Καλησπερα σε ολου!

Ως πρωτο μου οπλο εχω στα χερια μου ενα Pathos saragos 75 με ανοιχτή κεφαλή, 17,5 λαστιχο του οποιου μηκος μετρα στα 51 εκατοστα ενω οπλιζω στην δευτερη σκαλα με μηκος οπλισης 80 εκ. Οπως λογικο μικρο το οπλο αλλα νομιζω αξιοπρεπες θελω να προβω σε καποια αναβαθμιση. Η σκεψεις μου ειναι : 1η Αντικατάσταση του υπάρχοντος ελαστικού με 2 14αρια , Το 1ο 35 εκ (ανοιχτη κεφαλη, αναφερω συνολικο μηκος ελαστικου,οχι /2 ) για την πρωτη σκαλα (Μοπλισης 68εκ) και 2ο με μηκος 42εκ για την δευτερη σκαλα (Μοπλισης 80εκ ). Υπολογισμοι με βαση συντελεστη ελαστικου gorilla : 3.5 και με μικρο κοστος καπου στα 20 ευρω για λαστιχο (χυμα το πουλανε ανα 10εκ απο οσο καταλαβα σου κοβουν οσο θες 70-80 -90) σχοινακι για τα δεσιματα και σχοινοκαμπανες αντι της μαμα pathos που μου τραυματιζει την βεργα.
Το ερωτημα ομως ειναι αφου τα λαστιχα θα ειναι πιο κοντα σε ελευθερη κατασταση σε σχεση με το παρον, θα ασκουν για μεγαλυτερη διαδρομη δυναμη στην βεργα, καθως αυτη φευγει?
Η δευτερη σκεψη ειναι αντικατασταση του σωληνα με 82 εκ χωρις να αλλαξω βεργα αλλα λαστιχο για μηκος οπλισης 87 η να κρατησω το ιδιο οπλιζοντας ευκολα στην πρωτη σκαλα αλλα με το ζορι στη δευτερη που ειναι λιγο δωρο αδορων νομιζω. Κοστος 28ευρω σωληνας + λαστιχο ενδεχομενος (αρχιζει ανεβαινει

).
Προσωπικα με τοσο διαβασμα γυρο γυρο το εχω καψει το κεφαλι μου

Η γνωμη σας πολυτιμη

Καλες αναδυσεις σε ολους.