Αμπαλίαση

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
xareas

Αμπαλίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τρί 14 Ιούλ 2026, 14:52

Το προηγούμενο ΣΚ πήγα για μια βουτιά με στόχο τα γοφάρια που έχουν γίνει ακριβοθώρητα στον Αργολικό.
Το μέρος κάνει και κόκκινες,Ιούλιο δεν έχω δει ποτέ αλλά το κρατώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου.
Η ορατότητα πολύ καλή για το μέρος.
Χαλαρώνω στους 50 πόντους νερό,παντού ψιλό κουρτίνα,κάτι παλαμιδάκια πιο μέσα χόρευαν,ένας λούτσος περνάει χαλαρός από μπροστά μου.
Πρώτη βουτιά και μετά από λίγο ο ίδιος λούτσος έρχεται να με δει.
Με άδειο τον καταψύκτη και γνωρίζοντας ότι αυτό το ψάρι μπορεί να είναι το μοναδικό που θα δω,κάνω βολή.
Εικόνα
Εικόνα
Συνέχισα τις βουτιές χωρίς να δω κάτι αξιόλογο.
Ήρθε η ώρα να πάω στο πιο βαθύ κομμάτι όπου κάνει τα κόκκινα,χωρίς καμία προσδοκία,στην καλύτερη κανά σαργό ή κανά συκιό.
Πριν ακουμπήσω βυθό βλέπω μια συναγρίδα να απομακρύνεται από εμένα αλλά ήρεμη,στα 5 μέτρα μακριά μου και την χάνω από το οπτικό μου πεδίο.
Εικόνα
Λέω κρύψου και θα γυρίσει αφού δεν την πρόγκηξα,και όντως το ψάρι γυρνάει και το βλέπω να κεφαλώνει ντουγρού κατά πάνω μου.
Με το που σπάει στα 2 μέτρα μακριά κάνω βολή,περνά σκοινάκι και τα παίρνει όλα μέσα σε έναν βράχο.
Εικόνα
Χαλαρός,πιάνω σημαδούρα,δένω το όπλο και οπλίζω το 60άρι για να δευτερώσω.
Για κάποιο λόγο αποφασίζω να δοκιμάσω να τραβήξω το σχοινί να δω αν δεν έχει σκαλώσει η βέργα πουθενά να γλυτώσω καμιά βουτιά.
Τραβάω μια και καταλαβαίνω το ψάρι πάνω στο σχοινί και σαν να πήρα κανά 5 πόντους πίσω και λέω θα βγει,τραβάω άλλη μια και παίρνω το σχοινάκι στα χέρια χωρίς πετονιά,χωρίς ψάρι,χωρίς βέργα.
Το μπόσικο που πήρα ήταν η πετονιά που λύθηκε από το δικανάκι,καθώς δεν είχα κλιπάρει σωστά από ότι φάνηκε.
Τρώω μια ξενέρα όπως φαντάζεστε αλλά το μυαλό μου ήταν στην βέργα που ήταν ακόμα κάπου μέσα στον βράχο.
Στην επόμενη βουτιά πάω πίσω από τον βράχο και βλέπω την βέργα και απλά την σήκωσα και την πήρα.
Αν δεν είχε κολλήσει το μυαλό μου να τραβήξω την βέργα έξω από εκεί που μπήκε το ψάρι όλα θα ήταν αλλιώς και εύκολα, αλλά ήταν ήδη αργά.
Μετριάστηκε η ξενέρα αφού μπόρεσα να πάρω την βέργα και αποφάσισα να ψαρέψω με το 60άρι και ότι κάτσει.
Κατάφερα και πήρα 3 λεοντόψαρα,ειδικά τα δύο ήταν πολύ μεγάλα,είχα δει πριν λίγο καιρό ένα-δυο πολύ μικρά που τα ντουφέκισα αλλά πλέον θα είναι μόνιμοι κάτοικοι.
Μια με το τέκνο ως είθισται.
Εικόνα
Και μια μόνη της που το ζήτησε.
Εικόνα
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Re: Αμπαλίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Τρί 14 Ιούλ 2026, 15:41

Ασυγχώρητος Χάρη......
Βρε , δεν πάμε στη θάλασσα αν ο εξοπλισμός δεν έχει ελεγχθεί σχολαστικά και τα αιχμηρά να κόβουν και να τρυπάνε σαν βελόνες!
Να τα αποτελέσματα τώρα ..... Και δεν λέγεται αμπαλίαση όλο αυτό , κάπως αλλιώς λέγεται.

