Βοήθεια για στήσιμο Meandros Argo 85 Naked (αρχάριος)

Ψαροτούφεκο, πέδιλα, στολή, σημαδούρα, λάστιχα, βέργες και πατέντες.
Vasilis T

Re: Βοήθεια για στήσιμο Meandros Argo 85 Naked (αρχάριος)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vasilis T » Τρί 11 Αύγ 2026, 16:38

carbon1 έγραψε:
Τρί 11 Αύγ 2026, 16:21
Αυτό που κάνω εγώ για περαστά είναι:
-παίρνεις ένα σχοινί/κορδόνι/οτιδήποτε, κρατάς το καρούλι στο καρχαριάκι, περνάς το υπόλοιπο από την τρύπα της κεφαλής που θα περάσεις το λάστιχο και το φέρνεις πίσω στο καρχαριάκι απ' την άλλη πλευρά, όπως οπλίζουμε τα λάστιχα δηλαδή. Μετά το βγάζεις απ' την τρύπα και μετράς το ενιαίο κομμάτι σχοινί που μέτρησες (για πιο εύκολα το διπλώνεις στη μέση και το πολλαπλασιάζεις επί 2). Έστω 214cm
-Αφαιρείς το μήκος από δέσιμο σε δέσιμο (που περιλαμβάνει και τη σχοινοκαμπάνα), αποφασίζεις από πριν πόσο θα είναι. Βαλ' τα πάνω σε ένα τραπέζι μόνα τους (inserts και dyneema) και δες πόσο τα θέλεις. Έστω 8cm, άρα 214-8=206
-διαιρείς δια του συντελεστή το μήκος που θα σου μείνει, π.χ. 206/3,15
-προσθέτεις από 0,5 έως 1cm σε κάθε άκρη (το κομμάτι που θα εξέχει έξω από το δέσιμο), π.χ. 206/3,15=65,4 (πες 65,5) -> 65,5+1,5 οπότε έχεις ένα κομμάτι 67cm χύμα λάστιχο
Τελεια. Αυτο θα ρωτουσα τωρα. Αν υπολογιζω εξτρα λαστιχο για το δεσιμο.

Οποτε να το κανω 8cm απο δεσιμο σε δεσιμο, τι προτεινεις?

Άβαταρ μέλους
carbon1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από carbon1 » Τρί 11 Αύγ 2026, 17:45

Vasilis T έγραψε:
Τρί 11 Αύγ 2026, 16:38

10-11cm μου φαίνεται καλύτερο με το μάτι.

Μπορείς να περάσεις το dyneema στις μπίλιες (δεμένες κανονικά) και να βάλεις την καμπάνα πάνω στο καρχαριάκι για να δεις πως θα φαίνεται οπλισμένο με αυτό το μήκος καμπάνας.

Vasilis T

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vasilis T » Τρί 11 Αύγ 2026, 18:17

carbon1 έγραψε:
Τρί 11 Αύγ 2026, 17:45
Vasilis T έγραψε:
Τρί 11 Αύγ 2026, 16:38

10-11cm μου φαίνεται καλύτερο με το μάτι.

Μπορείς να περάσεις το dyneema στις μπίλιες (δεμένες κανονικά) και να βάλεις την καμπάνα πάνω στο καρχαριάκι για να δεις πως θα φαίνεται οπλισμένο με αυτό το μήκος καμπάνας.
Χιλια ευχαριστω για τον χρονο σου. θα στειλω φωτο τελειωμενο.

Vasilis T

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vasilis T » Κυρ 23 Αύγ 2026, 15:23

Καλημερα παιδια.

Επεστρεψα με εντυπωσεις απο το οπλο.

Δεσιματα, σχοινια, πετονιες, ολα καλα. Δεν μου ηρθε τιποτα στην μουρη.

