Αν υπαρχει κάποιος που ειναι κατοχος ή εχει χρησιμοποιησει το συγκεκριμενο οπλο και εχει τη διαθεση ας γραψει δυο λογια.
Ευχαριστω πολυ.
Τα 3x13 του Argo δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό σετάρισμα σε σχέση με ένα διλάστιχο, αντιστοιχεί σε περίπου 2x16, ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα το συντελεστή. Σίγουρα κάτω από 2x17,5.nickchrysiko έγραψε: ↑Πέμ 19 Φεβ 2026, 18:11Εγώ λοιπόν το θέλω κυρίως για ψάρεμα σε συναγρίδες μέχρι τα 20-25 μέτρα.
Θέλω να αντικαταστήσω ένα Demka Ultima Carbon 110 και ο λόγος είναι γιατί έχω χάσει σχετικά μεγάλα ψάρια για μισό μέτρο βεληνεκους.
Η αύξηση του μήκους της βέργας και η αύξηση του μήκους όπλισης των ελαστικών μαζί με το επιπλέον λάστιχο που θα έχει το Argo πιστεύω ότι θα μου δώσει σε ταχύτητα και σε απόσταση βολής.
Mε τον υπερανάποδο που έχει η εταιρεία πάνω στα όπλα της, το μήκος όπλισης του 115 Argo bluewater θα είναι 120+εκ σε αντίθεση με τώρα που έχω 108-109εκ. και 2 ελαστικά.
Με τα τρία λάστιχα πιστεύω θα τη πηγαίνει πάρα πάρα πολύ καλά τη βέργα.
Όσον αφορά τα invert το έχω σκεφτεί αλλά επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάποιο στη θάλασσα δεν είμαι διατεθειμένος να πάω να δώσω 400-500 ευρώ χωρίς να τα έχω δουλέψει,αλλά ούτε μπορώ να το φτιάξω μόνος μου οπότε θέλω να πάω σε κάτι πιο σίγουρο στα δικά μου τα μέτρα.
Ευχαριστώ πολύ για την άποψη σου.xareas έγραψε: ↑Παρ 20 Φεβ 2026, 08:51Το μισό μέτρο δραστικό βεληνεκές δεν πιστεύω ότι θα στο δώσει ένα αλουμινένιο όπλο,ειδικά όταν τα θηράματα που σε ενδιαφέρουν είναι συναγρίδες.
Θα σου πρότεινα να διαλέξεις ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος όπλο κάρμπον ή ξύλο αν θες να μείνεις στα κλασσικά λαστιχοβόλα.
Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να δώσεις τόσα λεφτά για ένα όπλο που δεν ξες αν θα σου κάτσει,αν θα σου αρέσει(αναφέρομαι στο ινβέρτ).
Ξέρω ότι ο Ζωνό έδινε όπλα για δοκιμές,όπως και άλλοι αντίστοιχα.
Θα σου πρότεινα αν είσαι Αττική να κάνεις τηλέφωνα σε όποιον κατασκευαστή σου αρέσει και κάνε μια ερώτηση αν μπορεί να σου δώσει κάτι να δοκιμάσεις.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Αν δεν σου αρέσει απορρίπτεις το ινβέρτ και προσανατολίζεσαι στα κλασσικά.
Σε ευχαριστω για την πληροφορηση.carbon1 έγραψε: ↑Παρ 20 Φεβ 2026, 12:54Τα 3x13 του Argo δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό σετάρισμα σε σχέση με ένα διλάστιχο, αντιστοιχεί σε περίπου 2x16, ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα το συντελεστή. Σίγουρα κάτω από 2x17,5.nickchrysiko έγραψε: ↑Πέμ 19 Φεβ 2026, 18:11Εγώ λοιπόν το θέλω κυρίως για ψάρεμα σε συναγρίδες μέχρι τα 20-25 μέτρα.
Θέλω να αντικαταστήσω ένα Demka Ultima Carbon 110 και ο λόγος είναι γιατί έχω χάσει σχετικά μεγάλα ψάρια για μισό μέτρο βεληνεκους.
Η αύξηση του μήκους της βέργας και η αύξηση του μήκους όπλισης των ελαστικών μαζί με το επιπλέον λάστιχο που θα έχει το Argo πιστεύω ότι θα μου δώσει σε ταχύτητα και σε απόσταση βολής.
Mε τον υπερανάποδο που έχει η εταιρεία πάνω στα όπλα της, το μήκος όπλισης του 115 Argo bluewater θα είναι 120+εκ σε αντίθεση με τώρα που έχω 108-109εκ. και 2 ελαστικά.
Με τα τρία λάστιχα πιστεύω θα τη πηγαίνει πάρα πάρα πολύ καλά τη βέργα.
Όσον αφορά τα invert το έχω σκεφτεί αλλά επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάποιο στη θάλασσα δεν είμαι διατεθειμένος να πάω να δώσω 400-500 ευρώ χωρίς να τα έχω δουλέψει,αλλά ούτε μπορώ να το φτιάξω μόνος μου οπότε θέλω να πάω σε κάτι πιο σίγουρο στα δικά μου τα μέτρα.
