Πάει το αυτί.

Προπονητική,διατροφή,..........
bak
Ονοματεπώνυμο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

Πάει το αυτί.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bak » Τετ 24 Ιούλ 2024, 17:06

Γειά σε όλους. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει σχετικά. Έχω να κάνω ψαροντουφεκο πάνω από 1 χρόνο λόγω παιδιών, υποχρεώσεων κλπ. Την Κυριακή έκανα κάποιες βουτιές στα 5m έγραφε το ρολόι στο μπάνιο για ξεμουδιασμα. Δυσκολευομουνα να κάνω εξίσωση αλλά σχετικά οκ. Μετά την τελευταία που κράτησε 30+ δευτερόλεπτα όταν βγήκα αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο δεξί αυτί αλλά έχει συμβεί πολλές και μετά από λίγο περνούσε. Όντως την επόμενη μέρα είχα λίγο βουητό κλπ αλλά καλυτέρευε. Σήμερα όμως ξύπνησα με τρελό βουητό και δεν άκουγα σχεδόν τίποτα από το δεξί αυτί. Επιπλέον έχω την αίσθηση ότι κάτι υπάρχει εκεί μέσα. Πήγα στον ΩΡΛ και μου είπε να μπω νοσοκομείο για 3-4 μέρες για ενδοφλέβια κορτιζόνη πράγμα που δε γίνεται λόγω δουλειάς. Μου έδωσε λοιπόν μεγάλη δόση κορτιζόνης από το στόμα και μου είπε να ξαναπάω τη Δευτέρα. Εντωμεταξύ δε βλέπω κάποια βελτίωση αν και είναι νωρίς ακόμα. Μου είπε επίσης ότι από την εξέταση που έκανε δε φαίνεται κάτι κακό στο εξωτερικό αυτί το τύμπανο κλπ, ενώ κάνω και εύκολα εξίσωση. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο και αν ναι τι έκανε; ευχαριστώ.

learner
Ονοματεπώνυμο: learner

Re: Πάει το αυτί.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από learner » Τετ 24 Ιούλ 2024, 18:02

Καλησπερα.
Δεν ειμαι ειδικος απλα εχω αποκτησει εμβοες για παντα.
Η καλυτερη λυση τουλαχιστον απο οσο γνωριζω ειναι η ενδοφλεβια. Μην βαζεις την δουλεια πανω απο την υγεια σου. Εσυ μαλλον εχεις και αιφνιδια απωλεια ακοης.
Οπως και να εχει περαστικα και γρηγορη αναρρωση.

ZTKostas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ZTKostas » Τετ 24 Ιούλ 2024, 19:09

Ψυχραιμία. Οι εμβοές οφείλονται στην οξεία πτώση ακοής. Εχεις χάσει προσωρινά κάποιες συχνότητες , αν έκανες ακοογραμμα θα στις ειπε ο γιατρός. Αν δεν έκανες , κανε ενα μονος σου στο ιντερνετ , το ιδιο ειναι. Υποθέτω βαροτραύμα έσω ώτος (ητοι βλαβη στον κοχλία) γιατί έκανες λανθασμένη χρήση valsalva (ητοι το πιεσες πολύ και δεν επρεπε). Οι περισσοτεροι το χουμε παθει , μη μασας , στο σπορ αυτο μαθαινουμε απο τις μ@λ@κίες που κάνουμε. Τουλάχιστον ζούμε.

Κορτιζόνη ειναι απαραίτητη. Δεν έχω άποψη αν η ενδοφλέβια κάνει τη διαφορά στην περιπτωση σου. Ισως. Αλλά αν δε μπορείς ,τι να λέμε τώρα. Σε κάθε περίπτωση πάρε τα χάπια. Μην περιμένεις άμεση βελτίωση , θέλει τουλάχιστον 3-4 μερες για να αρχισεις να βλέπεις διαφορά. Και καμια βδομάδα για να αρχίσει να επουλώνεται ο κοχλίας. Μην τρελαίνεσαι , θα ανακτήσεις το μεγαλύτερο ή και όλο το εύρος της ακοής σου , δεν θα κουφαθείς. Υπάρχει μια περίπτωση να χάσεις οριστικά κάποιες συχνότητες (εγω ας πούμε έχω χάσει όλες τις χαμηλές και ψηλές , κατω απο 250 και πανω απο 8000 hz , αλλά δεν τρέχει τίποτα , απλώς δεν ακούω τη γυναίκα μου , δεν ειναι τοσο κακό). Υπάρχει και (πιο σπάνια αλλα συμβαινει) περιπτωση η μονιμη απωλεια συχνοτήτων να σου αφήσει μονιμες εμβοές , τις οποιες ομως δε θα ακους ολη την ώρα , οποτε κι αυτο συνηθιζεται.

Καλως ηρθες στο club , περαστικά σου εύχομαι και μην πανικοβάλλεσαι , δεν είναι το τέλος του κόσμου. Είναι όμως το τέλος του ψαροντούφεκου για αρκετό καιρό , μέχρι να επουλωθεί το αυτί. Μετά , μπορείς να συνεχίσεις , αλλά θα πρεπει να μάθεις να χρησιμοποιείς Frenzel και να χρησιμοποιείς πάντα σπρει κορτιζόνης πριν τις καταδύσεις.

