ΙΟΥΝΙΟΣ, ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ, ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΗ ΒΕΡΓΑ ΚΛΠ
ΙΟΥΝΙΟΣ, ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ, ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΗ ΒΕΡΓΑ ΚΛΠ
Αυτά που θα σας γράψω θα φανούν απίστευτα αλλά έγιναν ακριβώς έτσι: Πρώτο ψάρεμα, απόγευμα 2 Ιουνίου. Σε ένα πολύ υποσχόμενο τόπο πάω με τον φίλο μου τον Λουκά. Ο καιρός τέλειος . Με τα πρώτα καρτέρια παίρνω ένα κιλίσιο κοκάλι. Καλή αρχή λοιπόν. Συνεχίζω λοιπόν τα καρτέρια και σε λίγο σκάει ένα 5κιλο γοφάρι. Αστοχη Βολή στα 5 μέτρα με τέλειες συνθήκες. Θα φταίει ο Μάιος σκέφτομαι. Σε ένα επόμενο καρτέρι σε μόλις 2 μέτρα νερό σκάει μια 15κιλη λίτσα με μια μικρότερη πίσω της. Ερχεται και σχεδόν κολάει τη μούρη της πάνω στη μάσκα. Πως να ρίξω με το force 110 ? Τραβάω το χέρι πίσω και αμολάω μία με σπασμένο τον καρπό από πλάγια. Αστόχησα από 1 μέτρο σημαδεύοντας ένα ντουβάρι. Τέλος πάντων λόγω εμπειριών οι ατυχίες και οι αστοχίες δεν με ρίχνουν, μου αρκεί να γίνεται παιχνίδι. Το ψάρεμα συνεχίζεται και χάνω 2 καλούς λούτσους. Εντάξει αυτά συμβαίνουν. Ενώ Χαλαρώνω στην επιφάνεια περνάει μπροστά μου στα 4- 5 μέτρα πάλι ένα 5κιλο γοφάρι . Αλλη μια αδικαιολόγητη αστοχία. Ομως εγώ ακόμα το διασκεδάζω και κάνω πλάκα με το Λουκά: πάει μέχρι εδώ ήταν, γεράσαμε , πρέπει να κρεμάσουμε τα όπλα μας κλπ κλπ. Πέρνουμε μαζί το δρόμο το γυρισμού με διαδοχικά καρτέρια. Κάποια στιγμή χτυπάει συναγερμός γιατί βλέπουμε τις καλόγριες να είναι χαλί στο βυθό. Δυστυχώς, ήταν η σειρά μου για καρτέρι και ο Λουκάς δεν ήταν έτοιμος. Πέρνω θέση λοιπόν στο φρύδι της αποχής. Ξαφνικά ο ορίζοντας μου γέμισε από πολλές δεκάδες μαγιάτικα από 8 μέχρι 15 κιλά. Σημαδεύω το πιο κοντινό (4 μέτρα) και το πιο μεγάλο (γύρω στα 12-14 κιλά). Το έχω σκέφτομαι και βαράω. Βλέπω τη βέργα στο κενό και τα μαγιάτικα να γίνονται Λούης. Εδώ ομολογώ πως έσπασα, με πήρε αποκάτω, ξενέρωσα . Ο πιο φρέσκος και άσχετος ερασιτέχνης θα είχε πάρει το λιγότερο 2, μια και τέτοιο μπουλούκι δεν έχω ξαναματαδεί. Πάω να οπλίσω το ρημάδι, μπας και προλάβω τίποτα, και βλέπω ότι η βέργα δεν μπαίνει γιατί έχει στραβώσει. Με καταισχύνη πέρνω το δρόμο της επιστροφής μαζί με το θλιβερό μου κοκάλι. Ο Λουκάς συνεχίζει τα καρτέρια του . Μάταια τα μαγιάτικα έχουν φτάσει στην Αίγινα.
Τελικά το force 110 δεν μου βγήκε. Πρώτα παρουσίασε πρόβλημα στην σκανδάλη. Το διόρθωσα με πολύ κόπο γιατί δεν μπορούσα να εντοπίσω την βλάβη. Μετά ανακάλυψα ότι η μαμίσια 7αρα βέργα είναι της πλάκας, παρόλο που ισχυρίζεται ότι είναι βαμένο ατσάλι. Στραβώνει μόνο με το κοίταγμα, πόσο μάλλον να την οπλίζεις στις 21 ΑΤΜ. Μετά χάλασε η φλάντζα του συστήματος κενού, με αποτέλεσμα να χάνει δύναμη και να κάνει θόρυβο. Αστα βράστα. Οχι ότι δεν έχω πάρει καλά ψάρια αλλά με πολλούς μπελάδες.
