Ναργιλές

Προσέχουμε για να έχουμε.
Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Ναργιλές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:15

Καθόμασταν χτες στην παραλία μ' ένα επαγγελματία ντόπιο ψαρά και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων, όταν στον ορίζοντα αχνοφάνηκε ένα καϊκάκι. Μεταφέρω αυτούσια την στιχομυθία:

"Αυτός -μου λέει- είναι εγκληματίας, είναι απο Ερμιόνη έχει στο καϊκι ναργιλέ κι έχει ερημώσει όλους τους τόπους. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν Σταυρονήσι και τώρα δεν έχει ούτε καλόγρια, χτες ήταν στην Ζούρβα, άσε φίλε την Υδρα ξέχασε την. Και κάτσε εσύ σαν μ@λ@κ@ς να βουτάς στα τριάντα μέτρα για να πιάσεις ένα σκάρο".
"Καλά του λέω αφού τον ξέρεις γιατί δεν τον καταγγέλεις, ο τόπος σου είναι δεν τον πονάς?" Απάντηση:
"Εδώ ένα χωριό είμαστε, δεν θέλω μπλεξίματα, θα με πούνε ρουφιάνο και θα έχω και θα πάθω και ζημιά, αν καταλαβαίνεις"
"ΟΚ, δώσε μου τα στοιχεία του, για να δω τι μπορώ να κάνω εγώ"
Εν ολίγοις ήταν τόσο θορυβημένος που δεν μου έδωσε ούτε το όνομα της βάρκας, παρ' ότι του υποσχέθηκα ότι δεν θα ενέπλακα πουθενά τον ίδιο.

Τα λεγόμενα του φίλου τα επιβεβαιώνω και από προσωπική εμπειρία καθώς κολυμπάω τόπους εκπληκτικής διαμόρφωσης, πρώην παραδείσους, με μηδαμινή παρουσία αξιόλογων ψαριών. Αν δεν κάνουμε κάτι, είμαι πεπεισμένος ότι η καταστροφή που έγινε στα δάση μας, η ίδια και χειρότερη θα συντελεστεί ή ήδη συντελείται στους βυθούς μας. Τα στοιχεία του ασυνείδητου επαγγελματία με τον ναργιλέ ελπίζω ότι σύντομα θα είναι στην διάθεση μου. Από εκεί και πέρα, εφ' όσον δεν είμαι ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, σκέφτομαι πως πρέπει να κινηθώ ώστε να επιβληθεί η τιμωρία που του αξίζει. Δεν ξέρω τι γίνεται με το Λιμεναρχείο της Ερμιόνης, αλλά κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτόν τον ασυνείδητο από την καταστροφή που προκαλεί.

xareas

Re: Ναργιλές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:30

Η κατάληξη και η απάντηση είναι ίδια δυστυχώς στις μικρές-κλειστές κοινωνίες.
Το να κάνεις το νόμιμο και ηθικό αμέσως σε χαρακτηρίζουν σαν ρουφιάνο αλλά αυτός που είναι παράνομος δεν χαρακτηρίζεται από κανέναν.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

sparos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sparos » Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:37

dimitrikotz έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:15
. Τα στοιχεία του ασυνείδητου επαγγελματία με τον ναργιλέ ελπίζω ότι σύντομα θα είναι στην διάθεση μου. Από εκεί και πέρα, εφ' όσον δεν είμαι ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, σκέφτομαι πως πρέπει να κινηθώ ώστε να επιβληθεί η τιμωρία που του αξίζει. Δεν ξέρω τι γίνεται με το Λιμεναρχείο της Ερμιόνης, αλλά κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτόν τον ασυνείδητο από την καταστροφή που προκαλεί.
καλά κρασιά
έχει μπει και φωτογραφία του από την επαγγελματική του κάρτα ''jimmy's'' αν θυμάμαι που κρατούσε τσαμπί με καμιά 20αρια στηρες και είχε στα πόδια του τον σωλήνα του ναργιλέ....