Υγεια και καλη επιστροφή να έχεις!

bak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bak » Τετ 24 Ιούλ 2024, 19:27

Όντως έκανα 2 φορές γιατί δεν μου άρεσε πως έγινε η πρώτη αποσυμπίεση. Έκανα ακουογραμμα και στο δεξί δεν ακούω σχεδόν τίποτα. Θα πάω νοσοκομείο να δω τι θα μου πουν κι εκεί. Κάνω ψαροντουφεκο από τα 13 και έφτασα 48 για να γίνει αυτό. Η μαγκια πληρώνεται.

ZTKostas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ZTKostas » Τετ 24 Ιούλ 2024, 19:41

Δυστυχώς έτσι είναι. Κάθε λάθος πληρώνεται στον υποβρύχιο κόσμο. Ηθελε απαλή εξίσωση και αν δεν βγει , ανεβαινεις αμέσως. Ειναι δραστηριοτητα για πολυ πειθαρχημένους ανθρώπους , το λέω χρόνια , οτι όσοι δεν ανήκουμε σ'αυτούς καταχρηστικά το κάνουμε.

Εγώ θα έλεγα να πάρεις μια γνώμη απο εξειδικευμένο καταδυτικό ΩΡΛ ή έστω από τοπ ΩΡΛ γενικά. Στα νοσοκομεία είθισται να μην ξέρουν τι τους γίνεται , δεν έχουν εμπειρία τέτοιων περιστατικών.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τετ 24 Ιούλ 2024, 22:25

Καλησπέρα και περαστικά.

Τα παιδιά παραπάνω, και από τη δική τους πείρα στο θέμα, σε διαφώτισαν επαρκώς θεωρω.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι η αναφορά σου σε βουτιές των 5μ. Σε ένα υγιές αυτί, το όριο του πόνου από την πίεση που σηματοδοτεί ανάγκη εξίσωσης, είναι τα 4 μέτρα. Δεδομένης της εμπειρίας σου και του μικρού τελικού βάθους, βρίσκω ανησυχητικό το γεγονός οτι ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί πρόβλημα...

Αν έλεγες οτι μετα τις 5άρες κατεβηκες με μισοεξισωση στα πχ 10- 11μ, θα ήταν πιό αναμενόμενο...

Και πάλι περαστικά σου...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Πέμ 25 Ιούλ 2024, 21:29

Με τα χρόνια οι υμένες χάνουν την ελαστικότητα. Μετά τα -ήντα χρειάζεται καθε 1-1,5μ εξίσωση, εκεί που στην εφηβεία πήγαινε και 5μ χωρίς. Το ίδιο βέβαια και ο θωρακικός κλωβός, για την αναπνοή....
Θα περάσει χρόνος και θα δεις αν θα μείνουν εμβοές και απώλεια συχνοτήτων. Πράττεις αναλόγως. Τώρα υπομονή.
Προσωπικά βοήθησε η ομοιοπαθητική για να μειωθούν αρκετά (όχι να εξαφανιστούν) οι εμβοές. Βέβαια ΜΕΤΑ την οξεία φάση και τη φαρμακευτική αγωγή.
Πάντως η κορτιζόνη δεν είναι παιχνίδι, για πριν κάθε ψάρεμα....
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

PANTOU
Ονοματεπώνυμο: PN

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PANTOU » Παρ 26 Ιούλ 2024, 10:07

καλημερα
περιπου το ιδιο προβλημα αντομετωπισα το 2014
δεν ειναι αναγκη να μπεις νοσοκομειο για ενδοφλεβια
υπαρχουν και οι ενδοτυμπανικες ενεσεις κορτιζονης
αυτες εκανα
μαπινεις το πρωι σου κανουν την ενεση και φευγεις
εγω προσωπικα πηγα στο αττικο νοσοκομειο στο χιαδαρι
εκανα 3 ενεσεις μερα παρα μερα
ολα οκ μετα
ο χρονος πανρωσ να ξερεις οτι παιζει πολυ σημαντικο ρολο
μην αφησεις να περασουν αρκετες μερες

bak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bak » Παρ 26 Ιούλ 2024, 19:28

Όντως δεν αρκεί πλέον μια αποσυμπίεση κι έξω αλλά χρειάζομαι περισσότερες όσο κατεβαίνω. Το αυτί ήταν υγιές αλλά έχω διογκωμενες κογχες και θεοστραβο διάφραγμα, κουσούρι από άλλο άθλημα. Τέλος πάντων μετά από 2 μέρες φουλ κορτιζόνη, έχω αρχίσει να ακούω κάπως αλλά έχω εμβοες.

Άβαταρ μέλους
Apnos
Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης Λιανός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apnos » Τετ 07 Αύγ 2024, 11:27

Καλημέρα σε όλους,

Από τις 24/07 που γράφτηκε το αρχικό μήνυμα έχουν περάσει πολλές μέρες και ίσως είναι αργά, αλλά φίλε μην "παίζεις" με την υγεία σου.

Φυσικά και πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες των ιατρών και φυσικά μην ακούς όποιον σου λέει με τόση ευκολία πως "δεν πειράζει, ας χάσεις και μερικές συχνότητες". Ας μην κάνουμε τέτοιες προτροπές.

Έτσι όπως τα περιέγραψες, θυμίζει σύνδρομο αιφνίδιας κώφωσης, αλλά επειδή δεν είμαι γιατρός, φυσικά και να ακολουθήσεις τις συμβουλές των γιατρών σου.

Ξαναλέω, μην παίζεις με την υγεία σου.

Αν θες, ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Παναγιώτης Λιανός
Η ελεύθερη κατάδυση είναι άθλημα ομαδικό

Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών AIDA International
Εκπαιδευτής ΕΟΥΔΑ

www.freedivingschool.gr

Επιστροφή στο “Επιδόσεις και τεχνικές”