Το ψαρεψα 3 φορες. Με συντελεστη 3.1 στα primeline 14mm small id, το οπλο ειναι μπαζουκα για τα δικα μου δεδομενα. Δυνατη και γρηγορη βολη, καμια σχεση με το saragos.
Ωραιο και το ενα λαστιχο για τρυπες, γιατι με τα δυο στις τρυπες παω για κατεδαφιση :D

Βεβαια με ενα παλιοκαραβανα δασκαλο που πηγαμε μαζι για να με δει και να με διορθωσει, μου ειπε να ειμαι με το ενα λαστιχο γιατι εχω ανακρουση. Αλλα εγω οτι στοχευσα με δυο λαστιχα, σε ρηχα καρτερακια που εκανα, το πηρα. (γνωμες καλοδεχουμενες, γιατι θυμαμαι και το παιδι που μου εδωσε τα λαστιχα που μου ειπε αν ηταν δικο του δεν θα το πηγαινε πανω απο 2.7 συντελεστη)

Να πω την αληθεια ειχα ανασφαλεια να ειμαι με το ενα λαστιχο (σκεπτομενος παντα το saragos με το μονο seagull 16,5mm), γιατι σκεφτομουν αμα περασει το ψαρι τον ονειρων μου, θα τους γνεψω κλεφτικα :D

Για αρχαρειος καλα τα πηγα νομιζω.

* Η πλευστοτητα του, παρολο που απο το εργοστασιο ερχεται με 6.75 και 2Χ16, απεριγραπτη. Το αφηνεις και "καθεται" διπλα σου

Άβαταρ μέλους
carbon1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από carbon1 » Κυρ 30 Αύγ 2026, 17:59

Vasilis T έγραψε:
Κυρ 23 Αύγ 2026, 15:23
Καλημερα παιδια.

Επεστρεψα με εντυπωσεις απο το οπλο.

Δεσιματα, σχοινια, πετονιες, ολα καλα. Δεν μου ηρθε τιποτα στην μουρη.

Το ψαρεψα 3 φορες. Με συντελεστη 3.1 στα primeline 14mm small id, το οπλο ειναι μπαζουκα για τα δικα μου δεδομενα. Δυνατη και γρηγορη βολη, καμια σχεση με το saragos.
Ωραιο και το ενα λαστιχο για τρυπες, γιατι με τα δυο στις τρυπες παω για κατεδαφιση :D

Βεβαια με ενα παλιοκαραβανα δασκαλο που πηγαμε μαζι για να με δει και να με διορθωσει, μου ειπε να ειμαι με το ενα λαστιχο γιατι εχω ανακρουση. Αλλα εγω οτι στοχευσα με δυο λαστιχα, σε ρηχα καρτερακια που εκανα, το πηρα. (γνωμες καλοδεχουμενες, γιατι θυμαμαι και το παιδι που μου εδωσε τα λαστιχα που μου ειπε αν ηταν δικο του δεν θα το πηγαινε πανω απο 2.7 συντελεστη)

Να πω την αληθεια ειχα ανασφαλεια να ειμαι με το ενα λαστιχο (σκεπτομενος παντα το saragos με το μονο seagull 16,5mm), γιατι σκεφτομουν αμα περασει το ψαρι τον ονειρων μου, θα τους γνεψω κλεφτικα :D

Για αρχαρειος καλα τα πηγα νομιζω.

* Η πλευστοτητα του, παρολο που απο το εργοστασιο ερχεται με 6.75 και 2Χ16, απεριγραπτη. Το αφηνεις και "καθεται" διπλα σου
Μπράβο, χιλιομάτωτο.

Για θέματα ανάκρουσης, το όπλο όπως είπαμε και πριν έχει περισσότερη μάζα από ένα απλό μη διαμορφωμένο σωλήνα. Με Bucanero II 96 που είχα (αρκετά) παλιότερα 2x14,5 + 6,75 κοντή, έκανα βολές και με λυγισμένο αγκώνα. Δε με ενοχλούσε. Φυσικά σαν τα πολύσπαστα δεν υπάρχει σύγκριση, τώρα δε θα το σκεφτόμουν καν. Είναι και αν καλομάθεις...

Αν κάποιος έχει εμπειρία "από παλιά" που συνεπάγεται και παλιά όπλα, τότε αυτά τα όπλα είχαν πολύ χαμηλότερη μάζα και όντως κλωτσούσαν άσχημα με διπλά (ή με μονό 19άρι). 28άρηδες σωλήνες με λεπτά τοιχώματα, ελαφριές "άδειες" πλαστικές λαβές (χωρίς ενίσχυση) και διάφορα άλλα που ευτυχώς δεν υπάρχουν πλέον, ειδικά στα πιο σύγχρονα τουφέκια του εμπορίου.

Ένας άλλος παράγοντας που χειροτερεύει την ανάκρουση που νιώθουμε είναι η σκανδάλη. Μια σκληρή πλαστική σκανδάλη κάνει τη βολή αισθητά χειρότερη στο ίδιο όπλο απ' ότι αν είχε μια ευαίσθητη μεταλλική, ειδικά με τις πρόσφατες που έχουν roller μέσα (η Meandros έχει pin roller αν δεν απατώμαι).

