--xristos--
--xristos--
Καλησπέρα σε όλους,
Ο φίλος μας --xristos-- η' κατά κόσμον Χρήστος Μαυροειδής δεν είναι ποιά μαζί μας... Ένα πολύ καλό παιδί... Ένας πολύ καλός και αγαπητός φίλος...
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ...
Ας είσαι ο τελευταίος..
https://www.androsfilm.gr/2023/11/06/ag ... tin-andro/
Ο φίλος μας --xristos-- η' κατά κόσμον Χρήστος Μαυροειδής δεν είναι ποιά μαζί μας... Ένα πολύ καλό παιδί... Ένας πολύ καλός και αγαπητός φίλος...
Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ...
Ας είσαι ο τελευταίος..
https://www.androsfilm.gr/2023/11/06/ag ... tin-andro/
- KOSTAS STI
- Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Re: --xristos--
κριμα !
....αλλα μονος στα 40 ρε γμτ ?γιατι?
....αλλα μονος στα 40 ρε γμτ ?γιατι?
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
Ο Θεός να τον αναπαύει. Καλή δύναμη στους "δικούς" του... 

Πήγαινε κατά κανόνα μόνος του διότι και πολυ συχνά πήγαινε (μέρα παρα μέρα) και δεν έβρισκε ζευγάρι στο νησί. Είχαμε κανονίσει να πάω στο νησί το ΣΚ και είχε μεγάλη χαρά (Όπως και εγώ). Μέχρι που σήμερα δεν τον έβρισκα και μετά έμαθα τα άσχημα νέα.
Το οτι βρέθηκε σε αυτό το βάθος δεν σημαινει απαραίτητα ότι εκεί έπαθε κάτι αλλά γνωρίζω ότι έκανε τέτοιες βουτίες. Φέτος είχε κάνει 60 μέτρα ελεύθερη κατάδυση με πέδιλα.
Δεν τον μάλωσα ποτέ για το γεγονός ότι πήγαινε μόνος του γιατί ένιωθα ότι ποτέ δεν πίεζε. Δεν έβγαινε ποτέ σκασμένος και δεν κυνηγούσε σε τρύπα ποτέ. Μαζί μου δεν ήθελε να κάνει ξεβράχωμα ούτε στα 15 μέτρα. Και δεν έριχνε στην τρύπα ποτέ για να μην χάσει καμμία βέργα όπως έλεγε γελώντας... Μετά μου έλεγε ότι παίρνει ψάρια απέξω απο τις τρύπες χωρίς τον κίνδυνο του ξεβραχώματος... Νέος ηλικιακά, γνώστης και προπονημένος. Αυτά με έκαναν να χαλαρώσω τις άμυνες μου στη συνήθεια του. Μάζί με την απόλυτη ηρεμία στο χαρακτήρα του...
Πόσο λάθος έκανα...
Κρίμα το παλικάρι ρε γαμώτο.
Φαινόταν όντως εγκρατής.
Τώρα το τι έγινε κανείς δε θα το μάθει ποτέ.
Φαινόταν όντως εγκρατής.
Τώρα το τι έγινε κανείς δε θα το μάθει ποτέ.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
- maimouth
- Ονοματεπώνυμο: Costas Vasilakopoulos
Κριμα το παιδι. Του λεγαμε παντα οτι ψαρευε βαθεια και μονος... αλλα τοσο βαθεια ????
Κριμα και παλι κριμα...
Εχεις μαθει τι εγινε ???
Κριμα και παλι κριμα...
Εχεις μαθει τι εγινε ???
...από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα
Πωωω... Κρίμα ρε παιδιά.
Θεός σχωρέστον.
Θεός σχωρέστον.
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το βράσει, είναι εύκολο θαρρώ.
