Αεροβόλο το παρεξηγημένο.
- Emigré prvsr
- Ονοματεπώνυμο: Forumista Nero
Re: Αεροβόλο το παρεξηγημένο.
Και τα μάρες και τα σάλβι είναι ιταλικά και έρχονται από Ιταλία οπότε δεν έχουν δασμούς καθώς πρόκειται για διακίνηση εντός Ε.Ε.
Η διαφορά τιμής είναι θέμα τιμολογιακής πολιτικής του εισαγωγέα (πχ αν όντως θέλει να σπρώξει ένα προϊόν) και δυναμικής της ελληνικής αγοράς δηλαδή αν υπάρχει τόσο αγοραστικό κοινό για το συγκεκριμένο προϊόν ώστε να είναι δυνατόν να πέσουν οι τιμές. Για το δεύτερο, η δυναμική της αγοράς της Ιταλίας και της Ελλάδας στα αεροβόλα χωρίζεται από χάος. Για το πρώτο, γενικά το αεροβόλο μετά την αγορά του δεν παράγει τόσο παράπλευρο κέρδος για τον έμπορο από τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά όσο το λαστιχοβόλο.
Συνεπώς τον έμπορο θεωρώ ότι τον συμφέρει να υποστηρίξει τιμολογιακά το λαστιχοβόλο ειδικά σε μια μικρή αγορά όπως η δική μας. Στη Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πουλάει διαρκώς νέα ψτ σε πολλούς αγοραστές άρα βασίζεται πολύ σε αγορές αναλωσίμων και ανταλλακτικών από τους ήδη υπάρχοντες κατόχους και σε αυτό το θέμα το λαστιχοβόλο υπερτερεί εμπορικά.
Η διαφορά τιμής είναι θέμα τιμολογιακής πολιτικής του εισαγωγέα (πχ αν όντως θέλει να σπρώξει ένα προϊόν) και δυναμικής της ελληνικής αγοράς δηλαδή αν υπάρχει τόσο αγοραστικό κοινό για το συγκεκριμένο προϊόν ώστε να είναι δυνατόν να πέσουν οι τιμές. Για το δεύτερο, η δυναμική της αγοράς της Ιταλίας και της Ελλάδας στα αεροβόλα χωρίζεται από χάος. Για το πρώτο, γενικά το αεροβόλο μετά την αγορά του δεν παράγει τόσο παράπλευρο κέρδος για τον έμπορο από τα αναλώσιμα και τα ανταλλακτικά όσο το λαστιχοβόλο.
Συνεπώς τον έμπορο θεωρώ ότι τον συμφέρει να υποστηρίξει τιμολογιακά το λαστιχοβόλο ειδικά σε μια μικρή αγορά όπως η δική μας. Στη Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα πουλάει διαρκώς νέα ψτ σε πολλούς αγοραστές άρα βασίζεται πολύ σε αγορές αναλωσίμων και ανταλλακτικών από τους ήδη υπάρχοντες κατόχους και σε αυτό το θέμα το λαστιχοβόλο υπερτερεί εμπορικά.
Κρείττον σιγάν
- fiesta1420
Πέρα από τις τιμές που έχουν τεράστια διαφορά με εδώ (εάν πούμε και ότι περνεις από έξω και σε περίοδο εκπτώσεων οι τιμές πέφτουν ακόμη περισσότερο) έκανα το λάθος να παραγγείλω μια βέργα να την έχω έξτρα γνωρίζοντας ότι όταν θα την χρειαζόμουν δεν θα την είχα γρήγορα από Ελλάδα, εδω και δυο μήνες ακόμη περιμένω να την στείλει ο προμηθευτής. Εννοείτε ότι παράγγειλα από Ιταλία γιατί δεν βλέπω φως και σε 7 ημέρες την είχα και σε χαμηλότερη τιμή.
