Νέο ψαροντούφεκο 100cm. αξιολόγηση
-
dimis50
- Ονοματεπώνυμο: δημητρης
Νέο ψαροντούφεκο 100cm. αξιολόγηση
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Μπαίνω μετά από αρκετό καιρό ξανά στο φόρουμ καθώς σκέφτομαι να πάρω ένα νέο ψαροντούφεκο μάλλον στα 100cm για να είναι αυτό που θα κρατώ χειμώνα - καλοκαίρι στα ψαρέματα μου.
Εδώ και χρόνια εχω ένα καρμπον 105cm με διπλά 16αρια και βέργα 6,75 ιδιοκατασκευη μεμλαθος πλευστότητα και πολλά αυτοκόλλητα βαριδιακια μπροστά για να διορθωθεί.
Το ψάρεμα μου είναι ρηχό από πολύ ρηχά έως 10-12 μέτρα συνήθως.
Αυτό που θέλω είναι ένα όπλο με πολύ καλη πλευστότητα με μια 6,5 βέργα και δύο 14αρια λάστιχα για ξεκούραστη όπλιση.
Είχα πιάσει στα χέρια μου παλαιότερα ένα της
Omer invictus HF 100 και μου είχε κάνει εντύπωση το ποσό ελαφρύ ήταν μέσα στο νερό και η εύκολη πλευρική του κίνηση.
Σωλήνας σε σχήμα σουπιάς από ότι βλέπω στα site.
Υπάρχει και ένα Omer invictus Rex 100 δεν ξέρω τι διαφορά έχει με το πιο πάνω.
Με χρήματα γύρω στα 250-300€ τι θα μου προτείνατε να πάρω σύμφωνα με το ψάρεμα μου και αυτά που θέλω από το όπλο;
Είναι καλή επιλογή η σκέψη μου για το Omer invictus HF 100;
Ή κάτι άλλο;
Μπαίνω μετά από αρκετό καιρό ξανά στο φόρουμ καθώς σκέφτομαι να πάρω ένα νέο ψαροντούφεκο μάλλον στα 100cm για να είναι αυτό που θα κρατώ χειμώνα - καλοκαίρι στα ψαρέματα μου.
Εδώ και χρόνια εχω ένα καρμπον 105cm με διπλά 16αρια και βέργα 6,75 ιδιοκατασκευη μεμλαθος πλευστότητα και πολλά αυτοκόλλητα βαριδιακια μπροστά για να διορθωθεί.
Το ψάρεμα μου είναι ρηχό από πολύ ρηχά έως 10-12 μέτρα συνήθως.
Αυτό που θέλω είναι ένα όπλο με πολύ καλη πλευστότητα με μια 6,5 βέργα και δύο 14αρια λάστιχα για ξεκούραστη όπλιση.
Είχα πιάσει στα χέρια μου παλαιότερα ένα της
Omer invictus HF 100 και μου είχε κάνει εντύπωση το ποσό ελαφρύ ήταν μέσα στο νερό και η εύκολη πλευρική του κίνηση.
Σωλήνας σε σχήμα σουπιάς από ότι βλέπω στα site.
Υπάρχει και ένα Omer invictus Rex 100 δεν ξέρω τι διαφορά έχει με το πιο πάνω.
Με χρήματα γύρω στα 250-300€ τι θα μου προτείνατε να πάρω σύμφωνα με το ψάρεμα μου και αυτά που θέλω από το όπλο;
Είναι καλή επιλογή η σκέψη μου για το Omer invictus HF 100;
Ή κάτι άλλο;
Re: Νέο ψαροντούφεκο 100cm. αξιολόγηση
Έχω το 110. Είναι όλα τα παραπάνω. Ξεκούραστο, βρυ, δεν έχει πολύ ανάκρουση, ακριβές. Ότι μπορεί να ζητήσεις.