Κακή αρχή λοιπόν αλλά έπεται και συνέχεια (καλύτερη ) που θα γίνει σε επόμενο post.
Kαλό καλοκαίρι σε όλους λοιπόν είτε με επιτυχίες είτε με αποτυχίες.
Τελικά το force 110 δεν μου βγήκε. Πρώτα παρουσίασε πρόβλημα στην σκανδάλη. Το διόρθωσα με πολύ κόπο γιατί δεν μπορούσα να εντοπίσω την βλάβη. Μετά ανακάλυψα ότι η μαμίσια 7αρα βέργα είναι της πλάκας, παρόλο που ισχυρίζεται ότι είναι βαμένο ατσάλι. Στραβώνει μόνο με το κοίταγμα, πόσο μάλλον να την οπλίζεις στις 21 ΑΤΜ. Μετά χάλασε η φλάντζα του συστήματος κενού, με αποτέλεσμα να χάνει δύναμη και να κάνει θόρυβο. Αστα βράστα. Οχι ότι δεν έχω πάρει καλά ψάρια αλλά με πολλούς μπελάδες.
Κακή αρχή λοιπόν αλλά έπεται και συνέχεια (καλύτερη ) που θα γίνει σε επόμενο post.
Kαλό καλοκαίρι σε όλους λοιπόν είτε με επιτυχίες είτε με αποτυχίες.
- labrax7
- Ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Ζορζοβίλης
Re: ΙΟΥΝΙΟΣ, ΣΤΡΑΒΩΜΑΡΑ, ΣΤΡΑΒΩΜΕΝΗ ΒΕΡΓΑ ΚΛΠ
Πολύ ατυχία μαζεμένη όντως!
Και εμένα μου έχει συμβεί παρόμοιο με στραβή βέργα, και είχα αστοχίσει στην μισή θάλασσα.
Και κλασσικά όλα τα ωραία ψάρια τότε θα πλησιάσουν
Με τις υγείες μας
Και εμένα μου έχει συμβεί παρόμοιο με στραβή βέργα, και είχα αστοχίσει στην μισή θάλασσα.
Και κλασσικά όλα τα ωραία ψάρια τότε θα πλησιάσουν
Με τις υγείες μας
- GoRaN
- Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
Στραβομάρα δεν τη λες , κουλαμάρα δεν τη λες , με τέτοια εμπειρία που έχεις ούτε και ότι γέρασες το λές!
Την απάντηση νομίζω την έδωσες μόνος σου!
Η βέργα φίλε!
Είναι από τα πιό βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένα καλοστημένο όπλο , ποιοτική βέργα που να μπορεί να διαχειριστεί τα φορτία των ελαστικών.
Τουλάχιστον πήρες καλό μάτι εκείνη την ημέρα!
Ωραίο το μπανιστήρι
.
Τώρα θα πας να πάρεις μιά καλή βέργα , μη σου πώ και δύο , και θα πας ξανά να κάνεις τέστ να δείς αν γέρασες , θαρρώ πως όχι !
Θα περιμένουμε νέα εξιστόρηση επιτυχημένων γεγονότων.
Την απάντηση νομίζω την έδωσες μόνος σου!
Η βέργα φίλε!
Είναι από τα πιό βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένα καλοστημένο όπλο , ποιοτική βέργα που να μπορεί να διαχειριστεί τα φορτία των ελαστικών.
Τουλάχιστον πήρες καλό μάτι εκείνη την ημέρα!
Ωραίο το μπανιστήρι
Τώρα θα πας να πάρεις μιά καλή βέργα , μη σου πώ και δύο , και θα πας ξανά να κάνεις τέστ να δείς αν γέρασες , θαρρώ πως όχι !
Θα περιμένουμε νέα εξιστόρηση επιτυχημένων γεγονότων.
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.
- Ilias_preveza
- Ονοματεπώνυμο: Ηλιας
Πράγματι η καλή βέργα δίνει άλλη ποιότητα στο ψάρεμα. Σήμερα πρώτη φορά αγόρασα "σωστή" βέργα στο ψαροντούφεκο μια 6μισαρα σκληρή σε 90αρι ντεμκα που πάντα ψάρευα με 6αρες και 6,25 άρες στραβές ειναι το μόνο σίγουρο. Και στο ψάρεμα είδα τρελή διαφορά στις βολές. Μόνο και μόνο που δεν ταλαντώνει οι σίγουρες βολές έγιναν όντως σίγουρες. Πριν έριχνα σε ένα ψάρι κοντά σίγουρο αλλά η βέργα υπακουγε στην κβαντομηχανική.
