Γνώμες για orizon 4,70

takisf
Ονοματεπώνυμο: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΙΛΙΜΑΚΗΣ

Re: Γνώμες για orizon 4,70

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takisf » Δευ 29 Αύγ 2016, 08:15

Παιδια γεια σας.
Ειμαι καινουριος στην παρεα και εχω στην κατοχη μου ενα φουσκωτο ΟRIZON4.70 με suzuki df70 του 2008.Σκεφτομαι να κοψω το πατωμα πισω απο το μπροστινο ταμπουκι οπως προαναφερε ο φιλος παραπανω και να τοποθετισω τα δυο τριανταλιτρα ντεποζιτα που εχω εκει.Τωρα τα εχω μεσα στο μπροστινο ταμπουκι (οπως μπορω) και εχει φτιαξει κατα πολυ η πλευση, αλλα μου τρωει ολο τον αποθηκευτικο χωρο.Απο την αλλη σκεφτομαι να το δωσω και να παρω σε αυτη την κατηγορια(μεχρι 5 μετρα) κατι λιγο πιο μεγαλο.Εχω δει τα GALAXY ALCYON 500.Τα γνωριζει καποιος απο την παρεα? Εχουν καλη ποιοτητα κατασκευης και πλευσης? Ευχαριστω.

spyrosk
Ονοματεπώνυμο: Σπύρος Κέλερης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spyrosk » Δευ 29 Αύγ 2016, 17:19

Να πω και εγώ την εμπειρία μου.
Καταρχήν δεν έχω σκάφος, αλλά είχε 3 διαφορετικά Orizon, κολλητός μου φίλος και παλιό ζευγάρι (έχουμε σταματήσει το ψάρεμα μαζί).
Αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησε με ένα 3 .50 ή 3,80 με 30 άρα Yamaha δίχρονη, μετά 4.30 , με 50 άρα Pro Yamaha δίχρονη και τώρα έχει ένα 4.60 νομίζω με 60 άρα Suzuki , πάλι δίχρονη.
Ήταν και είναι λίγο υπερβολικός με την ασφάλεια, οπότε πέραν των νόμιμων είχε έξτρα άγκυρες και αρκετή βενζίνη, καθώς ως γνωστόν δεν υπάρχουν βενζινάδικα στην θάλασσα :D .
Με όλα τα σκάφη ταξιδεύαμε με ότι καιρό και να είχε με τέρμα γκάζι. Η πλεύση τους, ήταν και είναι πολύ καλή. Συνήθως πηγαίναμε δύο και καμμιά φορά τρία άτομα.
Τα Orizon και κάποια άλλα σκάφη, έχουν βαθύ V μπροστά. Αυτό βοηθάει στον καιρό, αλλά θέλεις ιπποδύναμη άρα και περισσότερη κατανάλωση.
Όλα τα μικρά σκάφη, ας πω μέχρι τα 5 μέτρα, επειδή δεν έχουν ακριβώς πολύ δύναμη, θέλουν προσοχή με την κατανομή βαρών αλλά και με το σύνολο των βαρών. Δεν είναι πρόβλημα μόνο των Orizon , αλλά όλων των 'μικρών' σκαφών.
Θα αναφέρω το εξής εδώ για το σύνολο των βαρών. Όταν είχε το μικρό, σε μπουνάτσα πηγαίναμε 31 έως 33 μίλια. Λίγο πριν το δώσει, το έγδυσε (κράτησε μόνο τα απαραίτητα) και το έριξε στην θάλασσα. Το κοντέρ τερμάτισε σε ελάχιστο χρόνο και μετρώντας το με ένα άλλο, πήγαινε περίπου 45 μίλια.
Αν έχει περίσσια ιπποδύναμης (όπως είναι τα μεγαλύτερα με πάνω από 100 άλογα και πιθανόν διπλές μηχανές), δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα το βάρος.

ΒΑΣΙΛΗΣΤΟΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣΤΟΠ » Δευ 29 Αύγ 2016, 22:01