Κρίμα για το ψάρι και για την μικρή που δεν θα το γευτεί.
Βέβαια ο λούτσος και τα λεοντόψαρα δεν είναι κι άσχημα!
Καλοφάγωτα και την επόμενη πιό σχολαστικός με τον εξοπλισμό.

Υγ. Έχω ένα φίλο καλαμά που πριν πάει θάλασσα δοκιμάζει κόμπους και αρματωσιές μέχρι να σπάσουν.
Μιλάμε για πολύ δυνατό ψαρά και τεχνίτη!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τρί 14 Ιούλ 2026, 17:22

Πω πω ρε φιλε να σαι καλα για το καλο που μου εκανες. Αγαλιασα με τη διηγηση σου. Μεχρι τωρα πιστευα πως μονο εγω ημουν ικανος για τετοια κατορθωματα. Μεγαλωσε η μικρη βλεπω.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τετ 15 Ιούλ 2026, 09:47

Καλημέρα :)

Προκειται για εποχική ασθένεια οφειλόμενη στις υψηλές θερμοκρασίες, που μας ζαλιζουν και δεν λειτουργουμε σωστα. Τουλάχιστον, ειναι ιάσιμη και ιχι κολλητική :mrgreen:

Μια χαρουλα πηγε η βουτια, αλλα στο θεμα κλιπαρισμα, ενα...μαλωματακι σηκώνει :grin: Το τι θα γινει στη θαλασσα, τι θα μας ερθει κλπ δεν μπορουμε να το ξερουμε, αλλα αυτον τον εξοπλισμούλη μας, πρεπει κα τον ελεγχουμε τακτικά, στα " ευαίσθητα" σημεία τουλάχιστον :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 15 Ιούλ 2026, 11:06

GoRaN έγραψε:
Τρί 14 Ιούλ 2026, 15:41
Ασυγχώρητος Χάρη......
Βρε , δεν πάμε στη θάλασσα αν ο εξοπλισμός δεν έχει ελεγχθεί σχολαστικά και τα αιχμηρά να κόβουν και να τρυπάνε σαν βελόνες!
Να τα αποτελέσματα τώρα ..... Και δεν λέγεται αμπαλίαση όλο αυτό , κάπως αλλιώς λέγεται.

Κρίμα για το ψάρι και για την μικρή που δεν θα το γευτεί.
Βέβαια ο λούτσος και τα λεοντόψαρα δεν είναι κι άσχημα!
Καλοφάγωτα και την επόμενη πιό σχολαστικός με τον εξοπλισμό.

Υγ. Έχω ένα φίλο καλαμά που πριν πάει θάλασσα δοκιμάζει κόμπους και αρματωσιές μέχρι να σπάσουν.
Μιλάμε για πολύ δυνατό ψαρά και τεχνίτη!
Η βέργα πάντα ξυρίζει,ειδικά αφού ρίχνω πάντα στο μπλε(πράσινο).
Η αλήθεια είναι ότι είχα βαρεθεί να πάω να πάρω τον κλιπαδόρο από τον αδερφό μου και τα κλίπαρα με πένσα.
Χθες αγόρασα κλιπαδόρο.
Όπως λέει και ο Τάκης,θα την πάθεις για να μάθεις μια μέρα.
ΥΓ:Τον εξοπλισμό βαριέμαι άπειρα να τον προσέχω αλλά το κάνω.
Εδώ ήταν όλα λάθος και το κακό κλιπάρισμα ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
tas έγραψε:
Τρί 14 Ιούλ 2026, 17:22
Πω πω ρε φιλε να σαι καλα για το καλο που μου εκανες. Αγαλιασα με τη διηγηση σου. Μεχρι τωρα πιστευα πως μονο εγω ημουν ικανος για τετοια κατορθωματα. Μεγαλωσε η μικρη βλεπω.
Να'σαι καλά ρε Τάσο γέλασα πολύ με το σχόλιό σου.
Όντως βρίσκουμε παρηγοριά όταν τα κάνει και άλλος αυτά που λες γιατί το έκανα τώρα αυτό.
Η μικρή μεγαλώνει και θεριεύει και έχει άπειρη πλάκα.
ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Τετ 15 Ιούλ 2026, 09:47
Καλημέρα :)