- CARPENTER
- Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Καλημέρα Τάσο............
Η βέργες πάντα ήταν θέμα στα αεροβόλα.........
Παλιά η μόνη λύση ήταν οι γαλβανιζέ βέργες που έβγαζε η ΟΜΕΡ ...............
Οι ανοξείδωτες ήταν βούτυρο και οι μαύρες σκουριάζαν γρήγορα ...............
Μια καλή λύση θα ήταν να βρεις μια καλή βέργα λαστιχοβόλου και μηχανουργείο να σου ταιριάξει την ουρά............

Η βέργες πάντα ήταν θέμα στα αεροβόλα.........
Παλιά η μόνη λύση ήταν οι γαλβανιζέ βέργες που έβγαζε η ΟΜΕΡ ...............
Οι ανοξείδωτες ήταν βούτυρο και οι μαύρες σκουριάζαν γρήγορα ...............
Μια καλή λύση θα ήταν να βρεις μια καλή βέργα λαστιχοβόλου και μηχανουργείο να σου ταιριάξει την ουρά............
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.
Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.
Lillisbros Furniture
Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.
Lillisbros Furniture
Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
- Emigré prvsr
- Ονοματεπώνυμο: Forumista Nero
Όντως οι μανίσιες βέργες της ΜΑΡΕΣ που έρχονται με το ΦΟΡΣ είναι απαράδεκτες ειδικά για τα χρήματα που κοστίζουν. Σε ένα 90άρι που είχα δοκιμάσει η βέργα στράβωσε στο όπλισμα. Εν τω μεταξύ δεν έχω στραβώσει ποτέ καμία άλλη βέργα ούτε σε 110 που έχει πολύ πιο μακρυά βέργα και θέλει πιο προσεκτική όπλιση. Για οικονομική και σχετικά αξιοπρεπή λύση επιλέγω τις ΣΑΛΒΙ που τις αγοράζω από Ισπανία ή Ιταλία όπου τις βρίσκω συνήθως 20-25 ευρώ τις 120cm / 7mm.
Γιατί όμως τόσες αβαρίες και σε άλλα μέρη του αεροβόλου Τάσο; Η σκανδάλη ήταν ελαττωματική κάπου;
Όσο για την φλάντζα του συστήματος κενού θεωρητικά είναι αναλώσιμο αλλά κανονικά καμιά 15-20 ψαρέματα πρέπει να τα σηκώνει όχι να χαλάει τόσο γρήγορα.
Άλλο κακό να μην σε βρει.
Γιατί όμως τόσες αβαρίες και σε άλλα μέρη του αεροβόλου Τάσο; Η σκανδάλη ήταν ελαττωματική κάπου;
Όσο για την φλάντζα του συστήματος κενού θεωρητικά είναι αναλώσιμο αλλά κανονικά καμιά 15-20 ψαρέματα πρέπει να τα σηκώνει όχι να χαλάει τόσο γρήγορα.
Άλλο κακό να μην σε βρει.
Κρείττον σιγάν
Τη σκανδαλη τελικα την επισκευασα. Εβαλα μια καινουργια βελονα , μετα την εκανα λιγο πιο ευαισθητη με τη βιδα που εχει και οκ. Τωρα η φλαντζα εχει κανει τα 20 ψαρεματα της αφου χαλασε στο τελευταιο.
Οσο για τη βεργα ξερω οτι οι salvi ειναι εξαιρετικες, ομως δεν μου αρεσει το φρεζαρισμα που εχουν στο φτερακι.θεωρω οτι ειναι πιο ευκολο το ξεψαρισμα και το στραβωμα σε πετιπτωση που χτυπησουν βραχο. Θα σε παρακαλουσα παντως να μου στειλεις τους συνδεσμους που τις αγορασες.
Ακομα μηπως ξερεις αν υπαρχει καποια βεργα 120 απο καλο ατσαλι στα 7,5 mm διαμετρο. Θα προτιμουσα μια παχυτερη βεργα. Οπλιζει πιο ευκολα, τρυπαει πιο πολυ , αντεχει καλυτερα και ολα αυτα με 1-2 ατμ παραπανω.
Το γνωριζω σιγουρα αυτο γιατι χρησιμοποιω και ενα 120 με 8αρα, χωρις συστηνα κενου.
