ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ
- fiesta1420
ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ
Καλησπέρα σε όλους!!! Είμαι στην φαση για αγορά καλτσακια…. Είναι η πρώτη φορά που θα πάρω και θα χρησιμοποιήσω ναι….ναι όλα τα χρόνια που ψαρεύω χειμώνες ποτέ μου δεν φόρεσα ούτε καλτσακια ούτε γάντια έτσι έμαθα και μέχρι και σήμερα βουτάω και ας έχει το κρύο της αρκούδας. Είπα να το δοκιμάσω μιας και το ζευγάρι μου με έχει φάει πως θα κερδίσω σε θερμομόνωση εαν και εγώ είμαι αυτός που κάθομαι περισσότερο μέσα. Να ρωτήσω τους γνωστές τι είναι καλύτερο να πάρω…. Φόδρα έξω ξυρισμένο μέσα η φόδρα-φόδρα;;; Είδα ότι μερικά έχουν στο πάνω μέρος ένα τμήμα εξωτερικά λείο ξυρισμένο ώστε να στεγανοποιεί με την στολή τι προτείνετε από μάρκες και είδος;;; Και θέμα αντοχής.
Re: ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ
Καλησπέρα , επειδή το δικό μου μποτάκι είναι τσίμα τσίμα , εδώ και καιρώ βουτάω με 2mm ξυρισμένο φόδρα . Άψογα .
- fiesta1420
subzoulou σε ευχαριστώ πολύ! Σκέφτομαι για τα pathos που είναι φόδρα έξω ξυρισμένα μέσα 3mm εάν επιλέξω αυτά λόγω ότι είναι ξυρισμένα μέσα πως τα φοράω;;; Απέξω από την στολή η θέλουν λίγο γύρισμα στο πάνω μέρος ώστε να ακουμπήσει στολή καλτσακι με το ξυρισμένο και κατέβασμα κάτω το παντζακι της στολής;;;
εγώ δεν τα γυρίζω , νερό δεν μπαίνει όμως .
Φοράω 5άρια φόδρα-ξυρισμένα και δε χαμπαριάζω τίποτα.
Νερό από 8-12 το χειμώνα.
Η σημαντική διαφορά είναι το ξυρισμένο εσωτερικά και λιγότερο το πάχος του υλικού.
Νερό από 8-12 το χειμώνα.
Η σημαντική διαφορά είναι το ξυρισμένο εσωτερικά και λιγότερο το πάχος του υλικού.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
- jimmy76gr
- Ονοματεπώνυμο: Δημητριος Α.
Με την κίνηση του ποδιού λόγω της πεδιλιας ,είναι σχεδόν αδύνατο να στεγανοποίησει το καλτσακι σε συνδυασμό με τη στολή.αυτο που γράφω είναι απλά προσωπική άποψη...
Από κει και πέρα φίλε μου,φορώντας καλτσακι εδώ και τριάντα χρόνια,μετά από 3-4 ψαρέματα,άρχιζαν (έστω και λίγο),να μπαζουν νεράκι από τις ραφές.ισως επειδή καταπονούνται με την κίνηση του ποδιού μέσα στο πέδιλο η και από κάποιο αγαρμπο περπάτημα στο μεσα-εξω από το νερό...
Anyway,αυτά που έμεινα πιο πολύ ευχαριστημενος,είναι cressi 2.5mm.metalite εσωτερικό,δηλαδή σαν ξυρισμένο αλλά με εύκολο φόρεμα και φοδρα έξω.και πολύ γερό αντιολισθητικο πάτο.2.5αρι το φοράς χειμώνα και ότι σώσει και καλοκαίρι.
Αυτά από μένα σαν προσωπική εμπειρία!
Από κει και πέρα φίλε μου,φορώντας καλτσακι εδώ και τριάντα χρόνια,μετά από 3-4 ψαρέματα,άρχιζαν (έστω και λίγο),να μπαζουν νεράκι από τις ραφές.ισως επειδή καταπονούνται με την κίνηση του ποδιού μέσα στο πέδιλο η και από κάποιο αγαρμπο περπάτημα στο μεσα-εξω από το νερό...
Anyway,αυτά που έμεινα πιο πολύ ευχαριστημενος,είναι cressi 2.5mm.metalite εσωτερικό,δηλαδή σαν ξυρισμένο αλλά με εύκολο φόρεμα και φοδρα έξω.και πολύ γερό αντιολισθητικο πάτο.2.5αρι το φοράς χειμώνα και ότι σώσει και καλοκαίρι.
Αυτά από μένα σαν προσωπική εμπειρία!
κανω ενα τσιγαρο και την κανω...(το έκοψα!!!)
