Ρολόι με gps

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Samothrax

Ρολόι με gps

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Samothrax » Σάβ 12 Οκτ 2024, 09:57

Χαιρετώ άπαντες! Ενδιαφέρομαι για καταδυτικό ρολόι με ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ gps, εύκολο στη χρήση για ψαροτούφεκο. Ψαρεύω αποκλειστικά κολυμπητά και θέλω να αποθηκεύω στίγματα που τυχαία βρίσκω ή ακόμα και τα γνωστά σημεία που... εξαφανίζονται όταν οι ορατότητες είναι μικρές, οπότε και αναγκάζομαι να αναλώνομαι σε άπειρες μεσόνερες καταδύσεις για να τα εντοπίσω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! :)

SergeB
Ονοματεπώνυμο: Sergio

Re: Ρολόι με gps

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SergeB » Σάβ 12 Οκτ 2024, 20:51

το ρολόι έχει πρόβλημα με την ακρίβεια του GPS, πρέπει να κρατηθείς το χέρι πάνω από το νερό (εχω το Suunto Ocean για 4 μήνες)

νομίζω ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις φθηνό gps garmin σε σημαδούρα αντι για ρολόι

Άβαταρ μέλους
johndrama
Ονοματεπώνυμο: Ioannis Draminos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johndrama » Σάβ 12 Οκτ 2024, 22:16

Tα garmin όλα κρατάνε στίγμα το descent g1 έχει και λειτουργία ελεύθερης ή ψαροντουφεκο οπότε σου κάνει την δουλειά.
Ή του ύψους ή του βάθους βουνο-θαλασσα

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 13 Οκτ 2024, 09:58

Καλημέρα :)

Εγώ θα σου πρότεινα οτι και ο SergeB παραπάνω: ενα gps χειρός, σε θηκουλα διαφανή στη σημαδούρα. Εχουν και ακριβεια και ευχρηστία αρκεί να λειτουργουν με κουμπιά και οχι με οθονη αφής, για να μπορεις να το χειριζεσαι με τα γαντια.

Μεταχειρισμένα βρισκεις σε καλη τιμη. Για παραδειγμσ, με μια γρήγορη αναζήτηση:
https://vendora.gr/items/j2xwnx/gps-60-garmin.html
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
mitsosub
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Φώτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mitsosub » Δευ 14 Οκτ 2024, 09:07

καλημέρα έχω το descent ths garmin αποθηκεύει στίγμα μια χαρά σκέφτομαι για το επόμενο μοντέλο οπότε το πουλάω αν σε ενδιαφέρει
στειλε μου μνμ
μασκα δεν εχω να γυρνώ
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο

Άβαταρ μέλους
Johnkokk
Ονοματεπώνυμο: Γιάννης Κοκκινάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johnkokk » Δευ 14 Οκτ 2024, 10:27

SergeB έγραψε:
Σάβ 12 Οκτ 2024, 20:51
το ρολόι έχει πρόβλημα με την ακρίβεια του GPS, πρέπει να κρατηθείς το χέρι πάνω από το νερό (εχω το Suunto Ocean για 4 μήνες)

νομίζω ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις φθηνό gps garmin σε σημαδούρα αντι για ρολόι

Tα ρολόγια δεν έχουν πρόβλημα με την ακρίβεια του GPS.
Το GPS εκ κατασκευής δεν λειτουργεί κάτω απ το νερό, σε καμία συσκευή.Ως εκ τουτου προφανώς και χρειάζεται να εχεις το χέρι πάνω απ το νερό για να "πιάσει" σήμα.

Εναλλακτικά το gps χειρός είναι μια λύση, αρκεί να εχει κουμπιά όπως είπαν.Επίσης ανάλογα τη σημαδούρα μπορεί και να μην είναι τόσο εύκολο/πρακτικό να το στερεώσεις πάνω.
Βρίσκω τα ρολόγια πιο πρακτικά σ αυτόν τον τομέα, με δεδομένο οτι το έχεις συνέχεια πάνω σου, και δεν χρειάζεται να πηγαινόερχεσαι στη σημαδούρα ή να την τραβάς κοντά σου κλπ.

