Καλά... ΔΕΝ νομίζω, ότι όλοι αυτοί που μοντάρουν ινβέρτ ρόλλερ ,ξέρουν τόσα πολλά μαθηματικά και φυσική ...
Ακούγομαι κακός (όχι ότι δεν είμαι

) ,αλλά δεν πιστεύω ότι πέφτει τόσος υπολογισμός και μελέτη με μαθηματικά και φυσική για τους νόμους της φύσης κλπ για αυτά τα ψαροντούφεκα ,άσχετα αν κοστίζουν κοντά στο μηνιάτικο !!!
Ο κάθε επίδοξος "κατασκευαστής" παίρνει ότι εμπορικά τον συμφέρει, σωλήνα ,ράουλα,λάστιχα,κεφαλή,λαβή ,τα μοντάρει,κάνει και δυο τρεις δοκιμές και φτιάχνει το δικό του "εχκάλιμπερ"...καμία σχέση δηλαδή με π.χ. την Ντεμκα του Κυρίου Καταπότη η την μπλου τεκ κλπ.
Στο δια ταύτα, η γνώμη μου: ότι χάσεις από την αύξηση του νεκρού μήκους στα ράουλα, θα πρέπει να το προσθέσεις(αφαιρώντας το) στα ελαστικά, κόβοντάς τα ποιο κοντά δηλαδή,ουσιαστικά "κονταίνεις" το όπλο η ποιο αναλυτικά,αφαιρείς από τούς πόνους όπλισης όταν μεγαλώνεις την νεκρή περιοχή .
υ.γ: έχω δυο καθηγητές φυσικούς στην οικογένεια ,ο ένας στην δευτεροβάθμια και ο άλλος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ,όταν τους ρώτησα για την τροχαλία,δυνάμεις κλπ, από όλα αυτά που μου ανέλυσαν ,λίγα κατάλαβα και γιαυτό δεν είμαι και σίγουρος...