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Πέμ 12 Αύγ 2021, 12:25

xareas έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:30
Η κατάληξη και η απάντηση είναι ίδια δυστυχώς στις μικρές-κλειστές κοινωνίες.
Το να κάνεις το νόμιμο και ηθικό αμέσως σε χαρακτηρίζουν σαν ρουφιάνο αλλά αυτός που είναι παράνομος δεν χαρακτηρίζεται από κανέναν.
αυτο ακριβως,

και ετσι δυστυχως λειτουργει και το λιμενικο (βεβαια οχι απο τον φοβο μην το πουν ρουφιανο,αλλα για αλλους λογους :rotfl: )
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 12 Αύγ 2021, 13:06

sparos έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:37
dimitrikotz έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 10:15
. Τα στοιχεία του ασυνείδητου επαγγελματία με τον ναργιλέ ελπίζω ότι σύντομα θα είναι στην διάθεση μου. Από εκεί και πέρα, εφ' όσον δεν είμαι ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, σκέφτομαι πως πρέπει να κινηθώ ώστε να επιβληθεί η τιμωρία που του αξίζει. Δεν ξέρω τι γίνεται με το Λιμεναρχείο της Ερμιόνης, αλλά κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτόν τον ασυνείδητο από την καταστροφή που προκαλεί.
καλά κρασιά
έχει μπει και φωτογραφία του από την επαγγελματική του κάρτα ''jimmy's'' αν θυμάμαι που κρατούσε τσαμπί με καμιά 20αρια στηρες και είχε στα πόδια του τον σωλήνα του ναργιλέ....
Ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα μόνο και μόνο από φωτογραφίες από υπερψαριές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα αν υπάρχει η φωτογραφία του σε επαγγελματική μάλιστα κάρτα του, δεν μπορεί να γίνει κάτι? Το λέω γιατί και οι ελέγχοντες είναι ελεγχόμενοι, υπάρχει μία περίφημη αρχή που λέγεται 'επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης' και πραγματικά έχω δει περιπτώσεις που χέζονται πάνω τους, επίσης υπάρχει και ο ποινικός κώδικας με την περίφημη "παράβαση καθήκοντος". Το καλά κρασιά φίλε Σπάρε με λοιπεί πραγματικά...

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Πέμ 12 Αύγ 2021, 13:12

dimitrikotz έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 13:06
...
...
... και οι ελέγχοντες είναι ελεγχόμενοι, υπάρχει μία περίφημη αρχή που λέγεται 'επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης' και πραγματικά έχω δει περιπτώσεις που χέζονται πάνω τους, επίσης υπάρχει και ο ποινικός κώδικας με την περίφημη "παράβαση καθήκοντος".
Το καλά κρασιά φίλε Σπάρε με λοιπεί πραγματικά...
...

Με βρίσκεις φυσικά, Απόλυτα Σύμφωνο...

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Πέμ 12 Αύγ 2021, 16:32

Δημήτρη, καταρχήν συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον και το ότι είσαι νομικός αυτό από μόνο του είναι ένα ατού.
Επί του πρακτέου τώρα:
Όχι μόνο πρέπει το ΛΣ να τον πετύχει ΕΠΙΤΟΥΡΓΟΝ, βασικό, αλλά και να υπάρχει δύτης, ελεύθερος, αυτόνομος, αδιάφορο,γιατί σε έλεγχο,έχουν προσυνενοημενο συνθηματικό και ο ναργιλετζης ξεφορτώνεται το σακί με τα ψάρια (ναι σακκι χρησιμοποιείται..) και ισχυρίζεται ότι μαζεύει... δολώματα..συνήθως έχουν πρόχειρα 5-6 για ξεκαρφωμα....οπότε η παρουσία του δύτη είναι αναγκαία για να διαπιστώσει ιδίοις ομμασι ότι υπάρχουν ψάρια μιας και διαφορετικά θα κάνουν τον Κινέζο.
Η άλλη λύση είναι να τον αιφνιδιάσουν όταν δένει στο ντοκο,αλλά συνήθως ξεφορτώνονται το εμπόρευμα σε προσυνενοημενο σημείο,μακρυα από αδιάκριτα βλέμματα...
Άλλη λύση είναι να τους πιάσει το ΛΣ με προσημειωμενα χαρτονομίσματα αφού κάποιος παρουσιαστεί δήθεν σαν πελάτης...
Παίζει να υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλά πρέπει βασικά να ΘΈΛΟΥΝ να τον πιάσουν.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Πέμ 12 Αύγ 2021, 16:54

