Αμοργιανό μου πέραμα

Με pm παρακαλώ :),........
Άβαταρ μέλους
dicentrarchus
Ονοματεπώνυμο: αλεξανδρος

Αμοργιανό μου πέραμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dicentrarchus » Κυρ 14 Σεπ 2025, 13:30

Καλησπέρα στο διαχρονικό και νοσταλγικό φορουμάκι μας.
16 χρόνια πίσω, τον Σεπτέμβρη του 2009, έφευγα για φοιτητής στη Μυτιλήνη.
Πόσταρα τότε για να βρω ψαρευτικό ζευγάρι και πληροφορίες για το νησί.
Η παρέα που έγινε, στην αρχή με τον Γίωργο deepdiver1 και στη συνέχεια με τα άλλα παιδιά, τον Τόλη, τον Ακη, τον Γιάννη, τον Αντώνη, τον Ηλία, τον Σπύρο, τον Μανώλη, τον magiatikaki κ.α. ανδρώθηκε και έμεινε στον χρόνο.
Ατελείωτες ώρες ψαρέματος, ψησίματων, γέλιων, δύσκολων συνθηκών μέσα στην κρίση , μας άφησαν αναμνήσεις μοναδικές .
Πλέον 10 χρόνια μετά την ορκωμοσία ακόμα επισκέπτομαι κάθε χρόνο το νησί , τους φίλους και το βαφτησημιό μου (και τα λαβράκια).
Φέτος μιας και η μοίρα μου λαχε με αναπληρώτρια , θα βρεθώ για κάποιους μήνες στην Αμοργό. Από Νοέμβρη μέχρι Μάρτη σίγουρα.
Στις πληροφορίες του φόρουμ δεν βρήκα ιδιαίτερα πράγματα για τόπους, και πιστεύω μέρη και ψάρια κουτσά στραβά θα βρω.
Περισσότερο ίσως ψάχνω για παρέα και να μάθω αν πέφτουν μασούρια και που.
Επίσης , άσχετο , αλλά για κυνήγι δεν βρήκα σχεδόν τίποτα σε ολόκληρο διαδίκτυο και αναρωτιέμαι αν επιτρέπεται ή αν απαγορεύεται στο νησί.
Αυτά για τώρα, θα επανέλθω σύντομα στην παρέα με αλιευτικό ποστ, μιας και στο καράβι για την Αμοργό, διάβασα ποστ από "σειρούλες" του φόρουμ και σχεδόν συγκινήθηκα.
Το φορούμ είναι μακράν πιο ανθρώπινο από τον ρουφιάνο του Ζουκ.
Τα φιλιά και την αγάπη μου
Αλέξανδρος
Αλεξανδρος Ν.

Άβαταρ μέλους
VIPER
Ονοματεπώνυμο: Αργουδέλης Αλέξανδρος

Re: Αμοργιανό μου πέραμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από VIPER » Τετ 17 Σεπ 2025, 17:57

Κυκλάδες.....δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις ψαράκια και ειδικά χειμώνα.Ετοιμάσου για περίοδο ηρεμίας......ψάξου για κάτω από το μοναστήρι της Παναγιάς όταν βαρά ο βοριάς. Λίγο προσοχή εχει πολύ καλές διαύγειες και σχετικά βαθιά νερά.....εξού και το "Απέραντο γαλάζιο"(ταινία).Κυνήγι επιτρεπεται απ όσο ξέρω....μασούρια λίγα πράματα.....απ όσο θυμάμαι τουλάχιστον.
Καλά να περάσεις.
ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
-- ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ --

My Channel...
https://www.youtube.com/channel/UCu9JjC ... r6gUBCJPvg

Άβαταρ μέλους
dicentrarchus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dicentrarchus » Τρί 30 Σεπ 2025, 14:25

Ευχαριστώ για την απάντηση Αλεξανδρε.
Κανένας από Αμοργό στο φορουμ ρε παιδια;
Αλεξανδρος Ν.

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 01 Οκτ 2025, 08:20

Επικοινώνησε με τους παλιούς φίλους εκτός και αν έχετε ψυχρανθεί ή έχουν σταματήσει το χόμπυ και δεν μπορούν να προσφέρουν "φρέσκιες" πληροφορίες.
Εγώ για λαβράκια θα πήγαινα πάντως.
Εκτός αν είναι απελπιστικά διαυγή τα νερά,εκεί θα καθόμουν σπίτι μου. :rotfl:
ΥΓ:Τι ζόρια τραβάνε οι αναπληρωτές.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Lagkou.c
Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Λαγκουράνης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lagkou.c » Πέμ 02 Οκτ 2025, 22:44

Καλησπέρα στη παρέα μετά απο καιρό!

