Γιλέκο Πλατης

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Γιλέκο Πλατης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τρί 19 Ιούλ 2022, 20:25

Καλησπέρα, μιας και μετά από πολλά χρόνια τώρα μπήκα στην διαδικασία να ρυθμίσω οπως πρέπει την πλευστοτητα μου για τα πολυ ρηχα για λαυρακια κλπ….έχω προσθέσει βαρος και έχω βάλει δυο ζωνες και η αλήθεια είναι ότι έχω γλυκαθεί με την ευκολία της καταδύσεις και με την άνεση όταν καρτερευω κάτω λόγω ότι δεν κάνω καμία προσπάθεια για να κρατηθώ πλέον, βέβαια κατα το κολύμπι αισθάνομαι λίγο σαν βραδιπους, δυσκολεύομαι και στην χαλάρωση στην επιφάνεια αλλα σε αποζημιώνει όταν στο ένα μέτρο κάθεσαι αβίαστα… Μιας και έχω ένα γιλέκο mares το οποίο κάθεται….το είχα πάρει όταν είχα πρωτοξεκινησει….εαν το βάλω θα δω κάποια αλλη διαφορά;;; Θα έχεις καλύτερη βύθιση;;; Αξίζει να το χρησιμοποιήσω;;;; Η θα δυσκολέψει την χαλάρωση ακόμη;;;
Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι θλιμένος,αλλά δέν είμαι. Απλά,εκτιμώ την σιωπή,σ'εναν κόσμο πού δέν σταματάει ποτέ να μιλάει.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Re: Γιλέκο Πλατης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 19 Ιούλ 2022, 20:40

fiesta1420 έγραψε:
Τρί 19 Ιούλ 2022, 20:25
Καλησπέρα, μιας και μετά από πολλά χρόνια τώρα μπήκα στην διαδικασία να ρυθμίσω οπως πρέπει την πλευστοτητα μου για τα πολυ ρηχα για λαυρακια κλπ….έχω προσθέσει βαρος και έχω βάλει δυο ζωνες και η αλήθεια είναι ότι έχω γλυκαθεί με την ευκολία της καταδύσεις και με την άνεση όταν καρτερευω κάτω λόγω ότι δεν κάνω καμία προσπάθεια για να κρατηθώ πλέον, βέβαια κατα το κολύμπι αισθάνομαι λίγο σαν βραδιπους, δυσκολεύομαι και στην χαλάρωση στην επιφάνεια αλλα σε αποζημιώνει όταν στο ένα μέτρο κάθεσαι αβίαστα… Μιας και έχω ένα γιλέκο mares το οποίο κάθεται….το είχα πάρει όταν είχα πρωτοξεκινησει….εαν το βάλω θα δω κάποια αλλη διαφορά;;; Θα έχεις καλύτερη βύθιση;;; Αξίζει να το χρησιμοποιήσω;;;; Η θα δυσκολέψει την χαλάρωση ακόμη;;;
Ολα ειναι θέμα του μοιράσματος των βαρών, ώστε και η ισορροπία της πλευστότητάς σου να ειναι σωστή, δηλ να μην βυθίζονται πχ πολύ τα πόδια.

Το γιλέκο βοηθάει αλλά αν εχεις πολύ βαρος εκει, δυσκολεύει την αναπνοή ειδικά οταν κουραστείς...

Καλή λύση ειναι (για πολύ ρηχα μονο) αν φοράς σορτσάκι, να ράψεις δυο απλές θηκες, όπως αυτές του γιλέκου βαρων, από μία εξωτερικά σε καθε μπατζάκι στο ύψος της μεσης του μηρου. Εκεί μπορείς να βαζεις ειτε μισοκιλα είτε κιλισια μολύβια, που θα βγουν απο τη ζωνη και το γιλέκο με αποτέλεσμα καλυτερο μοιρασμα βαρους, και λιγοτερη καταπονηση μεσης... :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τρί 19 Ιούλ 2022, 20:51

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Τρί 19 Ιούλ 2022, 20:40
fiesta1420 έγραψε:
Τρί 19 Ιούλ 2022, 20:25
Ολα ειναι θέμα του μοιράσματος των βαρών, ώστε και η ισορροπία της πλευστότητάς σου να ειναι σωστή, δηλ να μην βυθίζονται πχ πολύ τα πόδια.

