Μικροτραυματισμοι!
- mortal
- Ονοματεπώνυμο: karallis spyros
Μικροτραυματισμοι!
Γεια σας παιδες! Με αφορμη ενα προσφατο μικρο ατυχηματος με το ζευγαρι μου θα ηθελα να συζητισω το θεμα με εσας κ να ακουστουν κ αλλα περιστατικα κ τροποι αντιμετοπισης..
Οντας καινουριος στο φορουμ εκανα μια αναζητιση για παλαιοτερο αναλογο θεμα κ ενα που εχει να κανει ειναι το http://www.spearfishingforum.gr/viewtop ... E%B9%CE%BF
Το ατυχημα μου που συνεβει ηταν να κοψει κατα λαθος το ζευγαρι μου το δαχτυλο του με το μαχαιρι.. Η προχειρη αλλα αποτελεσματικη λυσει που βρικαμε ηταν να το δεσουμε με σχοινολαστιχο που ειχα πανω στη σημαδορα για τα οπλα..
Ετσι απο τοτε εχω ενα εξτρα σχοινολαστιχο αρκετα μεγαλο ωστε να μπορει να δεσει ακομα κ το μπουτι.
Σε εσας τι εχει τυχει κ πως το αντιμετοπισατε η πως πιστευτε οτι θα ηταν ο καταληλοτερος τροπος..
Τι μπορουμε να κουβαλαμε στη σημαδουρα η στο σκαφος/αμαξι ωστε να μας βοηθησει, περαν του κλασικου φαρμακειου..
Θα παρακαλουσα το θεμα να μην επικεντρωθει μονο σε υποξιες κ σαμπες αλλα κ σε λιγοτερο σοβαρες καταστασεις που παλι σου χαλαν το ψαρεμα κ οχι τοσο την υγεια..
Ασφαλεια πανω απο ολα!!!!
Οντας καινουριος στο φορουμ εκανα μια αναζητιση για παλαιοτερο αναλογο θεμα κ ενα που εχει να κανει ειναι το http://www.spearfishingforum.gr/viewtop ... E%B9%CE%BF
Το ατυχημα μου που συνεβει ηταν να κοψει κατα λαθος το ζευγαρι μου το δαχτυλο του με το μαχαιρι.. Η προχειρη αλλα αποτελεσματικη λυσει που βρικαμε ηταν να το δεσουμε με σχοινολαστιχο που ειχα πανω στη σημαδορα για τα οπλα..
Ετσι απο τοτε εχω ενα εξτρα σχοινολαστιχο αρκετα μεγαλο ωστε να μπορει να δεσει ακομα κ το μπουτι.
Σε εσας τι εχει τυχει κ πως το αντιμετοπισατε η πως πιστευτε οτι θα ηταν ο καταληλοτερος τροπος..
Τι μπορουμε να κουβαλαμε στη σημαδουρα η στο σκαφος/αμαξι ωστε να μας βοηθησει, περαν του κλασικου φαρμακειου..
Θα παρακαλουσα το θεμα να μην επικεντρωθει μονο σε υποξιες κ σαμπες αλλα κ σε λιγοτερο σοβαρες καταστασεις που παλι σου χαλαν το ψαρεμα κ οχι τοσο την υγεια..
Ασφαλεια πανω απο ολα!!!!
Re: Μικροτραυματισμοι!
Δεν ξερω αν απανταω στο ερωτημα σου , αλλα εχω στο φαρμακειο (αυτοκινητο ή σκαφος ) ενα τσιμπιδακι για την περιπτωση που εχω θεμα με αχινο.
LIVE AND LET LIVE
Φόρουμ ψαροντούφεκου που υπαινίσσεται/προτείνει/υποστηρίζει περαιτέρω περιορισμούς, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Φόρουμ ψαροντούφεκου που υπαινίσσεται/προτείνει/υποστηρίζει περαιτέρω περιορισμούς, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Ειχα παρομοια περιπτωσα πριν 4 χρονια οταν εκοψα το δαχτυλο μου στο ψαρεμα.Αμεσως βγηκα εξω το εδεσα προχειρα με γαζα που ειχα στο κουτι πρωτων βοηθειων στο αμαξι,και μετα πηγα στο κεντρο υγειας οπου με εστειλαν στο νοσοκομειο,γιατι τι κοψιμο χρειαζοταν ραματα.Για μενα το κυριοτερο ειναι να εχεις στο αμαξι σου η στο σκαφος τα απαραιτητα για τετοιες περιπτωσεις.
μην βαλεις after shave πριν πας για...
-
- Ονοματεπώνυμο: δημητρης
επισης στο αμαξι μια αμμωνια η μια αντιισταμινικη αλοιφη χρειαζεται.. στο τελευταιο ψαρεμα κατι σαν τριχα ενω κολυμπουσα κολλησε στο στομα μου και στο μαγουλο.. εκανε και ηχο οταν το ακουμπησα.. ξερω πως ακουγεται αλλα δεν μπορω να το εξηγησω.. ευτυχως πρηστηκε πολυ λιγο και συνεχισα το ψαρεμα μου.. δεν ειχα κατι μαζι μου να βαώ οταν βγηκα..