Μερικά ρολόγια που έχουν τέτοιες δυνατότητες.

Αtmos Mission 2
Suunto Ocean (το είχα, δεν μ' άρεσε το activity για την ελέυθερη κατάδυση.Φτωχή υλοποίηση.Κατα τ' άλλα καλό)
Garmin Descent Μκ2, Μκ3
Garmin G1
Garmin fenix 8 (επιτρέπει καταδύσεις μέχρι τα 40 μέτρα αυτό)
Η αψαρία είναι επιλογή.
Βράγχια έχουν ΜΟΝΟ τα ψάρια.

Άβαταρ μέλους
matador23
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Τρί 15 Οκτ 2024, 10:50

Μπορείς να κοιτάξεις και στα καινουργια HUAWEI GT5 PRO και ultimate, ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις.

Εχουν και λειτουργια για ψαροτουφεκο-ελευθερη κατάδυση κτλ..
η μπαταρια τους κραταει πάνω απο 2 εβδομάδες ( βασικό για ενα ρολοι να μην εισαι με ενα φορτιστη μαζί κάθε μερα) και ειναι ανθεκτικα και όμορφα για καθημερινή χρήση!
( Ούτε ποσοστά να επερνα :P)

Αντιστοιχα σε ακριβότερη επιλογη ειναι και της apple το smart watch..
ΛΑΔΙΑΣ : Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075

Άβαταρ μέλους
Johnkokk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johnkokk » Τρί 15 Οκτ 2024, 12:15

matador23 έγραψε:
Τρί 15 Οκτ 2024, 10:50
Μπορείς να κοιτάξεις και στα καινουργια HUAWEI GT5 PRO και ultimate, ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις.

Εχουν και λειτουργια για ψαροτουφεκο-ελευθερη κατάδυση κτλ..
η μπαταρια τους κραταει πάνω απο 2 εβδομάδες ( βασικό για ενα ρολοι να μην εισαι με ενα φορτιστη μαζί κάθε μερα) και ειναι ανθεκτικα και όμορφα για καθημερινή χρήση!
( Ούτε ποσοστά να επερνα :P)

Αντιστοιχα σε ακριβότερη επιλογη ειναι και της apple το smart watch..
Τα huawei ενω ηταν μια καλή εναλλακτική δυστυχώς δεν επιτρέπουν τη χρήση του gps στη θάλασσα κι ως εκ τούτου την αποθήκευση στιγμάτων.
To apple χρειάζεται συνδρομή εξτρα για να δουλέψει ως καταδυτικό (σίγουρα οσο αφορά το scuba, κραταω μια επιφύλαξη για ελευθερη γιατί δεν το εχω κοιτάξει).
Επίσης πρακτικά δουλεύει μονο με iphone (για εφαρμογη συγχρονισμο δεδομένων,κλπ)

Απο μπαταρία οσα ανεφερα παραπάνω(εκτος το apple που θελει καθε 2 μερες φορτιση) κρατάνε κανα διβδόμαδο άνετα.

Εχω δοκιμάσει τα Atmos Mission 2, Suunto Ocean και τώρα εχω το Μk3i.

Για μένα κάποιος που θέλει το ρολόι κυρίως για κατάδυση+gps, το Atmos είναι μονοδρομος.Εξαιρετική απόδοση/τιμή.

Το Garmin MK3, είναι το πιο ολοκληρωμένο, αλλά είναι και πολύ ακριβότερο απ ολα τα υπόλοιπα.
Η αψαρία είναι επιλογή.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 15 Οκτ 2024, 13:23

Βρε παιδιά, αφήστε τα καραπανάκριβα ρολογια που ειναι και λιγο τρικυ στο χειρισμο με γαντι κλπ... :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
Johnkokk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johnkokk » Τρί 15 Οκτ 2024, 13:39

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Τρί 15 Οκτ 2024, 13:23
Βρε παιδιά, αφήστε τα καραπανάκριβα ρολογια που ειναι και λιγο τρικυ στο χειρισμο με γαντι κλπ... :grin:
Ρολόι με GPS ζήτησε.Δυστυχώς με 200€ δεν θα βρει τετοιο ρολόι.
Επίσης καμια δυσκολία οσο αφορά το γάντι.