Το βασικό πρόβλημα με τα κλασσικά λαστιχοβόλα είναι πως όσο αυξάνεις τη δύναμη (και ειδικά και τη μάζα της βέργας) τόσο αυξάνεις την ανάκρουση και άρα την απώλεια ενέργειας, με συνέπεια να έχεις δυνασάλογα μειωμένο κέρδος στο βεληνεκές. Μόνο ξύλινα με μάζα το λιγότερο 2-2,5 κιλά μπορούν να διαχειριστούν κουτσά-στραβά δυνατά κλασσικά σεταρίσματα χωρίς πολύ μεγάλες απώλειες. Προσωπικά τα συμβατικά μου υφασμάτινα (2+ κιλά μάζα και το ένα με έρμα νερού) τα έχω παροπλίσει γιατί δε συμφέρει τόση χαμένη ενέργεια. Ίσως μοναδική λύση χωρίς μεγάλες απώλειες είναι μαλακά λάστιχα 3x16 και 6,75, βαριδωμένο.
Για πολύσπαστα σίγουρα δε χρειάζεται 400-500€ επένδυση, αν έχεις βέργα-λάστιχα πέρνεις ένα γυμνό αλουμινένιο και το ντύνεις όπως θες (ή στο ντύνει το μαγαζί), ενώ αν έχεις οποιοδήποτε τουφέκι με 26mm εσωτερική διάμετρο σωλήνα το πας για μετατροπή.
Άλλη λύση με χαμηλό κόστος είναι να πάρεις ένα πιο κοντό τουφέκι (ή γενικά κάποιο που δε χρησιμοποιείς), αλλάζεις σωλήνα και βάζεις κεφαλή πολύσπαστου. Ένα 75άρι μπορείς να το κάνεις 120 έτσι, στην ουσία πληρώνεις αλουμινένιο σωλήνα + κεφαλή-τροχαλίες, και λάστιχα-βέργα αν δεν έχεις από άλλο όπλο.
Αεροβόλο σιγουρα όχι, αλλα για ξυλο θα το σκεφτομουν.
Σκέψου πως, κατά μέσο όρο, ένα 14,5άρι (όχι μαλακό αλλά ούτε και τέρμα νευρικό) σε ~3,2 είναι 40 κιλά, 18άρι 60 κιλά. 2x17,5 βγαίνει 110-120, είναι σχεδόν σαν 3x14,5 και 3x13 είναι φυσικά πιο αδύναμα (ελαφρύτερο φορτίο). Πιο πολύ για ευκολία όπλισης προορίζονται.nickchrysiko έγραψε: ↑Παρ 20 Φεβ 2026, 19:58Σε ευχαριστω για την πληροφορηση.
Ειλικρινα περίμενα ότι το 3χ13 θα ηταν ανωτερο απο 2χ17,5...
Οποτε θα ηθελα να σε ρωτησω 1ον αν αλλαζα το setup 2χ16 σκληρα με 7mm και μηκος οπλισης 109/105εκ σε 2χ17,5 μαλακά,6,75mm και 118/114 μ.ο. αν θα ειχα το επιθυμητο αποτελεσμα και 2ον που μπορω να απευθυνθω για μετατροπη συμβατικου σε invert?
Άλλη μια ψήφος για τα invert...COURSAROS έγραψε: ↑Παρ 20 Φεβ 2026, 19:02Εγώ ένα ξύλινο 110 κοντά στα 2,5κ που έχω εδώ και χρόνια, ως συμβατικό με δυο 17,5 και 6,75 βέργα δεν είχα μείνει ποτέ ευχαριστημένος ... η έκπληξή μου ήρθε όταν το τροποποιησα σε invert με την ίδια βέργα και λάστιχα .
Μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα της βέργας ,αλλά και στο βεληνεκές,θα σου πρότεινα την τροποποίηση σε κάποιο όπλο σου 100-115cm, για την χρήση του στο ψάρεμα που Θες.
Από το 115 στο 120 δεν θα το καταλαβαίνεις στο μέγεθος.nickchrysiko έγραψε: ↑Παρ 20 Φεβ 2026, 19:47Ευχαριστώ πολύ για την άποψη σου.xareas έγραψε: ↑Παρ 20 Φεβ 2026, 08:51Το μισό μέτρο δραστικό βεληνεκές δεν πιστεύω ότι θα στο δώσει ένα αλουμινένιο όπλο,ειδικά όταν τα θηράματα που σε ενδιαφέρουν είναι συναγρίδες.
Θα σου πρότεινα να διαλέξεις ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος όπλο κάρμπον ή ξύλο αν θες να μείνεις στα κλασσικά λαστιχοβόλα.
Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να δώσεις τόσα λεφτά για ένα όπλο που δεν ξες αν θα σου κάτσει,αν θα σου αρέσει(αναφέρομαι στο ινβέρτ).
Ξέρω ότι ο Ζωνό έδινε όπλα για δοκιμές,όπως και άλλοι αντίστοιχα.
Θα σου πρότεινα αν είσαι Αττική να κάνεις τηλέφωνα σε όποιον κατασκευαστή σου αρέσει και κάνε μια ερώτηση αν μπορεί να σου δώσει κάτι να δοκιμάσεις.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Αν δεν σου αρέσει απορρίπτεις το ινβέρτ και προσανατολίζεσαι στα κλασσικά.
Το θέμα επίσης είνα ότι δεν θέλω να κουβαλάω και πολύ μακρυά όπλα.120 ή 130 π.χ.
Ισως να ξανασκεφτω τη λυση του invert...
Θα κάνω ένα τηλέφωνο στο Βασίλη να δω μήπως και δίνει όπλα για δοκιμή.
Τα βρισκω πολύ ακριβά βέβαια αλλά ξέρω ότι είναι καλά όπλα.Προσεγμένα.
![]()