Η OMER έχει κλείσει αλλά νομίζω ότι έχει το diveshop ακόμα κάποια κομμάτια και ο Βυθός. Στην Νέα Σμύρνη.
Με το μουλινε είναι κοντά 300 ευρώ. Ελπίζω να βοήθησα.
-
dimis50
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Εφόσον ήδη είσαι κάτοχος του 110cm το γνωρίζεις.
Μιλάμε για το Omer invictus HF σωστά;
Όχι το Rex.
Αν υπάρχει και άλλη ιδέα για 100αρι έως 300€ ευχαρίστως να την ακούσω.
Επίσης αν έχει κάποιος μεταχειρισμένο αλλά σε άριστη κατάσταση ανώτερο από το Omer σε αυτά τα χρήματα θα το έβλεπα.
Εφόσον ήδη είσαι κάτοχος του 110cm το γνωρίζεις.
Μιλάμε για το Omer invictus HF σωστά;
Όχι το Rex.
Αν υπάρχει και άλλη ιδέα για 100αρι έως 300€ ευχαρίστως να την ακούσω.
Επίσης αν έχει κάποιος μεταχειρισμένο αλλά σε άριστη κατάσταση ανώτερο από το Omer σε αυτά τα χρήματα θα το έβλεπα.
Καλημέρα , κοίτα σε μτχ μονομπλοκ όπλο σουπιά . Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζουν οι συνθέσεις με σωλήνες άπω ανατολής ή τα αλουμινίου σε όπλα για καρτέρι . 
-
dimis50
Τι πιστεύεις ότι μπορώ να βρω περίπου σε αυτά τα χρήματα μεταχειρισμένο;
Πες μου 2-3 100σταρια για να καταλάβω που πρέπει να κινηθώ.
Πες μου 2-3 100σταρια για να καταλάβω που πρέπει να κινηθώ.
Μπορώ να σου πω μόνον τι έχω εγώ , όχι τι μπορείς να βρεις , δεν γνωρίζω τιμές . Έχω underpressure 90 ( μήκος όπλισης 100 ) και king cobra 115 . Δες bluetec πχ labrax , underpressure αν βρεις , c4
-
dimis50
Ευχαριστώ πολύ. Θα το σκεφτώ.
Καλησπέρα. Αξιόλογες οι αποψεις και προτασεις των φίλων παραπάνω
Στα χρηματα που υπολογιζεις, μπορεις με λιγη υπομονη να βρεις πολυ καλά όπλα μεταχειρισμένα. Αν δε, υπαρχει και η δυνατοτητα να τα δεις απο κοντα πριν τα παρεις, ακομη καλυτερα...
Καλό...βόλι
Στα χρηματα που υπολογιζεις, μπορεις με λιγη υπομονη να βρεις πολυ καλά όπλα μεταχειρισμένα. Αν δε, υπαρχει και η δυνατοτητα να τα δεις απο κοντα πριν τα παρεις, ακομη καλυτερα...
Καλό...βόλι
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
Από ότι έχει πέσει στην αντίληψή μου με 2-3 κατοστάρικα θα βρεις άνετα πάθος - μαίανδρος 100αρι ελαφρώς μεταχειρισμένο αλουμινίου που θα στο πρότεινα κιόλας για το σετ απ που θες (2 14αρια με 6,5αρα) και δύσκολα κάποιο bluetec μεταχειρισμένο, που τα θεωρώ κορυφή αλλά παίζουν στα 350-400 και πάνω...
Γενικά νομίζω έχουμε ξεφύγει με τα όπλα 700-800-1000ευρω για ένα ψαροντούφεκο δεν τα έχω και δεν τα δίνω...
Γενικά νομίζω έχουμε ξεφύγει με τα όπλα 700-800-1000ευρω για ένα ψαροντούφεκο δεν τα έχω και δεν τα δίνω...
-
dimis50
Τα θεωρείς ανώτερα από το Omer invictus HF 100;
Από όταν το είχα πιάσει μέσα στο νερό θυμάμαι ότι είχε εξαιρετική πλευστότητα.