Οσο για τη βεργα ξερω οτι οι salvi ειναι εξαιρετικες, ομως δεν μου αρεσει το φρεζαρισμα που εχουν στο φτερακι.θεωρω οτι ειναι πιο ευκολο το ξεψαρισμα και το στραβωμα σε πετιπτωση που χτυπησουν βραχο. Θα σε παρακαλουσα παντως να μου στειλεις τους συνδεσμους που τις αγορασες.
Ακομα μηπως ξερεις αν υπαρχει καποια βεργα 120 απο καλο ατσαλι στα 7,5 mm διαμετρο. Θα προτιμουσα μια παχυτερη βεργα. Οπλιζει πιο ευκολα, τρυπαει πιο πολυ , αντεχει καλυτερα και ολα αυτα με 1-2 ατμ παραπανω.
Το γνωριζω σιγουρα αυτο γιατι χρησιμοποιω και ενα 120 με 8αρα, χωρις συστηνα κενου.
Τη σκανδαλη τελικα την επισκευασα. Εβαλα μια καινουργια βελονα , μετα την εκανα λιγο πιο ευαισθητη με τη βιδα που εχει και οκ. Τωρα η φλαντζα εχει κανει τα 20 ψαρεματα της αφου χαλασε στο τελευταιο.
- Emigré prvsr
Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός οπότε θα πω ότι οι ΣΑΛΒΙ δεν θεωρώ ότι είναι εξαιρετικές αλλά είναι σίγουρα αξιοπρεπείς και ειδικά αν τις πάρεις σε καλή τιμή.
Εμπειρία έχω μόνο από 7άρες. Τις πιο πολλές τις έχω πάρει από το diveinn και μία φορά από το nencini. Γενικά στην Ιταλία κάπου εκεί είναι η τιμή τους.
Προσοχή: να γράφει ότι είναι για cyrano (τις ίδιες παίρνει και το force). Αυτές που είναι για αεροβόλο ΣΑΛΒΙ μπορεί να έχουν παρόμοιο μήκος αλλά έχουν 8χιλ τερματικό βέργας και θα σου διαλύουν τις φλάντζες στεγανοποίησης. Αλλιώς παίρνεις την βέργα αλλά της αλλάζεις τερματικό με λίγη κόλλα σπειρωμάτων και είσαι έτοιμος. Το έχω κάνει.
Για βέργα 7.5 + βγάζει η ΣΑΛΒΙ γύρω στα 35 ευρώ αλλά θα βρεις πιο δύσκολα για ΜΑΡΕΣ. Βγάζει και η ΣΙΓΚΑΛ σε 7,5 για ΜΑΡΕΣ αλλά ο γνωστός Ιταλός δεν τις προτείνει γιατί λέει ότι η επιφάνειά τους χαλάει και τις φλάντζες και ενίοτε την εσωτερική κάννη. Δεν έχω πείρα του συγκεκριμένου θέματος αλλά σε ότι τον άκουσα βγήκε σωστός.
Μία από τις συμβουλές του ήταν σχετική με την επέμβαση που έκανες στην σκανδάλη. Λέει ότι αν θέλουμε πιο μαλακιά αίσθηση στην σκανδάλη καλύτερα να μην πειράζουμε καθόλου την βίδα αλλά να βάζουμε πιο μαλακό ελατήριο.
Αυτά. Ελπίζω να βρεις με το ΦΟΡΣ στο τέλος.
Εμπειρία έχω μόνο από 7άρες. Τις πιο πολλές τις έχω πάρει από το diveinn και μία φορά από το nencini. Γενικά στην Ιταλία κάπου εκεί είναι η τιμή τους.
Προσοχή: να γράφει ότι είναι για cyrano (τις ίδιες παίρνει και το force). Αυτές που είναι για αεροβόλο ΣΑΛΒΙ μπορεί να έχουν παρόμοιο μήκος αλλά έχουν 8χιλ τερματικό βέργας και θα σου διαλύουν τις φλάντζες στεγανοποίησης. Αλλιώς παίρνεις την βέργα αλλά της αλλάζεις τερματικό με λίγη κόλλα σπειρωμάτων και είσαι έτοιμος. Το έχω κάνει.
Για βέργα 7.5 + βγάζει η ΣΑΛΒΙ γύρω στα 35 ευρώ αλλά θα βρεις πιο δύσκολα για ΜΑΡΕΣ. Βγάζει και η ΣΙΓΚΑΛ σε 7,5 για ΜΑΡΕΣ αλλά ο γνωστός Ιταλός δεν τις προτείνει γιατί λέει ότι η επιφάνειά τους χαλάει και τις φλάντζες και ενίοτε την εσωτερική κάννη. Δεν έχω πείρα του συγκεκριμένου θέματος αλλά σε ότι τον άκουσα βγήκε σωστός.