Το γιλέκο βοηθάει αλλά αν εχεις πολύ βαρος εκει, δυσκολεύει την αναπνοή ειδικά οταν κουραστείς...

Καλή λύση ειναι (για πολύ ρηχα μονο) αν φοράς σορτσάκι, να ράψεις δυο απλές θηκες, όπως αυτές του γιλέκου βαρων, από μία εξωτερικά σε καθε μπατζάκι στο ύψος της μεσης του μηρου. Εκεί μπορείς να βαζεις ειτε μισοκιλα είτε κιλισια μολύβια, που θα βγουν απο τη ζωνη και το γιλέκο με αποτέλεσμα καλυτερο μοιρασμα βαρους, και λιγοτερη καταπονηση μεσης... :grin:
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Μια στολή έχω χειμώνα καλοκαίρι 5αρα😁 σκέφτομαι να βάλω δυο κιλά πλάτη, θα είναι καλά πιστεύεις;;; Όντος τώρα βουλιάζει πολύ η λεκάνη με τα ποδια….
Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι θλιμένος,αλλά δέν είμαι. Απλά,εκτιμώ την σιωπή,σ'εναν κόσμο πού δέν σταματάει ποτέ να μιλάει.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 19 Ιούλ 2022, 21:03

Τα σωστά κιλά για σένα, θα τα βρεις μονο με δοκιμές. Παιζουν ρολο τοσα πολλά...

Υπόψιν οτι αν τα πόδια βουλιάζουν πολύ, πέρα απο τη δυσκολια στη χαλάρωση, έχουμε συνεχή ΄΄κόντρα΄΄ την ώρα που κολυμπάμε μια και το σωμα μας ειναι υπό γωνία και όχι σε οριζόνια θεση για μικροτερη αντισταση στη φορα της κίνησης...

ΥΓ Το ίδιο περιπου συμβαινει σε όσους κολυμπάνε στη θάλασσα άτσαλα, σηκώνοντας το κεφάλι. Αυτόματα, τα πόδια ΄΄πέφτουν΄΄ και η κόντρα πάει σύννεφο :mrgreen:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:02

Δεν το εξήγησα σωστά εγώ…. Το βαρος τώρα που έχω πηστευω πως είναι ιδανικό για τα μέτρα που ψαρεύω απλά πρέπει να τα κατανέμω σωστά ώστε να μην έχω αυτό που πολύ σωστά ειπες….(τα ποδια βυθίζονται πολύ λόγο των δυο ζωνών στο ίδιο σημείο) έτσι σκέφτομαι να πάρω δυο μόνο κιλά απο τις ζωνες και να τα βάλω στο γιλέκο.

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:07

Η καλύτερη λύση για μένα, μετά από χρόνια πειραματισμών, είναι δύο ζώνες στους γοφούς. Οχι στη μέση αλλά να κουμπώνουν λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανα και πίσω να περνάνε από το πάνω μέρος των γοφών. Κατά τα άλλα ούτε βάρος πλάτης, ούτε βαράκια στα πόδια. Ολα αυτά επιβαρύνουν την αναπνοή και τη χαλάρωση και κουράζουν. Ειδικά τα βαράκια στα πόδια δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και μόνο δυσκολεύουν. Αν σηκωνονται τα πόδια στο καρτέρι χρειάζεται να μάθουμε να χαλαρώνουμε και τα πόδια κατεβαίνουν μόνα τους χωρίς καμία προσπάθεια. Επίσης στο κατέβασμα των ποδιών βοηθάνε πολύ και τα καρμπονοπέδιλα που έχουν μεγάλο ειδικό βάρος και δεν επιπλέουν.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:22

