Αγορά ψαροτούφεκου Omer Invictus HF VS Pathos saragos Evo Carbon
Αγορά ψαροτούφεκου Omer Invictus HF VS Pathos saragos Evo Carbon
Καλησπέρα! Όπως γράφω και στον τίτλο είμαι ανάμεσα στα δύο αυτά όπλα στα 100cm. Διαβάζω ξαναδιαβάζω και έχω μπερδευτει δεν ξέρω τι να επιλέξω!
Ψάρεμα που κάνω είναι ρηχο καρτέρι συνήθως έως 10m (λαβράκια κεφαλόπουλα λιτσες και ότι καλό προκύψει)και αυτό θα είναι το βασικό μου όπλο όταν τα νερά είναι σχετικά καθαρά ειδάλλως χρησιμοποιώ το bucanero 86 .
Με ενδιαφέρει να στρίβει σχετικά εύκολα και κυρίως με δύο λάστιχα 14ρια μαμά όπως έρχονται από το εργοστάσιο να έχουν μικρή ανάκρουση! Δυστυχώς για το Invictus HF που μου αρέσει και περισσότερο δεν βρήκα κάτι να διαβάσω.
Θα ήθελα οποίος το έχει να με διαφωτίσει με τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα που έχει!
Επίσης για το pathos με καρμπον σωλήνα αν έχει να μου δώσει κάτι στα ρηχά νερά ή καλύτερα να επιλέξω έκδοση αλουμινίου ? Θα έχει μικρότερη ανάκρουση από αλουμίνιο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γιωργος
Ψάρεμα που κάνω είναι ρηχο καρτέρι συνήθως έως 10m (λαβράκια κεφαλόπουλα λιτσες και ότι καλό προκύψει)και αυτό θα είναι το βασικό μου όπλο όταν τα νερά είναι σχετικά καθαρά ειδάλλως χρησιμοποιώ το bucanero 86 .
Με ενδιαφέρει να στρίβει σχετικά εύκολα και κυρίως με δύο λάστιχα 14ρια μαμά όπως έρχονται από το εργοστάσιο να έχουν μικρή ανάκρουση! Δυστυχώς για το Invictus HF που μου αρέσει και περισσότερο δεν βρήκα κάτι να διαβάσω.
Θα ήθελα οποίος το έχει να με διαφωτίσει με τα πλεονεκτήματα και τα μειονέκτημα που έχει!
Επίσης για το pathos με καρμπον σωλήνα αν έχει να μου δώσει κάτι στα ρηχά νερά ή καλύτερα να επιλέξω έκδοση αλουμινίου ? Θα έχει μικρότερη ανάκρουση από αλουμίνιο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γιωργος
Re: Αγορά ψαροτούφεκου Omer Invictus HF VS Pathos saragos Evo Carbon
Δυστυχώς τα omer (excalibur)που δουλεύω εδώ και χρόνια είναι πολύ παλιά ... πριν το 2000 !!!
καμία σχέση με το invictus hf και τα έχω και σε καρμπόν και σε αλουμίνιο με κλασικούς στρογγυλούς σωλήνες. Γενικά από την omer έχω μείνει ευχαριστημένος, αλλά θεωρώ,ότι τα πάθος -που και από αυτά έχω οπεν προ 90 & 100cm αλουμίνιο- είναι κατά την γνώμη μου ένα κλικ παραπάνω σαν ποιότητα κατασκευής και καινοτομία στον σχεδιασμό . Βεβαία και το omer carbon excalibur που έχω, είχε από τότε το "pin roller system"
στην απελευθέρωση της σκανδάλης ! αλλά κατά τα άλλα ήταν "μέτριο" κατ εμέ. Αντιθέτως θεωρώ, ότι σήμερα,ένα pathos saragos evo 100 με αλουμίνιο, είναι ότι καλύτερο με 2χ14αρια 6,5 βέργα και για μέχρι τα 15μ σε νορμάλ θηράματα .
Άποψή μου βέβαια...

Άποψή μου βέβαια...
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, ειλικρινά με βοηθάει!
Πιστεύεις ότι ο carbon σωλήνας στα ρηχά , αν και είναι μεγαλύτερης διαμέτρου ,θα έχει μεγαλύτερη ανάκρουση από τον αλουμινένιο λόγω μικρότερου βάρους;
Πιστεύεις ότι ο carbon σωλήνας στα ρηχά , αν και είναι μεγαλύτερης διαμέτρου ,θα έχει μεγαλύτερη ανάκρουση από τον αλουμινένιο λόγω μικρότερου βάρους;
Φίλε μου πάρε ένα μεταχειρισμένο μονομπλόκ όπλο με καλή σκανδάλη ( χάος η διαφορά υπό φορτίο με τα αλουμινίου , ειδικά τα παλαιότερα ) . Είχα , έχω omer hf , pathos , underpessure , bluetec . Αν μπορείς δοκίμασε τα πρώτα . Αν μένεις Αττική είναι εύκολο ...
Σας ευχαριστώ πολύ! Θα ήθελα.ωστοσο να ακούσω και κάποιον κάτοχο των συγκεκριμένων μοντελων !
Όσο για το monoblock είναι εκτός badget καινούριο και σαν μεταχειρισμένο δεν εμπιστεύομαι εύκολα. Επίσης είμαι επαρχία και δεν υπάρχει κάποιο σε κατάστημα να το δω από κοντά πέρα από αυτά τα δύο όπλα!
Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει πιο πολύ το Invictus αλλά όσο και αν έψαξα στο ίντερνετ (και σε ξένα σάιτ) δεν βλέπω σχόλια δλδ ουτε θετικά ούτε αρνητικά! Και είπα τι στο καλό omer είναι δεν μπορεί να μην υπάρχουν κάτοχοι του συγκεκριμένου όπλου να με διαφωτίσουν!
Όσο για το monoblock είναι εκτός badget καινούριο και σαν μεταχειρισμένο δεν εμπιστεύομαι εύκολα. Επίσης είμαι επαρχία και δεν υπάρχει κάποιο σε κατάστημα να το δω από κοντά πέρα από αυτά τα δύο όπλα!
Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει πιο πολύ το Invictus αλλά όσο και αν έψαξα στο ίντερνετ (και σε ξένα σάιτ) δεν βλέπω σχόλια δλδ ουτε θετικά ούτε αρνητικά! Και είπα τι στο καλό omer είναι δεν μπορεί να μην υπάρχουν κάτοχοι του συγκεκριμένου όπλου να με διαφωτίσουν!
Είδα το βίντεο του Καμαριανάκη που παρουσιάζει το omer . Γενικά είναι εφάμιλλο του πάθος που θέλεις να συγκρίνεις, αλλά εγώ... θα έπαιρνα το πάθος
, σε αλουμίνιο και ναι! θα συμφωνήσω, στο ότι αν είναι να πάρεις κάρμπον πάρτο μονομπλόκ ,αλλά θα ξεφύγεις οικονομικά και θα ανέβεις κατά την άποψή μου και 10+ποντους. Στα 90-100εκ, δεν νομίζω ότι θα δώσει κάτι παραπάνω ο σωλήνας καρμπόν σε συμβατικό όπλο.Σε δυο 100αρια συμβατικά που έχω,με στρόγγυλους σωλήνες κάρμπον κ αλουμίνιο , ΕΓΩ δεν βλέπω διαφορά...μην σου πω, ότι το αλουμινίου μου κάθετε καλύτερα!

-
Αφού δεν εμπιστεύεσαι κάρμπον μεταχειρισμένο τότε ξύλινο....
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Καλησπέρα.
Το Invictus , που έχω το 90 Άρι και το hf 210.
Είναι κατά την άποψη μου ένα οπλο εξαιρετικό!
Έχει τον χαρακτηριστικό σωλήνα "σουπιά".
που δίνει ακαμψία, μάζα στην βολή, σχεδόν ουδέτερη πλευστότητα, που το κάνει πολύ ξεκούραστο και ευκίνητο μιας και νομίζεις ότι δεν κρατάς όπλο.
Είναι πιστεύω μη συγκρίσιμο με αλλά όπλα συμβατικά.
Το θεωρώ κορυφαίο.
Πάντα κατά την άποψη μου και από την εμπειρια.
Έχω δουλέψει και άλλα όπλα, αλλά σαν αυτό δεν......
Το Invictus , που έχω το 90 Άρι και το hf 210.
Είναι κατά την άποψη μου ένα οπλο εξαιρετικό!
Έχει τον χαρακτηριστικό σωλήνα "σουπιά".
που δίνει ακαμψία, μάζα στην βολή, σχεδόν ουδέτερη πλευστότητα, που το κάνει πολύ ξεκούραστο και ευκίνητο μιας και νομίζεις ότι δεν κρατάς όπλο.
Είναι πιστεύω μη συγκρίσιμο με αλλά όπλα συμβατικά.
Το θεωρώ κορυφαίο.
Πάντα κατά την άποψη μου και από την εμπειρια.
Έχω δουλέψει και άλλα όπλα, αλλά σαν αυτό δεν......
-
Καλημέρα φίλε,
Η δικιά μου άποψη έχει μια πιο γενική προσέγγιση, μετά από κάποια χρόνια στον χώρο. Εν ολιγης, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλά και κακά ψαροτουφεκα! Οι διαφορες τους δεν θεωρω οτι ειναι μεγαλες στο τέλος..
Οπότε, για εμένα προσωπικά, η επιλογή είναι κυρίως ψυχολογίας και πρακτικότητας. Κοιτάω ποιο μαρεσει και μου κάθεται καλά στο χέρι, δλδ ποιο θα ήθελα να έχω στην θάλασσα...
Η δικιά μου άποψη έχει μια πιο γενική προσέγγιση, μετά από κάποια χρόνια στον χώρο. Εν ολιγης, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν καλά και κακά ψαροτουφεκα! Οι διαφορες τους δεν θεωρω οτι ειναι μεγαλες στο τέλος..
Οπότε, για εμένα προσωπικά, η επιλογή είναι κυρίως ψυχολογίας και πρακτικότητας. Κοιτάω ποιο μαρεσει και μου κάθεται καλά στο χέρι, δλδ ποιο θα ήθελα να έχω στην θάλασσα...
Είχα omer παλιότερα, δε θυμάμαι μοντέλο, η βέργα του έσπασε σε 3 χρόνια στην ουρά, η σκανδάλη χάλασε στα 5 χρόνια χωρίς να βάλω πιο χοντρά λάστιχα.
Έχω και pathos 15 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα. Οπότε από πλευράς αξιοπιστίας ψηφίζω pathos. Είναι και ελληνικό.
Έχω και pathos 15 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα. Οπότε από πλευράς αξιοπιστίας ψηφίζω pathos. Είναι και ελληνικό.