peskandritsas έγραψε: ↑Κυρ 29 Μαρ 2020, 20:28
και μετα λεμε εμεις οτι φτιαχνουμε ψαροντουφεκα
ζήλεψα ομολογώ..
οταν και αν βρεις χρονο και διαθεση (με την κατασταση η διαθεση ειναι το ποιο δύσκολο) παραθετεις και καποιες λεπτομερειες παραπάνω
ετσι και αλλιως ευχαριστουμε, το βιντεο σου και η διαδικασία ηταν πανεμορφα..
Να σαι καλα!
Πιο αναλυτικα το οπλο το εχω κανει με ξυλο sipo 3 κομματια κολλημενα.
Σκανδαλη εχω βαλει ermes με ενα συστημα που εχει με ρολερ μεσα στη σκανδαλη κ ειναι πραγματικα ευχαριστο το ποσο ωραια αισθηση εχει. Με τα 3 19αρια απο κατω συνεχιζει να ειναι ελαφρια. Εχει βιντεακι στο site του που τις τεσταρει με 290 κιλα φορτιο και η σκανδαλη εχει βαρος μισο κιλο.
Τροχαλιες εχω βαλει τις harken 404 τις οποιες η εταιρεια τις δινει 113 κιλα οριο λειτουργιας και 544 κιλα οριο θραυσης!
Αξονακια στην κεφαλη και ραουλα τα εφτιαξα ολα εγω, τα μεταλικα μερη ειναι ολα ανοξειδωτα και τα ραουλα ειναι απο ακεταλη. Ρουλεμαν εχω βαλει κεραμικα αλλα εχω παρει για δοκιμες και ανοξειδωτα.
Μουλινε εχω βαλει της MVD το Large.
Και βεργα 7αρα 130 την Salvimar capture η οποια μου αρεσε πολυ το ποσο χαμηλα ειναι τα καρχαριακια της και γενικα σαν υλικο το βλεπω μια χαρα. Και στο 75αρι που ειχα φτιαξει πριν παλι ιδια βεργα ειχα αλλα 105 και εκεινη μια χαρα επισης.
Φινιρισμα αρκετα χερια teak oil με τριψιματα ενδιαμεσα κλπ.
Τωρα σειρα εχουν οι δοκιμες!!
:Δ
ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε: ↑Κυρ 29 Μαρ 2020, 20:53
Εννοείται ότι αστειευόμουν και δεν υπάρχει ουτε κατά διάνοια περίπτωση να κάτσω να μάθω-φτιάξω κλπ όλα αυτά τα υπέροχα που κάνατε με τον αδερφό σου!
Απλά, γοητεύτηκα από το γριτζι-γριτζι του cnc που ΄΄ζωγράφισε΄΄ το όμορφο τουφέκι σου
Εύχομαι να το χαρείς ατελείωτα
Να σαι καλα! Το cnc ειναι ενας αλλος ερωτας με πολυ ενδιαφερον γιατι στην ουσια ειναι απεριοριστα τα πραγματα που μπορεις να φτιαξεις. Αναλογα βεβαια κ το μηχανημα που εχεις.
CARPENTER έγραψε: ↑Κυρ 29 Μαρ 2020, 20:59
Δουλειά επιπέδου ........................................................
Μεράκι ....γνώση και εργαλεία και γνώση του τι κάνουν τα εργαλεία ................................
Ευχαριστω! Γνωση γενικα κ εργαλεια εχουμε. Γνωση ειδικα πανω στο ψαροντουφεκο τωρα αποκταμε σιγα σιγα μεσα απο τις κατασκευες και απο την χρηση! Αλλα ηταν να μη μπει το μικροβιο!
Σορρυ που σβηνω emoticons σας απο την παραθεση αλλα δεν αφηνει πανω απο 5 στο ιδιο ποστ!!