Αυτό πρέπει να το κάνουμε κατά την ανάδυση; Να ρουφάμε τον αέρα από την μάσκα; Έχει κάποιο σκοπό;mike_m έγραψε: ↑Δευ 08 Ιούλ 2024, 18:07ΠΑΝΤΑ ρουφάω τον αερα από τη μάσκα από τη μυτη στην ανάδυση.xareas έγραψε: ↑Τρί 02 Ιούλ 2024, 20:58Εγώ έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές κατά την αναπνοή ρουφάω αέρα ασυναίσθητα από την μύτη και ως αποτέλεσμα η μάσκα να βεντουζάρει περισσότερο.
Όχι κάτι τραγικό, το καταλαβαίνω βέβαια όταν πρέπει να εξισώσω τη μάσκα περισσότερο από ότι συνήθως.
Μπορεί να μου συμβαίνει στις πιο βαθιές βουτιές,χωρίς να το έχω προσέξει.
Μάσκα
- fiesta1420
Re: Μάσκα
-
- Ονοματεπώνυμο: Ιωαννης Αρματωλος
Ρουφας έξτρα οξυγόνο το οποίο θα έφευγε κατα την ανάδυση απο την φούστα της μάσκας λόγω αύξησης του όγκου του αέρα που ήταν εγκλωβισμένη σε αυτήν.
- stelarasA'MAK
Αυτό με το ρουφηγμα αέρα κατά την ανάδυση, πρώτη φορά το ακούω.
Τα τύμπανα καθώς εξισωνουμε, τείνουν προς τα έξω,καθώς αναδυόμαστε,η πίεση μικραίνει, και τα τύμπανα επανέρχονται φυσιολογικά προς τα μέσα.
Το να προσπαθήσουμε να ρουφηξουμε αέρα καθώς αναδυομαστε, απλά πουσάρει,καπου αχρειαστα,το φυσιολογικό φαινόμενο.
Το να ρουφάμε επίσης, βεντουζαρει πιο πολύ τη μάσκα όπως προαναφερθηκε, και αυτό,αν η μάσκα μας έχει σκληρό σκελετό, σε παρατεταμένο ψάρεμα θα δημιουργήσει πιθανόν, πόνους στο πρόσωπο.
Άρα διπλά άχρηστη η πρακτική.
Δεν έχει καμία πρακτική σημασία, ούτε κερδίζουμε σε κάτι.
Δεν είμαι εκπαιδευτής, απλά με τη λογική τα γράφω αυτά.
Τα τύμπανα καθώς εξισωνουμε, τείνουν προς τα έξω,καθώς αναδυόμαστε,η πίεση μικραίνει, και τα τύμπανα επανέρχονται φυσιολογικά προς τα μέσα.
Το να προσπαθήσουμε να ρουφηξουμε αέρα καθώς αναδυομαστε, απλά πουσάρει,καπου αχρειαστα,το φυσιολογικό φαινόμενο.
Το να ρουφάμε επίσης, βεντουζαρει πιο πολύ τη μάσκα όπως προαναφερθηκε, και αυτό,αν η μάσκα μας έχει σκληρό σκελετό, σε παρατεταμένο ψάρεμα θα δημιουργήσει πιθανόν, πόνους στο πρόσωπο.
Άρα διπλά άχρηστη η πρακτική.
Δεν έχει καμία πρακτική σημασία, ούτε κερδίζουμε σε κάτι.
Δεν είμαι εκπαιδευτής, απλά με τη λογική τα γράφω αυτά.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......
fiesta1420 έγραψε: ↑Τρί 09 Ιούλ 2024, 09:12Αυτό πρέπει να το κάνουμε κατά την ανάδυση; Να ρουφάμε τον αέρα από την μάσκα; Έχει κάποιο σκοπό;mike_m έγραψε: ↑Δευ 08 Ιούλ 2024, 18:07ΠΑΝΤΑ ρουφάω τον αερα από τη μάσκα από τη μυτη στην ανάδυση.xareas έγραψε: ↑Τρί 02 Ιούλ 2024, 20:58Εγώ έχω παρατηρήσει ότι μερικές φορές κατά την αναπνοή ρουφάω αέρα ασυναίσθητα από την μύτη και ως αποτέλεσμα η μάσκα να βεντουζάρει περισσότερο.
Όχι κάτι τραγικό, το καταλαβαίνω βέβαια όταν πρέπει να εξισώσω τη μάσκα περισσότερο από ότι συνήθως.
Μπορεί να μου συμβαίνει στις πιο βαθιές βουτιές,χωρίς να το έχω προσέξει.
Ότι λέει ο συνάδελφος από πάνω.ανθρωποκαινος έγραψε: ↑Τρί 09 Ιούλ 2024, 19:21Ρουφας έξτρα οξυγόνο το οποίο θα έφευγε κατα την ανάδυση απο την φούστα της μάσκας λόγω αύξησης του όγκου του αέρα που ήταν εγκλωβισμένη σε αυτήν.
Είναι ο αέρας που εξισώσαμε την μάσκα και μπορείς να τον εισπνεύσεις ξανά όταν στην ανάδυση η πίεση μέσα στη μάσκα εξισορροπείται και δεν χρειάζεται να είναι εκεί πλέον.
