Εδώ και μισό χρόνο έχω στήσει ένα απλό ρολερ 90αρι(σεμι-ρολερ) με 16αρια στο 3,2 και 6,5 βέργα. Το όπλο προοριζόταν για ψάρεμα σε ρηχά νερά με μικρές προς μέτριες ορατότητες κάτι που στα Χανιά είναι σπάνιο και έτσι οι ευκαιρίες που είχε το όπλο να δουλέψει ήταν ελάχιστες γιατί γενικά δεν υπάρχουν μικρές ορατότητες ή και ακόμα και όταν υπάρχουν είναι δύσκολο να πείσεις τον εαυτό σου να ψαρέψει μες το γάλα ενώ παραδίπλα μπορεί να βρεις ορατότητες 10+ μέτρα. Στα λίγα ψαρέματα που έκανε ανταποκρίθηκε μάλλον θετικά έχοντας μέτρια ακρίβεια στις βολές αλλά δε με ενθουσίασε στο θέμα βεληνεκές – δύναμη. Πρόσφατα βρήκα και λίγο χρόνο και του έκανα ένα τεστ σε σταθερό στόχο με αντίπαλο ένα 100αρι 2Χ14 και πράγματι επιβεβαιώθηκε το θέμα στο βεληνεκές. Ενώ το ρολερ έριχνε καλά και με ακρίβεια στα 3 μέτρα δε μπορούσε να ανταποκριθεί όπως το 100αρι στα 4 μέτρα και υπήρχε σημαντική πτώση στην βέργα και απώλεια δύναμης. Επειδή θεωρώ ότι το όπλο θα μου έδινε αντίστοιχα καλή βολή σαν μονολάστιχο με 1Χ18 ή ακόμα καλύτερη σαν διλάστιχο 2Χ14 προβληματίζομαι αν πρέπει να βγάλω την κεφαλή ρόλερ και να το επαναφέρω σε συμβατικό ή αν υπάρχει κάτι να διορθώσω για να αυξήσω την απόδοση του ρολέρ. Η πλευστότητα του σωλήνα δε σηκώνει βαρύτερη βέργα και ήδη έχει τοποθετηθεί ένα πλωτηράκι στο όπλο. Το μόνο ίσως που θα μπορούσα να κάνω είναι να βάλω μια 125/6,75 αλλά θέλει πολλά λεφτά.
Πάντως η αίσθηση μου είναι ότι το πρόβλημα βρίσκετε στα ράουλα που δεν περιστρέφονται πολύ άνετα και γρήγορα. Υπάρχει κάποια πρόταση για ράουλο συμβατό με την κεφαλή MVD σκέφτομαι τα μαίανδρος αλλά δεν ξέρω αν είναι συμβατά και αν θα δω και κάποια διαφορά.
Άλλη λύση, που δεν την θέλω όμως, είναι να βάλω πιο χοντρό λάστιχο κάτι που θα αυξήσει την ανάκρουση και θα ακυρώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα του ρολερ.
Και τέλος μια άλλη ιδέα είναι να αυξήσω τον συντελεστή αλλά και να κάνω πιο φουλ την όπλιση κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιώ οπλιστήρι ή να προσαρμόσω βοηθητική σκάλα όπλισης από κάτω κάτι που δεν είναι απλό σε σωλήνα με σχήμα σουπιάς και έτσι χάνεται η ευκολία χρήσης.

Μια φώτο από το οπλάκι και το μοναδικό ψάρεμα που του έκανα το τελευταίο 4μηνο και βάλε. Η ανταπόκριση του όπλου ήταν μέτρια και τελικά οι ορατότητες δε δικαιολογούσαν τη χρήση του αφού δεν ήταν όσο μικρές θα ήθελα καθώς στα περισσότερα σημεία ήταν 5+ μέτρα και μόνο σε κάποια σημεία έπεφταν στα 2 μέτρα. Έχασε μόνο μια βολή και αυτή οριακά καθώς έξυσε μερικά λέπια από το ψάρι και πρέπει να έφταιγε η σκόπευση μου σε συνδυασμό με την κίνηση του ψαριού. Οι διατρήσεις δεν ήταν πολύ καλές και το ίδιο και η ακρίβεια στις βολές.