Προκειται για εποχική ασθένεια οφειλόμενη στις υψηλές θερμοκρασίες, που μας ζαλιζουν και δεν λειτουργουμε σωστα. Τουλάχιστον, ειναι ιάσιμη και ιχι κολλητική :mrgreen:

Μια χαρουλα πηγε η βουτια, αλλα στο θεμα κλιπαρισμα, ενα...μαλωματακι σηκώνει :grin: Το τι θα γινει στη θαλασσα, τι θα μας ερθει κλπ δεν μπορουμε να το ξερουμε, αλλα αυτον τον εξοπλισμούλη μας, πρεπει κα τον ελεγχουμε τακτικά, στα " ευαίσθητα" σημεία τουλάχιστον :thumbsup:
Τον ελέγχω Άρη συχνά...στην αρχή της σεζόν και μετά αν δεν γίνει κάτι δεν ασχολούμαι για κανένα λόγο.
Αυτό που λένε για την ομάδα που κερδίζει... :rotfl:
Τέλος πάντων,θα δείξει αν θα έχει ακόμα κόκκινα αυτό το ΣΚ.

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Πέμ 16 Ιούλ 2026, 10:08

:good:

Για το χαμένο Ψάρι σου, ξέχασέ το....
Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν σε Ολους....

Ψάρια θα βγάλεις κι άλλα
και θα βγάλεις και πολλά και καλά....

Φτού φτού η Κορούλα σου μεγαλώνει
κι όσο μεγαλώνει θα ζητάει περισσότερα Ψαράκια
κι έτσι πρέπει, θα πρέπει να φροντίσεις
να της φέρνεις περισσότερα Ψαράκια να τρώει....

Εύχομαι πάντα Χαρές κι Επιτυχίες
Να είσαστε Ολοι σας πάντα καλά

Καλές Θάλασσες

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

Άβαταρ μέλους
VIPER
Ονοματεπώνυμο: Αργουδέλης Αλέξανδρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από VIPER » Πέμ 16 Ιούλ 2026, 11:18

Μην σκας το χω πάθει και γω...και όχι μια φορά!!Εσύ νασαι καλά.Καλοφάγωτα φίλε μου =D>
ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
-- ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ --

My Channel...
https://www.youtube.com/channel/UCu9JjC ... r6gUBCJPvg

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 16 Ιούλ 2026, 15:02

CapetanThomas έγραψε:
Πέμ 16 Ιούλ 2026, 10:08
:good:

Για το χαμένο Ψάρι σου, ξέχασέ το....
Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν σε Ολους....

Ψάρια θα βγάλεις κι άλλα
και θα βγάλεις και πολλά και καλά....

Φτού φτού η Κορούλα σου μεγαλώνει
κι όσο μεγαλώνει θα ζητάει περισσότερα Ψαράκια
κι έτσι πρέπει, θα πρέπει να φροντίσεις
να της φέρνεις περισσότερα Ψαράκια να τρώει....

Εύχομαι πάντα Χαρές κι Επιτυχίες
Να είσαστε Ολοι σας πάντα καλά

Καλές Θάλασσες

:hello:
Το ξέχασα την επόμενη ημέρα,καθώς δεν είναι και πολύ συχνές οι συναντήσεις μου με κόκκινες και ειδικά να τις έχω ντουφεκίσει.
Όχι ότι ήταν σπουδαίο το ψάρι ως μέγεθος αλλά θα κάναμε ένα ωραίο τραπέζι για την οικογένεια μια Κυριακή.
Αν ήταν λαβράκι δεν θα το είχα ξεχάσει μετά από 5 λεπτά.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
ΥΓ:τελείωσα το βιβλίο και μια φράση σου περικλείει την κατάσταση του κόσμου που ζούμε,για την αγάπη και χρήση ανθρώπων και πραγμάτων.
Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια σου,όταν πάω σπίτι θα το γράψω όπως πρέπει.
VIPER έγραψε:
Πέμ 16 Ιούλ 2026, 11:18
Μην σκας το χω πάθει και γω...και όχι μια φορά!!Εσύ νασαι καλά.Καλοφάγωτα φίλε μου =D>
Να'σαι καλά Αλέξανδρε.
Όσο θα ζούμε όλο και κάτι θα παθαίνουμε,απλά ελπίζω να μαθαίνω από τα λάθη μου.