- stelarasA'MAK
5αρια το χειμώνα και την άνοιξη,2,5αρια το φθινόπωρο και..τσόλια το καλοκαίρι.
Όντως μεγάλη διαφορά το χειμώνα τα 5αρια,χτες 5 ώρες στο νερό,έκανα το λάθος να μην τα πάρω,και..την άκουσα.
Όντως μεγάλη διαφορά το χειμώνα τα 5αρια,χτες 5 ώρες στο νερό,έκανα το λάθος να μην τα πάρω,και..την άκουσα.
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......
Έχω και εγώ τα Cressi metalite φόδρα ξυρισμένα 3mm δυο χρόνια ούτε μια φθορά αλλά δεν τα πατάω σε βράχια χρησιμοποιώ παντόφλες!ψαρευω χειμώνα με αυτά πάντα κάτω από το παντελόνι αν τα στρώσεις δεν μπαίνει νερό.Υπαρχουν και σε 5mm
Καλημέρα και Χρόνια πολλά. Αν βάλεις καλτσακια έστω και 2mm το παπουτσάκι του βατραχοπεδιλου θα σε στενεψει αρκετά. Για ποιο χοντρά δεν θα μπορέσεις κάν να βάλεις το βατραχοπεδιλο...
- fiesta1420
Καλημερα και χρόνια πολλά!!! Έχεις απόλυτο δίκιο για καλή μου τύχη δοκίμασα ενός φίλου 3mm και ούτε καν έμπαινε έχω καμία επιλογή τώρα η αναγκαστικά πάω σε 1,5mm που έχει βγάλει η Omer φόδρα έξω μέσα metalignt.
- fiesta1420
Λοιπόν ένας γνωστός μου πρότεινε να βράσω νερό και να βουτιξω το πέλμα μέσα να μαλακώσει και φορώντας το καλτσακι στο πάχος που θέλω να τα φορέσω και να τα αφήσω να σβήσουν-κρυώσουν φορούντες τα, ετσι θα πάρουν το σχήμα του ποδιού και θα ανοίξουν. Το έχει δοκιμάσει κάποιος από θέμα αντοχής μετά θα έχουν πρόβλημα η κάποια στιγμή θα κοπούν στην μέση;;;
ΧΑ ΧΑ. Με φλόγιστρο ίσως.
Δεν παίζει το σενάριο με το καυτό νερό, με τίποτα.
Δεν παίζει το σενάριο με το καυτό νερό, με τίποτα.
- mojo
- Site Admin
- Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Καλά, εννοείται ότι πρέπει να πάρεις καλτσακια.
Από Δεκέμβρη έως και Απρίλη ,τα καλτσακιαπου φοράμε πρέπει να είναι στην πένα . Χωρίς τρύπες. Από τα άκρα κρυώνουμε και μετά δε βγαίνουν τα καρτερια.
Πάρε ο,τι θες αλλά πάρε . Και γάντια.
Αν σε χτυπάει το παπουτσάκι, θα το ζεστάνεις καλά με το πιστολάκι των μαλλιών και όταν μαλακώσει πολύ θα βάλεις μέσα κάτι σφηνωτό για να ανοίξει κ άστο να κρυώσει. Εγώ χρησιμοποιώ μπουκάλι μπίρας που ανοίγει και την καμάρα των δακτυλων
Από Δεκέμβρη έως και Απρίλη ,τα καλτσακιαπου φοράμε πρέπει να είναι στην πένα . Χωρίς τρύπες. Από τα άκρα κρυώνουμε και μετά δε βγαίνουν τα καρτερια.
Αν σε χτυπάει το παπουτσάκι, θα το ζεστάνεις καλά με το πιστολάκι των μαλλιών και όταν μαλακώσει πολύ θα βάλεις μέσα κάτι σφηνωτό για να ανοίξει κ άστο να κρυώσει. Εγώ χρησιμοποιώ μπουκάλι μπίρας που ανοίγει και την καμάρα των δακτυλων
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas
-Capetan Thomas
Πιστεύω ότι το σωστό σχήμα επιτυγχάνετε με glenfiddich (12αρι ) !mojo έγραψε: ↑Τρί 02 Ιαν 2024, 14:10Καλά, εννοείται ότι πρέπει να πάρεις καλτσακια.
-
Γιαυτό χρειάζονται πέλματα 1-2 νούμερα μεγαλύτερα. Το καλοκαίρι με κάλτσες ή στην τελική δέστρες, το χειμώνα με τις νεοπρέν...
Μερικοί τα χρησιμοποιούν και χωρίς κάλτσες αν δεν τους βγαίνουν-ιδίως τα μαλακά
.
Μερικοί τα χρησιμοποιούν και χωρίς κάλτσες αν δεν τους βγαίνουν-ιδίως τα μαλακά
.
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum