Περί φρέσκων λάστιχων

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Panikol
Ονοματεπώνυμο: Pantelis

Περί φρέσκων λάστιχων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panikol » Πέμ 08 Ιαν 2026, 15:05

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία
Πότε ένα λαςστιχο θεωρείται ”φρέσκο”;
Και εκτός από τα εμφανή σημάδια πώς αλλιώς το αξιολογεί κάποιος την κατάσταση του ;
Ευχαριστώ

COURSAROS

Re: Περί φρέσκων λάστιχων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από COURSAROS » Παρ 16 Ιαν 2026, 10:18

Όχι ότι θα σε βοηθήσουν τα λεγόμενά μου ...
Η μόνη περίπτωση να θεωρήσω ότι είναι "φρέσκο" το λάστιχο είναι: να παραγγείλω ,να μην το έχει διαθέσιμο ο πωλητής και αργότερα να το ξάνα παραγγείλω και να το έχει... :rotfl: και πάλι ,όχι ότι είμαι σίγουρος ! και αυτό πάντα για τα λάστιχα με το μέτρο.
Πάλι καλά που τα τελευταία χρόνια έχουν και στάμπα και διάφορους χρωματισμούς, γιατί παλιά ήταν συνήθως όλα μαύρα η μελί και δεν ήξερες τι σου πουλούσαν...
Εδώ και πολλά χρόνια, συντηρώ τα λάστιχά μου με καλό πλύσιμο και πάντα στο ψυγείο.

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Παρ 16 Ιαν 2026, 23:05

Γενικά τα λάστιχα θέλουν αλλαγή: 1. μόλις χάσουν τη μνήμη τους. δηλ. μετά από 10 -20 λεπτά οπλισμένα δεν ρίχνουν σωστά. Αυτό συμβαίνει πιο γρήγορα με τα λεπτά λάστιχα 14σαρια και 16αρια και πολύ πιο γρήγορα όταν αυτά χρησιμοποιούνται με μεγάλους συντελεστές (από 3,2 και πάνω). τα 18άρια και 19άρια, ανάλογα την ποιότητά και την χρήση τους , μπορεί να κρατήσουν 2 ακόμα και 3 χρόνια καμιά φορά με σωστή συντήρηση. Επίσης τα μαλακά γενικά πέφτουν πιο γρήγορα από τα σκληρότερα. 2.Αν ψειριάσουν πολύ θέλουν άλλαγμα, ακόμα και αν βαράνε, γιατί μπορεί να κοπούν.
Γενικά εχθροί των ελαστικών είναι τρεις. Ο ήλιος, το αλάτι και το υπερβολικό τέντωμα. Γιαυτό χρεάζονται πλυσιματάκι μετά το ψάρεμα, φύλαγμα του όπλου σε σάκο και λογικούς συντελεστές (συντελεστες κοντα στο 3 πάντα είναι μια καλή λύση για όλα τα λάστιχα ) .

Panikol
Ονοματεπώνυμο: Pantelis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panikol » Σάβ 17 Ιαν 2026, 03:52

Οκ!
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”