stelarasA'MAK έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 16:32
Δημήτρη, καταρχήν συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον και το ότι είσαι νομικός αυτό από μόνο του είναι ένα ατού.
Επί του πρακτέου τώρα:
Όχι μόνο πρέπει το ΛΣ να τον πετύχει ΕΠΙΤΟΥΡΓΟΝ, βασικό, αλλά και να υπάρχει δύτης, ελεύθερος, αυτόνομος, αδιάφορο,γιατί σε έλεγχο,έχουν προσυνενοημενο συνθηματικό και ο ναργιλετζης ξεφορτώνεται το σακί με τα ψάρια (ναι σακκι χρησιμοποιείται..) και ισχυρίζεται ότι μαζεύει... δολώματα..συνήθως έχουν πρόχειρα 5-6 για ξεκαρφωμα....οπότε η παρουσία του δύτη είναι αναγκαία για να διαπιστώσει ιδίοις ομμασι ότι υπάρχουν ψάρια μιας και διαφορετικά θα κάνουν τον Κινέζο.
Η άλλη λύση είναι να τον αιφνιδιάσουν όταν δένει στο ντοκο,αλλά συνήθως ξεφορτώνονται το εμπόρευμα σε προσυνενοημενο σημείο,μακρυα από αδιάκριτα βλέμματα...
Άλλη λύση είναι να τους πιάσει το ΛΣ με προσημειωμενα χαρτονομίσματα αφού κάποιος παρουσιαστεί δήθεν σαν πελάτης...
Παίζει να υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλά πρέπει βασικά να ΘΈΛΟΥΝ να τον πιάσουν.
εσυ παλι ολο δυσκολα θελεις να τους βαζεις !!! :mrgreen:
.......εχω πετυχει και γω στηνολυμπιαδα την ωρα που φευγανε!
απο τον ΣΤΑΥΡΟ ητανε τα παληκαρια!γνωστοι σε ολους,αλλα που να τους κυνηγας τωρα?
μονο τους ψ/τ βγαινουν να κυνηγησουν! :evil:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
maimouth
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Πέμ 12 Αύγ 2021, 19:19

Το σταυρονησι η χαρα του μαναβη ειναι . Η νοτια πλευρα .. Οριστε σου δινω και κομματια.
Η περιοχη εκει εχει πολυ μαναβη αγαπητε. Δυναμιτια παλια εριχναν και τα παιδια ακομα... και οτι περισσευε πηγαινε στην Αρματα. αχαχαχαχαχαχ
Αν θς να ψαρεψεις εκει ... πιασε πιο πολυσυχναστα μερη με κοσμο και οχι απομακρυσμενα ... οριστε κι αλλο τιπ!!
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 12 Αύγ 2021, 22:27

Oι παρατηρήσεις του Στελάρα πάρα πολύ ουσιαστικές. Αν υπήρχε βούληση και έκαναν σωστά την δουλειά τους, οι θάλασσες μας θα ήταν πλουσιότερες. Τώρα δυστυχώς την πληρώνει πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης, συνήθως κάποιος μη ντόπιος ψαροντουφεκάς για όλους του απίθανους λόγους που ήδη ξέρουμε.
Κώστα μας είπες κάτι που δεν ξέρουμε! Την Υδρα σπανίως την ψαρεύω, πάω απέναντι Πελοπόννησο όσο το δυνατόν πιο κοντά σε κόσμο και βρίσκω (το πιάνω είναι μιά άλλη ιστορία) κανένα ψαράκι για να μου φτιάξει την μέρα.

Άβαταρ μέλους
thalassa50

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Παρ 13 Αύγ 2021, 10:20

stelarasA'MAK έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 16:32
αλλά πρέπει βασικά να ΘΈΛΟΥΝ να τον πιάσουν.
:hello: :hello: :hello: :hello:

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Παρ 13 Αύγ 2021, 10:27

CapetanThomas έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 13:12
dimitrikotz έγραψε:
Πέμ 12 Αύγ 2021, 13:06
...
...
... και οι ελέγχοντες είναι ελεγχόμενοι, υπάρχει μία περίφημη αρχή που λέγεται 'επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης' και πραγματικά έχω δει περιπτώσεις που χέζονται πάνω τους, επίσης υπάρχει και ο ποινικός κώδικας με την περίφημη "παράβαση καθήκοντος".
Το καλά κρασιά φίλε Σπάρε με λοιπεί πραγματικά...
...