Μία από τις συμβουλές του ήταν σχετική με την επέμβαση που έκανες στην σκανδάλη. Λέει ότι αν θέλουμε πιο μαλακιά αίσθηση στην σκανδάλη καλύτερα να μην πειράζουμε καθόλου την βίδα αλλά να βάζουμε πιο μαλακό ελατήριο.
Αυτά. Ελπίζω να βρεις με το ΦΟΡΣ στο τέλος.
Κρείττον σιγάν
Καλησπέρα
Σαφως βασικη η βεργα, οχι μονο για το θεμα ευθυβολιας κλπ αλλα ειδικα στα αεροβολα, αν στραβωνει ευκολα, βραστα
Με προλαβε ο Νικος ο Carpenter παραπανω: αποτελεσματικη αλλα και οικονομικη ισως λυση, ειναι η μετατροπη βεργων λαστιχοβολου σε αεροβολου. Για ενα μηχανουργειο ειναι 5 λεπτα υποθεση! Απλα κοβεις απο την πλευρα της ουρας, τοσο κομματι που να μεινει το μηκος που θελεις για το αεροβολο και σου κανει σπειρωμα για να βιδωνει αεροβολιδια " ουρά"
Εχω φτιαξει 2 τετοιες λε απολυτη επιτυχια, κυριως απο ...πατεντο- ανησυχια, αφου σπανια χρησιμοποιω αεροβολο...
Σαφως βασικη η βεργα, οχι μονο για το θεμα ευθυβολιας κλπ αλλα ειδικα στα αεροβολα, αν στραβωνει ευκολα, βραστα
Με προλαβε ο Νικος ο Carpenter παραπανω: αποτελεσματικη αλλα και οικονομικη ισως λυση, ειναι η μετατροπη βεργων λαστιχοβολου σε αεροβολου. Για ενα μηχανουργειο ειναι 5 λεπτα υποθεση! Απλα κοβεις απο την πλευρα της ουρας, τοσο κομματι που να μεινει το μηκος που θελεις για το αεροβολο και σου κανει σπειρωμα για να βιδωνει αεροβολιδια " ουρά"
Εχω φτιαξει 2 τετοιες λε απολυτη επιτυχια, κυριως απο ...πατεντο- ανησυχια, αφου σπανια χρησιμοποιω αεροβολο...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
- Emigré prvsr
Σε όσα μηχανουργεία πήγα στην Θεσσαλονίκη και τους ζήτησα να μου κάνουν πάσα σε βέργες με έδιωξαν κακήν κακώς.
Δεν έχω τεχνική γνώση του θέματος αλλά το παρουσίαζαν σαν να ήταν το πιο δύσκολο / χρονοβόρο πράγμα στον κόσμο!
Δεν έχω τεχνική γνώση του θέματος αλλά το παρουσίαζαν σαν να ήταν το πιο δύσκολο / χρονοβόρο πράγμα στον κόσμο!
Κρείττον σιγάν
Δε μου λες μάστορα....
Μετά από τα τελευταία ψαρέματα του Ιούνη που φύγαμε από τον Αναδρομο Ερμή και τον Καρκίνο και πάμε για άλλα τι έχεις να πεις????
Οτι γεράσαμε και μπαγιατέψαμε?
Δε νομίζω....
Εχεις ξεκληρίσει τους γόφαρους και σου έρχονται όλα.... με ραντεβου.
Αντε πάμε δυνατά και τα υπόλοιπα ακόμη καλύτερα έρχονται.
Μετά από τα τελευταία ψαρέματα του Ιούνη που φύγαμε από τον Αναδρομο Ερμή και τον Καρκίνο και πάμε για άλλα τι έχεις να πεις????
Οτι γεράσαμε και μπαγιατέψαμε?
Δε νομίζω....
Εχεις ξεκληρίσει τους γόφαρους και σου έρχονται όλα.... με ραντεβου.
Αντε πάμε δυνατά και τα υπόλοιπα ακόμη καλύτερα έρχονται.
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/
Εγώ λέω να ξεκινήσουμε να γράψουμε ο καθένας την πιο χοντρή ξενέρα που έχει φάει τον τελευταιο 1-1,5 χρόνο έτσι για να ξορκίσουμε μελλοντικές επαναλήψεις και να χαλαρώσουμε διαβάζοντας για παρόμοιους κάζους από άλλους τυχερούς συμβουτηχτάδες.