Πέρα ότι πάει τζάμπα αν δεν κάνουμε εισπνοή κάνει και πολύ θόρυβο για όσους ψαρεύουν ρηχά που είναι το άλφα και το ωμέγα η ησυχία.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
-
Στις μικρές βουτιές δεν υπάρχει λόγος. Όμως σε παρατεταμένη και αργή ανάδυση βοηθάει με 2 τρόπους.
- Έξτρα οξυγόνο, όσο αμελητέο και να είναι. Βέβια για να κλείσει ο κύκλος εισπνοή-εμπλουτισμός αιμοφόρων χρειάζεται κάποιος χρόνος.
- Η έστω και ελάχιστη εισπνοή ξεγελάει το σώμα, ωστε να βγαίνουν τα υπολοιπόμενα μέτρα ανάδυσης σχετικά πιο εύκολα, με λιγότερο ζόρισμα.
Αυτό βέβαια μπορεί και να αποβεί επικίνδυνο από ένα σημείο και μετά. Αν βγούμε από τα όρια. Όλα παίζονται στην κόψη ενίοτε.
Είναι πολλά που δεν μαθαίνονται (ή δεν λέγονται λόγω σχετικής εμπειρίας/μάθησης ή πολιτικής ορθότητας) σε σχολείο.
- Έξτρα οξυγόνο, όσο αμελητέο και να είναι. Βέβια για να κλείσει ο κύκλος εισπνοή-εμπλουτισμός αιμοφόρων χρειάζεται κάποιος χρόνος.
- Η έστω και ελάχιστη εισπνοή ξεγελάει το σώμα, ωστε να βγαίνουν τα υπολοιπόμενα μέτρα ανάδυσης σχετικά πιο εύκολα, με λιγότερο ζόρισμα.
Αυτό βέβαια μπορεί και να αποβεί επικίνδυνο από ένα σημείο και μετά. Αν βγούμε από τα όρια. Όλα παίζονται στην κόψη ενίοτε.
Είναι πολλά που δεν μαθαίνονται (ή δεν λέγονται λόγω σχετικής εμπειρίας/μάθησης ή πολιτικής ορθότητας) σε σχολείο.
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στην σελίδα....ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις
1 έχω αγοράσει την μάσκα cressi atom και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μια παρέκκλιση του μηκους ..δλδ φενετε κάτι ποιο κοντά από είναι στην πραγματικότητα φταίει ι μάσκα μου?
2 ερωτήση μπορώ να βάψω την μάσκα μου με κάποιον τρόπο?
Ευχαριστώ πολυ
1 έχω αγοράσει την μάσκα cressi atom και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει μια παρέκκλιση του μηκους ..δλδ φενετε κάτι ποιο κοντά από είναι στην πραγματικότητα φταίει ι μάσκα μου?
Ευχαριστώ πολυ
Η μεγενθυση των αντικειμενων συμβαινει στο νερο με ολες τις μασκες. Ειναι φυσικο φαινομενο. Ο εγκεφαλος προσαρμοζεται αμεσα και δεν υπαρχει επιπτωση.Johhakos έγραψε: ↑Κυρ 25 Αύγ 2024, 21:46Καλησπέρα παιδιά είμαι νέος στην σελίδα....ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις
Ευχαριστώ πολυ
Το βαψιμο δεν ειναι δυνατο να γινει σε σιλικονη αλλα ουτε δινει καμια απολυτως βελτιωση στο ψαρεμα.
Η καλυτερη παραλαγη ειναι να χρησιμοποιεις το αναγλυφο του βυθου, τις σκιες των βραχων, να εχεις τις ακτινες του ηλιου πισω σου , να κινεισαι χωρις θορυβο και χωρις να κανεις φανερη την παρουσια σου.
Αν υπαρχει παραμορφωση πεδιου, τοτε υπαρχει αστοχια υλικου με καποιο φακο. Πρωτου ομως την πας πισω θα ελεγα οτι ειναι καλυτερα να τη δωσεις σε καποιον πιο εμπειρο να τη χρησιμοποιησει, ωστε να εισαι σιγουρος για το τι συμβαινει. Καμια φορα μπορει να κανουμε καποιο λαθος ή το προβλημα να ειναι στα ματια και οχι στη μασκα (π.χ. μειωπια στο ενα ματι). Παντως ολες οι μασκες τις cressi ειναι ποιοτικες απο καθε αποψη.
- matador23
- Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
ichthyologist έγραψε: ↑Δευ 08 Ιούλ 2024, 08:34Όταν υπερβαίνουμε την αντοχή χάνεται και η άνεση. Η υπερκόπωση/υπερκαπνία ζορίζει το σώμα, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να αναπληρώσει το οξυγόνο με όποιο τρόπο βρει. Η αναπνοή με το στόμα από σωλήνα δεν επαρκεί, ασυναίσθητα χάνεται η συγκέντρωση και μπαίνει στο κόλπο και η μύτη. Τότε αρχίζει το ρούφηγμα της μάσκας.
Ψάξτε το
ΛΑΔΙΑΣ : Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075
- stelarasA'MAK
Όπως ακριβώς στα λέει ο tas...
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......