μου έχει τύχει να τρυπήσω πέρα για πέρα το κρέας ανάμεσα στον αντίχειρα και στο δείκτη, το αίμα σταμάτησε ,όμωσ όταν βγήκα και έβγαλα το γάντι μετά από πέντε ώρες τα είδα όλα, άρχισε το αίμα ποτάμι.Το τύλιξα με πάγο για να σταματήσει
-
πεδία εγώ ευτυχώς δεν έχω αντιμετώπιση πόλη περίεργες κατάστασης
την πρώτη φορά μου άνoιξε η μύτη μέσα στην θήλασα αλλά το ξηρότερο περιστατικό που είχα ήταν με έναν κάτοικο του βυθού ένα σκουλήκι που τροι τα ψάρια πάνω στα δίχτια το ακούμπησα χωρίς γάντι τα δύο τελευταία δάχτυλα του χεργίου και μου άφησε ένα πράγμα σαν αγκάθια κάκτου τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μου μουδίαση το χέρι σε δύο ώρες μέχρι τον αγκώνα και να μην νιώθω αυτά τα δύο δάχτυλα για δύο μέρες . τελικά μου πέρασε αφού έβαζα χύδι
την πρώτη φορά μου άνoιξε η μύτη μέσα στην θήλασα αλλά το ξηρότερο περιστατικό που είχα ήταν με έναν κάτοικο του βυθού ένα σκουλήκι που τροι τα ψάρια πάνω στα δίχτια το ακούμπησα χωρίς γάντι τα δύο τελευταία δάχτυλα του χεργίου και μου άφησε ένα πράγμα σαν αγκάθια κάκτου τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μου μουδίαση το χέρι σε δύο ώρες μέχρι τον αγκώνα και να μην νιώθω αυτά τα δύο δάχτυλα για δύο μέρες . τελικά μου πέρασε αφού έβαζα χύδι
- stratos piraeus
- Ονοματεπώνυμο: Stratos
σε ενα περιστατικο με μαχαιρι το οποιο το κοψιμο χρειαζοτανε ραμματα το δαχτυλο την εβγαλα καθαρη με σπρευ PULVO47
http://www.sfee.gr/files/medicine/PULVO ... 2,23MG.pdf
το οποιο δεν αποχωρηζομε απ το αμαξι και το σπιτι ειναι ολα τα λεφτα
http://www.sfee.gr/files/medicine/PULVO ... 2,23MG.pdf
το οποιο δεν αποχωρηζομε απ το αμαξι και το σπιτι ειναι ολα τα λεφτα
Να θυμαστε ΠΑΝΤΑ οτι καποιος πισω μας περιμενει.................παντα με ζευγαρι
Για περίπτωση αιμορραγίας καλό είναι να υπάρχει στο φαρμακείο αιμοστατικό βαμβάκι. Πολλά πράγματα μπορεί να είναι χρήσιμα να έχουμε, το θέμα είναι να ξέρουμε και να τα χρησιμοποιούμε...
Καλύτερα να χαθώ από το πάθος μου, παρά να χάσω το πάθος μου............
- stratos piraeus
- Ονοματεπώνυμο: Stratos
Αριστο φαντασου οτι το PULVO 47 κανει την δουλεια του αιμοστατικου βαμβακιου και της σουρφαμιδοσκονης ταυτοχρναaristos1978 έγραψε:Για περίπτωση αιμορραγίας καλό είναι να υπάρχει στο φαρμακείο αιμοστατικό βαμβάκι. Πολλά πράγματα μπορεί να είναι χρήσιμα να έχουμε, το θέμα είναι να ξέρουμε και να τα χρησιμοποιούμε...
Να θυμαστε ΠΑΝΤΑ οτι καποιος πισω μας περιμενει.................παντα με ζευγαρι
Αν τύχει να κοπεί αρτηρία θέλεις μεγάλη πίεση απο τουρνικέ ή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία με το χέρι και είναι δύσκολη κατάσταση. Γενικώς για αιμορραγίες θέλει πίεση στο σημείο. Αιμοστατική γάζα στο αμάξι, γάζες αποστειρωμένες και επίδεσμος ελαστικός, θα πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε. Και μια αλοιφή κορτιζόνης για τσιμπήματα. Αν έχεις αλλεργία σε τσίμπημα από μέλισσες σφήκες θες και ένεση αδρεναλίνης, τη ζητάς από φαρμακείο.
Γενικώς με τα μαχαίρια θέλει μεγάλη προσοχή.
Γενικώς με τα μαχαίρια θέλει μεγάλη προσοχή.
Επειδή τα χρησιμοποιώ και τα δύο στην δουλειά μου μπορώ να σου πώ ότι το pulvo είναι καλό μόνο σε επιφανειακά τραύματα, ενώ με το αιμοστατικό βαμβακι έχω σταματήσει αιμορραγία σε σκίσιμο που εγιναν 7 ραμματα μετά.stratos piraeus έγραψε:Αριστο φαντασου οτι το PULVO 47 κανει την δουλεια του αιμοστατικου βαμβακιου και της σουρφαμιδοσκονης ταυτοχρναaristos1978 έγραψε:Για περίπτωση αιμορραγίας καλό είναι να υπάρχει στο φαρμακείο αιμοστατικό βαμβάκι. Πολλά πράγματα μπορεί να είναι χρήσιμα να έχουμε, το θέμα είναι να ξέρουμε και να τα χρησιμοποιούμε...
Καλύτερα να χαθώ από το πάθος μου, παρά να χάσω το πάθος μου............
ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ Ο ΠΑΘΏΝ για σου ρε Ακη αν δεν σε είχα εκείνη την μέρα μαζί δεν ξέρω και εγώ τη θα γινότανε .... ΤΑ ΑΚΟΎΤΕ ΟΙ ΥΠΟΛOIΠΟΙ ο Άκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ένα πολύ σωστό ζευγάρι και μάλιστα πολύ οργανωμένος και ψαγμένος σε όλες του της δραστηριότητες ΑΚΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΑΔΕΡΦΈ