μηπως ειναι απο το 85-90 % που πετουν οι τρατες?michalis58 έγραψε:30 Σεπτεμβρίου 2018, στον κόλπο Καλλονής

η πινα οπως ειναι ριζωμενη και να πεθανει ,δυσκολα θα βγει και μαλιστα ολοκληρη !!!

μηπως ειναι απο το 85-90 % που πετουν οι τρατες?michalis58 έγραψε:30 Σεπτεμβρίου 2018, στον κόλπο Καλλονής
μαλλον δεν τα ξερεις καλα! και ας εισαι τρεις μηνες το καλοκαιρι εκει !hariska έγραψε:Όσον αφορά στις φούσκες, κανένα πρόβλημα στο Στρυμωνικό, αλλά για τις πίννες, τώρα που το σκέφτομαι, βλέπαμε πολλές περισσότερες τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα σε ένα σημείο υπήρχε πάντα μια "αποικία", όπως την αποκαλούσα, μικρών ατόμων του είδους. Υπάρχουν ακόμα, αλλά πολύ λιγότερες.
Μιχάλη πραγματικά σοκαριστική η φωτογραφία που ανέβασες...
Υ.Γ. Μετά τον Τραμπ και τη ΓΕΝΟΠ, να κι ο Στελάρας που αμφισβητεί το γεγονός της υπερθέρμανσης του πλανήτη... WOW!!
Έλα ρε Γαβριήλ!!gabrielb έγραψε:Αγαπητέ φίλε. Τον τελευταίο καιρό εκτός από από αγρότης ασχολούμαι και επαγγελματικά με τις αναλύσεις δεδομένων,κάποιες εκ των οποίων αφορούν την κλιματική αλλαγή (στην Ελλάδα της κρίσης δεν επιβιώνεις με μια μόνο δουλεία.) Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι μελέτες και οι ανακοινώσεις για την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής, είναι πολύ συγκρατημένες και μετριοπαθείς σε σχέση με την πραγματικότητα, με σκοπό να μην ακούγονται οι επιστήμονες γραφικοί κάτι σαν τον Νοστράδαμο (Θα πέσει φωτιά να μας κάψει και τα σχετικά). Υπάρχουν πολλών ειδών προγνωστικά μοντέλα για το φαινόμενο. Να σκεφτείς ότι σε γενικές γραμμές κυκλοφορούν μαζικότερα τα αποτελέσματα από τα πιο "αισιόδοξα" προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιούν τα παρόντα δεδομένα αντί για έναν αλγόριθμο γεωμετρικής εξέλιξης του φαινομένου.stelarasA'MAK έγραψε:Καλημέρα.
Μετά από ένα χτεσινό πολύωρο ψάρεμα στη Σκόπελο,και επειδή ήμουν υποψιασμένος,παρατηρούσα ,ενώ ψαρευα για κάτι παρόμοιο.
Το λοιπόν,η απάντηση ήταν αρνητική.
Οι πιννες είναι υγιεστατες,τα σφουγγάρια,για να αντιπαραβαλλω την προηγούμενη δημοσίευση μου,εξίσου υγιή,και τα ψάρια...μια χαρά!!!![]()
Προσωπικά πιστεύω ότι για διάφορους λόγους αυτά τα περί" υπερθέρμανσης",", κλιματικής αλλαγής" κλπ,ακόμα και αν υφίστανται,που δεν είμαι σίγουρος,για διάφορους λόγους "χοντραινονται"....
Τα όσα αναφέρει η δημοσίευση μπορεί να είναι κάλλιστα τοπικά φαινόμενα,μη σχετιζόμενα με καταστροφολογικες ... πραγματικότητες.
Αν έχω αντιληφθεί κάτι όντως προβληματικό,αυτό είναι τα λεσσεψιανα είδη,και τις παρατήρησεις μου τις έχω δημοσιεύσει σε αντίστοιχο άρθρο.
