Αναφερεσαι σε φοδρα ή λεια, Πανο;Εξαρχίδης έγραψε:Σίγουρα πρέπει να "πίνει" η φόδρα,και πρέπει να "δείχνει" λιγότερο απ'ότι η μιά λεία εξωτερικά,.........ένας φίλος που το έχει κάνει μου τόνισε πως πρέπει το χρώμα να αραιωθεί πάρα-πάρα πολύ και πως δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό που βλέπουμε έξω από το νερό,......μέσα τα χρώματα είναι πολύ πιό "τονισμένα",.......
Πως θα βάψω τη στολή μου;,....
- B.RenStorMinG
- Ονοματεπώνυμο: Βασίλης Ρένεσης
Γιάννη,giannispl έγραψε: Σωστά, λάθος διατύπωση.
Ήθελα να πω ότι με τα λεφτά αγοράς ενός μπουκαλιού της blue green αγοράζεις 6 χρώματα μοντελισμού που είναι υπεραρκετά για τη βαφή και φρεσκάρισμα της στολής μελλοντικά.
Ρώτα τον Πέτρο που τη φόρεσε βαμμένη με χρώματα μοντελισμού και την έβγαλε χωρίς αυτά

J
Γιατί μπερδεύεστε με χρώματα μοντελισμού, που είναι πανάκριβα, white spirit (περισσότερο) και λαδομπογιά (βερνικόχρωμα) και θα βάφετε και τις στολές των εγγονιών σας (που λέει ο λόγος), γιατί παίρνει πολυυυ αραίωμα. Όσο για την διάρκεια, του φίλου μου του Γιώργου που τις βάφει κοντά 2-2,5 χρόνια έτσι, με αρκετά ψαρέματα στο λείο μετά από ένα χρόνο ίσως να θέλει λίγο φρεσκάρισμα ενώ στις φόδρα καθόλου.
και ο Ιδομενέας θα σας τα επαληθεύσει

Γιαννάτος Γιώργος aka geogiann the aegean
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Mαλλον εγω ειμαι αυτος ε? 
Ετσι που τα λεει ο Γιωργος ειναι παιδια, αφησε χρωματα μοντελισμου κλπ στην ακρη. Απλα λαδοχρωματα και white spirit. Ετσι απλα.
Και για του λογου το αληθες.....βαμμενη στην αρχη της φετινης σεζον....

Συνταγη και εκτελεση του ιδιου φιλου που λεει ο Γιωργος
To μονο εξτρα ηταν ενα King-size σχισιμο που εκανα και θα μπορουσε καλλιστα να λειπει

Ετσι που τα λεει ο Γιωργος ειναι παιδια, αφησε χρωματα μοντελισμου κλπ στην ακρη. Απλα λαδοχρωματα και white spirit. Ετσι απλα.
Και για του λογου το αληθες.....βαμμενη στην αρχη της φετινης σεζον....

Συνταγη και εκτελεση του ιδιου φιλου που λεει ο Γιωργος

To μονο εξτρα ηταν ενα King-size σχισιμο που εκανα και θα μπορουσε καλλιστα να λειπει

DOXA TO THEO brethike enas xristianos na pigeogiann έγραψε:Γιατί μπερδεύεστε με χρώματα μοντελισμού, που είναι πανάκριβα, white spirit (περισσότερο) και λαδομπογιά (βερνικόχρωμα) και θα βάφετε και τις στολές των εγγονιών σας (που λέει ο λόγος), γιατί παίρνει πολυυυ αραίωμα. Όσο για την διάρκεια, του φίλου μου του Γιώργου που τις βάφει κοντά 2-2,5 χρόνια έτσι, με αρκετά ψαρέματα στο λείο μετά από ένα χρόνο ίσως να θέλει λίγο φρεσκάρισμα ενώ στις φόδρα καθόλου.
to I L I K O toy xromatos.
diladi k ta xromata modelismoy apo ladobogia ine etsi?
το χρώμα δεν χρειάζεται να κάνει μπάμ έξω από το νερό, γιατί όταν το έχεις πολύ αραιωμένο δεν φένεται στην στολή όταν το πρωτοβάζεις, μόλις στεγνώσει φένεται το αποτέλεσμα, το πολύ αραίωμα είναι το μυστικό για να μην σπάει το χρώμα (λόγω της ελαστικότητας της στολής ή της "πέτσας" που κάνει το όχι καλά αραιωμένο ή η επίμονη τοποθέτιση) και να κρατίσει αρκετό καιρό. Και το πινέλο πολλές φορές στην εφημερίδα πρώτα πριν το ακουμπίσουμε στη στολή.
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Και η αναλογία αυτών? όταν λέμε αραίωμα? 1/1? 1/2? 1/4?geogiann έγραψε:το χρώμα δεν χρειάζεται να κάνει μπάμ έξω από το νερό, γιατί όταν το έχεις πολύ αραιωμένο δεν φένεται στην στολή όταν το πρωτοβάζεις, μόλις στεγνώσει φένεται το αποτέλεσμα, το πολύ αραίωμα είναι το μυστικό για να μην σπάει το χρώμα (λόγω της ελαστικότητας της στολής ή της "πέτσας" που κάνει το όχι καλά αραιωμένο ή η επίμονη τοποθέτιση) και να κρατίσει αρκετό καιρό. Και το πινέλο πολλές φορές στην εφημερίδα πρώτα πριν το ακουμπίσουμε στη στολή.
Thanks
J
Ο φίλος ο Γιώργος που λέμε με τον Δομένικο, είναι ο φίλος που έγραψε και το άρθρο στο θάλασσα αυτού του μήνα, αυτός μας έδειξε τα υλικά (αυτός δηλ είναι ο χριστιανός που πρωτοείπε) και τον τρόπο. Τα χρώματα μοντελισμού δεν νομίζω να είναι τα ίδια, έχουν άλλη διάλυση νομίζω, τουλ από όσο θυμάμαι από την μυρωδιά (ώρε κάτι μαστούρες που είχα κάνει πάνω από κάτι αεροπλανάκια
).
Ο Γιώργος είχε και βάλει ένα κομμάτι νεοπρέν μέσα σε white spirit μία βδομάδα αν θυμάμαι καλά και το υλικό δεν είχε καεί ή χάσει την ελαστικότητά του.

Ο Γιώργος είχε και βάλει ένα κομμάτι νεοπρέν μέσα σε white spirit μία βδομάδα αν θυμάμαι καλά και το υλικό δεν είχε καεί ή χάσει την ελαστικότητά του.
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
- tasos_argos
- Ονοματεπώνυμο: Τάσος Μπίσκος
Τα humbrol του μοντελισμού είναι απλά ντουκοχρώματα. Τα άλλα (revell, gunze, tamiya κτλ) είναι ακρυλικά. Νομίζω οτι η λύση που είπατε είναι πραγματικά πολύ καλή! Πάω να βάλω ένα κομμάτι νεοπρέν μέσα στο white spirit να δω τι ζημιά θα του κάνει. Γιατί ναι μεν είναι μαλακό υλικό, πάντως μια φορά που μου είχε πέσει στην κάλτσα και το άφησα για μερικές ώρες, έπαθα κανονικό έγκαυμα. Βλέπουμε!
Μήπως να βάλω νεύτι πεύκου;;; Είναι και αυτό πολύ μαλακό υλικό!
Μήπως να βάλω νεύτι πεύκου;;; Είναι και αυτό πολύ μαλακό υλικό!
Το καλό το σύκο η κουρούνα το τρώει...