Το οτι ειναι πανάκριβα κάποια ισχύει :)
Η αψαρία είναι επιλογή.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 15 Οκτ 2024, 18:13

Johnkokk έγραψε:
Τρί 15 Οκτ 2024, 13:39
ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:

Σκεψου οτι και απο τα GPS χειρος, εχουμε δοκιμασει και απορρίψει αρκετα, κυριως λογω δυσχρησίας καθως με το gps σε ναϋλον αδιαβροχη θηκη, και γάντια, ειτε δεν πατιοταν τα κουμπιά, ειτε αλλο ηθελες άλλο παταγες κλπ :mrgreen:

Το χειροτερο ομως, που δεν μπορεσα να εξηγησω, ουτε βρηκα καποιον να το αιτιολογησει ηταν το εξης: ειχα καταληξει σε μια συσκευη απλη και φθηνη, που φαντασου ειχα παρει ιδια απο ebay για φιλο με 50 ευρώ. ( Magellan Sportrack). Για πολλά χρόνια με πήγαινε οχι στα 5-6 μετρα που υποτιθεται εχει ακριβεια,αλλά το πολυ 1-2 μετρα απο τις ψαροφόρες πλακούρες μου!
Ως εδώ όλα καλα. Ξαφνικα, πριν 5-6 χρόνια, κάποιες μέρες το gps μου, τρελαινοταν κι εδειχνε αλλα αντι άλλων. Εκανα reset κλπ κι οτι αλλο κολπο σκεφτηκα ή διαβασα αλλά, καπου καπου το παθαινεεε...
Προσφατα, σε καποιες δοκιμες, με άλλη πολυ πιο αυγχρονη και ποιοτική συσκευη της garmin, η ακριβεια ηταν για κλαματα, και 15 μέτρα off λέμε...

Ειλικρινα, δεν ξερω τι να υποθεσω μετα τις δοκιμες με το " καλό" GPS. Αρχισα να φανταζομαι σενάρια περίεργα :grin: , πχ οτι τα Αμερικανακια, μπερδευουν και μειώνουν περιοδικά την ακριβεια των πολιτικων gps για να μην κανουν ευκολα χρήση τιποτε σουπερκακοι τρομοκρατες και δεν συμμαζεύεται! :scare:

Κανείς κάποια ιδέα για το θέμα βρε παιδιά;
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
Johnkokk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Johnkokk » Τρί 15 Οκτ 2024, 20:06

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Τρί 15 Οκτ 2024, 18:13
Johnkokk έγραψε:
Τρί 15 Οκτ 2024, 13:39
ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:

Σκεψου οτι και απο τα GPS χειρος, εχουμε δοκιμασει και απορρίψει αρκετα, κυριως λογω δυσχρησίας καθως με το gps σε ναϋλον αδιαβροχη θηκη, και γάντια, ειτε δεν πατιοταν τα κουμπιά, ειτε αλλο ηθελες άλλο παταγες κλπ :mrgreen:

Το χειροτερο ομως, που δεν μπορεσα να εξηγησω, ουτε βρηκα καποιον να το αιτιολογησει ηταν το εξης: ειχα καταληξει σε μια συσκευη απλη και φθηνη, που φαντασου ειχα παρει ιδια απο ebay για φιλο με 50 ευρώ. ( Magellan Sportrack). Για πολλά χρόνια με πήγαινε οχι στα 5-6 μετρα που υποτιθεται εχει ακριβεια,αλλά το πολυ 1-2 μετρα απο τις ψαροφόρες πλακούρες μου!
Ως εδώ όλα καλα. Ξαφνικα, πριν 5-6 χρόνια, κάποιες μέρες το gps μου, τρελαινοταν κι εδειχνε αλλα αντι άλλων. Εκανα reset κλπ κι οτι αλλο κολπο σκεφτηκα ή διαβασα αλλά, καπου καπου το παθαινεεε...
Προσφατα, σε καποιες δοκιμες, με άλλη πολυ πιο αυγχρονη και ποιοτική συσκευη της garmin, η ακριβεια ηταν για κλαματα, και 15 μέτρα off λέμε...