Στην παραλία μεταξύ Σκάλας και Παρακοίλων. Οι φωτογραφίες είναι ενός επαγγελματία φωτογράφου και οπερατέρ , του Γ. Παπαδόπουλου.νικηφ έγραψε: Μηπως ειναι κοντα στο Σελωντα;
ΕΓΚΥΡΕΣ, εξαιρετικές παρατηρήσεις φίλε Νίκο που έχω εντοπίσει ΑΚΡΙΒΩΣ να είναι ίδιες και στη Χίο. Η ερμηνεία τους όμως πολύ δύσκολη.CARPENTER έγραψε:
-Τα τελευταία 6 - 7 χρόνια ξεκίνησαν να φεύγουν από τις πέτρες τα καφέ φύκια ( οβριά ) μαζί με αυτά χάθηκαν οι αχινοί και ερήμωσε το γυαλό .
-Τα ψάρια όπως οι Σαργοί ( σήμα κατατεθέν των νησιών μας ) έφυγαν από τα ρηχά γιατί δεν έχουν τροφή και μέρος να κρυφτούν αφού οι πέτρες πλέον είναι χωρίς χόρτα και το φώς πάει παντού .
-Στη ζώνη μέχρι τα 20 μέτρα σχεδόν δε βλέπεις ψάρι άξιο να το κυνηγήσεις .
-Οι κέφαλοι , οι σάλπες , τα μελανούρια εμφανίζονται μεμονωμένα και όχι σε κοπάδια και έχουν μείνει σκάροι και γερμανοί ψάρια των ποιό ζεστών νερών .
-Η επιφανειακή θερμοκρασία πλέων φτάνει σε αρκετά μέρη τους 27- 29 βαθμούς .και έχουν χαθεί και οι ορατότητες των 30 μέτρων που είχαμε κατά περιόδους ..
Για κοιτάτε ρε ένα wannabe περιβαλλοντικό ακτιβιστή,wwf, εναντίον Τραμπ και δε συμμαζευεται ,που δε νιώθει να ξεχωρίσει τη λαπορδα απ' το γοφαρι....hariska έγραψε: Υ.Γ. Μετά τον Τραμπ και τη ΓΕΝΟΠ, να κι ο Στελάρας που αμφισβητεί το γεγονός της υπερθέρμανσης του πλανήτη... WOW!!
Παρόμοια εικόνα βυθου παρατηρώ σε νησί των Σποράδων που ψαρεύω τα τελευταία 25 χρονιαkostasprobonas έγραψε:ΕΓΚΥΡΕΣ, εξαιρετικές παρατηρήσεις φίλε Νίκο που έχω εντοπίσει ΑΚΡΙΒΩΣ να είναι ίδιες και στη Χίο. Η ερμηνεία τους όμως πολύ δύσκολη.CARPENTER έγραψε:
-Τα τελευταία 6 - 7 χρόνια ξεκίνησαν να φεύγουν από τις πέτρες τα καφέ φύκια ( οβριά ) μαζί με αυτά χάθηκαν οι αχινοί και ερήμωσε το γυαλό .
-Τα ψάρια όπως οι Σαργοί ( σήμα κατατεθέν των νησιών μας ) έφυγαν από τα ρηχά γιατί δεν έχουν τροφή και μέρος να κρυφτούν αφού οι πέτρες πλέον είναι χωρίς χόρτα και το φώς πάει παντού .
-Στη ζώνη μέχρι τα 20 μέτρα σχεδόν δε βλέπεις ψάρι άξιο να το κυνηγήσεις .
-Οι κέφαλοι , οι σάλπες , τα μελανούρια εμφανίζονται μεμονωμένα και όχι σε κοπάδια και έχουν μείνει σκάροι και γερμανοί ψάρια των ποιό ζεστών νερών .
-Η επιφανειακή θερμοκρασία πλέων φτάνει σε αρκετά μέρη τους 27- 29 βαθμούς .και έχουν χαθεί και οι ορατότητες των 30 μέτρων που είχαμε κατά περιόδους ..![]()
Επίπεδο..το "ποιος θα δειρει το Σουγκλακο'' που έχεις πει ότι έβλεπες φανατικά, ξέχασες να αναφέρεις.hariska έγραψε: Εγώ από WWF γνωρίζω μόνο το κατς που βλέπαμε το 90', με τον Γουόριορ, τον Χουλκ και τον Αντρέ δε Τζάιαντ.
1-0.hariska έγραψε: Και από που προκύπτει πως οι αναφορές μου στον Τραμπ και τη Γενόπ (αμφότεροι αμφισβήτησαν το global warming, όπως κι εσύ) με κάνουν ακτιβιστή;