Μάσκα

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μάσκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τρί 02 Ιούλ 2024, 11:30

Καλημερα, εδώ και καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μάσκα που το καλοκαίρι είναι πιο έντονο και τον χειμώνα σχεδόν ανύπαρκτο….δεν είχα δώσει συμασια αλλά τώρα έχει γίνει ενοχλητικό και έχω την εντύπωση πως αυτό γίνετε με την αλλαγή της θερμοκρασίας έξω….. μετά από κάνα 1-1,5 ώρα αφού έχω πέσει στο νερό στην επιφάνεια όταν χαλαρώνω η μάσκα αρχίζει και βεντουζαρει στο πρόσωπο μου σε σημείο να πρέπει να την εξισώνω ανά τακτά χρονικά διάστημα. Γνωρίζει κανείς τι παίζει και για πιο λόγο γίνετε εάν πρέπει να διορθώσω κάτι;;; Η γενικά η φούστα από σιλικόνη είναι πολύ μαλακή;;;

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Re: Μάσκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 02 Ιούλ 2024, 13:27

fiesta1420 έγραψε:
Τρί 02 Ιούλ 2024, 11:30
Καλημερα, εδώ και καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μάσκα που το καλοκαίρι είναι πιο έντονο και τον χειμώνα σχεδόν ανύπαρκτο….δεν είχα δώσει συμασια αλλά τώρα έχει γίνει ενοχλητικό και έχω την εντύπωση πως αυτό γίνετε με την αλλαγή της θερμοκρασίας έξω….. μετά από κάνα 1-1,5 ώρα αφού έχω πέσει στο νερό στην επιφάνεια όταν χαλαρώνω η μάσκα αρχίζει και βεντουζαρει στο πρόσωπο μου σε σημείο να πρέπει να την εξισώνω ανά τακτά χρονικά διάστημα. Γνωρίζει κανείς τι παίζει και για πιο λόγο γίνετε εάν πρέπει να διορθώσω κάτι;;; Η γενικά η φούστα από σιλικόνη είναι πολύ μαλακή;;;
Το λουράκι της μάσκας, μηπως παίρνει λίγο χαλάρωμα; 🙂
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τρί 02 Ιούλ 2024, 13:38

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Τρί 02 Ιούλ 2024, 13:27
fiesta1420 έγραψε:
Το λουράκι της μάσκας, μηπως παίρνει λίγο χαλάρωμα; 🙂
Φουλ χαλαρό το έχω για τον λόγο ότι έβρισκαν στα τζάμια οι βλεφαρίδες μου… φαντάσου πως είναι τόσο χαλαρό που δεν αφήνει καν σημάδι στο πρόσωπο μου η μάσκα πολύ λίγο….

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Τρί 02 Ιούλ 2024, 14:13

Καλησπέρα , με άλλη μάσκα δοκίμασες ; :hello:

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τρί 02 Ιούλ 2024, 14:21

subzoulou έγραψε:
Τρί 02 Ιούλ 2024, 14:13
Καλησπέρα , με άλλη μάσκα δοκίμασες ; :hello:
Όχι αυτή είναι η βασική μου για το ψάρεμα.

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τρί 02 Ιούλ 2024, 20:58

fiesta1420 έγραψε:
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές κατά την αναπνοή ρουφάω αέρα ασυναίσθητα από την μύτη και ως αποτέλεσμα η μάσκα να βεντουζάρει περισσότερο.
Όχι κάτι τραγικό, το καταλαβαίνω βέβαια όταν πρέπει να εξισώσω τη μάσκα περισσότερο από ότι συνήθως.
Μπορεί να μου συμβαίνει στις πιο βαθιές βουτιές,χωρίς να το έχω προσέξει.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

learner
Ονοματεπώνυμο: learner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από learner » Τρί 02 Ιούλ 2024, 23:10

Αν θυμαμαι καλα παλαιοτερα σε σεμιναριο για βουτιες πριν την βουτια φυσαμε με την μυτη για να μπει αερας στην μασκα για να καθυστερησουμε οσο ειναι δυνατο αργοτερα την εξισωση της μασκας ΚΑΙ κανουμε στην επιφανεια την πρωτη εξισωση στα αυτια.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τετ 03 Ιούλ 2024, 09:50

Σας ευχαριστώ όλους! Σε επόμενη βουτιά θα παρατηρήσω εάν στην επιφάνεια άθελα μου ρουφάω αέρα από την μύτη μήπως είναι αυτό. Καλές αναδυσεις σε όλους!!!