tas έγραψε:
Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:07
Η καλύτερη λύση για μένα, μετά από χρόνια πειραματισμών, είναι δύο ζώνες στους γοφούς. Οχι στη μέση αλλά να κουμπώνουν λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανα και πίσω να περνάνε από το πάνω μέρος των γοφών. Κατά τα άλλα ούτε βάρος πλάτης, ούτε βαράκια στα πόδια. Ολα αυτά επιβαρύνουν την αναπνοή και τη χαλάρωση και κουράζουν. Ειδικά τα βαράκια στα πόδια δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και μόνο δυσκολεύουν. Αν σηκωνονται τα πόδια στο καρτέρι χρειάζεται να μάθουμε να χαλαρώνουμε και τα πόδια κατεβαίνουν μόνα τους χωρίς καμία προσπάθεια. Επίσης στο κατέβασμα των ποδιών βοηθάνε πολύ και τα καρμπονοπέδιλα που έχουν μεγάλο ειδικό βάρος και δεν επιπλέουν.
Συνάδελφε μια χαρά κατεβάζω τα ποδια μου στο καρτερι δεν έχω προβλημα….. για την σωστότερη και αποτελεσματική κατανομή και εαν είναι καλύτερο να μοιράσω τα βάρη σε γιλέκο. Τώρα και εγώ έχω δυο ζωνες και τις βάζω στους γοφούς. Σε ευχαριστώ πάντως.

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:29

Μιας και αποκλειστικά ρηχοπατιάς για μένα το γιλέκο είναι αυτονόητο.
Παλιότερα είχα κλασσικά γιλέκα από μεγάλες εταιρίες στην αρχή με 4 κιλά και μετά με 6 κιλά.
Η κατανομή τους όμως,ειδικά το 6άρι ένιωθες πολλές φορές(ειδικά μετά από αποχή)ότι κάτι σε πατούσε στην πλάτη και δεν ήταν και πολύ ευχάριστο.
Πριν μερικά χρόνια μου έκανε δώρο το κορίτσι ένα γιλέκο που φτιάχνει ο Καραουλάνης με καλύτερη κατανομή πλάτη και μπροστά στο στήθος.
Η μέρα με τη νύχτα,δεν καταλαβαίνεις ότι το φοράς,6άρι και αυτό.
Για τις 2 ζώνες δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν μπορώ να έχω άποψη.
Για τα βαράκια στα πόδια ο ζευγάρης/αδερφός μου λέει ότι είναι πολύ καλά και ότι τον βολεύουν στην κατανομή των βαρών αλλά δεν βρίσκω νόημα να το κάνω.
Πιστεύω ότι θα είναι πιο κουραστικό μιας και τα πόδια κινούνται συνέχεια και τους βάζεις έξτρα βάρος,μπορεί να είναι ανεπαίσθητο.
Για να πέφτουν τα πόδια δεν θες βάρη,χαλάρωση όπως λέει και ο Τάσος,είτε με πλαστικά είτε με κάρμπον δεν είχα ποτέ θέμα.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 21 Ιούλ 2022, 14:42

xareas έγραψε:
Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:29
Παλιότερα είχα κλασσικά γιλέκα από μεγάλες εταιρίες στην αρχή με 4 κιλά και μετά με 6 κιλά.
Η κατανομή τους όμως,ειδικά το 6άρι ένιωθες πολλές φορές(ειδικά μετά από αποχή)ότι κάτι σε πατούσε στην πλάτη και δεν ήταν και πολύ ευχάριστο.
Πριν μερικά χρόνια μου έκανε δώρο το κορίτσι ένα γιλέκο που φτιάχνει ο Καραουλάνης με καλύτερη κατανομή πλάτη και μπροστά στο στήθος.
Για τα βαράκια στα πόδια ο ζευγάρης/αδερφός μου λέει ότι είναι πολύ καλά και ότι τον βολεύουν στην κατανομή των βαρών αλλά δεν βρίσκω νόημα να το κάνω.
Πιστεύω ότι θα είναι πιο κουραστικό μιας και τα πόδια κινούνται συνέχεια και τους βάζεις έξτρα βάρος,μπορεί να είναι ανεπαίσθητο.
Για να πέφτουν τα πόδια δεν θες βάρη,χαλάρωση όπως λέει και ο Τάσος,είτε με πλαστικά είτε με κάρμπον δεν είχα ποτέ θέμα.
Πρόσεχε όμως τώρα είναι καλοκαίρι μην παρασυρθείς και πας πιο βαθιά με δαύτο !