Υ.Γ:Δύστυχος ενώ θέλω να βοηθήσω τα εδώ καταστήματα και όπως πιστεύω ο καθένας όταν δεν σέβονται οι ίδιοι τον πελάτη και κοιτάνε στο ενα να βγάλουν άλλο ένα και με του εξωτερικού πλέον με γρήγορη παράδοση, ποικιλία-στοκ ανταλλακτικών την μισή τιμή στα προϊόντα δεν υπάρχει επιλογή.
Υ.Γ:Δύστυχος ενώ θέλω να βοηθήσω τα εδώ καταστήματα και όπως πιστεύω ο καθένας όταν δεν σέβονται οι ίδιοι τον πελάτη και κοιτάνε στο ενα να βγάλουν άλλο ένα και με του εξωτερικού πλέον με γρήγορη παράδοση, ποικιλία-στοκ ανταλλακτικών την μισή τιμή στα προϊόντα δεν υπάρχει επιλογή.
- Emigré prvsr
- Ονοματεπώνυμο: Forumista Nero
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ειδικά για οτιδήποτε αφορά τα αεροβόλα το εξωτερικό και ειδικά 2-3 ιταλικά σάιτ είναι μονόδρομος. Οι τιμές έχουν χαοτική διαφορά. Πχ βέργα που εδώ κάνει 47-48 ευρώ (ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ!) την αγοράζω λίγο πάνω από 20 ευρώ από Ιταλία. Συχνά μάλιστα με αγορές πάνω από 100-150 ευρώ δεν πληρώνεις ούτε μεταφορικά από Ιταλία.
Ειδικά για οτιδήποτε αφορά τα αεροβόλα το εξωτερικό και ειδικά 2-3 ιταλικά σάιτ είναι μονόδρομος. Οι τιμές έχουν χαοτική διαφορά. Πχ βέργα που εδώ κάνει 47-48 ευρώ (ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ!) την αγοράζω λίγο πάνω από 20 ευρώ από Ιταλία. Συχνά μάλιστα με αγορές πάνω από 100-150 ευρώ δεν πληρώνεις ούτε μεταφορικά από Ιταλία.
Κρείττον σιγάν
- CapetanThomas
Ζητώ ταπεινά Συγνώμη απο τους Φίλους,
που επανέρχομαι και παρεμβαίνω,
αλλά δέν θα ήθελα να δημιουργούνται
λανθασμένες Εντυπώσεις,
για το Κόστος των Σέρβις, τις Τιμές των Βεργών, κ.λ.π....
Κι είμαστε μερικές φορές αναγκασμένοι,
χωρίς να το επιδιώκουμε, να γινόμαστε Διαφημιστές
κάποιων Καταστημάτων,
αλλά δέν γίνεται να μήν πούμε αυτά που γνωρίζουμε,
κυρίως όταν πρόκειται να βοηθήσουμε Συναδέλφους και Φίλους...
Λοιπόν, θα μιλήσω απολύτως Προσωπικά....
1) Εγώ κάθε Χρόνο, άσχετα πόσες Φορές έχω ψαρέψει,
κάνω ένα Σέρβις το κάθε Αεροβόλο μου....
Το πλήρες Σέρβις το κάνω εκεί όπου αγοράζω πάντα τα Οπλα μου,
στο https://www.kalaitzis.gr/ στην Θεσσαλονίκη,
όπου υπάρχει ο Ειδικός Συντηρητής για τα Αεροβόλα ο Κύριος Κώστας.
Το Συνολικό Κόστος του κάθε Ετήσιου Σέρβις ( μέχρι πέρυσι ), είναι 20 Ευρώ.
2) Κάθε Χρόνο αγοράζω δυό τρείς Βέργες για τα Mares μου,
επειδή θέλω να έχω, και έχω πάντα, Καβάντζα...
Οι 7άρες Βέργες μου λοιπόν κοστίζουν 29 Ευρώ κάθε μία.
Αυτά για την Αποκατάσταση κάποιων υπερβολικών Τιμών...