spyrosk έγραψε:Να πω και εγώ την εμπειρία μου.
Καταρχήν δεν έχω σκάφος, αλλά είχε 3 διαφορετικά Orizon, κολλητός μου φίλος και παλιό ζευγάρι (έχουμε σταματήσει το ψάρεμα μαζί).
Αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησε με ένα 3 .50 ή 3,80 με 30 άρα Yamaha δίχρονη, μετά 4.30 , με 50 άρα Pro Yamaha δίχρονη και τώρα έχει ένα 4.60 νομίζω με 60 άρα Suzuki , πάλι δίχρονη.
Ήταν και είναι λίγο υπερβολικός με την ασφάλεια, οπότε πέραν των νόμιμων είχε έξτρα άγκυρες και αρκετή βενζίνη, καθώς ως γνωστόν δεν υπάρχουν βενζινάδικα στην θάλασσα :D .
Με όλα τα σκάφη ταξιδεύαμε με ότι καιρό και να είχε με τέρμα γκάζι. Η πλεύση τους, ήταν και είναι πολύ καλή. Συνήθως πηγαίναμε δύο και καμμιά φορά τρία άτομα.
Τα Orizon και κάποια άλλα σκάφη, έχουν βαθύ V μπροστά. Αυτό βοηθάει στον καιρό, αλλά θέλεις ιπποδύναμη άρα και περισσότερη κατανάλωση.
Όλα τα μικρά σκάφη, ας πω μέχρι τα 5 μέτρα, επειδή δεν έχουν ακριβώς πολύ δύναμη, θέλουν προσοχή με την κατανομή βαρών αλλά και με το σύνολο των βαρών. Δεν είναι πρόβλημα μόνο των Orizon , αλλά όλων των 'μικρών' σκαφών.
Θα αναφέρω το εξής εδώ για το σύνολο των βαρών. Όταν είχε το μικρό, σε μπουνάτσα πηγαίναμε 31 έως 33 μίλια. Λίγο πριν το δώσει, το έγδυσε (κράτησε μόνο τα απαραίτητα) και το έριξε στην θάλασσα. Το κοντέρ τερμάτισε σε ελάχιστο χρόνο και μετρώντας το με ένα άλλο, πήγαινε περίπου 45 μίλια.
Αν έχει περίσσια ιπποδύναμης (όπως είναι τα μεγαλύτερα με πάνω από 100 άλογα και πιθανόν διπλές μηχανές), δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα το βάρος.
Ο φιλος σου ηταν παντα του μεσου ορου των κατασκευαστων για τις μηχανες και εκανε παρα πολυ καλα που ακουγε και δεν τα ρημαζε με πολυ μεγαλυτερες μηχανες.

takisf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takisf » Τρί 30 Αύγ 2016, 06:56

Παιδια για το Evripus 4.80 τι γνωμη εχετε?

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Τρί 30 Αύγ 2016, 10:22

Από ότι έχω διαβάσει ???της καλύτερες
Αυτό βέβαια δεν είναι μία αντικειμενική γνώμη αλλά απλά μία καλή γνώμη (κάτι είναι και αυτό :) )
Υγ.αλλα για να δώσω ένα αρκετα καλό 4.70 να πάρω ένα 4.80 ?????όχι δεν θα το έκανα με τίποτα και ποτέ
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

takisf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takisf » Τρί 30 Αύγ 2016, 13:37

Εχω διαβασει οτι το evripus 4.80 εχει την γαστρα του 5.40 κομμενη με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο <<επιτυχημενο>> [μεγαλες ιποδυναμεις, καταναλωσεις κ.λ] σε σχεση με το 4.50. Τωρα οσο για την συγκριση -αντικατασταση orizon 4.70 με evripus 4.80 , θεωρω οτι μιλαμε για δυο τελειως διαφορετικες βαρκες, χωρις να υποτιμαω καμια [αλλωστε orizon εχω] η καθε μια με τα δικα της πλεονεκτηματα- μειομενεκτηματα.

Άβαταρ μέλους
thanos5180

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanos5180 » Τρί 30 Αύγ 2016, 21:18

takisf έγραψε:Εχω διαβασει οτι το evripus 4.80 εχει την γαστρα του 5.40 κομμενη με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο <<επιτυχημενο>> [μεγαλες ιποδυναμεις, καταναλωσεις κ.λ] σε σχεση με το 4.50. Τωρα οσο για την συγκριση -αντικατασταση orizon 4.70 με evripus 4.80 , θεωρω οτι μιλαμε για δυο τελειως διαφορετικες βαρκες, χωρις να υποτιμαω καμια [αλλωστε orizon εχω] η καθε μια με τα δικα της πλεονεκτηματα- μειομενεκτηματα.
Πολύ σωστά. Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και το evripus 4.50 και το 4.80 και τα δύο με πολυεστερικη πλωρη. Βαριά για τα μέτρα τους με πολύ καλή πλευση. Το 4.50 με suzuk df70 έκαιγα από 0.75λτ/ν.μ αλλά στον καιρό ήθελα δύναμη που δεν μου την έδινε ποτέ και με το 4.80 στην καλυτερη 0.9. με df 140

Πράγματι το οριζον 470 θα μπορούσε να συγκριθεί με το 450. Το 480 είναι μια κλαση παραπάνω,μιλάμε για βάρκα ανω των 5 μέτρων, ενα μικρομέγαλο σκάφος με βαριά πλευση που δε θα δεις ποτέ υψηλές ταχύτητες αφου δεν είναι αφρόγαστρα. Το τελευταίο θα μπορούσε να έίναι λόγος για αναβάθμιση όπως και αυτός της θέσης κυβερνήτη που έχει το 4.80