Εν πάσει περιπτώσει, αν σε βόλεψε το κρατάς. Μπορείς και να το βαριδώσεις για να βάλεις 16άρια. Δε θα σου πρότεινα βαρύτερη βέργα.

Vasilis T

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vasilis T » Δευ 31 Αύγ 2026, 20:45

carbon1 έγραψε:
Κυρ 30 Αύγ 2026, 17:59
Εν πάσει περιπτώσει, αν σε βόλεψε το κρατάς. Μπορείς και να το βαριδώσεις για να βάλεις 16άρια. Δε θα σου πρότεινα βαρύτερη βέργα.
Εννοειται το κραταω. Μου αρεσει η αισθηση που ειχα. Να το καταλαβω ωστε δοκιμαζοντας και κατι αλλο να εχω την πρακτικη εμπειρια να συγκρινω.
Ετσι και αλλιως εχω πολλα να μαθω ακομα για το υποβρυχιο κυνηγι.

Μια ερωτηση ακομα. Την σωστη πλευστοτητα του οπλου πως την καταλαβαινεις;
Υπαρχουν καποιες παραμετροι που πρεπει να προσεξω?

Άβαταρ μέλους
carbon1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από carbon1 » Τρί 01 Σεπ 2026, 02:24

Vasilis T έγραψε:
Δευ 31 Αύγ 2026, 20:45
Μια ερωτηση ακομα. Την σωστη πλευστοτητα του οπλου πως την καταλαβαινεις;
Μένει ουδέτερο χωρίς να έχει το πιο πολύ βάρος στην κεφαλή ή στη λαβή (και άρα ελαφριά κεφαλή). Προσωπικά με βολεύει να είναι το κέντρο βάρους μετατοπισμένο ελαφρώς προς την κεφαλή (συνήθως έτσι είναι όλα). Αλλά γενικά να είναι πούπουλο στο χέρι, που λένε.
Vasilis T έγραψε:
Δευ 31 Αύγ 2026, 20:45
Υπαρχουν καποιες παραμετροι που πρεπει να προσεξω?
Το να είσαι χαλαρός στις βουτιές σου και στο βυθό θα σε κάνει να πιάσεις περισσότερα ψάρια απ' ότι μονάχα το σωστό σημάδι.

COURSAROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από COURSAROS » Τρί 01 Σεπ 2026, 09:43

Τώρα με τις κάμερες...πάει η πλευστότητα περίπατο, τουλάχιστον στα συμβατικά !!! #-o
Προσωπικά το θέλω με λίγη αρνητική πλευστότητα και αυτή να γέρνει προς την λαβή .
Ένα κάρμπον που έχω, με βαριδομένη κεφαλή ,το πήγα στην Κρήτη, που το χρησιμοποιώ 20 μέρες το χρόνο, γιατί με κούραζε που ήταν μπροστόβαρο. ;)

Vasilis T

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vasilis T » Τρί 01 Σεπ 2026, 22:51

Κατοχυρωθηκαν οι συμβουλες :thumbsup:

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Τετ 02 Σεπ 2026, 12:23

Καλησπέρα , πρέπει να έχει αρνητική πλευστότητα για λόγους ασφαλείας . Σκέψου ένα οπλισμένο τουφέκι να σε σημαδεύει στην επιφάνεια . Προσωπικά μου αρέσει να βυθίζετε αργά , οριζόντια , με ρυθμό τόσο όσο να προλαβαίνεις να το πιάσεις μετά από μάζεμα σημαδούρας .

Vasilis T

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vasilis T » Τετ 02 Σεπ 2026, 15:08

subzoulou έγραψε:
Τετ 02 Σεπ 2026, 12:23
Καλησπέρα , πρέπει να έχει αρνητική πλευστότητα για λόγους ασφαλείας . Σκέψου ένα οπλισμένο τουφέκι να σε σημαδεύει στην επιφάνεια . Προσωπικά μου αρέσει να βυθίζετε αργά , οριζόντια , με ρυθμό τόσο όσο να προλαβαίνεις να το πιάσεις μετά από μάζεμα σημαδούρας .
Καλησπερα. Ετσι ακριβως συμπεριφέρεται τωρα.

Επιστροφή στο “Εξοπλισμός και φτιάξτο μόνος σου”