Χωρίς να έχω γνωρίσει από κοντά το Χρήστο, στις λίγες περιπτώσεις που έτυχε να μιλήσουμε εδώ ήταν πάντα ευγενέστατος και βοηθητικός. Είχα αντιληφθεί από τα γραφόμενά του και κάποια βίντεο που είχε ανεβάσει ότι είναι ένας άνθρωπος με γνώση και μεγάλο πάθος για την κατάδυση και κατ' επέκταση το ψαροντούφεκο, παρότι ηλικιακά νέος.
Χρήστο, ίσως να συναντηθούμε κάποτε φίλε, καλό ταξίδι!!!
Χρήστο, ίσως να συναντηθούμε κάποτε φίλε, καλό ταξίδι!!!
- CapetanThomas
Πολύ Κρίμα κι Αδικο, να χάνονται έτσι Νέα Παλληκάρια...
Τί να πείς τώρα στους δικούς του Ανθρώπους...
Σε τέτοιες Απώλειες Δέν υπάρχει Παρηγοριά...
Καλό Παράδεισο Χρήστο...

Τί να πείς τώρα στους δικούς του Ανθρώπους...
Σε τέτοιες Απώλειες Δέν υπάρχει Παρηγοριά...
Καλό Παράδεισο Χρήστο...

...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
- mitsosub
- Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Φώτου
καλό ταξίδι να έχει , όπως και να χει όποιος και να ήταν είναι απίστευτα θλιβερό ποσω μαλλω δε που ήταν ένα παλικάρι απο τον καφενέ μας ...
Ελπίζω να μην ήταν ο χρήστος που είχα γνωρίσει και προσωπικά
Ελπίζω να μην ήταν ο χρήστος που είχα γνωρίσει και προσωπικά
μασκα δεν εχω να γυρνώ
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο
Μόλις γύρισα από τον αποχαιρετισμό με το Χρήστο.
Έμαθα ότι το ρολόι του κατέγραψε βουτιά στα 30 μέτρα. Μετά άνοδο μέχρι τα 26 και πρώτη στάση. Συνέχεια πορείας προς επιφάνεια και δεύτερη στάση στα 20 μέτρα όπου άφησε το όπλο του.
Υποθέτουμε ότι είχε πρόβλημα με το μουλινέ που τον καθυστέρησε και αύξησε την κατανάλωση οξυγόνου.
Μετά άνοδο μέχρι τα 2 μέτρα από την επιφάνεια όπου και τερμάτισε την άνοδο του. Κατέβηκε πάλι στα 30 μέτρα και μέχρι τον εντοπισμό του μετακινήθηκε στα 40 μέτρα.
Σύνολο χρόνου βουτίας από εκκίνηση μέχρι τα 2 μετρα απο την επιφάνεια 2 λεπτα και κάτι.
Όυτε το βάθος, ούτε ο χρόνος βουτίας ήταν κατι τραβηγμένο για τον Χρήστο.
Καλό παράδεισο φίλε...
Έμαθα ότι το ρολόι του κατέγραψε βουτιά στα 30 μέτρα. Μετά άνοδο μέχρι τα 26 και πρώτη στάση. Συνέχεια πορείας προς επιφάνεια και δεύτερη στάση στα 20 μέτρα όπου άφησε το όπλο του.
Υποθέτουμε ότι είχε πρόβλημα με το μουλινέ που τον καθυστέρησε και αύξησε την κατανάλωση οξυγόνου.
Μετά άνοδο μέχρι τα 2 μέτρα από την επιφάνεια όπου και τερμάτισε την άνοδο του. Κατέβηκε πάλι στα 30 μέτρα και μέχρι τον εντοπισμό του μετακινήθηκε στα 40 μέτρα.
Σύνολο χρόνου βουτίας από εκκίνηση μέχρι τα 2 μετρα απο την επιφάνεια 2 λεπτα και κάτι.
Καλό παράδεισο φίλε...
