Λαβράκι Αττικης

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
furbygr

Λαβράκι Αττικης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από furbygr » Δευ 13 Ιούλ 2026, 20:48

Τα ποιοτικα θηραματα μας τα καναν τσουρέκια με τα βάθη και τις τρυπες τους. Στροφή προς τα ρηχά. Δε βλέπω τιποτα. Ξαφνικά ενα λαβρακι κάθεται ακουνητο σε μια πέτρα να ρεμβαζει σκεφτομενο.Ρε μπας και είναι λαγοκεφαλος? Ρε μπας και είναι π**τσοκεφαλος? Μπα λαβράκι ειναι.
Σπάσιμο και βολή απο πανω προς τα κατω. Αυτες που κατα κανόνα τις χάνω. Προκειται για κανόνα χώρις εξαιρέσεις. Το λαβράκι ανενόχλητο. Τι στο διαολο μπορει να σκέφτεται ενα λαβράκι που ο Χαρος του ξυνει την πλατη κι αυτό περα βρέχει?
Μαζευω τη βεργα, κατεβαίνω λιγο και επιχειρω πιο πλαινή βολή. Σε αντίθεση με τα αλλα μεγαλα λαβράκια που εχω πάρει αυτο δε σκάει στο βυθό σαν κουραδα αλλα δινει μάχη. Ακομα και οταν το πέρασα στο σχοινι με το κεφαλι σουρωτηρι δεν σταματησε να χτυπιεται. Αλλα ειναι αργα για κλάματα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Re: Λαβράκι Αττικης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τρί 14 Ιούλ 2026, 09:08

Καλημέρα. Ομορφο ψάρι :)

Τα πσαρια, ενίοτε μας τα κανουν...τσουρέκια, απο σεβασμό στο ωραίο αυτό παραδοσιακό συνοδευτικό του καφέ και όχι μόνο :grin:

Οσον αφορά στον καθιστό λάβρακα, λαχεία ειναι αυτα :yahoo:

Και για την "μαχητικότητα", οντως διαφέρει απο ψαρι σε ψαρι, καποια παραδιδονται αμεσα ενώ αλλα κάνουν τα χιλια μυρια κολπα για να ξεφύγουν...Με ψυχραιμία και σωστή εκτίμηση του που χτυπήθηκαν, αν ειναι καλή η βολή, η ψαροκρεμάστρα είναι σίγουρη :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

xareas

Re: Λαβράκι Αττικης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 29 Ιούλ 2026, 09:28

Ωπ πως μου ξέφυγε αυτό.
Ποτέ δεν έχω δει/πιάσει καλοκαιρινό λαβράκι.
Προχθές έφαγα επική φόλα με 28,5 βαθμούς νερό στις 7 το πρωί.
Ωραίος ψαρής. :hello:
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”