Πανέμορφη η Αμοργός
Πήγα πέρυσι για διακοπές στην Αμοργό με την οικογένεια.
Καλά ψαριά είδα όταν άφησα την οικογένεια για μπάνιο στο Μαλτέζι κ τράβηξα προς Πλάκες κολυμπητό.
Αρκετά μαύρα ψάρια αλλά στα βαθιά κ πονηρεμένα.
Ο βυθός πανέμορφος με πολλά κατρακύλια κ μονόπετρα
Είναι σίγουρο ότι χειμώνα θα κρατάει κ άσπρα ψάρια στα ρηχά.
Στα άλλα μέρη δεν είδα κάτι ιδιαίτερο αλλά παντού οι βυθοί ήταν πολλά υποσχόμενοι.

Καλή τύχη!

Άβαταρ μέλους
dicentrarchus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dicentrarchus » Παρ 10 Οκτ 2025, 10:30

Lagkou.c έγραψε:
Πέμ 02 Οκτ 2025, 22:44
Καλησπέρα στη παρέα μετά απο καιρό!

Πανέμορφη η Αμοργός
Πήγα πέρυσι για διακοπές στην Αμοργό με την οικογένεια.
Καλά ψαριά είδα όταν άφησα την οικογένεια για μπάνιο στο Μαλτέζι κ τράβηξα προς Πλάκες κολυμπητό.
Αρκετά μαύρα ψάρια αλλά στα βαθιά κ πονηρεμένα.
Ο βυθός πανέμορφος με πολλά κατρακύλια κ μονόπετρα
Είναι σίγουρο ότι χειμώνα θα κρατάει κ άσπρα ψάρια στα ρηχά.
Στα άλλα μέρη δεν είδα κάτι ιδιαίτερο αλλά παντού οι βυθοί ήταν πολλά υποσχόμενοι.

Καλή τύχη!
Χρήστο ευχαριστώ.
Από Μαλτέζι τράβηξες δεξιά, προς τα έξω δηλαδη? Στήρες είχες; Τις προτιμώ από τον ροφό. έχω την εντύπωση πως από το παράνομο που πέφτει από τους Καλύμνιους, μόνο στα κατακρύλια μπορούν να σωθούν κάποια ψάρια.
Είδωμεν
Αλεξανδρος Ν.

Άβαταρ μέλους
dicentrarchus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dicentrarchus » Παρ 10 Οκτ 2025, 10:33

xareas έγραψε:
Τετ 01 Οκτ 2025, 08:20
Επικοινώνησε με τους παλιούς φίλους εκτός και αν έχετε ψυχρανθεί ή έχουν σταματήσει το χόμπυ και δεν μπορούν να προσφέρουν "φρέσκιες" πληροφορίες.
Εγώ για λαβράκια θα πήγαινα πάντως.
Εκτός αν είναι απελπιστικά διαυγή τα νερά,εκεί θα καθόμουν σπίτι μου. :rotfl:
ΥΓ:Τι ζόρια τραβάνε οι αναπληρωτές.
Καλημέρα
δεν έχουμε ψυχρανθεί με κανέναν, απλά κανείς δεν έχει ψαρέψει εκεί από τους φίλους μου.
Το αν έχει λαβράκια και τσιπούρες είναι μια άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω, αλλά δύσκολο το βλέπω για εκεί.
Τεσπα, όποια πληροφορία μπορεί να δώσει ο καθένας ευπρόσδεκτη. Κολυμπιτό και χειμώνα σε τόπους που δεν ξέρω είναι ένας συνδυασμός που παραπέμπει σε φόλες. Αλλά τουλάχιστον ελπίζω να βγαίνει το φαί της μέρας. :mrgreen: :mrgreen:
Αλεξανδρος Ν.

Άβαταρ μέλους
kostasprobonas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostasprobonas » Παρ 10 Οκτ 2025, 17:32

Aλέξανδρε, θερμά συγχαρητήρια που ακολουθείς την εκπαιδευτικό σύντροφο! Έγραψα πρόσφατα για το πείραμα της Αμοργού https://www.politischios.gr/parembaseis ... amorgorama και αναρωτιέμαι ποιές θα είναι οι συνέπειες για το υποβρύχιο ψάρεμα. Σίγουρα θα χορτάσετε ψάρια και αν έχεις κανα συγγενή στην Αθήνα θα επωφεληθεί κι αυτός :D . Θα είναι σούπερ εμπειρία και δεν ανήκω στους ρομαντικούς. Αξιοποίησε όλες τις δεξιότητες στην τροφοσυλλογή. Και μανιτάρια, και σαλιγγάρια και χόρτα που έχει άριστης ποιότητας!