Σας παραθέτω και σχετική Φωτογραφία απο το Site του Καταστήματος.
https://www.kalaitzis.gr/

Να είσαστε Ολοι σας πάντα καλά.
Καλές Θάλασσες

λανθασμένες Εντυπώσεις,
κάποιων Καταστημάτων,

Καλές Θάλασσες
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
- fiesta1420
Μην ζητάς συγνώμη καπετάνιε μου, τέτοιες παρεμβάσεις θέλουμε και ειδικά από άτομα σαν εσενα παλιούς στο χώρο με γνώση και αγάπη για τα αεροβόλα (που πλέον έχουν γίνει και εμένα τα αγαπημένα μου)!!! Εξάλλου γιαυτο ανοίχτηκε αυτό το θέμα να βοηθήσει και να πούμε της ιδέες μας!!!CapetanThomas έγραψε: ↑Παρ 09 Ιαν 2026, 19:36Ζητώ ταπεινά Συγνώμη απο τους Φίλους,
λανθασμένες Εντυπώσεις,
κάποιων Καταστημάτων,
Καλές Θάλασσες
![]()
Είναι πολύ ακριβή η βέργα στα 30 ευρώ για να μην είναι ανοξείδωτη, σε αυτές τις τιμές η κανα 10αρικο παρα πανω περνεις Inox. Το θεμα δεν ειναι η τιμή αλλα το οτι δεν βρησκεις τοσο ευκολα στην αγορα... και αμα παμε σε και σε 1110 η ακομα μεγαλητερο οπλο πχ 130 αεροβολο δεν βρησκεις και αν βρεις ειναι πολυ ακριβη σε σχεση με το εξωτερικοCapetanThomas έγραψε: ↑Παρ 09 Ιαν 2026, 19:36Ζητώ ταπεινά Συγνώμη απο τους Φίλους,
λανθασμένες Εντυπώσεις,
κάποιων Καταστημάτων,
Καλές Θάλασσες
![]()
Ναι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας τέτοιος εξολκέας, όμως δεν μπορεί να τη στρίψει, ώστε π.χ. να αλλάξει θέση το φτεράκι της βέργας κτλ.fiesta1420 έγραψε: ↑Δευ 29 Δεκ 2025, 09:13Εξωλκεας, εάν ψάξετε λίγο θα βρείτε αρκετές πατέντες από γκαζοταναλια έως ουρές βέργας με τρύπα στο πίσω μέρος. Ήθελα κάτι πιο μικρό και βολικό έτσι μετέτρεψα έναν εξωλκεα για βέργες λαστιχοβολων. Απλά έφαγα ώστε να μεγαλώσει η οπή και να μπορεί να μπαίνει στην 7αρα βέργα ακριβός και με την σειρά πιάνει και βρίσκει αντίσταση στο slider τιτανίου έτσι μπορείς να τραβήξεις. Ο συγκεκριμένος είναι μόνο για τράβηγμα της βέργας, όποιος θέλει να στρίβει κιόλας αλλά μόνο από μια κατεύθυνση (λόγο ότι από την αντίθετη θα ξεβιδώνει η ουρά) μπορεί να βάλει και μια ουρά με τρύπα.
Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί όταν η ουρά της βέργας χρήζει αλλαγής αλλά είμαστε στο ψάρεμα μετά από βολή είναι ότι μπορεί να σφηνώσει ο οδηγός-slider στην ουρά της βέργας, εγώ συμπτωματικά το μαχαίρι μου είναι το Geomon της Salvimar και έχει μια υποδοχή πολυγωνική για ίσιωμα της μύτης της βέργας, έτσι τοποθετώντας το στην ουρά της βέργας και την μύτη της βέργας να ακουμπά σε έναν βράχο μπορείς να κάνεις μοχλό και να χτυπήσεις αριστερά δεξιά της λαβής του μαχαιριού ώστε να ξεκολλήσει.
Θα πρέπει σε κάποιο σημείο να κάνεις τη βέργα πλακέ, για να μπορείς να την στρίψεις.