Είχα ένα προαίσθημα

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
mike_m

Είχα ένα προαίσθημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Τετ 29 Ιούλ 2026, 12:45

Καιρό είχα να γράψω για δικό μου ψάρεμα. Πάνω από 2 χρόνια.
Παρολα αυτά μπορώ να σας πώ οτι πάω αρκετά συχνα αλλά πλέον δε γράφω, νομίζω οτι λιγο βαριέμαι, λίγο το έχασα, λίγο δεν είχα διαθεση, μεγαλώνω....

Τέλος πάντων, προχθές Σάββατο πήγα ένα κοντινό εδώ στην Αττική με το φίλαράκι μου τον tas γιατί κοιταξα τα κοιταπια μου και είδα οτι αυτές τις τελευταίες μέρες του Ιούλη το συγκεκριμένο μέρος κοντά στο Λαυριο όταν έχει ΒΑ 5-6bf κάνει μεγάλα ψάρια. Μαγιάτικά ή συναγρίδες αλλά αρκετά βαθιά.

Πέσαμε με τον tas γύρω στις 4 το απογευμα από τη σταβεντο πλευρα και πιάσαμε να οργώνουμε το μέρος με εμενα στη βαθιά μπαντα και ο tas στη ρηχότερη γιατί προερχόταν από τον πάγκο λόγω ασθένειας. Η αλήθεια είναι οτι και εγώ είχα λίγο πρόβλημα στην εξίσωση μια και την προηγουμενη βδομάδα είχα ενοχλήσεις στο αυτί και την παλεψά με σταγόνες.
Στην πρώτη ώρα του ψαρέματος τα ψάρια αφαντα. Ουτε στα ρηχά ούτε στα βαθιά.
Στη δευτερη ώρα, βρέθηκα να ψαρευώ μια βαθιά γλώσσα από τα -15 στα -25 και εκεί είδα μια σαργοπαρέα από χιονες με μερικά άτομα αξιόλογα βολης.
Βουτιά στα 16μ και καρτεράκι. Οι σαργοι ήρθαν κατ ευθείαν γιατί οπως φαίνεται ανέβηκαν από τα βαθιά και δεν είχαν δεί ψαροντουφεκά ποτέ.
Είχα το ξύλινο με τρία λάστιχα και τσιγκουνευτηκα τη βολή, αλλά όταν είδα ένα καλουτσικο κομμάτι πάτησα τη σκανδάλη και η χιονα επεσε ξερή από αποσταση σκάρτο μέτρο.

Στη συνέχεια, πηγαμε προς το καβάκι παλι με τον ίδιο συνδυασμό. Ο tas ρηχα, εγώ λίγο ποιο βαθια. Σε ένα καρτέρι στα 9μ στα όρια του θερμοκλινους είδα από μακρυά την κυριά η οποία με αναγνώρησε σαν μια παλία της αγάπη και έτρεξε γρήγορα να με συναντήσει. Κεφάλωσε το ψάρι και βολίδα προς τα μένα.... Χώθηκα ακόμη ποιο βαθιά στη φυκιάδα με τα φύκια να καλύπτουν ακόμη και τη μάσκα μου βλέποντας τη συναγρίδα με τα φυκια να ανεμίζουν στη μουρη μου και της έριξα μόλις έσπασε προς τα αριστερά από απόσταση 5μ. Βλέπεις με το δυνατό οπλάκι δε φοβάμαι μακρυνές βολές.... Το ψάρι την έφαγε στο σβέρκο, μου πήρε μερικά μέτρα μουλινε και χώθηκε και αυτό στη φυκιάδα. Την μάζεψα στην επόμενη βουτιά. Χρόνος καρτεριου σκάρτο λεπτό.

Στη συνέχει πήγαμε στο καλό κομματι. Εκει είχε ζωή, ειδικά από ψιλό αλλά είχε ένα κοπάδι από κιλίσιους - δίκιλους λούτσους που κυνηγούσαν ένα κοπάδι γαυράκια που έγιναν μπάλα και προσέδιδαν μια τρομάρα και νευρικότητα στα υπόλοιπα ψάρια. Διάλεξα μια σκιά, χώθηκα κάτω από ένα μονόπετρο στη σκιά του και στο βάθος του θερμοκλινους και περίμενα τους λουτσους, οι οποίοι δεν ήρθαν ποτέ στο όριο της βολής.