Αυτό μου είχε μείνει. Οπλισμένο ήταν σαν να μην το κρατούσες.
Τόσο ελαφρύ.
Pathos meandros θεωρούνται ανώτερα για κάποιο λόγο;
Από όταν το είχα πιάσει μέσα στο νερό θυμάμαι ότι είχε εξαιρετική πλευστότητα.
Αυτό μου είχε μείνει. Οπλισμένο ήταν σαν να μην το κρατούσες.
Τόσο ελαφρύ.
Pathos meandros θεωρούνται ανώτερα για κάποιο λόγο;
Γνωμη μου ειναι να παρεις αυτο που σου καθεται καλυτερα στο χερι και στο ματι. Κατα ταλλα ολα τα οπλα με το ιδιο σεταπ και το ιδιο βαρος (μαζα) το ιδιο ριχνουν. Το ποσο ελαφρυ ειναι το οπλο στο νερο ειναι θεμα σωστου ζυγισματος. Παντως να ξερεις οτι οταν μιλαμε για για διπλα λαστιχα και μαλιστα στα ρηχα καλο ειναι το οπλο να εχει μεγαλη μαζα και πεπλατησμενο σωληνα.
Το συγκεκριμένο τουφέκι έχει σωλήνα σουπιά από πολυουρεθάνη που λειτουργεί ως φλοτέρ ενώ προσθέτει και αρκετή μάζα. Είχα πριν αρκετά χρόνια ένα Marlin Elite 105 με τον ίδιο σωλήνα και με 2x16 + 6,5 σε ρηχά βάθη ήταν φοβερό. Είχε και ο Κάλιτς τέτοια (τα Elliptic αν θυμάμαι καλά) αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις πλέον.
Pathos δεν έχουν κάτι παραπάνω. Παραπάνω στην τιμή μόνο.
Meandros σχετικά καλύτερη λαβή/μηχανισμό, χαμηλότερη μάζα.
Pathos δεν έχουν κάτι παραπάνω. Παραπάνω στην τιμή μόνο.
Meandros σχετικά καλύτερη λαβή/μηχανισμό, χαμηλότερη μάζα.
Φίλε επειδή πας καρφί να δώσεις χρήματα που θα τα κλαις , αν είσαι Αττική έλα μια καθημερινή να πάμε μια χαλαρή βουτιά να δεις τα δικά μου όπλα . Δυστυχώς το πάθος με διπλά και το ομερ hf 100 που είχα το ένα το πέταξα και το άλλο το πούλησα αφού έσπασε ο μηχανισμός .
-
dimis50
Σκέφτομαι ότι επειδή έχει κλείσει η Omer από ότι μου είπαν αν χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό θα έχω θέμα.subzoulou έγραψε: ↑Τρί 30 Ιουν 2026, 09:19Φίλε επειδή πας καρφί να δώσεις χρήματα που θα τα κλαις , αν είσαι Αττική έλα μια καθημερινή να πάμε μια χαλαρή βουτιά να δεις τα δικά μου όπλα . Δυστυχώς το πάθος με διπλά και το ομερ hf 100 που είχα το ένα το πέταξα και το άλλο το πούλησα αφού έσπασε ο μηχανισμός .
Αποφάσισα να μην βιαστώ και να το δω λίγο πιο προσεκτικά.
Είτε για καινούργιο είτε για μεταχειρισμένο αν βρω κάποιο ανώτερο ψαροντούφεκο σε καλή κατάσταση.
Έχω δει πολλές φορές μεταχειρισμένα που είναι σαν καινούργια ή ακόμη και αβουτηχτα που για κάποιο λόγο τα δίνουν.
Τι ψαροντούφεκα έχεις εσύ; Δεν είμαι στην Αθήνα.
Μένω Ηράκλειο Κρήτης.
Σου έγραψα παραπάνω .