Με βρίσκεις φυσικά, Απόλυτα Σύμφωνο...

:hello:
Επισης απόλυτα συμφωνος.
Αν μενουμε σε μοιρολατρικη αποδοχή καταστάσεων, τιποτε δεν αλλάζει προς το καλύτερο.
Απλα πρεπει να μάθουμε να αξιοποιουμε τα "εργσλεια"/ " οπλα" που μας παρεχει το σύστημα...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Παρ 13 Αύγ 2021, 10:58

Απ' ότι έχω καταλάβει το τύπο τον ξέρουν οι πάντες στην περιοχή, και απλώς το έχουν αποδεχτεί με μ' αυτή την μοιρολατρική νοοτροπία του 'δεν γίνεται τίποτα'. Αφού λοιπόν ο τύπος είναι σεσημασμένος πλεόν, όπως γράφει κι ο Στελάρας υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να τον πιάσουν επ' αυτοφόρω. Θα μου πείτε βεβαίως ότι με την μπάζα που κάνουν ίσως και να τους συμφέρει να πληρώσουν το πρόστιμο και να συνεχίσουν το έργο τους. Ενα πράγμα λοιπόν είναι η εφαρμογή του νόμου που δεν είναι και τόσο αυτονόητη όπως ξέρουμε και άλλο πράγμα είναι ο ίδιος ο νόμος. Θα έπρεπε να υπήρχε ιδανικά ένα "ποινολόγιο" - point system- όπου θα καταγράφονταν οι παραβάσεις του καθ' ενός, ώστε να κλιμακώνονται οι ποινές για τους κατά συρροή παραβάτες, μέχρι και την οριστική απαγόρευση αλιείας.

Τέτοιες πρακτικές είναι πραγματικό καρκίνωμα για την θάλασσα. Χίλιες φορές ο καλοκαιρινός αρχάριος που θα πιάσει το στηράκι των 300 γραμμαρίων παρά αυτός που θα σκουπίσει ολόκληρους τόπους. Ο επαγγελματίας ψαράς με τον οποίο είχα την συζήτηση, περίπου με αποστόμωσε με την τελευταία ατάκα: "Θα σε πάρω μια φορά με το καϊκι, για να δεις τι κρατάμε με το δίχτυ και τι αφήνουμε....". Και βεβαίως έκλεισε με το κερασάκι στην τούρτα για τις ανεμότρατες και μέχρι που φτάνουν. Η Ελλάδα μας πληγώνει λοιπόν

Άβαταρ μέλους
thalassa50

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Παρ 13 Αύγ 2021, 11:05

πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια πρωτιστως του πολιτη ο οποιος εχει την πεποίθηση οτι ολα αυτα ειναι φυσιολογικα που συμβαινουν και μετα βεβαια των δυναμεων καταστολης(λιμενικο κτλ.)
Αλλα ,ποιο ευκολα πιανω το τζοκερ παρα να δω αυτα να αλλαζουν

peter123
Ονοματεπώνυμο: Petros Sekouris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από peter123 » Παρ 13 Αύγ 2021, 13:18

Ποιος είναι ο τρόπος ή τα «εργαλεία / όπλα», που αναφέρθηκε και παραπάνω, που έχουμε εμείς οι ερασιτέχνες και φυσιολάτρες για την προστασία της θάλασσας από παράνομες πρακτικές?
Η προσωπική καταγγελία στο λιμενικό έχει τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν και προφανώς δεν λειτουργεί.
Ίσως είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους νεοσύστατους οργανισμούς και την ομοσπονδία ώστε σε συνεννόηση με το λιμενικό να ασκηθεί μια πίεση προς τοπικά λιμεναρχεία και τύπους σαν κι αυτόν.

Επιστροφή στο “Περιβάλλον καί διαχείριση”