ΒΑΣΙΛΗΣΤΟΠ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣΤΟΠ » Τρί 30 Αύγ 2016, 21:55

thanos5180 έγραψε:
takisf έγραψε:Εχω διαβασει οτι το evripus 4.80 εχει την γαστρα του 5.40 κομμενη με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο <<επιτυχημενο>> [μεγαλες ιποδυναμεις, καταναλωσεις κ.λ] σε σχεση με το 4.50. Τωρα οσο για την συγκριση -αντικατασταση orizon 4.70 με evripus 4.80 , θεωρω οτι μιλαμε για δυο τελειως διαφορετικες βαρκες, χωρις να υποτιμαω καμια [αλλωστε orizon εχω] η καθε μια με τα δικα της πλεονεκτηματα- μειομενεκτηματα.
Πολύ σωστά. Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και το evripus 4.50 και το 4.80 και τα δύο με πολυεστερικη πλωρη. Βαριά για τα μέτρα τους με πολύ καλή πλευση. Το 4.50 με suzuk df70 έκαιγα από 0.75λτ/ν.μ αλλά στον καιρό ήθελα δύναμη που δεν μου την έδινε ποτέ και με το 4.80 στην καλυτερη 0.9. με df 140

Πράγματι το οριζον 470 θα μπορούσε να συγκριθεί με το 450. Το 480 είναι μια κλαση παραπάνω,μιλάμε για βάρκα ανω των 5 μέτρων, ενα μικρομέγαλο σκάφος με βαριά πλευση που δε θα δεις ποτέ υψηλές ταχύτητες αφου δεν είναι αφρόγαστρα. Το τελευταίο θα μπορούσε να έίναι λόγος για αναβάθμιση όπως και αυτός της θέσης κυβερνήτη που έχει το 4.80
για μονοημερα δεν χρειαζεται πενταμετρα φουσκωτα εχει καλο καιρο;παςλιγακι μακρυα π.χ.15-20 μιλια δεν εχει καλο καιρο; απλα δεν πας μακρυα.αν ομως θελησει καποιος να παει πανω απο τριαντα μιλια τοτε μια βαθεια γαστρα ειναι προτιμοτερη κι ας καψει κατι παραπανω

takisf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takisf » Τρί 30 Αύγ 2016, 23:30

Παιδες αν τελικα κρατησω το orizon 4.70 και αποφασισω να κοψω το ντεκ για να βαλω τα καυσιμα υπαρχει φοβος για ζημια στην βαρκα?

george max

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george max » Τρί 30 Αύγ 2016, 23:39

Δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί η όλη εργασία να γίνει απο μάστορα που γνωρίζει και όχι μόνος σου ακόμα και αν "πιάνουν" τα χέρια σου. Σαν κάτοχος πρόσφατα του ίδιου σκάφους η τοποθέτηση κατασκευής ντεπόζιτου στο πάτωμα ακριβώς πίσω απο το κάθισμα της πλώρης μέσα στη γάστρα είναι η καλύτερη λύση και απο πλευράς βελτίωσης πλέυσης. Κράτησε μας ενήμερους σε περίπτωση μιας τέτοιας κατασκευής καθώς μ΄ενδιαφέρει...

takisf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takisf » Τρί 30 Αύγ 2016, 23:54

Το σκεφτομαι καιρο τωρα και λεω να το κανω με πορτακι 50x40cm περιπου

george max

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από george max » Τρί 30 Αύγ 2016, 23:56

takisf έγραψε:Το σκεφτομαι καιρο τωρα και λεω να το κανω με πορτακι 50x40cm περιπου
Προχώρα... :thumbsup:

takisf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takisf » Τρί 06 Σεπ 2016, 22:53

Παιδια η επεμβαση ολοκληρωθηκε. Δεν μπωρω να ανεβασω φωτογραφιες. Αν ενδιαφερεται καποιος πολυ ευχαριστως να του στειλω.

Άβαταρ μέλους
Aytokrator
Ονοματεπώνυμο: kostas t

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aytokrator » Τρί 13 Σεπ 2016, 15:55

φυσικά και ενδιαφερόμαστε

=D>
Βαθιά εισπνοή...έχω φύγει...

xristossolsidan
Ονοματεπώνυμο: sotoris menikos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xristossolsidan » Δευ 03 Φεβ 2025, 19:12

kalispera pedia exw orizon 4.70 tou 1997 me force 75ara dixroni skeytome na alakso mixani gt me exei katapgi stin venzini se tetraxroni exei kapios to ido na mou pei kapia pragmata?

Επιστροφή στο “Σκάφος καί μηχανή”