ΔΕΝ ειναι επι του θεματος αλλα μια και ανοιχτηκε εδω.....
δεν υπαρχει καμια προθεση για αντιπαραθεση ειδικα εδω....
αποψεις αλλαζουμε οποτε σητω συγνωμη ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ αν εθηξε καποιον η απντηση μου.....
ομως...
μιαλμε γι ατην γαστρα του avon sea rider και οχι γαι αλλες γαστρες. η avon εχει διαφωρα μοντελα και γαστρες αναλογα με τα μηκη της......
η ολιμπικ αντεγραψε αυτουσια την γαστρα χωρς αλαγες. μονο μεγαλητερα μπαλονια. και αυτο θα το εξηγισω παρακατω οσο μπορω.
ολοι οι υπολοιποι εκαναν αλλαγες προσαρμοζοντας τις αναγκες του καταναλοτικου κοινου με ντουλαπια ταμπουκια και περιτα βαρη. ..... αλλαζοντας ετσι και την εγεωμετρια του σκαφους αλλα και τα βαρη του.
το avon sea rider ειναι ενα σκαφακι μονο για επαγγελματικη και στρατιοτικη χρηση. αστυνομια, πυρσβεστικη, πολεμικο ναυτικο και δυριος ναυαγοσοστικο.....
πολυ βαθυ ν στην γαστρα του επιτρεπει την καταπλικτικη πλευση του ιδικα σε μεγαλα κυματα. στοχος οχι το ανοιγμα του καιρου....αλλα το περασμα απο επανω. εχω ταξιδεψει με τον νικητα στην καλαματα με ενα 6αρι βαρβατο νοτια με 18 κομβους πηγαιναμε καθηστοι και δεν χτυπηθηκαμε καθολου ξεκουραστα και η μηχανη στο ρελαντι. yamaha 55 90 κιλα δυο κυλινδους 750κιβικα. μηλαμε γαι το απολυτο γκαζι και μηχανημα το μπλοκ του εντουρο.
το σκαφακι εχει τρυπες μπορστα και μια μεγαλη πισω. η χρηση δεν εχει να κανει με το πλαναρισμα ουτε με την σταθερη πλευση. μια και το νερο με το που παει να σηκωθει βγαινει ολο απο την γαστρα. εχει να κανει με την στατικοτητα της βαρκας οτνα αυτη ειναι σε ακινησια. λογο του βαθυ ν τα μπαλονια δεν ακουμπανε καν στο νερο και λογο της σφηνας οταν μετακινηθουν τα ατομα δεξια ή αριστερα σε σταση τοτε η βαρκα περνει μεγαλη αναλογη κλιση. ετσι με το γεμισμα της με νερο η βαρκα σταθεορποιηται και ειναι εντελος ακινητη οσα ατομα και αν πανε δεξια ή αριστερα. μην ξεχναμε ειναι ναυαγοσωστηκο και χρειαζεται οι επιβενοντες να πανε απο την ιδια πλευρα για να μαζυψουν ενα που ειναι στην θαλασσα. ακομη και τοτε ομως τα μπαλονια δεν ακουμπανε...δες τε αυτην την φωτο με ενα σκαφος κοντα στα 5 μετρα.
avon-searider-from-port_fs.jpg
καμια σχεση με το μοστρο που στην ουσια σερνει τα μπαλονια του στο νερο. δειτε σε διαδικασι πλευσης
1_112.jpg
αυτα για καποιον που λεει λαθος οτι οι τρυπες χρησιμοποιουνται για την σταθεροτητα στην πλευση.
παμε στο δικο μου
HPIM1638 min.jpg
ηδη εχω ξεκινησ το τροψιμο προσεκτικα και εχει εμφανιστει το τσλ κοουτ το οποιο δεν αφαιρω αλλα απλα χανει την γυαλαδα του. ειδα οτι ειχε χτυπηματα τα οποι και επισκευασα. η χρησιμοποιηση εποξικων υλικων ηταν μονοδρομος μια και σε μερικα σημεια ηταν επισκευασμενο με εποξικα υλικα και οχι με πολυεστερικο στοκο. αλλα τα εποξικα χρωματα ηταν μονοδρομος για εμενα....
παντος γενικα ειναι οτι καλητερο εχω καβαλησει......ακομη και απο 18αχρονο μωρο που παει μετα απο το πρωτο σερβος για ανοιγμα που λεμε.......πλακα κανω....γερος ανθρωπος.....
μια γενικη κοντινη εικονα..... και επιφυλασομαι να βαλω και μερικες στην θαλασσα οτνα βρω χρονο....
παντος καμια σχεσε αυτη η γαστρα με το μοστρο....
HPIM1635.JPG
γενικα παντος εκεινη την εποχη....εκανε τρομερη αισθηση και ξεχωρισαν κατασκευαστηκα περα απο το ολιμπικ με την γαστρα του αβον το οσεανικ με το 4,7 καταπλικτηκη βαρκα.....και το πλευση σε 4,7 και αυτο.... στην ιδια φιλοσοφια ενδιαμεσα σε μοστρο και οσεανικ επαιξε η οριζον.... αλλα σε αυτην το 3,9 ητνα το καλητερο μοντελο της για εμενα.....μετα βγηκαν πολλα σκαφακια....με πραγματικα απιστευτες γαστρες.....
αλλα ημουν ειμαι και θα ειμαι ερωτευμενος.....με το καβαλημα μια 18αρας.....εεεεεε.....συγνωμη ενος avon sea rider 400. καποια στιγμη θα φερω απο εξω ενα 470.....ειναι το ονειρο μου....
κατι αλλο για το μοχερ το δοκιμασα και το αποτελεσμα ηταν χαλια......ισως εφτεγε η θερμοκρασια που ηταν καλοκαιρι....το κακο ομως ηταν οτι μετα απο λιγο αρχισε να διαλυεται...αφινοντας μικρα κοματια του πανω στο χρωμα....ισως δεν ειχα το καταληλο αλλα δεν νομιζω γιατι αυτο που συστησαν απο εκει που πηρα τα χρωματα.
ελπισω να βοηθησα..... κατι αλλο που σου ειπανε αν ειναι δυνατον να τουμπαρεις την βαρκα θα ηταν το ιδανικο.....αν οχι θα σου φυγει ο πατος........εγω το σηκωσα ψυλα και δουλευα ορθιος .....αλλα και παλι κουραστηκα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.