- thalassa50
- Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos
Πιτσιρικι Τον θυμαμαι να μπαινει στο φορουμ και παρακολουθουσα την πορεια του ,θυμαμαι πριν κανα δυο χρονια να συζηταμε εδω μεσα για την πορεια του ,τα σχολεια που εβγαλε ,τα μεγαλα βαθυ στην ελευθερη καταδυση και αν θυμαμαι καλα οτι πηρε και το χαρτι να διδαξει καταδυση και βεβαια γνωριζα απο τα γραπτα του ποσο προσεκτικος ηταν
Ομολογο οτι ηταν ενα σοκ η ειδηση αυτη
Να εισαι καλα εκει που πας τωρα χρηστο
τα βαθυτατα συλληπτήρια μου στην οικογενεια του
Ομολογο οτι ηταν ενα σοκ η ειδηση αυτη
Να εισαι καλα εκει που πας τωρα χρηστο
τα βαθυτατα συλληπτήρια μου στην οικογενεια του
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .
Θεωρητικά , αν είχε πάθει πχ υποξία στα 2 μέτρα δεν θα είχε ανέβει στην επιφάνεια λόγω θετικής πλευστότητας ; Υποθέτω πως ναι. Αν δεν κάνω λάθος , χρειάζεται ένας Χ χρόνος (τουλάχιστον μισό λεπτό) για να γεμίσουν τα πνευμόνια με νερό και το σώμα να βυθιστεί. Συνεπώς , όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , αν υποθέσουμε οτι είχε ουδέτερη πλευστότητα στα 2/3 by the book , το οποιο πιθανό περιστατικό έλαβε χώρα κάπου ανάμεσα στα 12-20 μέτρα (άρα μιλάμε για ακόμα μικρότερο χρόνο βουτιάς, ίσως καπου στο 1.40). Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος .FMJA έγραψε: ↑Παρ 10 Νοέμ 2023, 16:46Μόλις γύρισα από τον αποχαιρετισμό με το Χρήστο.
Καλό παράδεισο φίλε...
Και ένα δεύτερο θέμα που με προβληματίζει , μετά από ατέρμονες συζητήσεις με ιατρούς. Έχουμε ως χώρος -σωστά- δαιμονοποιήσει την υποξία αλλά παραβλέπουμε συστηματικά όλες τις υπόλοιπες αιτίες , κυρίως την ανακοπή και την συγκοπή που στατιστικά ευθύνονται για τη συντριπτική πλειονότητα των πνιγμών και είναι προφανές οτι ευθύνονται και για πολλές απώλειες συν-χομπιστών υ/κ. Παιδιά , θερμή παράκληση για όσους διαβάζουν : Οπωσδήποτε αναλυτικός -αθλητικός- καρδιολογικός έλεγχος τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια και όχι βαθιές βουτιές (για να μην πω οχι ψαροντούφεκο!!!) αν δεν είστε στο 101% σωματικά και ψυχικά. Έλλειψη ύπνου , κακή διατροφή,αλκοολ στο αίμα, υπερβολική καφεινη, κακή ενυδάτωση , στρες, χαμηλή πίεση κλπ αυξάνουν τον κίνδυνο δραματικά!!!! Μια φορά θα συμβεί και δεν υπάρχει επιστροφή.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε οικείους , φίλους και γνωστούς του εκλιπόντος. Μην πω ψέματα , έχω πάθει ένα σοκ απο χθες , για εμένα είναι η πρώτη φορά που "γνωρίζω" έστω και έμμεσα μέσα από τα γραπτά του και τις δημοσιέυσεις του κάποιον από τους συναδέλφους που μας εγκατέλειψαν για την γαλανή. Κατά κάποιο τρόπο νιώθω σαν ο θάνατος να πλησίασε λίγο πιο κοντά.
-
Κρίμα, πραγματικά κρίμα...
Ας είναι ο τελευταίος που χάνουμε...
Ας είναι ο τελευταίος που χάνουμε...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum