγω μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ του έξω και του μέσα ωτός.
Μετά από δύο τρεις βουτιές η θερμοκρασία αποκαθίσταται και δεν έχουμε άλλα θέματα.
Αν λες ότι έγινε μετά από αρκετή ώρα,τότε το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έπαθες ναυτία από το κούνημα της θάλασσας που προφανώς ήταν έντονο.
Όπως και να έχει ένας καταδυτικός ΩΡΛ θα σου έλυνε τις απορίες,αξίζει τον κόπο.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......
- dimitrikotz
Εκτός από αυτά που είπε ο Στέλιος να προσθέσω και την αδυναμία εξίσωσης με συνέπεια να υπάρχει διαφορά εσωτερικής - εξωτερικής πίεσης. Από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω ότι μάλλον πρέπει να σε έπιασε ναυτία λόγω του κυματισμού. Αν ήσουν εκτός θαλάσσης δεν θα ήταν τίποτα, αλλά εντός θαλάσσης και το τίποτα ενέχει κίνδυνο, επομένως βγαίνεις αμέσως έξω.
-
Αυτό που μου είπε ο ΩΡΛ και νευρολόγος. Ήταν ίλιγγος θέσεων. Και από αυτό που είπατε ότι από τον πίεση και διάφορα θερμοκρασίας του νερού στο αυτί. Ανακαλύψαμε κιόλας ότι πάσχω στο ένα αυτί από ωτοσκληρηνση ακούω μόνο 30%. Πρόβλημα δεν είχα με τις εξισώσεις . Και η θάλασσα ήταν λάδι. Μετά από δύο μήνες που έκανα απλό μπάνιο με τον μάσκα χωρίς να βουτιξω με έπιασε ναυτία από τον κυματισμό. Επερνα και χάπια τότε και γενικα ειχα μια ζάλη γενικά
Μου έχει συμβεί και εμένα 3_4 φορές κατά την ανάδυση πάντα . Μόλις έβγαινα στη επιφάνεια δεν ήξερα που βρισκόμουν , όλο το σύμπαν γύριζε γύρω γύρω σαν τρελλό. Ευτυχώς πάντα κρατούσε λιγότερο από λεπτό. Απ ότι καταλαβαινα συνέβαινε από διαφορα στην εξίσωση ανάμεσα στα δύο αυτια κατα την αναδυση. Όμως σε σένα συνέβη στο βυθό και κράτησε αρκετες ώρες. Συνεπώς χρειάζεται πολύ προσοχή. Ο κίνδυνος στο βυθό είναι πολύ μεγάλος γιατί υπάρχει απώλεια προσανατολισμού σε πολύ έντονο ίλιγγο. Σε αυτή την περίπτωση έχω διαβάσει ότι το καλύτερο είναι να πετάξουμε τη ζώνη, ώστε να συγουρεψουμε την σωστή πορεία της ανάδυσης.
Εχω πάθει κάτι ανάλογο, μετά από 3 ώρες κολύμπι χαλαρο σχετικά, βουτιές απο 3-15 είμαι γυαλο στα βράχια και μαζεύω σκαρους,,,συνεχόμενες βουτιές για αρκετή ώρα αλλά μάξιμουμ 5 μέτρα ..κάποια στιγμή και χωρίς πριν να εχω νιώσει κάποια δυσφορία μου έρχεται απότομα εμετός,,!!κανω κ ταυτόχρονα ζαλίζομαι,,,πιάνω βράχο έξω να ηρεμήσω,,νιώθω αδυναμία...κανω προσπάθεια να συνεχίσω και με το που βουτάω το κεφάλι μου στο 1 μέτρο αναδυομαι και ξανακάνω ταυτόχρονα εμετό,,,είναι καλοκαίρι, νιώθω αδυναμία αρχίζω να κρυώνω και ζαλίζομαι, βγαίνω στα βράχια,,,(ξαπλώνω) λόγο αδυναμίας,εχω τις αισθήσεις μου αλλά καθόλου δύναμη,προσπαθώ να μείνω ξύπνιος αλλά δεν τα καταφερνω,,,!!!αποκοιμήθηκα για 1 + ώρα και για καλη μου τύχη ξύπνησα...
Δεν έχω διαβάσει τι γράφουν τα άλλα παιδιά.
Εγώ με παρόμοια προβλήματα τον τελευταίο χρόνο,τελικά διαγνώστηκα με αυχενικό.
3 κήλες σε 3 δίσκους.
Οι οποίες χτυπάνε λόγω προβολής του κεφαλιού.
Έρχονται οι μυικές συσπάσεις.
Και με την σειρά τους σφίγγουν τις καρωτίδες αρτηρίες και προκαλείται το αίσθημα ιλίγγου.
Αυτά.
Εγώ με παρόμοια προβλήματα τον τελευταίο χρόνο,τελικά διαγνώστηκα με αυχενικό.
3 κήλες σε 3 δίσκους.
Οι οποίες χτυπάνε λόγω προβολής του κεφαλιού.
Έρχονται οι μυικές συσπάσεις.
Και με την σειρά τους σφίγγουν τις καρωτίδες αρτηρίες και προκαλείται το αίσθημα ιλίγγου.
Αυτά.
Σχέση τόσο παλιά, τόσο βαθιά, τόσο απόλυτη που γίνεται ταύτιση.
Η ουσία της Ελλάδας είναι θαλασσινή.
Ως τα ιερά και τα όσια.
Η ουσία της Ελλάδας είναι θαλασσινή.
Ως τα ιερά και τα όσια.
-
Έχω πρόβλημα με δισκοπάθεια στον αυχένα (2) αλλά δεν μου είπε τίποτα ο νευρολόγος ότι μπορεί να είναι από αυτό.ια και που μου το είπες θα το ψάξω αν μου το δημηουργισε αυτό το πρόβλημα. Αν και εκείνο τον καιρό δεν με ενοχλούσε συνήθως με πιάνει φθινόπωρο προς χειμώνα. Όταν πάω χειμώνα στα καρτερία που κάνω μετά το ψαροντούφεκο με πονάει γενικά ο αυχένας και το κεφάλι. Όχι όμως ζάλη