Άβαταρ μέλους
Emigré prvsr
Ονοματεπώνυμο: Forumista Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Emigré prvsr » Δευ 20 Ιούλ 2026, 17:54

Ωραίος αφού τελικά φάγατε ψάρι!
Για τους όσους βαριούνται να ασχολούνται με πετονιές και κλιπαρίσματα έχω 2 λέξεις και έναν αριθμό.
Salvimar Monored 1.2
Κρείττον σιγάν

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Δευ 20 Ιούλ 2026, 18:28

Άστο να πάει στο καλό απλά εκείνη την ημέρα δεν ήθελε να στο δώσει ξέχασε το. Μια χαρά βγήκε το φαγητό με πολύ νόστιμα και ωραία ψαράκια και είδε και η μικρούλα σου ότι έφερες που φαντάζομαι θα περίμενε να δει τι έβγαλες. Να την χαίρεσαι!!!

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 22 Ιούλ 2026, 09:25

Emigré prvsr έγραψε:
Δευ 20 Ιούλ 2026, 17:54
Ωραίος αφού τελικά φάγατε ψάρι!
Για τους όσους βαριούνται να ασχολούνται με πετονιές και κλιπαρίσματα έχω 2 λέξεις και έναν αριθμό.
Salvimar Monored 1.2
Δεν βαριέμαι τα κλιπαρίσματα,βαριόμουν να πάω να πάρω τον κλιπαδόρο από τον αδερφό μου.
Αυτό που βαριέμαι οικτρά είναι τα δεσίματα στα καινούρια λάστιχα.
Το γκούγκλαρα αυτό που έγραψες,αντί για πετονιά περνάς το σκοινάκι κατάλαβα.
Αντέχει όσο η πετονιά ή το τρώει η τρύπα στην βέργα;
fiesta1420 έγραψε:
Δευ 20 Ιούλ 2026, 18:28
Άστο να πάει στο καλό απλά εκείνη την ημέρα δεν ήθελε να στο δώσει ξέχασε το. Μια χαρά βγήκε το φαγητό με πολύ νόστιμα και ωραία ψαράκια και είδε και η μικρούλα σου ότι έφερες που φαντάζομαι θα περίμενε να δει τι έβγαλες. Να την χαίρεσαι!!!
Ήθελε να μου το δώσει αλλά εγώ δεν μπόρεσα να το πάρω από ότι φάνηκε.
Στερνή μου γνώση να σε'είχα πρώτα λέει η μάνα μου.
Όλα καλά αφού βγήκε και μια μαγειριά.

Άβαταρ μέλους
Emigré prvsr
Ονοματεπώνυμο: Forumista Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Emigré prvsr » Τετ 22 Ιούλ 2026, 10:47

xareas έγραψε:
Τετ 22 Ιούλ 2026, 09:25
Δεν βαριέμαι τα κλιπαρίσματα,βαριόμουν να πάω να πάρω τον κλιπαδόρο από τον αδερφό μου.
Αυτό που βαριέμαι οικτρά είναι τα δεσίματα στα καινούρια λάστιχα. Αυτό λύνεται με αεροβόλο ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ το βολευτείς.
Το γκούγκλαρα αυτό που έγραψες,αντί για πετονιά περνάς το σκοινάκι κατάλαβα. Ακριβώς. Ούτε καν δικανάκια χρειάζεται αν και γίνεται και αυτό άνετα (το έχω κάνει).
Αντέχει όσο η πετονιά ή το τρώει η τρύπα στην βέργα; Αν κάποιο από τα 2 είναι πιο εύκολο να φαγωθεί από την τρύπα της βέργας αυτή είναι η πετονιά. Είτε για το ένα είτε για το άλλο πάντως η τρύπα καλό είναι να λειανθεί. Τώρα που το σκέφτομαι όμως ίσως για λαστιχοβόλο να είναι καλύτερα το 1.5 γιατί το 1.2 ίσως κάνει πιο εύκολα μπλεξίματα με τα λάστιχα από τα οποία περνάει ανάμεσα. Σε αεροβόλο δεν υπάρχει αυτός ο παράγοντας.
Κρείττον σιγάν

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”