Προστασια εξοπλισμου-οπλου απο φθορα
Προστασια εξοπλισμου-οπλου απο φθορα
Φυσικα ξερουμε ολοι οτι πρεπει να πλενουμε με γλυκο νερο ολο τον εξοπλισμο μετα απο καθε χρηση αλλα παρατηρησα οτι δεν ειναι αρκετο ωστε να διατηρηθει ο εξοπλισμος σε αριστη κατασταση.
Συνήθως οτι ειναι μεταλλικο μεχρι να φτασει σπιτι θα βγαλει επιφανειακή σκουρια ειδικα το μαχαιρι και οπλο οποτε μετα απο καλο πλυσιμο το μαχαιρι το καθαριζω με σφουγγαρι και wd40 συν βαζελινη μετα και το οπλο το ψεκαζω με wd40 σιλικόνης καθε 2-3 ψαρεματα και wd40 πχ στην βεργα στην ενωση τα καρχαριακια
Εχει βρει κανεις κατι καλυτερο για την προστασια απο οξειδωση και γενικα την προστασια του εξοπλισμου απο το θαλασσινο νερο ;
Συνήθως οτι ειναι μεταλλικο μεχρι να φτασει σπιτι θα βγαλει επιφανειακή σκουρια ειδικα το μαχαιρι και οπλο οποτε μετα απο καλο πλυσιμο το μαχαιρι το καθαριζω με σφουγγαρι και wd40 συν βαζελινη μετα και το οπλο το ψεκαζω με wd40 σιλικόνης καθε 2-3 ψαρεματα και wd40 πχ στην βεργα στην ενωση τα καρχαριακια
Εχει βρει κανεις κατι καλυτερο για την προστασια απο οξειδωση και γενικα την προστασια του εξοπλισμου απο το θαλασσινο νερο ;
Re: Προστασια εξοπλισμου-οπλου απο φθορα
το καλυτερο ειναι να μην τα χρησιμοποιεις καθολου! Να τα βαλεις σε μια προθηκη και να τα θαυμαζεις!!!
Πλακα κανω φυσικα!
Φιλτατε μπορεις να κανεις ολα αυτα που περιγραφεις για συντηρηση αλλα το θαλασσινο περιβαλλον ειναι ζορικο! Τα περισσοτερα προιοντα ειναι φτιαγμενα να αντεχουν και εαν τα προσεχεις κιολας οπως κανεις θα σου κρατησουν αρκετα χρονια! Καποια στιγμη ωστοσο η αντικατασταση με καινουρια ειναι αναγκαια! Οποτε μην τρελαίνεσαι και τοσο με την συντηρηση!

Πλακα κανω φυσικα!
Φιλτατε μπορεις να κανεις ολα αυτα που περιγραφεις για συντηρηση αλλα το θαλασσινο περιβαλλον ειναι ζορικο! Τα περισσοτερα προιοντα ειναι φτιαγμενα να αντεχουν και εαν τα προσεχεις κιολας οπως κανεις θα σου κρατησουν αρκετα χρονια! Καποια στιγμη ωστοσο η αντικατασταση με καινουρια ειναι αναγκαια! Οποτε μην τρελαίνεσαι και τοσο με την συντηρηση!
Το κανω και αυτο με καποια απο τα μαχαιρια και βουταω με ενα σκουριασμενο 

Μετά το πλύσιμο , αν χρειαστεί κάποιο μέρος το περνάω με λίγο ξύδι πχ μαχαίρι. Αφού στεγνώσουν κάποιες φορές βάζω λίγο λαδακι (ελαιόλαδο πχ) σε σε μια σύριγγα και περνάω κάποια μέρη όπως ο μηχανισμός της σκανδάλης, τα μερη που κουμπώνει το οπλο, μάσκα (όχι φακούς !) Και τα λάστιχα στο σημείο της καμπάνας. Έχω παρατηρήσει ότι γενικά τα προστατεύει αρκετά γτ δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ και κάπως τα θρέφει νμζω. Αποφεύγω πάντα τα χημικά γτ μετά μπαίνουν στη θάλασσα και δε μου αρέσει σαν ιδέα καθόλου.
Καλη ιδεα το ξυδι αλλα με αλατι ειναι καταστροφικος συνδυασμός για καποια μέταλλα.
Το λαδι σιλικόνης δεν το λες και χημικο,το βαζουν σε πολλες συσκευες που ερχονται σε επαφη με δερμα
Το λαδι σιλικόνης δεν το λες και χημικο,το βαζουν σε πολλες συσκευες που ερχονται σε επαφη με δερμα
το ξυδι ειναι ήπιο οξυ και "τρωει" τα άλατα οχι τη σκουρια και οντως κανει δουλεια!
-
- Ονοματεπώνυμο: Dhmhtrhs fampri
Εγώ στο μαχαίρι βγάζω βαζελίνη
Παλαιοτερα επιαναν οξειδωσεις και τα δικα μου μαχαιρια.
Πλεον μετα το ψαρεμα πλυσιμο με γλυκο νερο, καλο σκουπισμα και επειτα σε μια χαρτοπετσετα ελαιολαδο και αλειφω το μαχαιρι. Τελος η σκουρια για εμενα.
Πλεον μετα το ψαρεμα πλυσιμο με γλυκο νερο, καλο σκουπισμα και επειτα σε μια χαρτοπετσετα ελαιολαδο και αλειφω το μαχαιρι. Τελος η σκουρια για εμενα.

Για τα μηχανικα μερη σπρει γραφιτη λεπτο η σιλικονης
Κ για συντήρηση σε ολα σπρει σιλικονης (οχι γρασο σιλικονης)
Πλυσίματα κλπ εννοουνται
Κ για συντήρηση σε ολα σπρει σιλικονης (οχι γρασο σιλικονης)
Πλυσίματα κλπ εννοουνται
-
- Ονοματεπώνυμο: Anestis Kochilas
Εγώ μόνο την στολή ξεπλενω το ψαροντούφεκο και τά υπόλοιπα δεν τά έχω πλύνει πότε και είναι άριστα ψαρεύω με αυτά 10 χρόνια... Το μαχαίρι μπορεί να πιάσει επιφανειακή σκουριά με ένα σύρμα κουζίνας και WD-40 φεύγει. Για ψάρεμα είναι τά ψαροντούφεκα όχι για μόστρα
-
Ανέστη της ιδίας σχολής είμαστε, αλλά εγώ τα πλένω όλα. Με νεράκι σκέτο!
- thalassa50
- Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
ειδικα τους μηχανισμους σκανδαλης κα ΜΟΝΟΝ με αυτοdimitrikotz έγραψε: ↑Κυρ 25 Οκτ 2020, 18:50Ανέστη της ιδίας σχολής είμαστε, αλλά εγώ τα πλένω όλα. Με νεράκι σκέτο!
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .
- KOSTAS STI
- Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ξεχασατε τα πιο σημαντικα!!!!!
........αγαπη και προδερμ !!!!.............

........αγαπη και προδερμ !!!!.............

Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
-
Προδέρμ = ταλκ στην στολή. Σωστός!!KOSTAS STI έγραψε: ↑Κυρ 25 Οκτ 2020, 20:48ξεχασατε τα πιο σημαντικα!!!!!![]()
........αγαπη και προδερμ !!!!.............![]()