Δεν είδαμε τίποτα άλλο. Γυρίσαμε πίσω ξέγνοιαστοι.

Να περνάτε καλά και καλές αναδύσεις.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Είχα ένα προαίσθημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 29 Ιούλ 2026, 13:01

Ωραίος ο ψαράς. Δυνατό ντουφέκι το ομολογώ. Μεχρι στιγμής στα 3 τελευταία ψαρέματα δεν έχει χάσει βολή.
Αντε και στα δικά μας

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Τετ 29 Ιούλ 2026, 21:46

Γυρίσατε πίσω ξένοιαστοι!
Αυτό τα περιγράφει όλα , αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνουμε ψαροντούφεκο!!!
Καλοφάγωτα τα ψάρια με την παρέα!!!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Πέμ 30 Ιούλ 2026, 09:01

Πολύ ωραία ψάρια!!! Εκεί που περιγράφεις την βουτιά μέσα στην φυκιαδα με την συναγρίδα έπιασα τον εαυτό μου να χαμηλώνω και εγώ το κεφάλι μου. Μπραβο σε όλα!!!

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Πέμ 30 Ιούλ 2026, 09:26

:good: Μπράβο σας , δύσκολη πίστα η Αττική .

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Πέμ 30 Ιούλ 2026, 19:31

Καλοκαίρι+συναγρίδα=ολντ σκουλ σκηνικό...
Μια χαρά ρε μάγκες....
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
labrax7
Ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Ζορζοβίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από labrax7 » Σάβ 01 Αύγ 2026, 08:54

Όλα άψογα, και ειδικά στην Αττική τι άλλο να ζητήσεις :hello: :hello:

Άβαταρ μέλους
mike_m

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Κυρ 02 Αύγ 2026, 12:49

tas έγραψε:
Τετ 29 Ιούλ 2026, 13:01
Ωραίος ο ψαράς. Δυνατό ντουφέκι το ομολογώ. Μεχρι στιγμής στα 3 τελευταία ψαρέματα δεν έχει χάσει βολή.
Αντε και στα δικά μας
Μια χαρά σου έκατσε και σενα την επόμενη κυριακη... Σιγά τις δύσκολες συναγρίδες....
fiesta1420 έγραψε:
Πέμ 30 Ιούλ 2026, 09:01
Πολύ ωραία ψάρια!!! Εκεί που περιγράφεις την βουτιά μέσα στην φυκιαδα με την συναγρίδα έπιασα τον εαυτό μου να χαμηλώνω και εγώ το κεφάλι μου. Μπραβο σε όλα!!!
Το να χαμηλώνεις σβέρκο στα κυνηγιαρικα ειναι must...... Τους δείχνεις οτι φοβάσαι. Είναι όπως το χταπόδι που οταν αντιληφθει οτι το είδες μπαίνει μεσα ή τα μαυρα που οπισθοχωρουν.
δείχνει στον κυνηγό οτι τρέμεις και όχι οτι πρακτικά εστρωσες τραπέζι και περιμένεις το φαϊ σου!
subzoulou έγραψε:
Πέμ 30 Ιούλ 2026, 09:26
:good: Μπράβο σας , δύσκολη πίστα η Αττική .
Πράγματι.. Το συγκρειμένο μέρος είναι καμμένο με Κ..... αλλα μερικές φορές δίνει αν ξέρεις πότε.
stelarasA'MAK έγραψε:
Πέμ 30 Ιούλ 2026, 19:31
Καλοκαίρι+συναγρίδα=ολντ σκουλ σκηνικό...
Μια χαρά ρε μάγκες....
Δε λες τίποτα. Για αψαροι πηγαίναμε.
labrax7 έγραψε:
Σάβ 01 Αύγ 2026, 08:54
Όλα άψογα, και ειδικά στην Αττική τι άλλο να ζητήσεις :hello: :hello:
Ένα τσίπουρο στο καπακι.... Του είπα του tas να πάμε για κανα τσίπουρο απευθείας να γουστάρουμε το ψάρι, δε μου καθησε...
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 04 Αύγ 2026, 12:54

Καλημέρα :)

Πήγατε, είδατε, περάσατε όμορφα! \:D/

Επαναλάβετε κατά βούληση :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”