Ειλικρινα, δεν ξερω τι να υποθεσω μετα τις δοκιμες με το " καλό" GPS. Αρχισα να φανταζομαι σενάρια περίεργα :grin: , πχ οτι τα Αμερικανακια, μπερδευουν και μειώνουν περιοδικά την ακριβεια των πολιτικων gps για να μην κανουν ευκολα χρήση τιποτε σουπερκακοι τρομοκρατες και δεν συμμαζεύεται! :scare:

To ρολόι δεν εχει παντως το θέμα της πρακτικότητας του χειροκινητου gps σε θήκη.Ειναι πολύ εύκολη η χρήση.Με το ρολόι δεν έχω δει κάποια απόκλιση.Εκει που του εχω αποθηκεύσει εκει με πάει.

Για το άλλο θέμα υπάρχει κι η περίπτωση να χάλασε.Οσο για 15 μέτρα απόκλιση το βρίσκω εξτρημ.Πιθανόν ελλατωματική συσκευή.Garmin ρωτησες ?
Η αψαρία είναι επιλογή.

learner
Ονοματεπώνυμο: learner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από learner » Τετ 16 Οκτ 2024, 14:43

Καλησπερα.
Ανα διαστηματα ισως να χρειαστει βαθμονομηση (νομιζω λεγεται) του gps.
Σε καθοδηγει το gps πως γινεται.
Κατι περιστροφες σε 3 αξονες.

Άβαταρ μέλους
johndrama
Ονοματεπώνυμο: Ioannis Draminos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από johndrama » Τετ 16 Οκτ 2024, 15:52

Φίλε έχω το garmin descent solar 45 μέρες μπαταρία στην οικονομική χρήση και 22 στην κανονική έχει λειτουργίες αυτόνομης,αερίων,ελεύθερης, ψαροντούφεκο κτλ και αρκετές ακόμα.Εχει gps κρατάει στίγματα σε οδηγεί εκεί όταν το ζητήσεις έχει μεγάλα εύχρηστα κουμπιά σου δείχνει τις φάσεις της παλίρροιας το φεγγάρι πόσο γεμάτο είναι καταγράφει ένα σωρό δεδομένα των καθημερινών σου δραστηριοτήτων .Προσωπικά το συνδέω και με τα gps των σκυλιων μου για το κυνήγι οπότε με εξυπηρετεί και στο κυνήγι και στο ψάρεμα το ίδιο ρολόι.Παλια είχα ένα suunto d4 και ένα fenix και φορούσα ανάλογα τώρα δε χρειάζεται να αλλάζω.Περιπου ένα χρόνο τώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος.Ισως το solar είναι περιττό θα μπορούσα να πάρω το απλό αλλά τώρα είναι αργά
Ή του ύψους ή του βάθους βουνο-θαλασσα

Άβαταρ μέλους
Giannis33

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Giannis33 » Τετ 16 Οκτ 2024, 21:51

[/quote]

[/quote]

Ναι ισχύει αυτό τουλάχιστον σε εμάς εδώ Κύπρο, αφού με τον πόλεμο τώρα τα κλειδώνουν οι Ισραηλινοί και δεν έχει σήμα το gps.
Το άλλο που κάνουν είναι να βάζεις google maps ή το gps και σε δείχνει Λίβανο. Όπως μου είπαν, αυτό το έκαναν οι Ισραηλινοί ώστε οι πυραύλοι που φεύγουν από Λίβανο να γυρνάνε πίσω.

Πάντως εγώ έχω gps χειρός garmin etrex και το έχω στερεώσει στον αναπνευστήρα του aquascooter. Δεν έχω κανένα θέμα με ακρίβεια (όταν δεν έχουμε παρεμβολές από Ισραήλ), αφού με πάει ακριβώς στα σημάδια.

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”