Άβαταρ μέλους
christripoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από christripoli » Σάβ 11 Οκτ 2025, 14:07

αμοργο ειχα παει για αγωνες ελευθερης καταδυσης το 2017 αν θυμαμαι καλα
το πρωτο big blue

επεσαν καποιες βουτιες για ψαροτουφεκο ,σε δυο σημεια τα οποια ηταν εντυπωσιακα απο θηραματα ΤΟΤΕ
μιλαω για σεπτεμβρη μηνα αν δεν κανω λαθος

το πρωτο κομματι ηταν ,απο Αγ. Παυλο ,απο το ξενοδοχειο που εχει και προς Αιγιαλη

και το δευτερο κομματι ηταν απο Αγ. Αννα και προς νοτια και το νησακι το οποιο εχει ρεματα του κερατα !!!!!!!!

δε γνωριζω τι βαθη θες να κινηθεις ,εμεις ειχαμε κινηθει και σε μετρια αλλα και πιο βαθια
ευτυχια ειναι να εχεις χρονο να κανεις αυτα που σου αρεσουν

τελικα καλος ψαροτουφεκας ειναι αυτος που γυριζει σπιτι του (κλεμενο)

Άβαταρ μέλους
dicentrarchus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dicentrarchus » Παρ 17 Οκτ 2025, 12:38

kostasprobonas έγραψε:
Παρ 10 Οκτ 2025, 17:32
Aλέξανδρε, θερμά συγχαρητήρια που ακολουθείς την εκπαιδευτικό σύντροφο! Έγραψα πρόσφατα για το πείραμα της Αμοργού https://www.politischios.gr/parembaseis ... amorgorama και αναρωτιέμαι ποιές θα είναι οι συνέπειες για το υποβρύχιο ψάρεμα. Σίγουρα θα χορτάσετε ψάρια και αν έχεις κανα συγγενή στην Αθήνα θα επωφεληθεί κι αυτός :D . Θα είναι σούπερ εμπειρία και δεν ανήκω στους ρομαντικούς. Αξιοποίησε όλες τις δεξιότητες στην τροφοσυλλογή. Και μανιτάρια, και σαλιγγάρια και χόρτα που έχει άριστης ποιότητας!
Η αλήθεια είναι πως είμαι της τροφοσυλλογης. Και καμια τουφεκια αν εχει λαγό-πέρδικα, είμαι μαθημένος χωρις σκυλί. Αν εβρισκα και κανα μποστανι να εβαζα θα την περναγαμε τέλεια.
Σαν να αναθαρισα λίγο, γιατί μου τα είχαν παρουσιάσει μάυρα και άραχνα και οι ντοπιοι και μη ντοπιοι. Και δεν ψήνομαι να βγάλω τα πνευμόνια μου, χειμώνα, κολυμπιτός και μόνος για να πιάσω ένα μαυρόψαρο.
Ευχαριστώ
Αλεξανδρος Ν.

Άβαταρ μέλους
dicentrarchus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dicentrarchus » Παρ 17 Οκτ 2025, 12:43

christripoli έγραψε:
Σάβ 11 Οκτ 2025, 14:07
αμοργο ειχα παει για αγωνες ελευθερης καταδυσης το 2017 αν θυμαμαι καλα
το πρωτο big blue

επεσαν καποιες βουτιες για ψαροτουφεκο ,σε δυο σημεια τα οποια ηταν εντυπωσιακα απο θηραματα ΤΟΤΕ
μιλαω για σεπτεμβρη μηνα αν δεν κανω λαθος

το πρωτο κομματι ηταν ,απο Αγ. Παυλο ,απο το ξενοδοχειο που εχει και προς Αιγιαλη

και το δευτερο κομματι ηταν απο Αγ. Αννα και προς νοτια και το νησακι το οποιο εχει ρεματα του κερατα !!!!!!!!

δε γνωριζω τι βαθη θες να κινηθεις ,εμεις ειχαμε κινηθει και σε μετρια αλλα και πιο βαθια
Τέλεια
Το ένα που λες στο. Αγ. Παυλο είναι και δίπλα, οπότε θα πέσει εξερευνηση. Ελπίζω να μην απαγορευτεί σύντομα και να προλάβω να το βουτήξω. Αν θες περιέγραψε λίγο ψάρια, βάθη, μορφολογία βυθου.
Ευχαριστώ και πάλι
Αλεξανδρος Ν.

Επιστροφή στο “Ψαρότοποι”