Άβαταρ μέλους
maimouth
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Πέμ 21 Ιούλ 2022, 15:54

Στα γιλεκακια προτιμαμε να βαζουμε αρκετα κιλα για να μην τα παιξει η μεση ...
Μονο για χειμωνα ομως και στα ρηχα. Αλλες εποχες δεν υπαρχει κανενας λογος να το χρησιμοποιησουμε.
Τωρα απο ολα αυτα που κυκλοφορουν εξω η πατεντα του Καραουλανη ειναι μακραν οτι καλυτερο... Σωστος διαμοιρασμος βαρων , καμια ενοχληση στο
διαφραγμα και στο στηθος για την αναπνοη ,και μπορεις να προσθεσεις αμεσα βαρη οποτε θες .
Εγω προσωπικα εφτιαξα ενα παρομοιο γιατι δε με επερνε να δωσω τα λεφτα που χρειαζεται, γενικως ομως ειναι οτι καλυτερο παιζει σαν γιλεκο.
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 21 Ιούλ 2022, 16:59

dimitrikotz έγραψε:
Πέμ 21 Ιούλ 2022, 14:42
xareas έγραψε:
Τετ 20 Ιούλ 2022, 12:29
Πρόσεχε όμως τώρα είναι καλοκαίρι μην παρασυρθείς και πας πιο βαθιά με δαύτο !
Άμα δε πατώνω δε βουτάω. :rotfl:
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Πέμ 21 Ιούλ 2022, 18:17

Αυτά με τις ζωνες από σηλικωνη όπως είπε και ένας συνάδελφος πιο πάνω λόγο ότι δένουν σαν να έχεις μια ζώνη στο διάφραγμα δεν δυσκολεύουν περισσότερο στην αναπνοή;;; Σαν διάταξη των βαρών οκ… κατανέμονται και μπροστά και είναι καλύτερο πιστεύω. Και με μια μάτια που έριξα 120€……. :shock:

Άβαταρ μέλους
maimouth
Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από maimouth » Σάβ 23 Ιούλ 2022, 18:14

fiesta1420 έγραψε:
Πέμ 21 Ιούλ 2022, 18:17
Αυτά με τις ζωνες από σηλικωνη όπως είπε και ένας συνάδελφος πιο πάνω λόγο ότι δένουν σαν να έχεις μια ζώνη στο διάφραγμα δεν δυσκολεύουν περισσότερο στην αναπνοή;;; Σαν διάταξη των βαρών οκ… κατανέμονται και μπροστά και είναι καλύτερο πιστεύω. Και με μια μάτια που έριξα 120€……. :shock:
Οταν το φορεσεις θα καταλαβεις οτι δεν ενοχλει καθολου. Μα ΚΑΘΟΟΛΟΥ ομως. ουτε κουνιεται ουτε τιποτα...
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα

Άβαταρ μέλους
hariska

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hariska » Κυρ 24 Ιούλ 2022, 17:32

Χωρίς απόδειξη πόσο πάει;
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το βράσει, είναι εύκολο θαρρώ.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Δευ 25 Ιούλ 2022, 10:14

hariska έγραψε:
Κυρ 24 Ιούλ 2022, 17:32
Χωρίς απόδειξη πόσο πάει;
Ε…. Να μην πηγαίνει…. :shock:

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”