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 03 Ιούλ 2024, 11:47

learner έγραψε:
Τρί 02 Ιούλ 2024, 23:10
Αν θυμαμαι καλα παλαιοτερα σε σεμιναριο για βουτιες πριν την βουτια φυσαμε με την μυτη για να μπει αερας στην μασκα για να καθυστερησουμε οσο ειναι δυνατο αργοτερα την εξισωση της μασκας ΚΑΙ κανουμε στην επιφανεια την πρωτη εξισωση στα αυτια.
fiesta1420 έγραψε:
Τετ 03 Ιούλ 2024, 09:50
Σας ευχαριστώ όλους! Σε επόμενη βουτιά θα παρατηρήσω εάν στην επιφάνεια άθελα μου ρουφάω αέρα από την μύτη μήπως είναι αυτό. Καλές αναδυσεις σε όλους!!!
Αυτό ήθελα να σου γράψω που λέει ο learner.
Έχω σαν συνήθεια να εξισώνω την μάσκα πριν κάθε βουτιά και ας είναι και στο μισό μέτρο νερό.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τετ 03 Ιούλ 2024, 12:05

xareas έγραψε:
Τετ 03 Ιούλ 2024, 11:47
[quote=learner post_id=781127 time=<a href="tel:1719951050">1719951050</a> user_id=17640]
[quote=fiesta1420 post_id=781129 time=<a href="tel:1719989450">1719989450</a> user_id=17827]
[/quote]

Αυτό ήθελα να σου γράψω που λέει ο learner.
Έχω σαν συνήθεια να εξισώνω την μάσκα πριν κάθε βουτιά και ας είναι και στο μισό μέτρο νερό.
[/quote]
Ναι το γνωρίζω αυτό, το θέμα είναι ότι εκεί φαντάσου που κάνω κολημπητο και πάω να χαλαρώσω στην επιφάνεια ακούγετε ένας ήχος από την μάσκα ένα λες και έχεις μυξα στην μύτη και την ρουφάς και αρχίζει να βεντουζαρει μέχρι ένα σημείο όχι παρά πολύ αλλά σε σημείο να ενοχλεί.

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Κυρ 07 Ιούλ 2024, 22:04

xareas έγραψε:
Τρί 02 Ιούλ 2024, 20:58
fiesta1420 έγραψε:
Εγώ έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές κατά την αναπνοή ρουφάω αέρα ασυναίσθητα από την μύτη και ως αποτέλεσμα η μάσκα να βεντουζάρει περισσότερο.
Όχι κάτι τραγικό, το καταλαβαίνω βέβαια όταν πρέπει να εξισώσω τη μάσκα περισσότερο από ότι συνήθως.
Παρομοίως αλλα μετα απο κανα δυο ωρες ψαρεμα και οχι παντα και διχως να θεωρω οτι ρουφαω την μυτη,το καταλαβαινω αμεσως διοτι ειναι σαν να ρουφηξα εγω επίτηδες και βεντουζαρει καργα και μετα την εξισωση συνεχιζει αυτο για λιγες φορες ακομα και παντα στην επιφανεια εμενα .Δεν εχω δωσει σημασια να το ψαξω,αλλα θα ηταν ενδιαφερων αν καποιος ηξερε τον λογο
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Δευ 08 Ιούλ 2024, 08:34

Όταν υπερβαίνουμε την αντοχή χάνεται και η άνεση. Η υπερκόπωση/υπερκαπνία ζορίζει το σώμα, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να αναπληρώσει το οξυγόνο με όποιο τρόπο βρει. Η αναπνοή με το στόμα από σωλήνα δεν επαρκεί, ασυναίσθητα χάνεται η συγκέντρωση και μπαίνει στο κόλπο και η μύτη. Τότε αρχίζει το ρούφηγμα της μάσκας.
Ψάξτε το :hello:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Δευ 08 Ιούλ 2024, 11:35

ichthyologist έγραψε:
Δευ 08 Ιούλ 2024, 08:34
Όταν υπερβαίνουμε την αντοχή χάνεται και η άνεση. Η υπερκόπωση/υπερκαπνία ζορίζει το σώμα, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να αναπληρώσει το οξυγόνο με όποιο τρόπο βρει. Η αναπνοή με το στόμα από σωλήνα δεν επαρκεί, ασυναίσθητα χάνεται η συγκέντρωση και μπαίνει στο κόλπο και η μύτη. Τότε αρχίζει το ρούφηγμα της μάσκας.
Ψάξτε το :hello:
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες σε ευχαριστώ πολύ!!! Πράγματι αυτό ξεκινά όταν αρχίζω να κουράζομαι εάν σκεφτείς και ότι το ψάρεμα μου γίνετε πάντα το χάραμα και εάν συνυπολογίσουμε και ότι λόγο υποχρεώσεων ο ύπνος δεν είναι και ο καλύτερος…. Βάλε και το τρέξιμο φουλ όλης της εβδομάδας….. και πάλι ευχαριστώ!

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Δευ 08 Ιούλ 2024, 18:04

Κάνε το καλό και ρίξε τσάρκα στο γυαλό :D
Πάντως όταν αρχίζει το ασθματικό ροχάλισμα της μάσκας είναι καιρός για Break, που λέει και η διαφήμηση. :thumbsup:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ichthyologist την Δευ 08 Ιούλ 2024, 18:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
mike_m

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Δευ 08 Ιούλ 2024, 18:07

xareas έγραψε:
Τρί 02 Ιούλ 2024, 20:58
ΠΑΝΤΑ ρουφάω τον αερα από τη μάσκα από τη μυτη στην ανάδυση.
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”